![]() |
#661 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 10 2006
Lokacja: Zgierz
Imię: Szkolny'Uczen
Profesja: Elite Knight
Gildia: Collectors of Deaths
Świat: Candia
Poziom: 103
Skille: 91/89
Poziom mag.: 7
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#662 |
Guest
|
![]() Sword:
-najlepszy do solowania (ice rapier) -najlepszy w pvp (ice rapier) -najlepszy do blokowania (wysoki def bsa i sova) Axe: -najlepszy do expienia (duzy atak sca, lancy i f-axa) Club: -najlepszy na nowe światy (warhammer=1k) Chcesz wymiatać w pvp? Wybierz sword. Chcesz szybko bić lvl? Wybierz axe. Jesteś PG? Wybierz axe. Chcesz się wybić na nowym świecie? Wybierz club. Chcesz solować najmocniejsze potwory? Wybierz sword. Marzysz o zdobyciu najlepszej broni w Tibii? Wybierz sword. Lubisz blokować? Wybierz sword. Grasz głównie samemu? Wybierz axe. Grasz na non-pvp? Wybierz axe. Grasz na pvp? Wybierz sword. Grasz na pvp-e? Wybierz club. Chcesz opłacalnie expić na potworach magicznych? Wybierz axe. Chcesz opłacalnie expić na potworach fizycznych? Wybierz sword. Nie chcesz dużo tracić po śmierci? Wybierz club. Ostatnio edytowany przez grilia - 01-12-2006 o 21:39. |
![]() |
![]() |
#663 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
|
![]() @up
O swordzie to sa same bzdury. Po pierwsze def w broniach nie jest bardzo odczuwalny. A ile będziesz do zsolowania musiał zużyć IR??? Od tego trzeba zacząć, że knighta byle sorc roztłucze, a ciało podleje uryną. A SCA jest lepszy od SoVa. Ostatnio edytowany przez Flisik - 01-12-2006 o 21:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Stan: Niegrający
Świat: Aurora
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]()
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
|
![]() Właśnie robię knighta. Wybrałem axe. Wydaje mi się, że def w broni można łatwo nadrobić dobrą tarczą, a atk nic nie zastąpi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 11 2006
Imię: Bazill
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dark Fighters
Świat: Celesta
Poziom: 51
Poziom mag.: 51
|
![]() Axe forevr
![]() Axe najlepsze poniewarz broni jest do bicia a nie do obrony ![]() axe maja wincęcej ataku a sword defa więc wole axe bo więcej ataku a na def jest tarcza ![]() ![]() ![]() ![]() TYLKO AXE PAMIENTAJCIE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Profesja: Paladin
|
![]() heh
najlepiej uzywac club, przynajmniej wg mnie ![]() Knight z kasą gdzies tak do 40 lvl cięzko ma, wynosi ja praktycznie tylko z lootbagów, które łatwo ukrasc ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: ManU Lisek
Świat: Chimera
Poziom: 80
|
![]() @up
chyba nie wiesz co mowisz |
![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2006
|
![]() sowrdy lepsze od axe??? mylicie sie po pierwsze
1) na poczatku 10 lvl chodza z k axe i serpen swordami k axe wiecej ataku 2)fire axe a bright sword fire axe ma o 2 ataku wiecej ale nie wiem o ile defa mnie jale czy def jest az tak wazny?? 3) draogn lance a gs... o 100 capa d lance lzejszy wiecej ataku def chyba podobny 4) Sca lepsze od Sova |
![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Sam używam axe i uważam że one są o niebo lepsze od swordow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 12 2006
|
![]() Nie oszukujmy się axy mają mniej defa ale DL jest Duuuużo lżejszy od GS'a i ma więcej atk. Axy są ofensywnymi broniami tak jak sorcererzy magami
![]() ![]() ![]()
![]() |
#673 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2006
Stan: Na Emeryturze
Poziom: 115
|
![]() Jak dla mnei dwordy maja tlyko 1 plus a mianowicie Ice rapier. Niby maja wiecej defa(i tu sie pojawia pytanie czy def to to samo co arm?) ale to jest malo odczuwalna roznica
|
![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 12 2006
Lokacja: Venore
Imię: XxX
Świat: Antica
Poziom: 23
Skille: Bije je
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() OMG czytając co tu piszecie to mi sie słabo robiło serpent sword po 2k?? Ja kupiłem za 400gp a fs schodzi po 4 najwięcej po 5k a bright sword po7k maks po 9. Dl jest lżejszy ale czy knightowi na wysokim levelu kilkadziesiąt capa rożnića wte czy wewte to prawie bez różnicy. Każdy pkt deff daje dużo!! Dużego shielda axem nie nabijesz raczej prawie wszystkie bronie dwureczne, a po zatym rycerz rzeważnie kojarzy się z mieczem, a nie z toporem.!! A jeśli maw się rozchodzi o to że bright sword ma mniej o 2 ataku od fire axe to można zamiast brighta sobie wziąść Djinn Blade i będzie miał tyle samo ataku co F-A a jeśli wam mało jeszcze to sobie można wziąść pharao sword. ALL ON ANTICA!!
SWORD RULEZZZZ!!! ![]() Ostatnio edytowany przez Spidway - 16-12-2006 o 15:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Guest
|
![]() magic sword rox mimo wszystko^^
|
![]() |
![]() |
#677 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2006
Lokacja: Białystok
Imię: Aegired
Profesja: Elite Knight
Gildia: Silence Army
Świat: Secura
Poziom: 61
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
|
![]() Bo kiedys Tunder Hummera mozna bylo miec tylko od Cipsoftu za zasługi dla Tibii. Teraz stał sie bardziej zauwarzalny ponieważ wypada z Orsh~ i Marga~.
Po aktualnym update tez jest quest na nowego cluba wiec sadza ze wiecej osob zacznie walczyc clubem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 12 2006
Lokacja: Venore
Imię: XxX
Świat: Antica
Poziom: 23
Skille: Bije je
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Taa tylko wątpie by ktoś zabił Orsshaballa i Margarotha a jesli nawet zabije to raczej na 99% mu niewypadnie thunder Hammer.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2006
Lokacja: Ząbki
Imię: Sir Sedzio
Świat: Celesta
Poziom: 60
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Sporo ludzi wali swordami. Według mnie łatwiej kupić. A do cluba to ja wale nim.
![]() |
#680 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 05 2006
|
![]() Hmmm, żeby knight walący z cluba zdobył thunder hammera musiałby sam go zloocić z orshabaala lub morgarotha. Na kupno raczej nie ma co liczyć gdyż nawet jeżeli ktoś go zlooci to nie będzie widział sensu sprzedawania go, bo co takiemu 100lvl+ zrobi pare kk różnicy. A tak zawsze ładnie wygląda w domku
![]() |
![]() |
![]() |