|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Po przeczytaniu tego post'a : | |||
Dalej będe używać MC ! :'( |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 57.14% |
Zastanowie się nad tym ... |
6 | 28.57% |
Natychmiast przestaje urzywać MC ! |
0 | 0% |
Przestane używać MC jeżeli inni przestaną ... |
1 | 4.76% |
Przestanie używać MC i zaczne namawiać innych do zaprzestania ! |
2 | 9.52% |
Głosujących: 21. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Siedziałem ostatnio przed komputerem i jak zwykle robiłem runy mojim sorc'em i bawiłem się w necie...etc. I w pewnym momęcie spotkałem się z stroną internetową z której można ściągnąć MC ( Nie - nie chodzi o xx - wtajemniczeni ludzie wiedzą o co chodzi ).I naszła mnie "złota" myśl...a gdyby tak ściągnąć tego MC...druida mam prawie zrobionego ( na servie mam jeszcze 2-go char'a na 7 lvl'u ) i jakby zaczoł robić Uh'y to moge sporo zarobić...( W tym momęcie nastała burza mózgu...1BP = 3h20min. czyli jak dziennie zrobie 2 BP UH to zarobie 5 k...+ jeszcze GFB Sorc'em to będzie drugie 5 k
![]() No tak będe miał wiecej kasy ... lepszy sprzęt ... ale czy to się liczy w Tibii... nawet w prawdziwym życiu - Czy można człowieka oceniać po grubości portfela , grubości bicepsa ? Ja uwarzam że nie... i wiem że wielu by się z tego śmiało bo "Lajf is brutal - FULL of mada fakas end kopas w dupas" ... tak i racja ... ale w życiu nie możemy z góry powiedzieć czy ten człowiek zarobił "swoje pieniądze" uczciwie...własnym potem i trudem osiągnoł cel tracąc przy tym wiele ... ale stracił to dla osiągnięcia celu ... czy przypadkiem nie wzbogacił się przez np. Podniesienie tego podatku o 1% ( bo na nowy domek letniskowy mu trzeba i 2 samochody bo mu garaże stoją puste...ale obciach.... - KIEDYŚ NADEJDZIE TA CHWILA !! PUJDE PO TYCH ŻYDÓW Z TOPOREM I BĘDE W WARSZAWIE NA SŁUPACH WIESZAŁ !! BUAHAHA !! ) albo dostał wszystko od "Dobrego tatusia" a sam w życiu palcem nie ruszył...albo po prostu osiągnoł to kradnąc ... - jak widać są różne dosyć "nietypowe" sposoby zarabiania "kasy" ... Powiecie że to jest także nieważne "jak"...tylko że ma i DUŻO ma ... no tak ale jeżeli ten ktoś na tobie żeruje...albo niedawno kogoś tobie bliskiego okradł... ( Miałem taki przykład w własnym życiu...gość nie jest aż tak biedny żeby kraść bo nie ma co jeść tylko na fajki nie miał i mi brata młodszego okradł i zastraszył...jak dostał pałą kilka razy to nagle postanowił że odda z %...no prosze...jak to "perswazja" stosowana potrafi być skuteczna ![]() zbierałem i się z rotami męczyłem kiedy kolega posiedział 2-3 Dni i zarobił na BR. - aż się człowiekowi wtedy krew przelewała - ale teraz rozumiem że jest to zwyczajna słabość - a dokładnie BRAK CIERPLIWOŚCI ! ( Jak małe 5 letnie dziecko...nie odczepi się od mamusi zanim mu cukiereczka nie da... ) .Kolejną sprawą byłoby Skill'owanie ... tak ... mamy druida to go do 22 lvl'u dociągamy i nam Ghul'e przywoła - idealny trening... i co nam pokazuje taka " taktyka " - ŻE NIE POTRAFIMY porozmawiać z ludźmi " bo ten pan mnie zbije jak się go zapytam czy nie ma ochoty potrenować " albo może to jest straszny obciach wydzierać się w Depo że szukamy kogoś do treningu... albo nie chcemy tracić pieniążków aby obcy Druid albo Sorc przyzwał nam Monk'a...tym sposobem myślenia po prostu pokazujemy że bojimy się z ludźmi rozmawiać ...ja sam z doświadczenia wiem ( Byłem knight'em i sorc'em jestem ) że jeżeli ktoś jest prawdziwym kolegą to za free przyzwie monk'a a 2 szczury czy 2 snake to nie problem na odludziach znaleźść...i wy na tym zyskacie bo skill'e potrenujecie i sorc bo pomoże koledze a potem ( ja przynajmniej się z negatywną reakcją nie spotkałem ) będzie miał bloker'a gotowego - i jest od razu kto pilnować charów - bo jak któryś musi np do kibelka to drugi zawsze jest przy kompie ... więc są 2-je ludzi którzy pilnują char'ów ( BROŃ BOŻE NIE NAMAWIAM TO TRENOWANIA AFK np w nocy niedy wyłączymy tibie i zostawiamy char'y - to takrze jest nie fair ! )...Tak... wydaje mi się że już w inne sposoby nie jest MC używany...chyba że do okradania innych graczy ... ale takiego chamstwa już nie przewiduje... PODSUMOWUJĄC Graczu ! Jeżeli uważasz się za człowieka który poradzi sobie tak w tibii jak i w życiu ,to natychmiast usuń MC ponieważ używając go sam przyznajesz się do własnej słabości ( Niektórzy uznają tą słabość za spryt i coś co ma im tylko troszeczke pomóc w grze...NO PRZECIERZ I TAK TO KIEDYŚ OSIĄGNĄ - Gów** ,a nie prawda ) ! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dziękuje za Cierpliwość podczas czytania tego post'a - wiem że czasami potrfię porządnie namieszać...i przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne... Chiałbym prosić o jeszcze jedno - wiem że niektórym się temat może spodobać ( ach jaki to on jest świetny że nie używa MC i prosi ludzi o to aby także nie używali ) NIE CHCE aby ten temat wpłynoł na moją reputacje ( pisze go nie dla rep. tylko dla oświecenia użytkowników MC ) ... wiec prosze o nie wystawianie opinii...dziękuje. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdańsk
![]() |
![]() Powinna byc jeszcze jedna odpowiedz w sondzie: Nie uzywalem i nie bede uzywal
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2004
Lokacja: Lublin
|
![]() Teraz jak cena bp uhów dochodzi nawet do 3k to już wole mieć małe lagi niż kupować uhy za tyle kasy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() PacMan.... wiesz co ja ci powiem. Jak sie ma 2 kompy podlaczone do netu to ci wyjdzie na to samo jakbys mial multi clienta. Pozatym zauwaz jedna rzecz. Na tibi jest 30 serwerow. Max jest na nich okolo: 2x400osob (enforced pvp) 1x200osob (pacc) i 27x850osob, czyli maz 24000 osob (graczy-postaci). Wiec dlaczego konta w tibi sa 7-mio cyfrowe jqak wystarczylo by 24000 kont ??
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nieobecny.
|
![]() @UP
To że wszyscy są źli, nie obliguje cie do tego, żebyś też taki był. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() e tam ... u mnie zachowanie w tibii nie ma nic do mojego usposobienia w real ... to nie rpg że się odgrywa człowieka ... nawet się wyszczać nie można
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Iława
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
W tym momencie ktoś powie, że graczy jest więcej niż podana przez Ciebie liczba. Tylko następuje rotacja. Gdy gracz X się wyloguje, na jego miejsce loguje się gracz Y itp. itd. ...chyba, że w to też nie uwierzysz, to już nie przeszkadzam w dalszej nieświadomości.
always be prepared for unexpected... This will make your life easier. Ostatnio edytowany przez Bonastick - 27-08-2004 o 14:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2004
Lokacja: Morze ( no gdzie może mieszkać Makrela jak nie w morzu)
Stan: Aktywny gracz
Imię: Makrelus
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Killer Teddybears
Świat: Hiberna
Poziom: 52
Skille: 21/27;)
Poziom mag.: 53
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna
![]() |
![]() Ja kiedys siedzac na Tibi i przegladajac sobie internet, natknolem sie stronke z ktorej morzna sciagnac miedzy innymi program do robienia pieniedzy, to slawne MC i jakies tam jeszce bzdury o bodwyzszaniu skilli, byla jeszcze tam taka ankieta ktora trzeba wypelnic, a w ciagu 24 godzin dostaje sie free items - jak sie domyslacie do wiadomosci trzeba bylo rowniez podac numer i haslo do konta...
Ja mysle ze ten post nie zaliczal sie tylko do MC, ale do roznych tego typu programow... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
|
![]() Wiem, że źle zrobiłem, bo użyłem mc, ale to była sytuacja wyjątkowa
![]() Koleś z forum tibia.pl sie o tym dowiedział, i grzyb jeden chciał okóp - p-legs lub report rule violation :x a co gorsze, koleś potem pkował pod dp z jakimś high lev Chociaż niewiem, co CIPom sie niepodoba w tym ze ktoś uzywa mc... skoro Uzywasz na własną odpowiedzialność |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 08 2003
|
![]() Fakt, brakuje odpowiedzi w sondzie - nigdy nie uzywałem MC.
Poza tym wszyscy używający MC (i innych wspomagaczy), których znalem, po dorobieniu sie kasy i itemów, tak mniej więcej pomiędzy 20, a 35 lvl gorzko tego żałowali. Ich konta zostały przechwycone (potocznie określa się to jako hack chociaż powinno sie mówić, że to raczej był crack). Budzili się w świątyni z czerwoną czachą, goli i weseli ![]() Wszystkim użytkownikom "dodatków" i innych wspomagaczy proponuję rozpoczęcie uczciwej gry, najlepiej na nowym koncie. Unikniecie wielu niespodzianek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2003
|
![]() Nie jest to absolutnie próba usprawiedliwienia czegokolwiek, lecz wydaje mi się, że pewną winęza obecną sytuację ponoszą także twórcy gry. Stworzyli regulamin wraz z punktami 3c-f, które są nierespektowane dla tego, że nie są w żaden sposób nadzorowane. Oczywiście można powiedzieć "Za tę grę powinni brać się uczciwi, a oszukiści niech bawią się gdzie indziej", ale tak sam można powiedzieć o polityce, sporcie, wielu innych rzeczach. I w każdej z tych dziedzin występuje odgórna kontrola\próba ograniczeń oszustw. CipSoft takiego czegoś nie wprowadził. Powiem z własnego doświadczenia, że stworzenie multiklienta do każdej nowej wersji trwa... 2 minuty. ZERO zabezpieczeń. A wystarczyłoby kilka linijek kodu na serwerze, jeszcze mniej w kliencie, i prawda, stworzenie MC byłoby wciąż możliwe, ale już nie tak małym nakładem środków.
Inną sprawą jest mentalność tibijczyków. Oswoili się z czitowaniem tak bardzo, że przestało im się to niepodobać. Zamiast raportować, mówią: "Daj mi!". A wszelkie skargi na cheaterów to w większości próba rozliczenia własnych porachunków. Żeby nie było że tak tylko marudze to powiem, że grałem w inną świetną grę sieciową, jaką jest Americas Army. Prawda, chodzi w niej o coś zupełnie innego niżw Tibii, ale tam też byli cheaterzy. I od zawsze działali w podziemiu. Każdy namierzony był od razu karany nie banem, ale skasowaniem konta. Pomimo że gra jest zupełnie darmowa (bardziej darmowa niżTibia ![]() Na koniec powinna być jakaś konkluzja, ale z niemocy mi ręce z klawiatury opadają. Pozdrawiam Hob |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
|
![]() zaczynajac przygode z Tibia postanowilem sobie ze nigdy nie zainstaluje MC ani nic podobnego i jak narazie mi sie to udaje Tibia jako Tibia podoba mi sie takze z tego powodu ze jest tam wlasnie stosunkowo malo cheatow ale Cipy jak ktos juz na gorze powiedzial nie robia nic zeby to zmniejszyc jeszcze bardziej
przed Tibia gralem w cs-a (wiem wiem to zupelnie cos innego) ale tam wystarczyl ejden maly programik i cheatowanie bylo praktycznie niemozliwe ![]()
![]() |
#14 | |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
Po za tym tylko ja zakładałem już w sumie chyba 6 kont, z czego obecnie korzystam (i to bardzo rzadko) tylko z jednego. Reszta leży sobie odłogiem, i nawet ich numerów nie pamiętam. Nie oznacza to jednak, że ludzie nie używają MC. Śmiem twierdzić, że około połowy zalogowanych w każdej chwili osób to drugie właśnie drugie, trzecie itd. postacie tego samego gracza. Wystarczy przypomnieć sobie, jak to czasami zdażało się, że po jakimś update przez 2-3 dni nie było MC. Nagle ilośc osób online spadała do 500-600, a przecież trzeba pamiętać, że wiele osób odpuszcza sobie zazwyczaj widząc napis "too many players online..." Ja jednak nie używałem MC nie dla tego, że to nie legalne. Powodem tego też nie był fakt, że mam/nie mam cierpliwości, że nie chcę być bogaty itd. Nie korzystałem z MC z jeszcze innej przyczyny. Wyobraź sobie, że masz 20 UHmakerów, każdy robi po 2 BP dziennie, co przy cenie tylko 2K za bp daje 80K dziennie. Po miesiącu masz już wszystko, co tylko możliwe do zdobycia na serwerze. I co dalej? A no dalej już się nie chce grać. Jesteś najbogatszy, masz super wystawkę w domku, i załamujesz się, bo bo hacku straciłeś 1M albo i więcej. I co z tego? Załamany, bo straciłeś pracę kilku dni? Znam ludzi, którzy nie cheatowali, a tylko zaufali komuś wpuszczając go do domku i tracąc całą jego zawartość tracili ponad 1M, na co pracowali kilka miesięcy, a mimo to się nie załamywali i grali dalej. Po prostu używając jakich kolwiek cheatów traci się masę zabawy, traci się klimat gry i szybko ucieka przyjemność z grania. Myślicie, że czemu CIPowie zablokowali możliwść grania kilkoma postaciami, nie dali światła itd? Goście mają głowy na karkach. Wiedzą, że dzięki temu ludzie będą dłużej grali, a o to przecież im chodzi, bo im dłużej grają ludzie, tym dłużej płacą.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Ja urzywałem i urzywam MC ale nie dla kasy (tylko ja wisze koledze wuchte kasy) np.: gama z kolesiem: trede me eq on Titania for you on Valoria i wtedy jest 1 postacią na Titani a 2 na Valori żeby mnie przypadkiem kole nie okradl.
Albo jestem na huncie a kumpel mnie pros zebym mu z domku dal klucz do HG to wchodze na 2 postac i daje mu ten klucz potem sie wylogowuje. A co do trenowania jak nie ma skim trenować bo jest 5 rano a lącznie z tobą 7 osób w depo to wtedy rozumiem !! MC RULZZZ |
![]() |
![]() |