Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 19-11-2006, 12:54   #161
Kaowiec
Guest

Domyślny

Przydało by sie zwiększenie hitow knightowi ponieważ 20 sorc moze na loozie zsolowac gsa a na 20 lvlu to knight ledwo go blokuje . Przy pkowaniu knight wali 100 hp to juz zajebisty hit a sorc ok 500 . Gdyby tak było wracam do tibi

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-11-2006, 13:47   #162
Luka Wars
Użytkownik Forum

Luka Wars's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2006
Lokacja: Lublin

Profesja: Knight
Świat: Saphira
Poziom: 22
Skille: 50/47
Poziom mag.: 3
Luka Wars ma numer GG 1848019
Domyślny

Faktycznie, w dzisiejszych czasach to co najwyżej może poblokować jakiegoś potworka sorkowi

Wysokie hity byłyby wskazane dla knighta zwłaszcza, że w ostatnich update to postacie magiczne miały więcej nowości.
Luka Wars jest offline  
stary 19-11-2006, 13:48   #163
PLague
Użytkownik Forum

PLague's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary

Domyślny

Kolejny update i kolejce zdyskryminowanie osób nieposiadających PACC ... Mogliby udostępnić Daramę czy coś dla FACC... A nie kolejne zasugerowanie wykupu niezbyt taniego PACCa...
PLague jest offline  
stary 19-11-2006, 13:51   #164
Rafx
Użytkownik Forum

Rafx's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2004
Lokacja: Venore

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rafx
Profesja: Elite Knight
Gildia: 7 SINS
Świat: Julera
Poziom: 182
Skille: 95/85
Poziom mag.: 9
Rafx ma numer GG 6432996
Domyślny

Czemu aż tak przeżywacie ten update skoro wogule go jeszcze nie było, lepiej cierpliwie poczekajcie aż wkońcu ujrzy światło dziennie. Nie ma najmniejszego sensu się kłoćic i pisać co to ma pacc a co facc i ile to dostał sorc a czego nie ma knight bo i tak nic nie zmienicie. I co to wogule za róznica kto ile ma lat, albo się umie grać albo nie. Pytanie powinno byc co zaoferuje nam cipsoft? Bo z tego co podają nie wiele wiadomo, żeby nie powiedzieć nic ztego nie wynika

Rok temu bylo tak: Teraz jest tak:
112 lvl <----------->157lvl
skille 92/86<-------->skille 94/85
mlvl 7 <------------ >mlvl 8

Bylem Jestem
Szalony fighter Doswiadczony fighter
Rafx jest offline  
stary 19-11-2006, 13:55   #165
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kumulus Pokaż post
pacc 90 dni - około 90zł ; czyli 1zł dziennie. Wielki problem tyle uzbierać?

@Radek666
a ty podaj chociaż jeden argument dlaczego Facce też powinny coś dostać. CHOCIAŻ JEDEN!
Nie piszę, że problem uzbierać. Jeśli bym chciał to bym miał duuużo PACCów (ale grając z taką częstotliwością po co mi to?).

Argument powiadasz? Z chęcią . Gra jest darmowa - każde nowe konto zaczyna ze statusem Free Account. Kto nowy odrazu płaci za grę? Najpierw gra się na FACCu, później niektórzy kupują PACC. Więc każdy FACC jest potencjalnym płatnikiem (nie wiedziałem jak to ująć :d) na serwer, na pensje i wogle. No i dlatego, że gra jest darmowa! Jeśli chcą zrobić ją płatną to powinni wydać darmowe demo Tibii, jeśli chcesz grać dalej - płacisz. A jeśli gra jest DARMOWA, to każdy powinien COŚ dostawać, oczywiście PACC więcej... (i jeszcze raz mi ktoś napisze, że chcę wszystko dla FACC a nic dla PACC to się wnerwie -.-)

Cytuj:
pocałuj mnie w pompe miśku Ty pewnie też masz z 10 lat jak radek i dlatego go bronisz. BTW. to ty i reszta noobów którzy chcą całej tibii za free jesteście żałośni. W życiu nie ma nic za darmo, w sklepie też musisz zapłacić jeśli chcesz mieć gre. Może taka EA też jest evul bo każe za fife albo nfs płacić?

edit:

Tak właśnie większość z nas uważa, dobrze to ująłeś niewolniku A teraz WYJDŹ I POSSIJ MAMIE CYCKAI! xD
Człowieku! Chyba cię Bóg darem czytania nie obdarzył. GDZIE JA NAPISAŁEM, ŻE CHCĘ TIBII ZA DARMO?! NO GDZIE?! Właśnie - NIGDZIE. Nie ma nic za darmo? Ściągam sobie takie Silkroad, za darmo. Są jakieś płatne konta, które mają 10x więcej? NIEEE! Ściągam sobie KalOnline - TO SAMO. Ściągam sobie R.O.S.E Online - TO SAMOOO...
Po przeczytaniu kilku postów chciałem ZAAPELOWAĆ do graczy z PACC, żeby wszystkiego nie chcieli ("FACC mają za dużo, zabrać im i dać nam!!!!11", a było sporo takich głosów).

@edit
To była ironia mój mistrzu...

@up
Czemu tak przeżywamy? Ja próbowałem zacząć grzecznie tłumaczyć a tutaj wyjechali tacy 'mistrzowie' i zaczęli mnie wyzywać od "noobów", "dzieciaków" etc. nie podsuwając prawie żadnych argumentów.

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up

Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 19-11-2006 o 13:57.
Radek 666 jest offline  
stary 19-11-2006, 14:00   #166
PLague
Użytkownik Forum

PLague's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary

Domyślny

Ja też nie jestem za tym, żeby cała Tibia była darmowa. Tylko niepokoi mnie to, że z każdym kolejnym update, gracze FACC są coraz bardziej dyskryminowania przez twórców. Rozumiem, gracze z PACC muszą mieć lepiej od tych darmowych kont, ale żeby AŻ TAKA różnica?
Mogliby udostępnić tereny ze starych update dla FACC, na przykład Daramę. Bo to się robi mało śmieszne...

Ostatnio edytowany przez PLague - 19-11-2006 o 14:02.
PLague jest offline  
stary 19-11-2006, 14:05   #167
Boski Rzeznik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Na emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Thoria
Poziom: 36
Boski Rzeznik ma numer GG 3419406
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PLague Pokaż post
Ja też nie jestem za tym, żeby cała Tibia była darmowa. Tylko niepokoi mnie to, że z każdym kolejnym update, gracze FACC są coraz bardziej dyskryminowania przez twórców. Rozumiem, gracze z PACC muszą mieć lepiej od tych darmowych kont, ale żeby AŻ TAKA różnica?
Mogliby udostępnić tereny ze starych update dla FACC, na przykład Daramę. Bo to się robi mało śmieszne...
JEJU !! Zrozum, że oni i tak nie dadzą żadnego terenu pacc dla facc co najwyżej dorobią coś dla facców.
Boski Rzeznik jest offline  
stary 19-11-2006, 14:43   #168
Kumulus
Zbanowany

Data dołączenia: 24 11 2004
Lokacja: Płock

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Furora
Poziom: 60
Poziom mag.: 50
Kumulus ma numer GG 3105321
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PLague Pokaż post
Kolejny update i kolejce zdyskryminowanie osób nieposiadających PACC ... Mogliby udostępnić Daramę czy coś dla FACC... A nie kolejne zasugerowanie wykupu niezbyt taniego PACCa...
kolejny idiota, który dostaje dużo za darmo, ale chce więcej...

@radek666
twój argument jest beznadziejny. Mówisz, że gra jest darmowa. OK zgadzam się z tobą, graj sobie w nią bez płacenia, ale nie płacz, żeby ci dawali nowe tereny. Zapłacisz - dostaniesz dużo świetnych expowisk i dołączysz do evul pacców, którzy są władcami a facce niewolnikami. Nie zapłacisz - graj za darmo (męcz sie na mainlandzie z noobami takimi jak ty)

edit: czemu w katalogu gg masz wpisane Dawid i Patryk? Czyżbyś sharował konto na gadu-gadu?
Pewnie masz na spółe z tatą gg, bo sam byś nie umiał założyć i rodzice muszą kontrolować twoje rozmowy, bo sie boją, że cie jakiś pedofil zbałamuci albo że zobaczysz na stronach xxx pół cycka i zawału dostaniesz. HAHAHA
ŻAL

Ostatnio edytowany przez Kumulus - 19-11-2006 o 14:53.
Kumulus jest offline  
stary 19-11-2006, 14:51   #169
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
kolejny idiota, który dostaje dużo za darmo, ale chce więcej...

@radek666
twój argument jest beznadziejny. Mówisz, że gra jest darmowa. OK zgadzam się z tobą, graj sobie w nią bez płacenia, ale nie płacz, żeby ci dawali nowe tereny. Zapłacisz - dostaniesz dużo świetnych expowisk i dołączysz do evul pacców, którzy są władcami a facce niewolnikami. Nie zapłacisz - graj za darmo (męcz sie na mainlandzie z noobami takimi jak ty)
Człowieku, dobijasz mnie. Ja nigdzie cię nie wyzywałem, a ty w każdym poście piszesz, że jestem noobem, dzieciakiem etc. I czemu tak?

A co by tobie zmieniło gdyby dodano teren dla FACC, no? Ty byś tam miał zakaz wstępu czy jak? Innym by pomoglo, tobie by nic nie zmieniło - źle ci?

Eyes burning up
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 19-11-2006, 14:56   #170
Kumulus
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radek 666 Pokaż post
A co by tobie zmieniło gdyby dodano teren dla FACC, no? Ty byś tam miał zakaz wstępu czy jak? Innym by pomoglo, tobie by nic nie zmieniło - źle ci?
dużo by zmieniło, ja już mam taki charakter, że wole mieć coś tylko dla siebie niż dzielić sie z noobami
Kumulus jest offline  
stary 19-11-2006, 15:26   #171
Kapi007
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 11 2006

Domyślny Suuuper...

Jak otworzą pits of Inferno to wracam do gry . Zarypiście by było...
Kapi007 jest offline  
stary 19-11-2006, 15:32   #172
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
dużo by zmieniło, ja już mam taki charakter, że wole mieć coś tylko dla siebie niż dzielić sie z noobami
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wikipedia
Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować.
<dziesięć znaków>

I zgodzę się - z noobami nie. Ale z normalnymi graczami tak... =.=

Eyes burning up
Until the sun rises up

Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 19-11-2006 o 15:35.
Radek 666 jest offline  
stary 19-11-2006, 15:47   #173
Kumulus
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
<dziesięć znaków>

I zgodzę się - z noobami nie. Ale z normalnymi graczami tak... =.=
z normalnymi mogę się podzielić, niestety ty do nich nie należysz

Ostatnio edytowany przez Kumulus - 19-11-2006 o 15:49.
Kumulus jest offline  
stary 19-11-2006, 16:08   #174
tomektrz
Użytkownik Forum

tomektrz's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Profesja: Knight
Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
Domyślny

Najnowszy NFS też jest darmową grą, bo można ściągnąć sobie ZA DARMO demo i przejechać się 1 samochodem po kawałku najbadziewniejszej trasy...

Ludzie, ja powiem tak. Mógłbym kupić PACCa, ale po kiego grzyba? Mam wydać ~100 zł, żeby grało mi się w Tibię trochę fajniej niż przedtem? Wolę kupić sobie za to colę, orzeszki itp. Wychodzi taniej, a gra się także sympatyczniej. A jeśli chodzi o Cipów, to naprawdę są zwyczajnie chciwi. Gdyby chcieli, mogliby przecież np. umieścić w grze reklamę, która wyświetlałaby się w oknie gry lub w czasie logowania (jak np. w GG). Naprawdę, gdyby chcieli znaleźliby inne rozwiązanie.

EDIT: I nie wciskajcie tu obrazu biednego Cipa, który mieszka w ziemiance z gromadką płaczących dzieci, który nie ma co jeść, bo wredni gracze zostawili go bez środków do życia nie kupiwszy PACCa. Zapewniam was, że oni żyją na DUŻO wyższym poziomie niż większość z was.
Jak Myslicie Skad Najlepiej Dla Pala Brac Szczaly,belty Sperary Small Stones Oprocz Trade I Czrow ???

Ostatnio edytowany przez tomektrz - 19-11-2006 o 16:19.
tomektrz jest offline  
stary 19-11-2006, 16:17   #175
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
z normalnymi mogę się podzielić, niestety ty do nich nie należysz
Czemu sądzisz, że nie? Nawet mnie nie znasz. Po twoim zachowaniu prędzej ty jesteś nienormalny, ja próbuję prowadzić dyskusję a ty mnie zwiesz od noobów i dzieciaków, co jest conajmniej nienormalne...

Najpierw naucz się znaczenia słowa noob, dopiero później je używaj.

W podpisie masz "Dzieciom Neo mówimy nie" a zobacz jakie zachowanie prezentujesz.

Eyes burning up
Until the sun rises up

Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 19-11-2006 o 16:20.
Radek 666 jest offline  
stary 19-11-2006, 17:06   #176
Arionel
Użytkownik Forum

Arionel's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Rzeszów City

Imię: Arionel
Profesja: Elite Knight
Świat: Antica
Poziom: 83
Skille: 83/80
Poziom mag.: 7
Arionel ma numer GG 4652998
Domyślny

Po pierwsze :

Dlaczego zawsze, CO ROKU, przy "apdejtowych" tematach powstaje anty-paccowa nagonka? Nie można normalnie podyskutować o update?

Po drugie :
Dlaczego próbujecie odbierać CipSoftowi prawo do zarobku na rzeczy, której poświęcili życie?

Po trzecie :

CIPom zdaża się przegiąć - zgadzam się(patrz. Soul Pointsy), ale bez przesady, na FACCu da się grać, nie dramatyzujcie Oo

Po czwarte :

Większość "pacc sux - ludzi" nigdy nawet na guardy nie pójdzie, bo po prostu nie da rady...

Po piąte :

Jeszcze się nie nauczyliście, że ten świat jest oparty na kasie? Powodzenia w życiu...

Pozdrawiam
Ario
stary 19-11-2006, 17:16   #177
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arionel Pokaż post
Po pierwsze :

Dlaczego zawsze, CO ROKU, przy "apdejtowych" tematach powstaje anty-paccowa nagonka? Nie można normalnie podyskutować o update?

Po drugie :
Dlaczego próbujecie odbierać CipSoftowi prawo do zarobku na rzeczy, której poświęcili życie?

Po trzecie :

CIPom zdaża się przegiąć - zgadzam się(patrz. Soul Pointsy), ale bez przesady, na FACCu da się grać, nie dramatyzujcie Oo

Po czwarte :

Większość "pacc sux - ludzi" nigdy nawet na guardy nie pójdzie, bo po prostu nie da rady...

Po piąte :

Jeszcze się nie nauczyliście, że ten świat jest oparty na kasie? Powodzenia w życiu...

Pozdrawiam
Ario
Ad. 1
Teraz powstała nagonka Any-Me chyba :d. Ja nie jestem Anty-PACC tylko FACC na poziomie.

Ad. 2
Prawo zarobku . Czy ja nie chcę żeby zarabiał? Chyba nie czytałeś wszystkich moich postów, ot co. Gdyby dodali trochę więcej dla FACC tak jak było niegdyś, to zbankrutowaliby?

Ad. 3
Tak, grać się da. Nie wątpie w to, ale gdyby CipSoft nie gonił tak za pieniędzmi grałoby się lepiej.

Ad. 4
PACC roxuje. To FACC suxuje, zbyt suxuje... I powinno być inaczej.

Ad. 5
Świat jest oparty na kasie - ale inne darmowe gry MMO jakoś sobie z tym radzą. Takie kupowanie dodatków za prawdziwe pieniądze - zwykłym graczom nie przeszkadza (a nawet pomaga, bo później mogą takie dodatki kupić za pieniądze w grze o ile ktoś je sprzedaje), a producenci czerpią z tego niezłe pieniądze.

Eyes burning up
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 19-11-2006, 17:30   #178
Vicious
Użytkownik Forum

Vicious's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2006
Lokacja: Ursus

Świat: Astera
Poziom: 85
Skille: xx/24
Poziom mag.: 64
Domyślny

Cytuj:
pocałuj mnie w pompe miśku Ty pewnie też masz z 10 lat jak radek i dlatego go bronisz. BTW. to ty i reszta noobów którzy chcą całej tibii za free jesteście żałośni. W życiu nie ma nic za darmo, w sklepie też musisz zapłacić jeśli chcesz mieć gre. Może taka EA też jest evul bo każe za fife albo nfs płacić?
Nie mam 10 lat to po pierwsze. Po 2 nie jestem noobem i sam mam pacc. Po 3 zastanów się nad znaczeniem słowa noob bo to nie są tylko nisko poziomowi gracze.
Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. <<---- to wytłuszczone to coś o tobie. W każdym twoim poście wyzywasz od noobów. Chcesz się poczuć lepszy czy brak ci argumentów? A Bronie go(choć nie do końca się z nim zgadzam) bo na wszystko co on powiedział masz tylko jedną odpowiedź "jesteś noobem bo mam inne zdanie i brak mi argumentów że jest inaczej niż to co on mówi"

Cytuj:
Z twoich postów widze że jesteś burakiem jakich mało . Po prostu pies ogrodnika.
n/c

Ostatnio edytowany przez Vicious - 19-11-2006 o 17:31.
Vicious jest offline  
stary 19-11-2006, 18:09   #179
Holda
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 10 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 8
Skille: 17/19
Domyślny

Jak dodać obrazek pod nazwę użytkownika????

Wiem, że to nie na temat, ale plzzzz powiedzcie.
Holda jest offline  
stary 19-11-2006, 18:09   #180
Prostyy
Użytkownik Forum

Prostyy's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2005
Lokacja: Dąbrowa Górnicza

Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 150
Skille: 90+/75+
Poziom mag.: 19
Prostyy ma numer GG 1000
Domyślny

Cytuj:
Ad. 3
Tak, grać się da. Nie wątpie w to, ale gdyby CipSoft nie gonił tak za pieniędzmi grałoby się lepiej.
każdy goni za kasą jak już ktoś wcześniej pisał a ich to za przeproszeniem ch*j obchodzi jak sie gra nam - faccom. A pozatym każdy facc daje im kase bo reklama na tibia.com jest a facc wchodzi na ich strone tak czesto jak pacc

Postac juz dawno sprzedana
Prostyy jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania