|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() dokładnie to samo masz na MU Online, RuneScape, Flyff'ie, KO i innych grach mmorpg, więc jest to na normie dziennej. A poza tym uważam, że jest to nie fair, ale to, że 100 sób tak uwaza nic nie zmieni... takie realia (tak jestem pesymistą, bo optymista to osoba nie znająca realiów).
@Winek Nie, PACC za gp (pewny) zaczyna się od minimum 150k do 200k, tj 150k od Szweda, a 200k (czasami więcej) od Polaka, który handluje tym potm na allegro ![]()
"Jakie to uczucie kiedy moja ręka zaciska się na twojim sercu ? chce bić, walczyć ? ale jest już za puźno...umierasz" ![]() Ostatnio edytowany przez Fatevux - 17-12-2006 o 20:45. Powód: mała literówka :D |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Moja opinia na ten temat jest zupełnie inna. Jeżeli ktoś gra sobie w Tibię, sprawia mu to przyjemność, ma trochę "wolnych" pieniędzy w rl, to dlaczego miałby nie kupić sobie jakiegoś itemu na allegro? Oczywiście, musi być w pełni świadomy tego, że jest to nielegalne w świetle praw Tibii i że może zostać oszukany. Ale to jego pieniądze i jego wybór. Oczywiście wydawanie bardzo wysokich kwot na grę internetową to głupota. Sam wydałem na Tibię około 100 zł + PACC'i i mimo tego, że już od dawna w Tibię nie gram, nie żałuję tych pieniędzy.
Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 17-12-2006 o 21:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
![]() @Fatevux
Moi znajomi kupili juz tak pacc. Jeden nawet za 110, nastepny za 130 (tego znam z rl). Chcialbym takze powiedziec ze w grze takie jak "eve" ktora to gra jest mmorpg rozgrywajaca sie w kosmosie ( 1 serwer, ogromny swiat ponad 20000 graczy online, a przebycie dluzszej drogi moze nawet trwac kilka godzin) tworcy tej gry calkowicie popieraja sprzedawanie kluczy do gry (ktore aktywuja konto na miesiac [bez aktywacji nie da sie grac]). Na oficjalnym forum sa ogloszenia i wystarczy napisac do tego gracza, wysyla mu sie kase a on podaje klucz (bez zadnych oszustwo czy matactw nad czym czuwaja tworcy gry). Niektorzy sprzedaja nawet po 20+ kluczy dziennie (1klucz = 20 euro z tego co pamietam). Wiec po np pol roku grania nie trzeba juz na gre tracic pieniedzy, znajomy ktory w to gra ma juz kluczy conajmniej na rok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
|
![]() no nie wiem ja np. ostanio sprzedałem moje chary za 200 zł i sobie teraz na nowym swiecie na allegro kupiłem 200k i tak jestem zarobiony 100 zł wiec nie widze w tym nic złego ; ) poprostu zmienam swiat
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
![]() 1. Kupilem pacca za 70k od Polaka
2. Dla mnie to nie jest zle bo sam selluje itemy na allegro i zarabiam na tym 3.Allegro i tak nie usunie z sprzedazy Tibii ,bo procz tibia taki sam problem maja wszystkie gry Online |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 06 2006
|
![]() jeżeli ktoś został oszukany: zgłoście to do Allegro
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Jest to głupotą. Allegro jednakże nie będzie usuwało tych aucji, gdyż nie naruszają ich regulaminu, a regulamin Tibii odnosi się tylko do samych graczy, więc jedyną konsekwencją wystawienia np. postaci na serwisie kup/sprzedaj może być ban/delete jeżeli zostałoby to udowodnienie.
Allegro zrobiło już osobny dział dla Tibii, a także mają z tego jakieś ale zawsze zyski, a z nich się nie rezygnuje. Yours DDoS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Dla mnie kupowanie postaci na allegro to lamerstwo kompletne, jezlei kupujesz to po prostu jestes za przeproszeniem "ciota" i sam grac nie umiesz, co innego itemy i kasa, przeciez kazdemu moze sie zdarzyc ze mu kasy braknie a w Rl ma jakas wolna kaske to czemu nie, ja osobiscie ciesze sie ze moze sobie handlowac, dzieki temu nie trzeba na wiekszych lvlach wykladac z wlasnych na pacca tylko kupujesz za GP albo sprzedajesz GP na allegro i masz hajs (mozna sobie na tym dorobic co nieco)
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zbanowany
|
![]() a ja powiem tyle ze dla mnie wogole wydawanie pieniedzy na gre internetowa za ktora nie trzeba placic i jest legalne granie nie płacąc za nią jest totalnym n00bizmem;] wiem ze w tym momencie wyzywam conajmniej 1/4 tego forum ale co tam. trzeba być ciotą żeby płacić za przyjemności. równie dobrze możecie iść do domu publicznego. rozumiem jedynie tych, którzy wykorzystują kretynizm innych i kupują pacca za pieniądze w tibii. kupowanie postaci/itemow na allegro jest totalnym idiotyzmem a co do postaci na ots to juz sie wogole nie wypowiadam , bo szkoda slow ;d
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Hmm..... Na pacc why not ! (oczywiscie przez tibia.pl czy tibia.com)
ale kupowanie postaci/itemkow czy tez GP na Allegro to głupota Ja sam mam 65lvl + i potrafie w pare godzin przyniesc sobie dosyc sporo pieniedzy czy wziasc ekipe i lootnac co nieco ale zeby kupowac np. G-arm za BA 20 zł to jest głupie. Dotego łamie sie zasady tibi i jest sie not fair wzgledem uczciwych. Ja nigdy nic nie kupilem na allegro ani nie sprzedalem i zyje ![]() .........No co ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Find me if you can
|
![]() Cytuj:
Widziałem kiedyś na allegro, koleś sprzedawał Bubble. Wszystko tak samo: skille, level itd. Tylko malutkim druczkiem gdzieś z boku ekranu było napisane że postać jest na OTS'ie. I wiecie co? Mnóstwo ludzi się na to nabrało. Kolega mi mówił że cena doszła do 1300 zł! Jednak chyba skasowali mu tą aukcję.
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
|
![]() Ja czasami przyjaciolom kupie pacc, prosza mnie o to, bo jestem dla nich zaufany, a ja zamiast meczyc sie moge troche przyexpic na tej kasce, wlasciwie, to jeden pacc i juz mam kilka miechow z glowy. Jednak nie mowie, ze to madre, wolalbym wydac tamte pieniadze na cos innego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Pacc jest ryzykowny, bo moga cofnac wplate po kilku miesiacach ... a pozytywy beda dawno wystawione i nic chyba zrobic nie mozesz ![]() Twojego kumpla hakneli, bo pewnie mial keyloga, tylko postaci nie stracil bo haker by nic na tym nie zarobil ![]() Ostatnio edytowany przez Hoxiu - 18-12-2006 o 21:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
ale mało osób o tym pamięta. za pare lat zadaj sobie to pytanie czy warto wydawać 50 zł za postać do tibii. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zbanowany
|
![]() @ Filthy
Zgodzę się z tobą co do kupowania postaci. Ale jeżeli ktoś, raz, kiedyś wyda sobie 50~ zł na Tibię to imo nie będzie to nic złego. Oczywiście, jak już 2 razy pisałem w tym temacie, musi być świadomy ewentualnych konsekwencji. Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 18-12-2006 o 22:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Sa na swiecie ludzie cwani, frajerzy i wszechwiedzacy (w tym przypadku ja
![]() Zaden MMORG nie jest warty mojego portfela ;p. Wole kupic sobie jakis sprzet do kompa i cieszyc wzrok grafika gothica 3 lub never winter. Nic ujac nic dodaj, ale z 50 zl czlowiek moglby wyzywic rodzinke na dwa/4. ;p Sumujac warto kupic sobie cos innego (meterialnego) niz wrzucajac TAK duze pieniadze w bloto... (duzo to jest jak na MMORG o lol beczka smiechu to jak kupywanie w Afryce Mercedesa z ameryki ![]() Moim zdaniem wszystkie aukcje na allegro smierdza.. Nie wiem jak to ujac gdy koles kupuje acc bez chara za jakies 200 :/. To poprostu idiotyzm kupywac cos do gry MMORG poniewaz: po 1 primo: Jest to niezgodne z zasadami po 2 primo: Jak trafisz na uczciwego sprzedawce minie z 100 lat? Wydawanie pieniedzy na MMOrg jest swojego rodzaju glupie. Nie chce mi sie wierzyc, ze polacy kupuja je za jakies 80zl gdzie to za granica to jakies 20zl... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |