|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Giżycko
Stan: Na Emeryturze
Świat: Selena
|
![]() Parametry komputera;
WINDOWS XP PROFESSIONAL wersja 2002 dodatek service pack 1 Procesor Intel Celeron 400 MHz 96,0 MB RAM HDD 10 GB KARTA GRAFICZNA ZAINTEGROWANA Intel(R) 82810 Graphics Controller 4mb (chyba) Przed chwilą zainstalowałem Tibie i wszystko sie tnie, a gdy grałem na wczesniejszym XP było wporządku! Dosłowanie się 'ścina' ![]() @down sterowniki sciagnelem ze strony intel.com, a chodzi o to ze wczesniej na xp tibia chodzila płynnie Ostatnio edytowany przez Lenrock - 23-11-2006 o 15:02. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Złe sterowniki do grafy?
Do takiego sprzętu to bym radził w98, pozatym na w98 Tibia była by o wiele płynniejsza niż winXP. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.
|
![]() Powiem, że mój komputer nie jest pierwszej młodości... Jednak tibia chodzi bez zarzutu
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Me$z - 23-11-2006 o 16:21. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() jakbys nie zauwazyl napisalem w poscie ze do niedawna Tibia na XP i na tych parametrach chodziła mi jak w zegarku
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2005
Imię: Lowca Gesi
Profesja: Sorcerer
Świat: Honera
Poziom: 28
Skille: mam
Poziom mag.: 29
|
![]() Trochę się dziwię bo kiedyś grałem w Tibię na podobnym kompie, rożnił się od podanego jednynie kartą graficzną (VooDoo 3 3000 16Mb) i miał wcześniej wspomnianego W98. Nic mi się wtedy nie zacinało ani obraz nie skakał.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Chyba nas w konia robisz bo xp'ek potrzebuje (chyba) 700 mhz.
Kup sobie jakis lepszy komputer. Moze byc 120 ram 700 mhz bo tylko ram i procek jest najwazniejszy w tym przypadku. Radzilbym przywrocic xp jak wogole bedzie chodzil oraz zainstalowac sobie direct 9x. @edit to down Mie sie nie czepiaj ;p. Nigdy nie mialem gorszego komputera. Ostatnio edytowany przez janek@ - 24-11-2006 o 17:05. |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów
|
![]() Tibia to aplikacja która potrafi się ciąć nawet na Radeonach 9200 więc lubi sobie pokaprysić. Win XP to minimalnego komfortu pracy wymaga 128 MB, aby pracować w miarę wygodnie potrzebuje już 256-512 mb ramu do normalnego użytkowania. Polecam instalację Windowsa 98 SE i zajęcia się tibią.
#8 |
Guest
|
![]() spróbuj zmienić sterowniki do tibii z opengl albo z czego tam masz na inne. jak miałem opengl to mi się cięła, zmieniłem na dir 5 i ładnie chodzi (komp mam prawie ten sam: celeron 433, 128 ram, win millenium xD i chyba w najbliższym czasie na nowy mnie stać nie będzie :/)
|
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Trzeba troche wyjaśnić..
@janek@ nie musze kupywac sobie nowego komputera, bo mam bardzo dobrego i chyba przez rok nie bede musial nic w nim zmieniać. ten komputer z ktorym mam problem stoi u siostry na biurku btw. no i co z tego ze win xp potrzebuje 700 MHz, na 400 MHz system działa bardzo dobrze, prawie w ogole sie nie tnie @Dwik tak jak wspomniałem wyżej, chodzi bardzo dobrze przy tych parametrach co są. wSE i w98 nie mogę zainstalować, bo zawsze przy instalacji coś sie jebie, moge instalować tylko wmillenium i winxp. @Szymi to jest tak ze ciągle jest ustawione na dir5, bo nie moge ani na openGL ani na dir9 ** chodzi o to ze po zainstalowaniu od nowa windowsa na ten komputer Tibia sie tnie, więc odjebcie sie od wymagań XPka, bo wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegareczku ![]() Ostatnio edytowany przez Lenrock - 23-11-2006 o 23:00. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2005
|
![]() Skoro nie mozesz zmienic na directx lub opengl to moze masz niezainstalowane sterowniki do akcerlatora graficznego.
Na ten komp chyba najlepszy by byl Win 98 (w zadnym wypadku nie ME!!!). Skoro nie mozesz sobie poradzic z instalacja to popros jakiegos kolege co sie badziej zna. Skoro jednak nadal bedziesz sie upieral przy NT to moze Win 2k? Taki XP ktory ma mniej bajerow a przez to jest szybszy. U mnie na Celeronie 466, 64MB ram i 4MB karta graficzna chodzil slicznie, a winXP sie mulil niesamowicie. @offtopic Ludzie zastanowcie sie czasem. Kompy nie zuzywaja sie tak jak samochody. Myslicie ze kiedys sie tak kompy mulily? Poprostu instalowanie XP na starociu to bezsens. Jak masz taki komp to wystarczy sie skonsultowac z kims kto sie na tym zna i on zaproponuje lepszy system. Jak nie chodzi nawet Win98 to najlepiej zainstalwac linuxa + fluxbox i tez chodzi pieknie. Wiec jezeli w takim wypadku chcesz powiedziec "kup nowego kompa" to najlepiej wyjdz z tematu i daj sie wypowiedziec komus kto moze powiedziec cos bardziej uzytecznego.
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2005
|
![]() No wlasnie tylko to JEST bzdura. 96 RAM to duzo ponizej minium. Jezeli twierdzisz ze Xp nie muli to widac ze nie widziales jak 98 "smiga".
PS. Windows Milenium = Windows 98 z wieloooooma dziurami. Tak wiec nie rozumiem jak mozesz myslec o instalacji "ME".
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() wiem jak śmiga 98 bo był instalowany na tym komputerze 7 lat temu (taka ciekawostka; 7 lat temu ten komputer kosztował 7000zł+ i nie miał 96 ramu tylko 32;p). a mysle o instalowaniu tylko xp i me, bo jak juz mowilem 98 i se nie instaluje sie na tym gracie
|
![]() |
![]() |
#14 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Dyskusja odbiegła od meritum sprawy, która sie defakto rozbija o sterowniki. Zainstaluj poprawnie/poprawne i po kłopocie.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Ja mam podobny problem, zainstalowałem tibie wczoraj zmieniłem windows przed reinstalem (też miałem XP) tibia działała bez zarzutów komp mam dobry a wyskakuje mi cos takiego gdy chce uruchomić tibie \/
Video surface allocation failed (error code 13) please choose another video graphics mode... plx po pomoc |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: UK
|
![]() Nie umiesz czytac?
Jakie programy? Moze Norton albo cos tak muli ten komp... |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Siemianowice Śląskie
Stan: Usunięty
Świat: Pandoria
![]() |
![]() Na taki PC jakikolwiek windows? O.o
Tylko Linux Polecam Ubuntu 6.06... |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Yero linus?nigdy;p @emilok rzecz w tym, że ściągam sterowniki do tej karty bezpośrednio ze oficjalnej strony intel emilok możesz zamknąć temat, bo naprawde zaczyna sie dyskusja kto sie zna na komputerach a kto nie., @DOWN mniemam, że ja napisałem ze xp chodzi mi płynnie a ty ciągle jęczysz, że sie nie opłaca instalować-,- Ostatnio edytowany przez Lenrock - 24-11-2006 o 20:35. |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |