Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Kyra

Notki

Kyra Wydarzenia ze świata Kyra

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 26-12-2006, 21:47   #1181
Cariel Da'Rose
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 11 2005

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Kyra
Domyślny

Hohho pablo tylko niezabij czasem solo calego FG :/ <xD>

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-12-2006, 07:55   #1182
Crivo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 07 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Pablofon
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 151
Skille: 14/28
Poziom mag.: 75
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lenrock Pokaż post
pablofon zmien swoj opis postaci, bo juz troche stary

Zrobiłem to specjalnie dla Ciebie. xd
Crivo jest offline  
stary 27-12-2006, 13:38   #1183
Kileros fire'son
Użytkownik Forum

Kileros fire'son's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Wodzisław Śląski.

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Domyślny ...

No i nam MM przegralo wojne...Paymenty Ciekawe... przesadzili ostro ;/ ja mam hunta od eona za nic (mam placic
bo on pewnie nie ma kasy po wojnie) ...
Kileros fire'son jest offline  
stary 27-12-2006, 13:46   #1184
SkateElement
Użytkownik Forum

SkateElement's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: Wolsztyn

Domyślny

Cytuj:
13:33 Aavill'Cruger [65]: jak mam 100capa to jak mialem wziac bp?...
13:33 Aavill'Cruger [65]: pomysl
13:33 Zamzero [119]: mam to gleboko wiesz gdzie

13:35 Nonix Dark [129]: Hunted.
No ciekawe niby za co?... pod dp 20osób ale oczywiście ja wziąłem bp...

z3n3k powiedz za co mam hunta u Ciebie? w ogóle po co walczyliście z MM skoro sami jesteście takimi samymi PA...

Ostatnio edytowany przez SkateElement - 27-12-2006 o 13:47.
SkateElement jest offline  
stary 27-12-2006, 14:22   #1185
Rodi
Użytkownik Forum

Rodi's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2005

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SkateElement Pokaż post
No ciekawe niby za co?... pod dp 20osób ale oczywiście ja wziąłem bp...

z3n3k powiedz za co mam hunta u Ciebie? w ogóle po co walczyliście z MM skoro sami jesteście takimi samymi PA...

Daj im 3-4 tyg az sie wyrzyją na kazdym 50+ i sciągną od nich po 50-100k za nic.

Next Dpft ?
Rodi jest offline  
stary 27-12-2006, 14:49   #1186
Dwik
Użytkownik Forum

Dwik's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów

Domyślny

Sami widzicie kto robił większe PA. No ale coz wasz wybor. Mo Murda od*******ala dobre pa (a w szczegolnosci pan Nonix aka Zenek or Morx). Obecnie Nonix jest w FG, poczul sie pewniej niz byl w MM (bo tu stanowi trzon gildii, tam byl pacholkiem, ktory wkrecal sie w dupe moothowi i reszcie).
Oraz Eon Aldarion (a.k.a. Arathor/Denz000000000r) - chlopak ma po prostu kompleksy w RLu ktore odreagowuje w grze. Nie wierzysz, sprawdz sobie ten filmik.
http://www.tibicams.tibianetwork.com...ies/show/13987 [Tibia 7.81]

Spora czesc FG to biedota az zal dupe sciska wiec beda cisneli mid i high lvlowych graczy, aby uzyskac troche funduszy na blessy/expienie.
stary 27-12-2006, 15:16   #1187
Cariel Da'Rose
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwik Pokaż post
Sami widzicie kto robił większe PA. No ale coz wasz wybor. Mo Murda od*******ala dobre pa (a w szczegolnosci pan Nonix aka Zenek or Morx). Obecnie Nonix jest w FG, poczul sie pewniej niz byl w MM (bo tu stanowi trzon gildii, tam byl pacholkiem, ktory wkrecal sie w dupe moothowi i reszcie).
Oraz Eon Aldarion (a.k.a. Arathor/Denz000000000r) - chlopak ma po prostu kompleksy w RLu ktore odreagowuje w grze. Nie wierzysz, sprawdz sobie ten filmik.

Spora czesc FG to biedota az zal dupe sciska wiec beda cisneli mid i high lvlowych graczy, aby uzyskac troche funduszy na blessy/expienie.
CO do tego filmu ktory podales to niepisz jezeli nieznasz sprawy tak sie sklada ze ten 79ek podjebal mojego eq kiedy padlem majac redskull na turtlach >.> i padl slusznie i dalej padal ;p
stary 27-12-2006, 15:40   #1188
Kileros fire'son
Użytkownik Forum

Domyślny

Pan Eon sobie myslal ze mnie ubije... Probowal probowal ale sie mu nie udalo

To jest fg (z malej bo nie sa tego warci oczywiscie nie wszyscy...) Avil witaj w klubie next ktory ma hunta...
stary 27-12-2006, 16:31   #1189
Skibo
Użytkownik Forum

Skibo's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 12
Poziom mag.: 10
Domyślny

@up

Trzon FG to Szwedzi i oni dowodzą na wojnie a nie Nonix.
Również śmiem wątpić w to że oni są "wariatami" itp. ponieważ oni traktują tą gre jako zabawę i dlatego tak się zachowują w grze. W Rl napewno są "poukładanymi" ludzmi.
stary 27-12-2006, 17:08   #1190
Cariel Da'Rose
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kileros fire'son Pokaż post
Pan Eon sobie myslal ze mnie ubije... Probowal probowal ale sie mu nie udalo

To jest fg (z malej bo nie sa tego warci oczywiscie nie wszyscy...) Avil witaj w klubie next ktory ma hunta...
Szczerze mowiac to kurwa obojetnie kto bedzie przy wladzy to ci ktorzy niesą beda narzekac na co tylko sie da. Skoro niejestesmy warci zeby nasza nazwe pisac z duzej litery to moze ty jestes? do niczego tutaj niedoszedles chyba ze mnie zaskoczysz ze jestes old ex owner tetra xD Whahah
stary 27-12-2006, 17:11   #1191
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

Ja śmiem twierdzić , że szwedzi są większymi maniakami niż wiekszosc PL i traktuja gre bardziej powaznie , a Pa robia bo czuja sie silni w grze , wiec czemu mieliby tego nie wykorzystac? Na rl nie mogą ...
Exodus jest offline  
stary 27-12-2006, 17:16   #1192
Skibo
Użytkownik Forum

Skibo's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 12
Poziom mag.: 10
Domyślny

@up

Wiesz zależy też którzy swe bo wszędzie są wyjątki. Tych których znam Szwedów to oni nie zabardzo przeżywają te gre w realnym życiu.
Opcja jest taka że zetknąłeś się właśnie z wyjątkami.
stary 27-12-2006, 18:05   #1193
Kileros fire'son
Użytkownik Forum

Domyślny

@2x up
Zgadzam Sie z Tobą
@3x up
btw. nie jestem któryś tam owner tetra... jak MM rządziła to nie narzekałem -.- myslisz ze jestes w fg i jestes dobry?

Ostatnio edytowany przez Kileros fire'son - 27-12-2006 o 18:08.
stary 27-12-2006, 18:17   #1194
Cariel Da'Rose
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kileros fire'son Pokaż post
@2x up
Zgadzam Sie z Tobą
@3x up
btw. nie jestem któryś tam owner tetra... jak MM rządziła to nie narzekałem -.- myslisz ze jestes w fg i jestes dobry?
Tak, ponieważ obecnie dokonujemy zeczy niemozliwej pokonując MM w tym war 23 do 6
stary 27-12-2006, 18:22   #1195
0lik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwik Pokaż post

Baranie gowno wiesz a sie wypowiadasz. film zhostowany przezemnie ten burak padl za to, ze gdy padlem na zolwiach (moj internecik rox, jak zwykle sie mile wylaczyl) a bylem w tym czasie rs to wylecialo troche secika i uszkow manaskow i innych pierdolek po 30 minutach gdy przybylem na miejsce mojej smierci byl full resp, osoba ktora w pospiesznym tepie zaczela ewakuacje gdy mnie zobaczyla byl pan ktorego smierc zobaczycie na tym filmiku.
ta i jak juz cos mowicice ze to ja pa a nie denzor bo zabil go z mojej prosby.

