Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-12-2006, 10:02   #581
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NeOWybraniec Pokaż post
po pierwsze jak knight z sorciem sie bijom na 100 lvl to sorc wygra bo ma utamo vita i dobre runy, a mana mu nie potrzebna bo ma runy ale zaś knight ma dużo hp i go może gonic po całym miescie no to sorc wpisze gran hur i już i wali raz po raz z sd`ka
Kolejny łoś, ktory sie nagral na otsie i teraz pierdzieli od rzeczy, przeczytaj sobie caly temat zanim sie wypowiesz.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-12-2006, 10:55   #582
Paciorek_ms
Użytkownik Forum

Paciorek_ms's Avatar

Data dołączenia: 06 04 2006
Lokacja: Wrzesnia

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dyskordian
Profesja: Elite Knight
Świat: Mythera
Poziom: 37+
Poziom mag.: 4
Paciorek_ms ma numer GG 1129085 Send a message via Skype™ to Paciorek_ms
Domyślny

Cytuj:
po pierwsze jak knight z sorciem sie bijom na 100 lvl to sorc wygra bo ma utamo vita i dobre runy, a mana mu nie potrzebna bo ma runy ale zaś knight ma dużo hp i go może gonic po całym miescie no to sorc wpisze gran hur i już i wali raz po raz z sd`ka
Pograj troche czlowieczku na RL Tibii, a dopiero pozniej zacznij sie udzielac.
Ehh...

† Beyond The Realms of Death †
Paciorek_ms jest offline  
stary 01-12-2006, 11:43   #583
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Nie mówimy o przypadkach, gdzie sorc wastuje xx BP SD, a knight ma zaledwie 5 BP UH i dlatego ginie.
Mag 100+ manasując się, waląc z exori vis i WoI nie jest wstanie tak zjechać knighta 100+, by tamten wytracił wszystkie UH'y.
UH ~500hp
Knight bierze 500 UHów.
250.000 DMG sorc musiałby zadać.
125 dmg - 33 many
2000*33=66.000 many + coś na leczenie
660+ manasów musiałby sorc uradzić.
Mechanicznie to możliwe, ale sorc bez eq musiałby się częściej leczyć, więc wyszedłby jeszcze gorzej.
Dodam, że knight może uradzić znacznie więcej UHów niż podałem.
Na SD nie przeliczałem, bo byłby to zupełny waste ze strony sorca. Na 2 SD (600gp) knight traciłby 1 UH (150gp), więc 450 gp mag w plecy po każdym UHnięciu się knighta.

Ogólnie powinni zmniejszyć opłacalność spontanów względem run. Tzn. albo zmniejszyć troszkę ceny run albo podbić manę exori vis/flam/mort do 30-40.

@ top
Knight jest dobry, bo nosząc duże ilości UHów jest nietykalny dla sorców (jednostek). Przy trapie każdy pada ('nec Hercules contra plures'), chociaż knight będzie się trzymał najdłużej.

Lubię tą postać, bo jest przyjazna dla nowych graczy. Gra się nudno, ale bardzo łatwo (na niskich lvlach jest już gorszy od sorca w pvp, i może zostać zabity szczególnie gdy nie ma jeszcze 4mlvla).
Skille szybko rosną i pozwalają na bardzo szybkie ubijanie potworów, na których expi. Może bez żadnych nakładów expić nie opuszczając expiska (np. kopalnie bez guardów). Sprawdza się na słabych potworach, które mają mierny dmg, bo zabijając je nie traci many i np. dwarfa soldiera bierze na średnio 3 strzały, gdy mag musi strzelić 7 razy i traci przy tym 21 many.
DRoN jest offline  
stary 04-12-2006, 21:28   #584
Spidway
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 12 2006
Lokacja: Venore

Imię: XxX
Profesja: Knight
Świat: Antica
Poziom: 23
Skille: Bije je
Poziom mag.: 3
Spidway ma numer GG 8315987
Domyślny

Moim zdaniem nie ma lepszej i gorszej postaci mam każdą profesję powyżej 20 lvlu i najlepiej gra mi się palkiem Mogłem zabijać cyce już na 15 lvlu.
Gadacie narazie cały czas kto jest lepszy w PvP LoL.
Spidway jest offline  
stary 04-12-2006, 22:40   #585
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Spidway Pokaż post
Moim zdaniem nie ma lepszej i gorszej postaci mam każdą profesję powyżej 20 lvlu i najlepiej gra mi się palkiem Mogłem zabijać cyce już na 15 lvlu.
Gadacie narazie cały czas kto jest lepszy w PvP LoL.
ja moglem na celce expic na cycach od 13 leva, bo juz wtedy mialem skile 66/66...
sat jest offline  
stary 04-12-2006, 22:55   #586
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
ja moglem na celce expic na cycach od 13 leva, bo juz wtedy mialem skile 66/66...
1. A mag/druid może expić na 7lvlu, bo ma 5 many i różdżkę.
2. Widziałem knighta 12 lvl, który robił na cyce hity 80-110 i nie tracił HP, z tego wynika, że knightem robisz 6 lvl (spadasz z 8 na 6) i wbijasz skille 100/100 i jesteś najlepszym low-lvl.
Z tego wynika, że knight jest najpotężniejszy.
DRoN jest offline  
stary 05-12-2006, 22:25   #587
^Trial^
Użytkownik Forum

^Trial^'s Avatar

Data dołączenia: 05 12 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN Pokaż post
1. A mag/druid może expić na 7lvlu, bo ma 5 many i różdżkę.
2. Widziałem knighta 12 lvl, który robił na cyce hity 80-110 i nie tracił HP, z tego wynika, że knightem robisz 6 lvl (spadasz z 8 na 6) i wbijasz skille 100/100 i jesteś najlepszym low-lvl.
Z tego wynika, że knight jest najpotężniejszy.

Ta i podleci jakiś low lvl sorcek pk i okazuje się, że ma kilkadziesiąt godzin skilowania w dupe
Ale to takie skrajne przypadki
^Trial^ jest offline  
stary 10-12-2006, 07:37   #588
Alamamadnbahd
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 12 2006

Domyślny Popieram cie

Wedlug mnie kazdy gra taka postacia ktora mu sie najlepiej gra ja lubie grac knightem i sorkiem a inni lubio moze cos innego wiec nie ma najpotezniejszej profesji kazda jest silna (moj knight 9 lvl sklile 44/42 dalej rosna bije do 60/60)
Alamamadnbahd jest offline  
stary 10-12-2006, 22:58   #589
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny Nie ma najlepszej profesji:)

Śmieszy mnie ten cały temat która profesja jest najlepsza. Większość osób twierdzy, że sorcerer jest najlepszy bo ma najmocniejszy atak i jest najlepszy do pk. Jeżeli uważacie, że najlepsza profesja to ta która jest najlepsza do pk to powodzenia. Nie można jednoznaczenie powiedzieć która profesja jest najlepsza, każdy ma swój typ. Np. ja najbardziej lubie grać knightem. Przy palu bardzo denerwujące są speary i skillowanie Druida traktuje głownie jako run makera, chociaż dobrze się nim gra, jedynie brakuje czarów offensywnych. Sorcer to typowo ofensywna profesja. Dużo dzieci pk, tylko marzy żeby kupić kilka sd i na pierwsze łowy zabić jakiegos knighta na afk Ale powiedzcie mi dlaczego mój kolega sorc cały czas mnie prosi, żebym knightem mu bloknał jakiegoś potwora? Sam nie umie sobie radzić? Tu jest właśnie sedno sprawy, sorcer na niższych poziomach musi błagać ekipe o pomoc bo sam dupa Powyżej 100lv to możliwe, że expi najszybciej i zdobywa level, ale czy to oznacza, że jest najlepszą profesją? Oglądałem 3 filmy z anhilatora i na wszystkich trzech tylko knight przeżył, wszystkie inne profesje zginęły. Knight może słaby w ataku ale dobił jednego demona, a drugiego sam ubił, bo sorc, druid i pal dedli Nie twierdze, że knight to najlepsza profesja, bo do pk nie jest i powyżej 100lv nie expi się na nim najszybciej. Po prostu mi najlepiej się nim gra Na niższym levelu kupowanie broni, armoru, shieldu Jeden lubi knighta drugi sorca i nie ma czegoś takiego jak najlepsza profesja AMEN

Ostatnio edytowany przez d4rqu - 10-12-2006 o 23:01.
d4rqu jest offline  
stary 11-12-2006, 13:32   #590
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Śmieszy mnie ten cały temat która profesja jest najlepsza.
Ja tu nic śmiesznego nie widzę, ale w sumie mam wypaczone poczucie humoru, więc nieważne.
Cytuj:
Większość osób twierdzy, że sorcerer jest najlepszy bo ma najmocniejszy atak i jest najlepszy do pk.
No i ta większość ma rację. Jeśli mamy wyekwipowanie (co prawda łatwiej o ekwipunek dla knighta do pk, ale to odrębna kwestia) sorc jest najlepszy przez swoje ofensywne spontany, które dają mu przewagę nad innymi profesjami.
Cytuj:
Jeżeli uważacie, że najlepsza profesja to ta która jest najlepsza do pk to powodzenia.
Jeśli kogoś w tej grze najbardziej bawi pvp to nie widzę w tym nic zdrożnego.
Cytuj:
Nie można jednoznaczenie powiedzieć która profesja jest najlepsza, każdy ma swój typ.
Według mnie można, ale pod różnymi kątami.
Cytuj:
Przy palu bardzo denerwujące są speary i skillowanie
Ale pal nie musi praktycznie trenować.
Cytuj:
Druida traktuje głownie jako run makera
Proponuję wrócić ze średniowiecza w nasze czasy. Dobrze ci to zrobi.
Cytuj:
. Dużo dzieci pk, tylko marzy żeby kupić kilka sd i na pierwsze łowy zabić jakiegos knighta na afk
A dużo tzw "dzieci pk" po prostu widzi potencjał sorca leżący w spontanach i umieją to wykorzystać. A zabijanie knightów na afku to fajna zabawa, tak btw.
Cytuj:
Ale powiedzcie mi dlaczego mój kolega sorc cały czas mnie prosi, żebym knightem mu bloknał jakiegoś potwora? Sam nie umie sobie radzić?
No nie umie. Niezaradnego masz kolegę, ale to nie świadczy o wszystkich osobach grających sorcami.
Cytuj:
Tu jest właśnie sedno sprawy, sorcer na niższych poziomach musi błagać ekipe o pomoc bo sam dupa
Ty jesteś dupa. Wbiłem 40 lvl nie prosząc nikogo o blokowanie niczego i mam zamiar grać tak jeszcze dłużej. Nie wiem, skąd taka poroniona teoria ci do łba przyszła.
Cytuj:
Oglądałem 3 filmy z anhilatora i na wszystkich trzech tylko knight przeżył, wszystkie inne profesje zginęły.
Niemożliwe. To po prostu niebywałe, żeby knight mający 3x więcej hp od sorca i o 1/3 więcej od palka przeżył ataki 6 demonów podczas gdy oni nie.
Cytuj:
AMEN
I chwała Bogu, bo bredzisz jak potłuczony.
ripper jest offline  
stary 11-12-2006, 14:14   #591
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Imię: Fagaro
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
Oglądałem 3 filmy z anhilatora i na wszystkich trzech tylko knight przeżył, wszystkie inne profesje zginęły. Knight może słaby w ataku ale dobił jednego demona, a drugiego sam ubił, bo sorc, druid i pal dedli
Chyba pomyliles anihilatora z desert questem. Nie widzialem, nie slyszalem, nie widze sensu, nie wyobrazam sobie teamu na anihilatora zlozonego z 4 profesji.
Fagaro jest offline  
stary 11-12-2006, 14:33   #592
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro Pokaż post
Nie widzialem, nie slyszalem, nie widze sensu, nie wyobrazam sobie teamu na anihilatora zlozonego z 4 profesji.
a to czemu ?
stary 11-12-2006, 14:47   #593
Arut
Użytkownik Forum

Arut's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005
Lokacja: Arkadia

Stan: Początkujący
Arut ma numer GG 5617877
Domyślny

a jaki ma sens daremne padanie skoro mozna zrobic anni o wiele latwiej idac w czterech knightow (ew. jakis paladyn) albo w 4 sorcow ew. z druidem i trzema sorcami?
Arut jest offline  
stary 11-12-2006, 20:58   #594
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Domyślny

anihilator dzieli sie z grupsza na 2 rodzaje druzyn. Pierwsza to "fizole" ktorzy ida wypakowani uhami i klepia demony przez pare minut a drudzy to madzy ktorzy zabijaja demony w pare sekund lub gina. o ile mozna zrozumiec blokowanie knightem dla 3 druidow/magow to paladyn nie jest potrzebny w takiej druzynie, poniewaz bedzie musial sie uhac a nie strzelac z sd co zmiejszy sile ognia calego teamo i wylduzy czas robienia anihilatora co nie pozwoli druida przezyc anihilatora tylko z mana shieldem (przy 3 jest to mozliwe przy 2+bolter nie). Sorcerem latwiej zrobic anihilatora za pomoca 4 uerow niz pchac sie z jakims zafajdanym druidem. knight najlepiej sie czuje w ekipie 4 knightow, ewentualnie jakis paladyn, ale po co ryzykowac zabierajac magow. wszystkie folklorystyczne teamy byly kierowane przyjaznia lub mozliwosciami servera (garstka graczy 100+) niz racjonalnym mysleniem.
Fagaro jest offline  
stary 11-12-2006, 21:28   #595
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Ja patrze na to tak, ze jesli druid ma odpowiednia ilosc hp, might ringi i elveny zastepuje mass healingiem uhy druzyny, co pozwala sorcowi na dodanie SD, palkowi SD a knightowi explo, i tak dlugo jak druid zyje znacznie zwieksza damage output druzyny. W tym momencie mozna poeksperymentowac ze skladem, zastepujac wedle uznania palka czymkolwiek, walka w praktyce wygladalaby tak samo.

W teorii wyglada niezle, chetnie zobaczylbym to w praktyce.
stary 11-12-2006, 22:45   #596
grzysztof
Użytkownik Forum

grzysztof's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Ja patrze na to tak, ze jesli druid ma odpowiednia ilosc hp, might ringi i elveny zastepuje mass healingiem uhy druzyny, co pozwala sorcowi na dodanie SD, palkowi SD a knightowi explo, i tak dlugo jak druid zyje znacznie zwieksza damage output druzyny. W tym momencie mozna poeksperymentowac ze skladem, zastepujac wedle uznania palka czymkolwiek, walka w praktyce wygladalaby tak samo.

W teorii wyglada niezle, chetnie zobaczylbym to w praktyce.
Nie trzeba widziec tego w praktyce zeby sie z takiego pomysłu posmiac.

Druid jeśli nie miałby 170+ to padłby bardzo predko (gdy tylko skonczyla by mu sie mana czyli ok ~30sek), zaraz po nim sorcerer ktoremu takze skonczyla sie mana.
Zostałby tylko knight i palladyn którzy dlugo meczyli by sie z dobiciem demonów (i przez ten dlugi czas mieliby duża szanse na smierc od komba).

Tak wiec Vil, nie predko zobaczysz to w praktyce, bo raczej zadko jaki 100+level lubi ginąc tylko po to, aby chwalic sie wyjatkową głupotą na forach z filmikami.
grzysztof jest offline  
stary 11-12-2006, 23:51   #597
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez grzysztof Pokaż post
Druid jeśli nie miałby 170+ to padłby bardzo predko (gdy tylko skonczyla by mu sie mana czyli ok ~30sek), zaraz po nim sorcerer ktoremu takze skonczyla sie mana.
Oni nie maja przezyc godziny tylko zabic 2 demony.

30 sek to 15 rund w ktorych swobodnie mozesz 4 osobami zabic 2 demony broniace przejscia.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez grzysztof Pokaż post
Zostałby tylko knight i palladyn którzy dlugo meczyli by sie z dobiciem demonów (i przez ten dlugi czas mieliby duża szanse na smierc od komba).
Nie.

Oboje wiemy tyle samo o praktyce, pozostajac na poziomie theorycraftu mozna jednak latwo wydedukowac, ze jesli druidowi zostanie troche many na leczenie ( aka powtarzane do znudzenia " tansze leczenie druida " ) druzyna swobodnie przezyje pare dodatkowych tur.
stary 12-12-2006, 00:04   #598
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Domyślny

Heh, Vil, wszystko jest mozliwe, ludzie na 20 levelu zabijaja demony, noobki na 6 soluja dla itp, ryzykowanie smierci noob chara przynosi wiele satysfakcji, ale pchanie sie z taka ekipa na anihilatora juz niekoniecznie. Teoretycznie jest to mozliwe, ale czy wykonalne to juz inna sprawa. Pewnie sa jakies filmy gdzie ekipa zlozona z 2xms, 1x ek blokera i 1 ed sioera zrobila anihilatora, ale 100x wiecej takich filmow skonczylo sie smiercia calej druzyny i nikt ich nie publikowal gdys wiedzial ze zostanie wysmiany "po ch*** lazles z taka ekipa, wiadome bylo ze padniecie"
Fagaro jest offline  
stary 13-12-2006, 01:29   #599
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Nie nie nie źle sie zrozumieliśmy. Nie chodziło mi, że na jednym filmie z anhilatora były 4 profesje. Chodzi mi o to, że na tych 3 filmach tylko knight przeżył.

ripper: No więc miałem rację, wyszło na to, że wiekszość uważa sorca za najlepszego, bo ma najlepszy atak Ja tam wole grać knightem i wolniej expować ale za darmo i mieć kasy więcej

Ostatnio edytowany przez d4rqu - 13-12-2006 o 01:35.
d4rqu jest offline  
stary 14-12-2006, 22:25   #600
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Ale z drugiej strony bardzo krzywdzące i nie sprawiedliwe jest to, że trenując latami i wbijając poziom 200 i skille +100 zadajesz ludziom średnie hity po 60, podczas gry sorcem wbijasz 16mlev i walisz mocniej z sd Na sorku wbijesz 28lev i Great Energy Beam bijesz za 150 w ludzi Po prostu kosmos jak można tak rycerza zjebać
d4rqu jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania