|
Notki |
Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#261 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#262 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Silvera
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#264 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Selena
Poziom: -0
Skille: Niskie
|
![]() 1).kto tu jest archeolog?
2)paladyn daunie uspokuj się 3 posty pod rzad!!!
||
![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Guest
|
![]() super poradnik POLECAM
|
![]() |
![]() |
#267 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 01 2007
Imię: Bazylek Sorcek
Świat: Candia
Poziom: 13
Skille: 15/17
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Ja gram pallem i jestem zadowolony dobrze mi sie nim gra moim zdaniem to jedna z najlepszych postaci poniewarz druid i sorc maja malo zycia duzo many a knight duzo zycia malo many a pall ma srednio zyciai srednio many pozatym takrze potrafi tez robic runy a ponadto moze terz sam sobie robic strzaly i bolty pozatym atakuje zdystansu wiec otrzymuje duzo mnie obrazen niz knight a na malym lvlmozejuz ubijac lepsze potworki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez bazyl94 - 17-10-2016 o 11:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2006
Lokacja: Gliwice
Imię: Zomis Zard
Profesja: Elder Druid
Świat: Hiberna
|
![]() Yol Witam wszystkich na wstepie chcialem napisac ze poradnik jest ok a co do waszej klotni
Sorc:nie zabijesz 20 palla na 20 lvl lecz mialbys problem z zabiciem palla na np 60 lvl co ci po tym ze masz ue? pall ma uhy mana shielda po 2 trzeba miec 60 lvl a sam wiem co to jest zrobic 60 lvl poniewaz mam 60 druida sorc ma troche kwas ale to nizej mo(j)im zdaniem najleprza profesja jest druid czemu?! poniewaz przy paccu i ~60 lvl moze sie juz solo wybrac na hero nie ma takiego waste jak sorc(biorac pod uwage ze nic nie spadnie to chyba logiczne ze jak wypadnie np c arm na 5 bp mfow to masz + :-P)co robi przewage w expieniu druid vs sorc to ze druid ma exure sio "~ ktora zabiera tylko 70 many a nie to co u sorca 160 exura vita oczywiscie nie mowie o zadnym mana shieldzie tylko o normalnym lifie mam 60 ed na hibernie i juz soluje se hero od 59 lvl ![]() ![]() co do knighta palla knight ma duzo kasy z huntow (wysoki lvl skile musza byc ofc uhy ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: W pokoju z komputerem...
Imię: Dabdri
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 38
Skille: 65/50
Poziom mag.: 13
|
![]() Paldyn na niskim lvl jest najlepszy na PvP. Sorce, Druidzi i Knighci mu mogą.. naskoczyc
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#271 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Popraw to:
Zalety druida Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 01 2007
Lokacja: Ankrahmun
Imię: t
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() Knight moim zdaniem super Profesja ;/Juz nieraz bylem nadupcany przez 100lvl+ i zawsze wychodzilem z tego calo ;/ UE jest tylko przesrane ;/ Knight ma w tym plus ze moze uniesc duzo Bp uh,Mf,Exsplo. ;] napewno wiecej niz mag Sd a jak wiadomo sd szybko leci ;]...Knight jest Slabym Pk ,ale za to doswiadczonego gracza moim zdaniem raczej trudno zabic
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja popieram Sorka poniewaz nim można w łatwy sposób expić , nic nie jest potrzebne, fajna zabawa. Szybko się expi , nie trzeba po nic biegac do miasta <paladyn-bolty,strzaly> oraz aby bic z rozgi nie jest potrzebny trening .
![]() przedstawie tutaj także sposób expienia sorkiem który możliwe ze się komus przyda . W ten sposób można szybko wbić 15 k + expa na godzinke nawet na 13 lvlu <nic nie tracąc> Zaczynamy . Droga: ![]() poziom 1,2-praktycznie nic co nas nie zabije poziom 3,4-rotwormy,dwarfy,poison spidery poziom 5- dwarfy,rotwormy,dwarf soldier poziom6-podobnie jak wyzej ale pojedyncze respy dwarf guardów poziom 7-guardy (Gdy jest ich taka ilość ze nie zdołamy ich wybić to ropiemy na poziom 6 i uciekamy bijąc ) poziom 8.9-slimy Slimy bijemy uciekając oraz bijąc z rożdzki. Food zdobywamy bądź bijąc pojedyncze guardy na poziomie 7 lub łowiąc w jeziorze na poziomie 9. Gdy na poziomie 9 mamy za dużą ilośc slimów to ropiemy je wyżej biegnąc droga nr 1 lub nr 2 w zależności od stanu ilości hp slima. Pamietajmy aby nie zabijać slima na przejściu do dziury ponieważ wtedy stracimy mane na czar exana pox. ![]() Gdy jednak ta metoda nie poskutkuje pozostanie nam cos takiego : ![]() Stoimy i bijemy . Biją nas tylko 2 slimy . Resp jest tam bardzo szybki, duża ilość slimów . Dlatego gdy juz wybijemy pierwszy resp slimów to tylko biegamy bijąc kolejny na poziomach 8 oraz 9. Radzę zabrac pare manasów gdyż istnieje możliwość na skończenie sie many . proszę o komentarze mojego stylu expienia na niskim lvlu. Pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Moris Emperian
Świat: Empera
Poziom: 40
Skille: 19/25
Poziom mag.: 45
|
![]() Może by to ktoś usunął/zaktualnił? Bo teraz to tylko może wprowadzić kogoś w błąd...
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 01 2007
Lokacja: Carlin
Imię: Sosna123
Profesja: Druid
Świat: Xantera
Poziom: 23
Skille: .../21
Poziom mag.: 21
![]() |
![]() Moim zdaniem trochę niesłusznie oceniłeś Druta. W twoich paru uwagach na koniec zauważyłem, że podałeś tylko zalety maga i wady druta. Drut łatwiej zarabia kase. Kupuje sobie trochę blanków idzie na resp i tworzy runki i potem zgarnia sporo szmalu. Kim byłby knight bez druta??? Jednak z 2 strony masz trochę racji np. drut nie ma dobrych czarów ofensywnych i nie może robić SD no ale SD robi się o wiele później niż UH. Drut często ma wielu kolegów (a szczególnie Elder Druid przez mass healing) oraz wiele kasy
Moja opinia jest taka: Drut ma swoje zalety i wady, tak samo i sorc mają wiele cech wspólnych ale też kilka znaczących różnic. Gracze wolący grać OFF niech wybiorą Sorca a ci co preferują inny styl gry (DEF) niech wezmą Druta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Guest
|
![]() Witam, aktualnie gram na serverze Refugia, mam palka na 29 lvl prawie 30. mieszkam w ankh i expie na tombach i scrabach (ewent. na port hope i dworki, lootowac bast skirty)Ale nie zauważyłeś najwiekszego problemu palka BRAK KASY. gdyby nie to ze co jakis czas na allegro kupie jakąś kase to kurde zamiast cieszyć się PACC-em to musialbym siedziec w miescie i ciagle robic hmm. Wczesniej jak były świnki to przy odrobinie szczęścia kasa zwracała mi sie z 500 boltów. tzn. niemiałem żadnego zysku ale po prostu nie musiałem dopłacać na next 500 bolt
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 01 2007
Lokacja: Carlin
Imię: Sosna123
Profesja: Druid
Świat: Xantera
Poziom: 23
Skille: .../21
Poziom mag.: 21
![]() |
![]() Tak to wkórza więc ja mam taką technikę:
Na początku zrób druta jeżeli Ci się spodoba graj nim a jak nie to załóż sobie inną postać a drutem rób runki (szczególnie UHy) wtedy kasy ci nie zabraknie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Guest
|
![]() Najlepszą moim zdaniem professią dla początkujących jest knight
![]() Ma najwięcej życia i może dużo udźwignąć ![]() KNIGHT GÓRĄ |
![]() |
![]() |
#279 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 11 2006
|
![]() Moim zdaniem knight jest zdecydowanie najgorszą profesją, natomiast najlepszą sorc. Tabeleczka:
1. Sorcerer 2. Druid ... przerwa ... 3. Paladyn ... ... długa przerwa ... ... 4. Knight Sorc oWnZ!!! Ostatnio edytowany przez d4rqu - 06-02-2007 o 20:49. |
![]() |
![]() |