|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() Witam, szykujecie się już do próbnych egzaminów, które (przynajmniej u mnie) we wtorek i w środę?
Ja doszedłem do wniosku, że na próbny idę na czysto, czyli bez przygotowania, ile zrobię, to oznacza ile umiem. A jak to jest u Was? Przykładacie do tego dużą wagę? Liczę tutaj na Wasze opinię tuż po testach. Pozdrawiam @down Ja najbardziej obawiam się matematyczno-przyrodniczego. Wzory, twierdzenia, zadanie itp to nie dla mnie. A z humana czuje się mocniejszy.
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Chessterr - 11-01-2007 o 12:49. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() U nas próbne testy były już jakiś czas temu. Uważam, że kucie do testów w ogóle jest głupie, bo jeśli ktoś przez całe gimnazjum się o*******ał to mu miesiąc nauki wiele nie pomoże. Ja się nie uczyłem, ale z wyników nie jestem zadowolony. Muszę uważniej nieco pisać i wzory z fizyki powtórzyć podstawowe.
Mój wynik: część humanistyczna - 43/50 część matematyczno przyrodnicza - 37/50 razem - 80/100 To był najlepszy wynik w klasie, ale chcę go podciągnąć do ~87. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() U mnie będą dopiero w marcu ;s
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Ja miałem próbne w grudniu. Z humana 48/50, z mat-przyr - nie wiem, ale raczej 35+ (szedłem bez przygotowania). Będę miał jeszcze 1 próbny w lutym chyba...
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: nad rzęczką, opodal krzaczka
Stan: Na emeryturze
Imię: Zurni
Profesja: Druid
Gildia: jestem członkiem!
Świat: Vinera
Poziom: 41
Skille: -----
Poziom mag.: 48
![]() |
![]() ja tam od poczatku mojej edukacji wszystko co ma poczatek "probny" trafia do mojego zajebistego kosza i nie wychodzi az do tego wlasciwego testu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Wczoraj dopiero ogłoszenia wywiesili... Mam na przełomie lutego i marca : /
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() Nie ma sensu sie uczyc na normalny test a co dopiero na probny. Dam wam rade podejdzcie do niego z pelnym luzem i rozwiazujcie duzo testow gimnazjalnych z poprzednich lat. Uczenie jest IMO bez sensu bo w ciagu tych kilku dni przed testami nie zdazysz powtorzyc materialu z gim. a tylko stracisz czas ktory moglbys wykorzystac na robienie testow innych. Ewentualnie dzien, 2 dni przed mozna sobie powtorzyc najwazniejsze wzory ale jak ktos jest debilem, olewal sobie szkole przez te 3 lata to i tak to nic nie pomoze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: Piasek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Jedrek Reege
Profesja: Sorcerer
Gildia: Hola Candia
Świat: Candia
Poziom: 35
Poziom mag.: 36
![]() |
![]() Nie ma za bardzo bata żeby się na to nauczyć... Chyba, że ktoś nie ma życia prywatnego
![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Pruszcz Gdanski
Imię: Xurda
Profesja: Elite Knight
Gildia: Legendary Heroes of Miklagard
Świat: Refugia
Poziom: 54
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Witam!
Mam pytanie - sa dostepne gdzies w necie arkusze egzaminacyjne z probnych testow gimnazjalnych? Chcialbym sobie poprzegladac jakie glupoty dali tym razem ![]() PS. Ja mialem 42 i 42, a wiec 84/100... Nie bylo zle ![]() Na CKE z tego co widze sa tylko z roku 2005 i starsze... Pozdro Pingwin Ostatnio edytowany przez Pingwin - 11-01-2007 o 15:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Wole sobie odpuscic ten miesiac~ zycia prywatnego i sie przygotowac niz pozniej chodzic wku*wiony, bo nie dostalem sie do wybranej szkoly. Takie rzeczy jak wzory po prostu trzeba sobie przypomniec.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
|
![]() o.O pisalem testy rok temu, i jak chcesz je rozwiazac to naucz sie myslec : ] taka prawda, te testy sa na myslenie, jesli nie jest sie pewnym abc czy d to nalezy rozwazyc wszzystkie mozliwosci i jakie sa szanse zeby ktoras z nich pasowala : p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Ja pisałem egzamin rok temu. Radzę powtórzyć wzory i rozwiązywać dużo przykładowych testów. Po prostu trzeba się "obyć" z tymi testami i nauczyć się, jak je rozwiązywać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() Ja będę rozwiązywać testy i zrobię krótki maraton po zeszytach z gimka.
We wtorek i w środę, mam próbne, a normalne chyba tez luty i marzec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Susz
Imię: Growling Corpse
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Psycho Maniacs
Świat: Eternia
|
![]() Jak juz ktos napisal, powinniscie sie wyluzowac i podejsc do testu 'na zywca'. To poplaca. Ja niestety nie zrobilem tego samego na tescie koncowym i w rezultacie mialem blisko 20 pkt mniej niz na probnym ;p Just chill out.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Siedlce
Imię: Go'han
Profesja: Elite Knight
Gildia: tymczasowo nie mam
Świat: Furora
Poziom: 21
Skille: 62/62
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Ja z dośiwdczenia wiem że nie opłaca się uczyć. Nie uczyłeś się 3 lata to w tydzień się nie nauczysz, bo to trzeba umieć na logike a nie wykuć. Ja bym wam proponował odpóścić sobie nauke przed próbnym i zobaczyć jak napiszecie bez nauki i dopiero na główny się uczcie. Ja się na żaden nie uczyłem i z próbnego miałem 62 pkt. a z głownego 68pkt.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() jako osoba ktora pisala te testy juz 2,5 roku temu moge wam powiedziec tyle:
nie uczcie sie bo i tak sie nie nauczycie tyle ile byscie chcieli (ci ktorzy maja cos w glowie to 80~ minimum) ;] Strasza czy nie, to jednak test to tylko poczatek zmartwien ktore sie koncza w momencie wywieszenia przyjec do szkol ![]() Just chill out i wszystko bedzie ołkej
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
|
![]() Ogólnie to moje przygotowania wyglądały tak:
16:00 - kurde trzeba by się trochę pouczyć... 17:47 - cholera, jeszcze tylko 10 minut i idę się uczyć... 19:23 - tylko wykonam tą misję do końca... 20:56 - kurde, fajny film leci w tv, to po filmie się pouczę... 23:31 - śpiący jestem, olać naukę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Egzamin gimnazjalny jest dziecinnie prosty - są to podstawy wszystkiego. I ogólnie - dokładnie to co mówili inni. Obycie z testami. Tak samo jest choćby z FCE. Gorzej jest trochę z maturą - tutaj trzeba mieć miejscami sporo wiedzy, ale to są testy jednoprzedmiotowe więc też nie jest tak strasznie ![]()
![]() |
![]() |