pozdro!!!1111
0lik jest offline  
stary 27-12-2006, 19:58   #1196
Rodi
Użytkownik Forum

Rodi's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2005

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 0lik Pokaż post
Baranie gowno wiesz a sie wypowiadasz. film zhostowany przezemnie ten burak padl za to, ze gdy padlem na zolwiach (moj internecik rox, jak zwykle sie mile wylaczyl) a bylem w tym czasie rs to wylecialo troche secika i uszkow manaskow i innych pierdolek po 30 minutach gdy przybylem na miejsce mojej smierci byl full resp, osoba ktora w pospiesznym tepie zaczela ewakuacje gdy mnie zobaczyla byl pan ktorego smierc zobaczycie na tym filmiku.
ta i jak juz cos mowicice ze to ja pa a nie denzor bo zabil go z mojej prosby.

pozdro!!!1111
jakoś z tego filmu nie widać by z twojej prośby. Wyrażnie widac ze Eon musi sie wyrzyć na kimś i po krutkiej rozmowie dopiero pisze do ciebie pytając sie czy on jest hunted

a fg uprawia jeszcze większe PA niż MM na czele z Noxinem
Rodi jest offline  
stary 27-12-2006, 20:03   #1197
Morximal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Morximal
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Era Zero
Świat: Arcania
Poziom: 102
Skille: 95/xx
Poziom mag.: 20
Domyślny

[quote=Miszcz23;1146366]Z tym visem mi się walnęło z rozpędu. Ale to szczegół.
( nie jarajcie się tak )

Zasady ekonomii w Tibii są inne, to fakt, mimo to lajtowo można tą sytuację naprawić i chyba nie zaprzeczysz. Nie robie z siebie żadnego Adama Smitha, tylko mnie to wdupia, że ta Tibia to teraz taka pomyłka w porównaniu do tego co było kiedyś (wcale nie było super). Wpienia mnie fakt, że dla sorców zrobili raj, knighty choćby się zesrały razem z palkami to tyle bez waste'a nie wyexpią, a o druidach aż żal wspominać. Nie chodzi tu tylko o ich szybkie expienie, ale prawie o wszystko, zapodali im jeszcze CIP bota, żeby im się lepiej SDkami strzelało (wiadomo, że każda profesja urzywa runów, ale sorce na tym najwięcej zyskały), UE pozostało to same, tyle, że Sorcy teraz robią magic level o wiele, wiele szybciej niż kiedyś przez te zasrane manasy ( co w rezylatacie dało im większe dmg). Przecież przed updatem nigdy nie widziałem żadnego sorca na d lair bez blockera, nieważne jak duży level by miał (uwierzcie że expiłem tam duuuuużo). Była przynajmniej zachowana równowaga, bo taki pall z knigthem mogły sobie tam expić bez dodatkowej konkurencji. A teraz, byle noob siądzie za klawiaturą, zobaczy jak się huntuje na Hydrach i ma prostą drogę do hi lvla, a o PvP też się nie musi martwić, bo przecież umarło. Takim oto sposobem, ja- grając troche więcej niż 4 lata mam takie same, albo i nawet mniejsze szanse w walce z noobem który gra pare miesięcy. Miałem ciche nadzieje, że to naprawią, ale Cip Soft leci tylko na kase, najbardziej się można o tym przekonać przy ich przegłupich ankietach "Co skłoniłoby Cię do kupna PACC".

A ja sie mimo wszystko przyczepie do tej ekonomi, uwazam ze ekonomia ma bardzo duzy wplyw na tibie, szczegolnie na ceny itemow wiecie ( podaz,popyt , itp) jesli chodzi o exori vis to to nie ma zadnego widocznego zwiazku,l Thalle dla twojej wiadomosci geniuszu brak Ci jakichkolwiek argumentow wiec czepiasz sie ciagle tego samego zmieniajac tylko forme swojej wypowiedzi, wielka prosba zamknij sie poprostu.
Morximal jest offline  
stary 27-12-2006, 20:45   #1198
Morximal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Morximal
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Era Zero
Świat: Arcania
Poziom: 102
Skille: 95/xx
Poziom mag.: 20
Domyślny

A Tam wy tak narzekacie na power abusing, ale tak naprawdę nie wiecie, co to znaczy. Po 1 jest parę różnic pomiędzy typowym „pa” o którym wy mówicie a,Np. pomaganiem swoim znajomym. Ja na przykład nie gram już w tibie prawie, gram w zasadzie for fun i nawet nie można powiedzieć ze gram żeby robić Pa, tylko się pobawić a wbrew pozorom zabijanie ludzi nie jest wcale takie fajne nie dość ze trzeba się namęczyć to jeszcze się kasę traci i trzeba się głupio tłumaczyć. Ale wracając do wątku to uważam ze w graniu w tibie są 3 drogi:

1. Dojść do władzy i korzystać z niej, z natury człowiek dąży do tego żeby zapewnić sobie. Hmm…Nazwijmy to pewnego rodzaju „szczęściem”, ale można to nazwać tez dogodnością i byciem ponad innymi, co wyróżnia go z otoczenia i daje pewnego rodzaju satysfakcje, chociaż to tylko gra, i musze powiedzieć szczerze ze jakbym miał siedzieć po 10 godzin dziennie i zostawać wyrzucany z kopalni to po prostu dałbym sobie spokój z ta gra, inaczej się gra mając władzę inaczej podlegając czyjejś.
2. Grac jak szara myszka, grac tak naprawdę dla siebie bez jakiegoś specjalnego celu, expic tam gdzie nikogo nie ma, nie stwarzać problemów, nie protektorować swoich znajomych po prostu grac samemu dla siebie i tylko z „sobą”
3. Być ta grupa ludzi, którzy podlegają tym rządzącym albo nie tyle ze podlegają tylko po prostu musza podlegać, nie maja odpowiedniego zaplecza pewnego rodzaju doświadczeń „tibijskich”, leveli albo tez po prostu odwagi żeby się przeciwstawić, uważam ze to bardzo słusznie odnosi się do „real life”, ponieważ tez są ludzie, którzy są wykorzystywani przez innych a są tacy, którzy ich wykorzystują i bardzo korzystnie na tym wychodzą, rzadko jest tak ze obie strony są z czegoś zadowolone to tez ma swoje uzasadnienie w psychologii człowieka. Ale tak jak napisałem Ci ludzie po prostu nic nie robią tylko użalają się nad swoim losem i marnują czas na pisanie bzdurnych postów zamiast albo skończyć z ta gra albo po prostu wziąść się do roboty spróbować cos zmienić. Ta grupa to większość użytkowników tego forum.

Podsumowując uważam ze Tibia to tylko gra, ale bardzo mocno odnosi się do rzeczywistości, jest pewnego rodzaju rywalizacja, dążenie do celu po trupach, ludzie wykazują pewne cechy na przyklad przywiązanie, albo lojalność, uczciwosc bądź tez jej brak. Dlatego mimo wszystko uważam ze ta gra jest w pewnym sensie pożyteczna, bo uczy wielu przydatnych umejętności jednak trzeba wiedzieć, kiedy po prostu skończyć w nią grac.
Jeśli chodzi o wojnę to, co mam to powiedzenia, FG (miedzy innymi ja tez) walczą żeby wygrać, nie żeby mieć władze nie żeby cos osiągnąć, po prostu chcemy się pobawić trochę i tyle bo przecież to tylko gra. Odnosząc się do strony MM to jest tam parę osób, które naprawdę za bardzo poważnie podchodzą do tej gry, ale to nie moja sprawa, będąc w MM nie byłem święty nie ukrywam tego, ale pamiętam zachowania Moothonosta czy Garlerdona jak na przykład potrafili powiedzieć „No to idę sobie kogoś zabić, bo mi się expic znudziło”. Żadna strona nie jest święta i tak naprawdę trudno mi powiedzieć czy jeśli FG wygra to będzie lepiej, wydaje mi się ze są na to duże szanse nie, dlatego ze postaramy się jakoś to zmienić, bo tak naprawdę MM tez się starało. Tylko po prostu w FG jest mniej ludzi, ludzi, którzy tak naprawdę nie grają już w tibie i nie zależy im na spawnach czy kopalniach, nie ma u nas kogoś, kto by potrafił spędzić 10 godzin przed tibia i jeszcze być z tego dumnym. Wiec tutaj upatruje delikatna poprawę w sytuacji na kyrze, no i warto dodać ze jednak nie wielu RL kumpli FG gra tutaj, jeśli chodzi o MM to polowa servera jest, protected. To tyle, co miałem do powiedzenia może to zakończenie nie jest takie jakbym chciał, ale przedstawiłem swój punkt widzenia, pewnie teraz Thalle napisze kontrposta, którego tak naprawdę nie przeczytam, bo już teraz wiem ze nie jest jego post tego wart. Także pozdrawiam wszystkich użytkowników tego forum i PEACE
Morximal jest offline  
stary 27-12-2006, 21:43   #1199
0lik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rodi Pokaż post
jakoś z tego filmu nie widać by z twojej prośby. Wyrażnie widac ze Eon musi sie wyrzyć na kimś i po krutkiej rozmowie dopiero pisze do ciebie pytając sie czy on jest hunted

a fg uprawia jeszcze większe PA niż MM na czele z Noxinem
pff bo pisalem wczesniej i nie tylko do niego tylko na gc ze jak ktos zobaczy tego typa to prac

dobra niechce mi sie z toba klucic zapewne gowno wiesz o tym servie i gowno wiesz o fg, a jedynie probujesz byc fajny i zalic "sie ojojojojojoj ale ci fg to sa niedobzy niepozwolili mi zabic tego i tego bo niemialem powodou no ja niemoge"

pozdro
0lik jest offline  
stary 28-12-2006, 00:50   #1200
Miszcz23
Guest

Domyślny

@Morximal (up)

jaki esej O.o

...z tym odniesiem tibii do rzeczywistości to 100% prawda.
...co do Thalle, nie chce go obrażać, bo to w sumie żałocha, na forumach i w grach online ludzie którzy się obrażają mieszczą się w przedziale wiekowym kończącym się mniej więcej na wieku 16 lat ~ później już rosną im fiutki i zaczynają mieć więcej ambitnych myśli w głowie...

mnie kurna tylko strasznie nurtuje to do czego ten człowiek zmierza? !
...chara tak na prawde nie ma, tibia to dla niego 90% tylko forum, czuje się jakiś lepszy kiedy kogoś zjedzie bezsensownie? Na serio, nie rozumiem.

I fakt jest faktem, objechałeś mojego posta, np. o tej ekonomii, ale nic po za tym, nie napisałeś na dobrą sprawe dlaczego tak uważasz itd. od razu musisz kogoś mięchem obrzucać, nie wiesz na czym polega dyskusja? Kulturę się zachowuje również i do takich miejsc jakim jest sieć. Pisz jakie masz poglądy, pomysły itd, nie musisz się z nimkim zgadzać, ale rób coś po za krytyką i swoim fantastycznym "ujawnianiem prawdy". Nie unoś się tak, bo mam nadzieje że zdajesz sobie sprawe z tego, że ludzi tak na prawde kompletnie to nie interesuje i nie dotyka to, ci się o nim się pisze i jak się go ocenia na forum tibia.pl...

...a co do SWE:

TAK, oni są większymi hardcorowcami niż PL. Większość, tych najbardziej znaczących osiągnięć właśnie im Tibia zawdzięcza. Gram w Tibie od 5 lat (z przerwami). Polacy stanowili na prawdę garstkę ludzi. Szwedów też nie było zbyt wielu, ale to oni byli zawsze w przodzie. Pewnie to ich narodowa cecha, taką jak naszą jest narzekanie i pochłanianie dużych ilości alkoholu.

Ostatnio edytowany przez Miszcz23 - 28-12-2006 o 00:53.

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania