|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Ja nie mam lagów większych niż zwykle... poczekajcie parę dni i będzie dobrze.
A te nowe itemki służą do świętowania 10-lecia tibii, a nie do expienia co wy tylko byście robili... Tibia to gra MMORPG, przy czym RPG znaczy Role Playing Game... czyli to nie jest gra tylko do nabijania leveli, skilli, i zabijania coraz potężniejszych potworów, ale też do zabawy, grania jakiejś roli, dla rozrywki, i dla interakcji z innymi ludźmi (MMO) ale widać niektórzy widzą w niej tylko levelowanie... PS: Nawet w czasie w którym byly ataki goblinów na 3 miasta naraz, specjalnyie dużych lagów nie miałem przez to
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() Stanowczo nie jest to wina neta ;< Na 1 serwie mam lagi a juz na 2 nie mam wiec to chyba nie wina neta ;S
|
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
![]() od 2 miesiecy gram na serverze nebula. Przed tym wielkim updaitem wszytko bylo ok, po nim zaczely sie laggi które spontanicznie , niewtym samym czasie wracaly i niedalo sie z tym nic zrobic. Ja mam 6mb łącze z tpsa , na serverze selena lagi sa mniejsze ale od 7 dni po dzien dzisiejszy jest masakra kompletnie nie dam rady nic robic ani na selence ani na nebuli. Zaznaczam ze nie posiadam zadnych wirósów , trojanow itd itp. , jak i również nic nie ściągam z internetu. Co do tego czy to tylko ja mam takie lagi to nie.... 90 % osób posiadających nesotrade posiadaja ten sam problem co ja.
Co teraz zrobic? Zadzwonic do neostrady i co im powiedziec??? Napisac mail do cipsoftu ? ( to pewnie itak nic nie da bo wysla mi link do FAQ jak zwykle... ) Bardzo prosze o pomoc i o radę. |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Na chuj mi ? xD
Świat: Harmonia
Poziom: ^.^
![]() |
![]() NA HARMONI JEST TAK SAMO KURDE 1 DRAGA BIŁEM 2 MINUTY WPI... A JUŻ 10K DO LVLA CAŁY DZIEŃ ZAPIEPRZAŁEM ŻEBY WBIĆ TEN CHOLERNYU LVL KURDE WBIŁEM OKOŁO 200K EXPA UBIŁEM PONAD 160 DRAGÓW OKOŁO I CO ?!?! GÓWNO !!!!!! TIBIA LAGUJE QWA PRZEZ PIEPRZONE BAJERY TYPU PETARDY , TORCIKI I INNE DUPERELE MOŻE JESZCZE WIBRATORY WPIEPRZĄ DO POTWORÓW ?!?! QWA A CO DO ZDOBYWANIA ITEMÓW TO ZAWSZE BYŁO JE ŁATWO ZDOBYĆ. A DLA PORÓWNANIA JAK KTOŚ POWIE ŻE TO PRZEZ NETA/KOMPA ALBO QWA BABCIE STASIE TO MACIE TU MOJĄ RELACJE:
Bez lagów na 70 msie bez problemów ubijałem 2 dragi naraz... bez utamy czasami zdażało sie że 3 naraz a teraz z 1 mam problemy i dobijałem tego wieśniaka z visów przez 2 minuty bo widziałem że jest przedemna puszczałem visa a on już był 10 kratek dalej. CO TO MA BYĆ MOŻE TU JESZCZE DADZĄ PRZYJAZNE POKEMONY ALBO QWA PAPA SMERFA ŻEBY 4 LATKI MOGŁY GRAĆ W TIBIE QWA MAĆ -.- ROZUMIEM ŻE TIBIA MA URODZINY ALE PO CHOLERE WALIĆ BYŁO TE GOBLINY KTÓRE ROBIŁ LAGI JAK CHOLERA ŻE TYLKO RUNY SIE DAŁO ROBIĆ ALBO PO KIEGO GRZYBA TE BAJERY TERAZ KTÓRE TEŻ SIE PEWNIE PRZYCZYNIAJA DO LAGÓW....?? WCALE SIE NIEŹDZIWIE JEŻELI SPORA ILOŚĆ LUDZI PRZESTANIE KUPOWAĆ PACCE/ GRAĆ W TIBIE..... PS: MOŻE I NAPISAŁEM OSTRO TEGO POSTA I Z CAPS LOCKIEM ALE MODKU POMYŚL ZANIM GO SKASUJESZ JAK TY BYS SIE CZUL JAKBYS ZAPIEPRZAL NA D-LAIR I CIUPAŁ DRAGI JAK POPIEPRZONY ODLICZAŁ % DO LVLA A NAGLE JAKBYŚ MIAŁ 6% DO LVLA BY CI TIBIA ZACZEŁA DZIAŁAĆ JAK MARIO BROS ?! -.-
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Na emeryturze
Imię: Sante Mefisto
Profesja: Elder Druid
Świat: Xerena
|
![]() Cytuj:
btv. Xerena, Azura, Obsidia zlagowane.
[CHAR]Collaxis[/CHAR] Collaxis bucket http://s160.photobucket.com/albums/t184/Collaxis/ Ostatnio edytowany przez Sante Mefisto - 12-01-2007 o 15:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2007
Lokacja: nigdzie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: lol
Profesja: Elite Knight
Świat: Kyra
Skille: 0/0
|
![]() to co autor napisal mi sie wydaje idiotyczne ... jak kilka itemow moze zamulic gre do stopnia parszywych lagów ? , ataki to rozumiem ale to tez nie to xd
cala polska ma lagi bo tp ma jakis syf (prawdopodobnie )
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
|
![]() @wielki mancyz
Poczułbym sie do wyłączenia Tibii. Jeśli musisz wbić lvl to media mają rację. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Daleeko...
![]() |
![]() nie jestem pewien ale lagi występują na niemieckich serverach i zazwyczaj na neostradzie (mój kumpel ma chello i mu śmiga normalnie) więc mam pytanie czy może nie powtarza się sytuacja sprzed roku bądź 2 lat kiedy padł router na drodze do niemiec i sygnał szedł przez usa i dopiero do niemiec....
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 01 2006
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Poziom: 66
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
|
![]() Z tymi lagami jest olbrzymi problem (przynajmniej dla części graczy). Ja nigdy nie miałem lagów ani kicków, natomiast teraz nie da rade grać, wszystko zaczęło się po zimowym update(wtedy dało rade jeszcze grać), natomiast po ostatnim update, z okazji 10-lecia tibi można zauważyć niejakie apogeum lagów. Zaczyna się około 12 a kończy po 23. Wczoraj postanowiłem spróbować poexpić skończyło się tym że kilka razy byłem bardzo blisko śmierci (knightem lvl 48) a nie expiłem na niczym mocnym... te minutowe, albo i dłuższe freezy oraz lagi non-stop nie pozwalają grać.
Gram na świecie Obsidia. Sprawdziłem kilka innych serwerów i np na serwerze Selena wcale nie ma lagów. Obydwa serwery są ulokowane w Niemczech ps: ping na onet.pl nie przekracza 14-19ms zero time outów nie mam neostrady Ostatnio edytowany przez murhaja - 12-01-2007 o 16:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2007
Lokacja: nigdzie
Imię: lol
Świat: Kyra
Skille: 0/0
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
30 osob wywala te smieci do kosza.A reszta 220 wyrzuca je na ziemi lub kladzie do domkow wiec policz sobie ile takich itemow moze byc OMFG. Dla przykladu wbij na Tar tip na vampy.Ten tomb jest zazwyczaj najbardziej zawalony smieciami.Odczujesz male lagi? A teraz wyobraz sobie ze kazdy wyrzuca itemy z present bagow na ziemie we wszystkich tombach... lagi murowane
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chłopaki mam ten sam problem tym razem na serwerze Xerena... Niestety lagi są niesamowite, doszło do tego, że wogóle nie można expic... nie mam zielonego pojęcia co się dzieje mam neo 512... Mój kumpel ma internet od innego usługodawcy i są te same lagi... Może trzeba napisać do CIP?
EDIT: Tibia dzisiaj 13.01.07r. działa jak należy... Miejmy nadzieję, że tak już na Xerenie pozostanie. Pozdro. Ostatnio edytowany przez ElPrzemeQ - 13-01-2007 o 12:07. Powód: Uaktualnienie posta |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 01 2007
|
![]() Z tego co wiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: Żagań
Stan: Na Emeryturze
Imię: Meemento
Świat: Askara
Poziom: 140
Skille: 89/80
Poziom mag.: 8
|
![]() ja mam radiowke...nigdy wczesniej nie mialem lagow... tu ngle ku...a expic nie moge takie lagi;/;/;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja od UPDAte 7.81 mam niekończące się lagi
![]() nie wbiłem lvl od tamtej pory =* thx CIPy ![]() szkoda tylko ,że akurat wtedy pacc kupiłem ![]() ps. mam neostaradę 1320 kb/s <BERYLIA> |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 08 2004
|
![]() Panowie żalenie się nic nie załatwi a w dalszym ciągu nic nie wiemy. Mądrze napisał jeden z graczy o śledzeniu trasy połączenia z serwerami Tibii jednak dla mało zorientowanych nic z tego nie wynika więc proszę jedynie o wypowiedzi tych którzy mają coś do powiedzenia. Ja dziś blisko godzinę rozmawiałem z infolinią neostrady i do niczego nie doszliśmy bo oni twierdzą, że wszystko jest OK. Jeśli jest inaczej to jak to sprawdzić by mieć dowody, jeśli natomiast to wina CipSoftu bo pewne serwery nie są w stanie sprostać wymaganiom gry po update to też trzeba o tym się upewnić by móc żądać rekompensaty za PACC lub chociaż zmusić ich to popracowania nad sprzętem a nie tworzeniem nowych światów.... Przy okazji może szyfrowanie danych wprowadzone przy ostatnim updacie powoduje problem ?? Czy ktoś zna się na tym o czym tu pisałem ?? Jeśli tak to proszę o wypowiedzi a jeśli będą sensowne i dadzą jakiś trop to ja będę reklamował sprawę "wyżej".
Proszę o nie wypowiadanie się w stylu a mi laguje jak h...., a mi nie bo wy macie neo które jest do du..... Tylko mądre i sensowne wypowiedzi..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 12 2006
Lokacja: Poznań
Imię: Grabarz ksiezy
Profesja: Sorcerer
Gildia: Szwajor Army (nieoficjalna)
Świat: Shivera (rulez)
Poziom: 19
Skille: ../..
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Cytuj:
Wydaje Mi się, że szyfrowanie danych jest zastosowane jedynie na tibia.com przy logowaniu się na swoje konto, ale mogę się mylić...
Ten, który walczy z potworami, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich... Kiedy spoglądasz w otchłań, ona również patrzy na ciebie... - Fryderyk Nietzsche. GRUPA OPERACYJNA RULEZ! Komentarz roku! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Guest
|
![]() Co do tych Goblinów to juz mnie *****ca brala po 20+ ataku
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2006
Imię: Agraell
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 51
Skille: 78
Poziom mag.: 12
![]() |
![]() Na jednym z forów neostrady znalazłem informacje, że są jakieś prace renowacyjne połączeń, dotyczące świątecznego podniesienia szybkości i w trakcie tych prac centralno-zachodnia część kraju może mieć problemy z łączem.
Nie jest to potwierdzona informacja, ale wygląda sensownie. |
![]() |
![]() |