Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.
-->
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-08-2004, 20:57   #1
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny Nowy rodzaj PK

Coraz częściej widuje nicki w stylu "demon skeletone" czy "ork bercerker", zawsze są to sorce lub druidy, ktore zmieniają się w demon skeletona czy zerka i już dwa razy widzialem jak jakies noobki ich zaatakowaly i zginęly z ich ręki Sam nawet zaczalem uciekać jak zobaczylem ds bo myśalem, że prawdziwy, nie sądzicie, że to nowy sposob leganego pekowania? Czy takie nicki nie są zakazane przez tibia rules?

Ostatnio edytowany przez Helixaw - 30-08-2004 o 20:58. Powód: ach ta klawiatura :[
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem

--> -->
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-08-2004, 21:06   #2
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Ja widziałem typówkę co miała nick:
Amazyon
i wyglądała jak amazonka......
joey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2004, 21:08   #3
Użytkownik forum

Kamilord's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: W domu

Kamilord ma login Tlenu kamilord@tlen.pl
Problem Siur

Hehe... masz wielką rację, ja też widuję takie osoby. Na przykład na Hibernie jest sorcerer który nazywa się Minotaur Guarrd ...
Osobiście boję się takich ludzi

Ostatnio edytowany przez Kamilord - 30-08-2004 o 21:10. Powód: błedy w tekście ;)
Kamilord jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2004, 21:11   #4
Użytkownik Forum

Sokochłap's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa

Stan: Na emeryturze
Profesja: Sorcerer
Sokochłap ma numer GG 3342901
Domyślny

jest to zakzane przez Prawa Tibii. Jeśli zobaczysz cos takiego proponuje napisac gamemastera(ctrl+r) i napisac cos w stylu "I see player with nick XXX (nick tego gracza ktory ma ksywke jak nazwa stwora) and he look like YYY(nazwa potwora)" Pozniej czekamy na odpowiedz gamemastera ktory zrobi cos z naszym delikwentem
Sokochłap jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2004, 21:25   #5
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna

keicaM ma numer GG 4069853
Brak ikony

Ja dzisiaj zginolem przez takiego... nick Vailkyrie i zamieniony w valkyrie... to byla grupa zorganizowana Jeden druid byl atakowany wlasnie przez tego osobnika na party mode, i mowil do mnie kill plx... ja strzelam (belty, z guardow wracalem... ciagnalem loot za 10k :/) wszedl hit za 41, mysle sobie co tak cienko... wkoncu to tylko valkyria? Patrze a tu white skulla mam -.- no i zaraz wyskakuja jeszcze kolesie, posypaly sie sd... no i co... musialem skapitulowac... przynajmniej zdazylem wyrzucic plecak do wody, nie dalem im 10k zarobic!!! )
keicaM jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2004, 23:54   #6
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd

Profesja: Knight
Świat: RL
Domyślny

Ja widziałem na rooku nick 'Wild Warrioraa' (czy jakoś tak.). Oczywiście outfit siwego rycka. To bez sensu, że ludzie tak oszukują innych graczy, choć muszę przyznać, że całkiem skuteczne. (Problem jak się napotka oryginał lub jak wróg jest H lev i od razu wali 10 sd na dzień dobry)
Khan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2004, 00:02   #7
Użytkownik Forum

resurrection's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004

Domyślny

jak już powiedział Sokochłap, używanie takiego nicka jest niezgodne z zasadami tibii, więc w ramach rewanżu pozostaje delikwenta zgłosić w kolejce po bana a taką metogę nabierania graczy uważam za przegięcie. ludzie! to tylko gra...

Ostatnio edytowany przez resurrection - 20-02-2008 o 02:30.
resurrection jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2004, 08:45   #8
Użytkownik forum

Luix Von Mag's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Domyślny

Mieć taki nick to nie zgodne z zasadmi tibii. Ja tylko spotkałem typka
okr berserk. Moim zdaniem to jest bez sensu. Lebsze już jest normalne pekowanie(chociaż mi i wszystkim nie podoba się to).

stary 31-08-2004, 08:52   #9
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 08 2004
Lokacja: gdzies w polsce

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Titania
Poziom: 7
Magic ma numer GG 7362696
Domyślny

hehe też spotkałem orc berserk. i to kilka razy zamienionego w tego orca ale nic mi nie zrobił a bylismy tylko sami no i kilka razy pod depo go spotkałem to wiara zaczeła w niego walić i musiał wiać
stary 31-08-2004, 13:27   #10
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 08 2004

Żarówka

Widze że wszyscy tu nabierają się na podobne nicki ( co jest zakazane - jak powiedzieli przedmówcy) Jest jeszcze jeden sposób PeKowania. Nie uwieżycie ale można pekować na non-pvp. Otórz stajemy w ciasnej uliczce.... najlepiej na zamku gdzie jest Zerk....... i czekamy aż jakaś ofiara wejdzie. Potwór zaczyna ścigac ofiare a ty wtedy blokujesz i gostek deduje. Nigdy nie robiłem podobnej rzeczy ale widziałem jak to robią inni(jest w AB miejsce z Ghulami gdzie chodzą low-levele i wystarczy zablokowac z jednej strony - z gulem i szkelami sobie poradzi ale wyjscie drugie jest przez slimy wiec wątpie zeby samotny knight na 12 lvlu sobie poradził) Najgorsze jest to że nie można takiego gostka co blokuje zabić bo to non-pvp. Jest jeszcze sposób którego sam padłem ofiarom. Otórz jeden typek zlurował elfa arkanista pod depo w ab. Jak nie trudno przypuscic elf zabił wszystkich AFK ( a 5 ich wtedy dedneło) a ten co lurował wziął sobie wszystko co mu sie przydało. Dziwie sie tylko że żaden gosc co nie spał nie zabił tego elfa. Ale po ab nie chodzi zbyt wielu high-leveli wiec nie mam żalu.... Harmonia rulezzzzz

Jeśli ci sie spodobało daj mi małego "+" do reputacji.
Nightmared Druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2004, 13:37   #11
yon
Użytkownik Forum

yon's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2004

Domyślny

a mi tam slabo jak to czytam, bo nie dawniej jak 2 tygodnie temu byl juz taki temat (zreszta ja otwieralem ....
w Babilonie zdrada, kaza nosic jaja
a jaja podnosza emocje i wywoluja wojny
yon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz
-->

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania