Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-12-2006, 20:41   #21
winek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 04 2006

Domyślny

A co sadzicie o kupowaniu pacc za kase w tibii? z tego co wiem to ceny sa od 110 do 140k. kilku znajomych kupilo juz tak pacc i go dostali.
winek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-12-2006, 20:42   #22
Fatevux
Użytkownik Forum

Fatevux's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań

Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
Fatevux ma numer GG 3997873
Domyślny

dokładnie to samo masz na MU Online, RuneScape, Flyff'ie, KO i innych grach mmorpg, więc jest to na normie dziennej. A poza tym uważam, że jest to nie fair, ale to, że 100 sób tak uwaza nic nie zmieni... takie realia (tak jestem pesymistą, bo optymista to osoba nie znająca realiów).

@Winek
Nie, PACC za gp (pewny) zaczyna się od minimum 150k do 200k, tj 150k od Szweda, a 200k (czasami więcej) od Polaka, który handluje tym potm na allegro

Ostatnio edytowany przez Fatevux - 17-12-2006 o 20:45. Powód: mała literówka :D
Fatevux jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2006, 21:54   #23
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Moja opinia na ten temat jest zupełnie inna. Jeżeli ktoś gra sobie w Tibię, sprawia mu to przyjemność, ma trochę "wolnych" pieniędzy w rl, to dlaczego miałby nie kupić sobie jakiegoś itemu na allegro? Oczywiście, musi być w pełni świadomy tego, że jest to nielegalne w świetle praw Tibii i że może zostać oszukany. Ale to jego pieniądze i jego wybór. Oczywiście wydawanie bardzo wysokich kwot na grę internetową to głupota. Sam wydałem na Tibię około 100 zł + PACC'i i mimo tego, że już od dawna w Tibię nie gram, nie żałuję tych pieniędzy.

Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 17-12-2006 o 21:57.
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2006, 23:49   #24
winek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 04 2006

Domyślny

@Fatevux
Moi znajomi kupili juz tak pacc. Jeden nawet za 110, nastepny za 130 (tego znam z rl). Chcialbym takze powiedziec ze w grze takie jak "eve" ktora to gra jest mmorpg rozgrywajaca sie w kosmosie ( 1 serwer, ogromny swiat ponad 20000 graczy online, a przebycie dluzszej drogi moze nawet trwac kilka godzin) tworcy tej gry calkowicie popieraja sprzedawanie kluczy do gry (ktore aktywuja konto na miesiac [bez aktywacji nie da sie grac]). Na oficjalnym forum sa ogloszenia i wystarczy napisac do tego gracza, wysyla mu sie kase a on podaje klucz (bez zadnych oszustwo czy matactw nad czym czuwaja tworcy gry). Niektorzy sprzedaja nawet po 20+ kluczy dziennie (1klucz = 20 euro z tego co pamietam). Wiec po np pol roku grania nie trzeba juz na gre tracic pieniedzy, znajomy ktory w to gra ma juz kluczy conajmniej na rok.
winek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 00:34   #25
Zjawin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Domyślny

no nie wiem ja np. ostanio sprzedałem moje chary za 200 zł i sobie teraz na nowym swiecie na allegro kupiłem 200k i tak jestem zarobiony 100 zł wiec nie widze w tym nic złego ; ) poprostu zmienam swiat
Zjawin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 14:07   #26
Rudolf303
Guest

Oczko

1. Kupilem pacca za 70k od Polaka
2. Dla mnie to nie jest zle bo sam selluje itemy na allegro i zarabiam na tym
3.Allegro i tak nie usunie z sprzedazy Tibii ,bo procz tibia taki sam problem maja wszystkie gry Online
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 14:22   #27
L. W.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 06 2006

Domyślny

jeżeli ktoś został oszukany: zgłoście to do Allegro
L. W. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 14:32   #28
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Jest to głupotą. Allegro jednakże nie będzie usuwało tych aucji, gdyż nie naruszają ich regulaminu, a regulamin Tibii odnosi się tylko do samych graczy, więc jedyną konsekwencją wystawienia np. postaci na serwisie kup/sprzedaj może być ban/delete jeżeli zostałoby to udowodnienie.

Allegro zrobiło już osobny dział dla Tibii, a także mają z tego jakieś ale zawsze zyski, a z nich się nie rezygnuje.

Yours
DDoS.

DDoS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 16:18   #29
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Dla mnie kupowanie postaci na allegro to lamerstwo kompletne, jezlei kupujesz to po prostu jestes za przeproszeniem "ciota" i sam grac nie umiesz, co innego itemy i kasa, przeciez kazdemu moze sie zdarzyc ze mu kasy braknie a w Rl ma jakas wolna kaske to czemu nie, ja osobiscie ciesze sie ze moze sobie handlowac, dzieki temu nie trzeba na wiekszych lvlach wykladac z wlasnych na pacca tylko kupujesz za GP albo sprzedajesz GP na allegro i masz hajs (mozna sobie na tym dorobic co nieco)
stary 18-12-2006, 17:21   #30
Filthy
Zbanowany

Filthy's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2005
Lokacja: Sanok

Imię: Sephiroth
Gildia: SOLDIER
Świat: Promised Land
Wyślij wiadomość przez ICQ do Filthy Filthy ma numer GG 2652863
Domyślny

a ja powiem tyle ze dla mnie wogole wydawanie pieniedzy na gre internetowa za ktora nie trzeba placic i jest legalne granie nie płacąc za nią jest totalnym n00bizmem;] wiem ze w tym momencie wyzywam conajmniej 1/4 tego forum ale co tam. trzeba być ciotą żeby płacić za przyjemności. równie dobrze możecie iść do domu publicznego. rozumiem jedynie tych, którzy wykorzystują kretynizm innych i kupują pacca za pieniądze w tibii. kupowanie postaci/itemow na allegro jest totalnym idiotyzmem a co do postaci na ots to juz sie wogole nie wypowiadam , bo szkoda slow ;d
Filthy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 17:49   #31
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

Hmm..... Na pacc why not ! (oczywiscie przez tibia.pl czy tibia.com)

ale kupowanie postaci/itemkow czy tez GP na Allegro to głupota

Ja sam mam 65lvl + i potrafie w pare godzin przyniesc sobie dosyc sporo pieniedzy czy wziasc ekipe i lootnac co nieco ale zeby kupowac np. G-arm za BA 20 zł to jest głupie. Dotego łamie sie zasady tibi i jest sie not fair wzgledem uczciwych. Ja nigdy nic nie kupilem na allegro ani nie sprzedalem i zyje

.........No co Każdy ma prawo do wolności słowa ........
Andrealfus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 17:52   #32
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Filthy
trzeba być ciotą żeby płacić za przyjemności
Codziennie płacisz za przyjemności i nie unikniesz tego.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Filthy
kupowanie postaci/itemow na allegro jest totalnym idiotyzmem
Podaj mi powód, dla którego tak uważasz. Oczywiście nie popieram kupowania przedmiotów/postaci po przesadnie wysokich cenach, ale jeżeli ktoś chce i jest świadomy ewentualnych konsekwencji to dlaczego miałby nie wydać tych 50 zł~??
stary 18-12-2006, 18:07   #33
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Iron'knight Pokaż post
Brawo dokładnie tak samo myślę
Kupienie chara na allegro lub kasy - zero satysfakcji.
Ha! Nie bądz taki pewien. Mój brat cioteczny ma satysfakcje z zabijania botów w Quake'u na poziomie trudnosci "I can win." Innymi słowy: młodszym radość sprawia posiadanie, nie stworzenie itp. Innymi słowy dzieci kupuja te postacie na aukcjach. Innymi słowy łamią regulamin allegro.
stary 18-12-2006, 20:53   #34
Drzamich
Użytkownik Forum

Drzamich's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Find me if you can

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Impalable Pokaż post
A sprzedawanie postaci z OTS'a to juz kompletny idiotyzm.
To prawda.
Widziałem kiedyś na allegro, koleś sprzedawał Bubble.
Wszystko tak samo: skille, level itd.
Tylko malutkim druczkiem gdzieś z boku ekranu było napisane że postać jest na OTS'ie.
I wiecie co?
Mnóstwo ludzi się na to nabrało.
Kolega mi mówił że cena doszła do 1300 zł!
Jednak chyba skasowali mu tą aukcję.

Chcesz wiedzieć ile mam lat? Skompiluj TO:
Ukryty tekst:
PHP Kod:
#include <iostream>
main(){

int rok_urtwoj_wiekmoj_wiek;

cout << "Podaj swoj rok urodzenia: ";

cin >> rok_ur;

cout << endl;

twoj_wiek 2007 rok_ur;

moj_wiek twoj_wiek 1;

cout << "Masz wiec " << twoj_wiek << " lat. Ja mam " << moj_wiek << ".";

Drzamich jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 21:14   #35
Vrael
Użytkownik Forum

Vrael's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Domyślny

Ja czasami przyjaciolom kupie pacc, prosza mnie o to, bo jestem dla nich zaufany, a ja zamiast meczyc sie moge troche przyexpic na tej kasce, wlasciwie, to jeden pacc i juz mam kilka miechow z glowy. Jednak nie mowie, ze to madre, wolalbym wydac tamte pieniadze na cos innego.
Vrael jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 21:37   #36
Hoxiu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jasiu Bela Pokaż post
Ja to nie rozumiem takich ludzi ktorzy kupują 'wirtualne przedmioty' na np. allegro. To jest Idiotyzm i kretynizm.
-Mój kolega kupil na allegro za 65zł demon shield.Wysłał kase i shielda nie dostał.
-Ten sam kolega kupil za 200zł knighta 62lvl ze skillami 80/70 z 10 crystalkami i dobrym setem i po dwóch dniach muj go zhackowali.

kupno itemkow badza kasy lub postaci na aukcjach internetowych to walenie kasy w bloto.

niegdy nie przepadalem za free itemkami bo wole do wszystkiego dojść sam(no chyba ze nagroda za coś lub odwdzieczenie sie za pomoc )

zamieszczanie aukcji z tibi.. BA! wogle z gier internetowych powinno byc karane lub nie legalne.to moje zdanie xDdzieki za brawa nie trzeba bylo
Trzeba umiec kupowac i dokonywac transakcji. Przedewszystkim trzeba sie zastanowic nad tym czy aukcja jest prawdziwa i czy allegrowicz jest rzetelny. Jak gosc jest frajerem i kupil a nawet nie pomyslal to sie nie dziwie ze go oszukali. Ale skoro juz ... to niech zglosi to na policje Kupowanie na allegro nie jest głupie, to ludzie ktorzy sie nabieraja sa glupi, a sprzedawcy chytrzy i cwani Nie raz kupowalem/sprzedawalem i troche o tym wiem. Napewno nikt nie zwaza na to, ze cipsoft tego zabrania

Pacc jest ryzykowny, bo moga cofnac wplate po kilku miesiacach ... a pozytywy beda dawno wystawione i nic chyba zrobic nie mozesz Jesli chodzi o pacc to polecam cos bardziej oficjalnego, moze drom ?

Twojego kumpla hakneli, bo pewnie mial keyloga, tylko postaci nie stracil bo haker by nic na tym nie zarobil P seta ? Albo gosc kupil postac z wyrobionym rkeyem ( idiot ) i nie wyrobil sobie nowego. Innej mozliwosci nie ma :}

Ostatnio edytowany przez Hoxiu - 18-12-2006 o 21:40.
Hoxiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 22:01   #37
Filthy
Zbanowany

Filthy's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2005
Lokacja: Sanok

Imię: Sephiroth
Gildia: SOLDIER
Świat: Promised Land
Wyślij wiadomość przez ICQ do Filthy Filthy ma numer GG 2652863
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fiszbin Pokaż post
Codziennie płacisz za przyjemności i nie unikniesz tego.

Podaj mi powód, dla którego tak uważasz. Oczywiście nie popieram kupowania przedmiotów/postaci po przesadnie wysokich cenach, ale jeżeli ktoś chce i jest świadomy ewentualnych konsekwencji to dlaczego miałby nie wydać tych 50 zł~??
bo to jest tylko gra? a gry powstały po to żeby dostarczać zabawy/rozrywki?
ale mało osób o tym pamięta. za pare lat zadaj sobie to pytanie czy warto wydawać 50 zł za postać do tibii.
Filthy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 22:50   #38
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Domyślny

@ Filthy
Zgodzę się z tobą co do kupowania postaci. Ale jeżeli ktoś, raz, kiedyś wyda sobie 50~ zł na Tibię to imo nie będzie to nic złego. Oczywiście, jak już 2 razy pisałem w tym temacie, musi być świadomy ewentualnych konsekwencji.

Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 18-12-2006 o 22:53.
stary 19-12-2006, 00:25   #39
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Sa na swiecie ludzie cwani, frajerzy i wszechwiedzacy (w tym przypadku ja ) XD.

Zaden MMORG nie jest warty mojego portfela ;p. Wole kupic sobie jakis sprzet do kompa i cieszyc wzrok grafika gothica 3 lub never winter.
Nic ujac nic dodaj, ale z 50 zl czlowiek moglby wyzywic rodzinke na dwa/4. ;p
Sumujac warto kupic sobie cos innego (meterialnego) niz wrzucajac TAK duze pieniadze w bloto... (duzo to jest jak na MMORG o lol beczka smiechu to jak kupywanie w Afryce Mercedesa z ameryki )

Moim zdaniem wszystkie aukcje na allegro smierdza..
Nie wiem jak to ujac gdy koles kupuje acc bez chara za jakies 200 :/. To poprostu idiotyzm kupywac cos do gry MMORG poniewaz:
po 1 primo: Jest to niezgodne z zasadami
po 2 primo: Jak trafisz na uczciwego sprzedawce minie z 100 lat?
Wydawanie pieniedzy na MMOrg jest swojego rodzaju glupie. Nie chce mi sie wierzyc, ze polacy kupuja je za jakies 80zl gdzie to za granica to jakies 20zl...
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2006, 09:31   #40
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
trzeba być ciotą żeby płacić za przyjemności.
O fuck, jestem ciotą, bo poszedłem do kina, żeby sprawić sobie przyjemność poprzez obejrzenie dobrego filmu. Zapłaciłem za to = (
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania