|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 | ||||||
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
Normalny, statystyczny paladyn w 95% używa kuszy.... I to od czasu, gdy wbił ten 60 dist. EDIT>>>>>> Cytuj:
Fajna symulacja, ale jak sorc ma na wykończeniu manasy, sd czy jakiekolwiek inne runy to albo kryje się za rycerzami i wycofuje z walki albo wrzuca utani gran hur, zakłada t ringa i ucieka (gdy jest bezpośrednio atakowany).
Wejdź tutaj >> http://www.swcombine.com << Ostatnio edytowany przez Kojotes - 23-11-2006 o 19:05. |
||||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze
Stan: Niegrający
Świat: Aldora
|
![]() Jak możes to podaj jakąs miejscówke dla 30rp żeby mógł zarobić a nie wydawać? >: 63 dista btw. ;d
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Poziom: 115
|
![]() moj kuzyn 46 palek z 79 distem zdarzylo mu sie ze nie trafil w skeleta (dymek) -.- albo rata wzial na 3 hity (dymek,dymek,hit) watpie zeby na takich skilach knight z gsem w lapie by mial takiegho "pecha"
Pzdr. Ostatnio edytowany przez maszter321 - 23-11-2006 o 19:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Wroclaw
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir mapes
Gildia: Vampires Brotherhood
Świat: Lunara
![]() |
![]() Cytuj:
![]() http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=763816 <-Link do poradnika o Trapwood, caly 1-szy poziom bedzie idealny dla 30rp ![]()
Robisz błędy? Nie potrafisz napisać wyrazu "góra" poprawnie? Cały czas wykręcasz się "że nie musisz pisać poprawnie bo nie umiesz?" Zainstaluj FireFox'a 2 a może w czymś Ci pomoże -.-' http://www.mozilla-europe.org/pl/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]()
Robisz błędy? Nie potrafisz napisać wyrazu "góra" poprawnie? Cały czas wykręcasz się "że nie musisz pisać poprawnie bo nie umiesz?" Zainstaluj FireFox'a 2 a może w czymś Ci pomoże -.-' http://www.mozilla-europe.org/pl/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2006
![]() |
![]() Pallem w opisie wyrabiałem 20k/h.Na -1.
Ostatnio edytowany przez Diddy - 23-11-2006 o 20:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm.. powiem tak, właśnie obejrzałem filmik Cichego z Trapwood i można powiedzieć, że przeraziła mnie ilość tych dworców, na ile starczy około 1000 strzałek?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() 1 dwork- 2 strzaly, ja zawsze licze tak
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: Poznan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Raverton
Świat: Galana
Poziom: 96
Skille: 92/47
Poziom mag.: 19
|
![]() 180 rp
Expi zazwyczaj na wrl dragon lair teraz moze goroma... Hity sa male? 100 pall wali 180 z bolta w dragi .... zalezy od dista na pewno nie sa tak duze jak knighta.... Na dlach jest tak Ds'y + hmm + zazwyczaj drugi pall Ds'y ihasz a hmm + bolt jak sam lub bolt + bolt z drugim palem albo z hmm jak kto woli ;] DL solo Hmm + bolt najlepsza jest do tego deeper fibula dobrze sie tam biega Bloker Zazwyczaj bierze sie 2-3 palkow to wtedy sie oplaca bo dla shooterow mniejszy waste a wychodzi mniej wiecej to samo co z sorcem, ale z kolei nie to samo co z 3 sorcami. SD Kazdy zna moc tej runy. Moim zdaniem knight jest uposledzony pod tym wzgledem. Moze tylko exori i musi naladowac mane a sd zada wiecej obrazen. Przydaje sie przy pkowaniu wojnach i w ogole sd to sd- tego nie trzeba opisywac. Jak tak zalezy blokerowi na uhach Bierze ~40 lvl drut daje mu kilka bp manasow A reszta ludzi shoota. Hunty rzadko kiedy sa z jednego palla bo jest to waste chyba ze bloker ma sca/ sov lub cos lepszego ;]. Pal wcale nie jest uposledzony, po prostu mage zostaly skoksowane... Knight musi klepac cyce dwarfy zolwie a palem co? mozesz isc na to co knight plus poh dragi (knightowi oplacalne dragi sa dopiero z sca/sov) Pal praktycznie nie traci uhow wszystko leci z mf'ow wylootujesz k-arm z gs'a i juz ci sie splaca hunt, chyba ze duzo boltow juz zwastowales czytaj okolo bp, ja na pohu trace malo manasow zazwyczaj ide juz na poh z pelna mana co umozliwia dlugie expienie. Uposledzenie palla polega na tym, ze bolty sa dosc drogie... i hity mniejsze niz knighta. Ale na pewno... pal ma wiecej mozliwosci do expienia i pal ma sd ;] i przede wszystkim exura vita. Czesto zapominana ale, jest to zaje**** dobry spell. Jak gra sie umiejetnie palem to nie ma ani waste- chociaz czasami to nie uniknione zalezy od lootlucka. Minusem pala jest to ze kick= dead chyba ze ktos cie zacznie uhac. To, ze expiles na edron lair 2h to znaczy, ze albo miales super resp albo waliles na full defie i zabijales dl'e z boltow ;] Ja tam moge expic dluzej plus walac single spawn dl;a Po upie najlepiej grac sorcem ;] Ostatnio edytowany przez Poznanski Rycerz - 23-11-2006 o 20:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |||||||
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Expie tam od 70 lev (zasadniczo) i tak było zawsze. 2k boltów= 2h (coś w granicach 90k+ expa, teraz więcej) w kilku wersjach- tylko smoki, smoki + single dl pare razy, smoki + single dl jak tylko się zrespi, dle na quescie + smoki podczas czekania na respa. I nigdy z tym bp boltów dłużej nie posiedziałem niż 120 min.
Wejdź tutaj >> http://www.swcombine.com << Ostatnio edytowany przez Kojotes - 23-11-2006 o 21:24. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2006
Lokacja: Stąd
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Brzeg
Imię: Lord Duszlik
Świat: Candia
Poziom: 120
Skille: 95
Poziom mag.: 21
|
![]() Mi tam palladynem gra się dobrze i nie mam zamiaru zmienić profesji.
Co do skillowania po jakiego ch** skillowac? Ja nie skillowałem i mam ten 89 dist na 86lvlu. Palladyn może expić na silniejszych potworkach niż knight na tym samym lvlu. Blokowanie Palladynem jest bardziej opłacalne moim zdaniem niż knightem ponieważ ma e vite. Nie wiem jak nie starcza ci 2k boltów (ktoś tam pisał) na 2 h na d laire. Palladyn nie jest dobry do pg ale można nim się fajnie bawić. Np. Na moim lvlu można już expić na : Dlach, Deep fibuli (zwykle waste ale może coś polecieć a exp dobry, exp 65-70k/h), Ancient Scarabach (bijąc z bolt+hmm zwykle 1k do tyłu jestem ale czasami się zwraca 45k/h), OF (duży zysk exp 40k/h), tomb za tp -1 i na niektórych -2 (zależy, exp 40-50k/h), Dragi (50-60k/h zawsze się prawie zwraca na +), Hero ( 30k/h zwykle loot pokrywa koszty huntu), Gsy, Quary (fish finy na candi są drogie exp 40k/h), na niższym lvlu można bić dsy na ghost land exp dobry. Sorcem na niższych lvla bijąc z e vis czasami się nie zwraca za mfy. Tak od 120lvla można już wrl. 150lvl to myśle że już d hell solo z tarczą także pall rox ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() ale potrzebuje o polowe wiekszy level zeby blokowac to samo co knight ....
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
|
![]() I nie ma exety.
Ja z blokerem i 2 ds 70 rp robilem na hero do 60k exp/h, spawn co około 1:30 min.
![]() |
#78 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Fajny filmik znalalzlem dla tych co uwazaja ze profesja paladyn jest strasznie nudna i ze sobie nie radzi
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/13787 mysle ze innym profesja poszloby to troche gorzej ![]()
![]() |
![]() |