|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Jacy są Hackerzy | |||
Są BE! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 40.63% |
May The Bios Be with You! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 59.38% |
Głosujących: 32. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Nazril - Wieża Ciemności
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() To tak, na początek spytam się was czym dla was są Hackerzy. I tu nie chodzi mi o Debili którzy naciągają was na passy (Me ish Gejem me will ban u or giv mi password and akont number!!!11oneonejedenjeden <- chociaz podawanie sie za kogos kim naprawde sie nie jest tez jest rodzajem hackingu ale to za chwile
![]() Cracker: To ktoś kto ma wiedze hackera, ale wykorzystuje ją w niechlubny sposób. Hacker: Ten temat jest bardziej złożony, otóż Hacker jest osoba wszechstronną, znającą luki systemu, wady itd. dzieki swojej wiedzy włamuje sie do komputera innej osoby łamie zabiezpieczenia... Do napisania tego tematu skłoniły mnie 2 rzeczy: www.szkolahackerow.pl ostatni atak DDoS na serwery Cipsoftu
"Jestem śmiercią która Cię otacza, poddaj się a nie będziesz cierpieć" Ostatnio edytowany przez zwiastun ciemnosci - 29-12-2006 o 09:05. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() ja mam wyjebane na hakerów xD
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 07 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() May The Bios Be with You!
xd
![]() |
#4 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Cytuj:
Cracker nie jest "rodzajem hackera". To ktoś kto ma wiedze hackera, ale wykorzystuje ją w niechlubny sposób. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A tak BTW, dobrym przykładem byłby Mydoom. Chyba jeden z większych zmasowanych ataków na microshita. Co myśle o hackerach? Pełen szacunek, podziw i pare innych. Co myśle o crackerach? S*******ać! Ostatnio edytowany przez styku - 29-12-2006 o 08:20. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Kpiną w ogóle jest nazywanie tych nędznych tibijczyków hakerami, cokolwiek by się nie miało na myśli...
I by nie było, bo coś te twoje definicje 4 litery warte chyba: Haker NIE atakuje serwerów/stron... Haker to osoba znająca się na OSach, programowaniu i "korzystaniu" z internetu dzięki czemu jest w stanie przetrzepać zawartość twojego kompa gdy ty sobie pykasz w Tibiulca i nigdy o tym fakcie się nie dowiesz... Zdobyte dane najczęściej wykorzystuje do opracowywania lepszych zabezpieczeń (nawet wynajmuje się hakerów do hakowania własnych serwerów by odnaleźć luki w zabezpieczeniu) Cracker - tak jak wyżej, z tym wyjątkiem, że zdobyte dane wykorzystuje do celów prywatnych, by zdobyć korzyści materialne (albo i inne) Nazwa Cracker powstała po to, by oddzielić "włamywaczy" od legalnie działającej społeczności Hakerskiej, co nie zmienia faktu, że nikomu nie chce się do końca sprawdzać co znaczy Haker i oba pojęcia są mieszane przez media... " Cracker(inzynieria społeczna)" - na to jest jakaś inna nazwa (nie pamiętam aktualnie), zauważ, że Cracker wywodzi się od "Crack" = (ang.) łamać a więc trochę słowo nie pasuje do opisanej przez ciebie definicji... Tak czy siak, obie społeczności będą mi zwisać dopóki nie zniknie mi jedno, dwa zera z konta w banku ;] -- @down: skąd ja to znam, wypowiadanie się o czymś nie mając o tym pojęcia ;] nawet bez spojrzenia na wikipedię...
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 29-12-2006 o 09:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Nazril - Wieża Ciemności
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() nom prawde mówiąc gówno wiem o tym temacie
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() hackerzy są beeeeeee...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() Jaka nuuuuuuuda ;/
Tematy juz sie wymysla na sile... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() Cytuj:
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Najkrócej:
*Hacker = Teh skillz0r *Cracer = lame biatch |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() A jak sie mowi na takiego, co krakuje rozne programy? windowsa czy cos...
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
|
![]() |
![]() |
![]() |