|
Notki |
Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 07 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Kuno Liechtenstein
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 16
Skille: 35 fish
Poziom mag.: 18
|
![]() ja lootuję w Femor Hills i na Foldzie. w Femor Hills są gobliny, cyklopy, roty, skieletony i bugi=wypada bone club, dagger, sword, mace i hatchet
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2006
Lokacja: Suwałki
Stan: Aktywny gracz
Imię: Seyadmo Ethanus
Profesja: Knight
Gildia: ~~BRAK~~
Świat: Berylia
Poziom: 9
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Poradnik Spoko.
Ale byłby lepszy gdybys dolaczyl mapki.. co gdzie i jak lootowac np. na foldzie.. Pozdro. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2006
Imię: Luckasik of Sanok
Świat: Zanera
Poziom: 9
Skille: 37/32
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() poradnik mi się bardzo podobał i miło mi się go czytało, lecz nic nowego się nie dowedziałem
![]()
![]() |
#104 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2006
|
![]() Ja bym dodal do tego jeszcze Fibule. Dla 8 sorca to raj. w 2 h mozna wbic do 12 lvla (jesli nikogo nie ma albo chociaz 2 osoby). Przy tym mozna rowniez dobrze lootowac przedmioty. z Rotworm=mace , sword. Co jest jeszcze bardziej oplacalne , mace mozna sprzedac u pobliskiego NPC. Fooda bardzo duzo. Zawsze sie przydaje , mozna wlozyc do lootbaga.Problem powstaje ,gdy trzeba loota wyslac, gdyz nie mozna ropnac nic ze studni (a na ten exp trza wejsc w studnie).Trzeba brac do bP itemki i wyzucac co jest mozolne... Jeszcze zapomnialem dodac ,klucz na wejscie tam kosztuje 800gp ale na 100% sie zwroci (jesli oczywiscie wiesz gdzie co jest i nie wejdziesz na Ds'a).
![]() |
#105 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Na zamku koło Ab terz można robić całkiem dobrego lota
potwory ork,minotaru,ork warrior,ork spearman,elf,[na 1 wierzycce minotaur archer, na 2 (idąc ze wskazówkami zegara) nic, na 3 ork bezerker, na 4 hunter] na samym dole minotaur guard [-3] na ile h, ile oz nie umiem określic ale potworów jest dużo transport lota trzeba nieść ręcznie sprzedasz ja sprzedaje różna rzeczy w różnych miastach mój największy lot to 4,5k oz. 2k (kasy) Galahard jak chcesz sprawdz to miejsce i opisz po swojemu bo ja nie umiem ładnie pisać Ostatnio edytowany przez Inku - 19-11-2006 o 17:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 12 2006
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tomasz Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: Firm
Świat: Antica
Poziom: 18
Skille: 1816/21
![]() |
![]() Nie zły poradnik
![]() Gratz... ![]() Są małe błędy ale Wald już chyba wszystkie wymienił więc nie mam co dodawać ![]() pozdro 4 all |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Guest
|
![]() Po co się bawić...... ja od 8 lvl ciągle trenuje na dwarfach i rotach balanced fighting bronią knife i do 20lvl miałem skille 67/67 i 8.3k w depo. Do tego wziąść 2 dedy nieszczęśliwe gdzie poszło około 700gp to było by z 9k
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Guest
|
![]() dla mnie dobrym miejscem do zarabiania jest fibula.
sa tam podziemia pelne rotow i troche carrion wormow zbieramy mace ktore sprzedajemy u lokalnego kupca (timur chyba sie nazywa) mozna tez zbierac swordy ale trzeba je sprzedawac w thais bo na fibuli nie skupuja. na szczescie jest skrzynka wiec z zlotem i swordami nie ma problemu trzeba wziasc ze soba kiilka parceli ja w ciagu godziny zarabiam jakies 1.5k do 2k gp oczywiscie jak nie ma tloku |
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
|
![]() cool ;p nie ma co!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Białogard
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Unitera
Poziom: 16
Skille: 52/40
Poziom mag.: 4
|
![]() A to mój prosty sposób transportowania lootbaga z kopalini dwarfów.
Gdy już zrobimy lootbaga idziemy ścieżką (mapka) ![]() Dochodzimy do rzeczki, na drugim brzegu widzimy drzewo. Rzucamy za nie lootbaga. ![]() Następnie przechodzimy na drugą strone i pchamy worek do poczty która jest niżej. Proste i bezpieczne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Pyrlandia
Imię: Mori Irild
Profesja: Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 20
Skille: :)
Poziom mag.: 21
|
![]() HE HE ze niby droga na skroty dobre
![]() ![]() ![]() ![]() porazka... poradnik 1 klasa uswiadamia nam jak wiele tracimy nie zbierajac itemow ktore wylatuja z mobkow ![]() Ostatnio edytowany przez buu6 - 09-12-2006 o 20:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Guest
|
![]() Czadowy poradnik
|
![]() |
![]() |
#113 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 12 2006
|
![]() mowiac zysk to chodzi ci o caly loot czy loot - manasy, uhy? bo jesli ci chodzi o zysk w sensie loot - manasy, uhy to czemu pisze loot w kasie jak i tak nie ma to roznicy? o.0 a tak btw. 4h~ guardow to okolo 10-13k oz. loota plus z 4 k w kasie i zysku z tego okolo 5 k. wiec nie wiem co ty kur** tu piszesz za shity, a ktos kto nie wie to to potwierdza.. Nie pisz juz wiecej "poradnikow" bo cos zdaje mi sie ze to ci nie wyszlo.
@do modków: wtf? nie widzicie ze ten poradnik jest juz stary i nie aktualny ? chyba pora cos z tym zrobic? o.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 12 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Sir Wormsik
Świat: Pacera
Poziom: 12+
Skille: 50/50
Poziom mag.: 3
|
![]() czy ta "skrzynka" na wysylanie parcela na Foldzie jest tylko dla PACCów z Bostman Qestam wykonanym czy tez dla FACC bez?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2006
Lokacja: Tam gdzie grass sie pali w kilogramach/Wroclaw
Profesja: Royal Paladin
Gildia: New Happening
Świat: Guardia
Poziom mag.: 20
|
![]() @up
na Foldzie nie trzeba miec postmana ani pacc'a : )
19:44 Cro'Max [27]: nie rozmawiasz z mama ? ;p 19:44 Gres Nall [66]: nie 19:44 Gres Nall [66]: ma ignora "Nadzieja jest matka glupich, co nie przeszkadza jej byc urocza kochanka odwaznych" 71 Wrocław |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 12 2006
Świat: Furora
|
![]() Poradnki jest spoko jest pare poprwaek ale niebende sie ich czepiał
![]() mam tylko 1 pytanko jak sie dostac na folde? |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2006
Imię: Elver Arlithrian
Profesja: Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 15
Skille: 19/19
Poziom mag.: 10
|
![]() Coż fajny poradnik ale już nieaktualny co do lootów na Non-pvp tylko przy dużym szczęściu udaje mi sie schować i potem po niego wracać..Co do doniesienia do miasta prawie niemożliwe każdy noobek(thief)zrobi ci na złość i ukradnie,albo wrzuci gdzieś na dach...Nawet Hlvl kradna jak i paci zauważyłem...
Ale moje pytanie tyczy sie czegoś innego prosze o rozpisanie mi wysp na które moge płynąć Facc... Gram na Candii Prosiłbym o najszybsza odpowiedz.. Jeśli można by tez o wypisanie głownych miejsc na które Facc może wejść i wiadomośc czy SCALE ARMORA sprzedam gdzieś bo troche tego nazbierałem i nie wiem czy wywalić czy co Ostatnio edytowany przez Sen-Mephora - 20-12-2006 o 19:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Użytkownik Forum
|
![]() coool poradnik ale na dwarfach tez hatchety ic rossbow do thais i przeniesc na fibule niezle sie wybuli
![]() |
#120 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Legendary Souls
Świat: Refugia
Poziom: ^^
Skille: 1337
Poziom mag.: hm
![]() ![]() |
![]() labirynt guardow... drutem 49 lvl 6 k oz. w godzine... przy zuzyciu bp mf/h + dobry exp
![]() |
![]() |
![]() |