Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-01-2007, 22:19   #21
Always hunted
Użytkownik Forum

Always hunted's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...

Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
Always hunted ma numer GG 8078836
Domyślny

Ja nie mam lagów większych niż zwykle... poczekajcie parę dni i będzie dobrze.
A te nowe itemki służą do świętowania 10-lecia tibii, a nie do expienia co wy tylko byście robili... Tibia to gra MMORPG, przy czym RPG znaczy Role Playing Game... czyli to nie jest gra tylko do nabijania leveli, skilli, i zabijania coraz potężniejszych potworów, ale też do zabawy, grania jakiejś roli, dla rozrywki, i dla interakcji z innymi ludźmi (MMO) ale widać niektórzy widzą w niej tylko levelowanie...

PS: Nawet w czasie w którym byly ataki goblinów na 3 miasta naraz, specjalnyie dużych lagów nie miałem przez to

Już skopiowałem, w końcu pomysł był mój ;d
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez plafdzifego mloka
Mroku (21-03-2007 18:31)
hyba nie zaówarzyłeś ,rze to byl joke -.-'
mash problem
metalOOffcu?
Mroku (21-03-2007 18:32)
iks.IKS
PS: Dzięki za reklamę ;d
Always hunted jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-01-2007, 22:39   #22
Afkermaster
Guest

Domyślny

Stanowczo nie jest to wina neta ;< Na 1 serwie mam lagi a juz na 2 nie mam wiec to chyba nie wina neta ;S
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2007, 09:53   #23
kicaj_tomek
Guest

Domyślny

od 2 miesiecy gram na serverze nebula. Przed tym wielkim updaitem wszytko bylo ok, po nim zaczely sie laggi które spontanicznie , niewtym samym czasie wracaly i niedalo sie z tym nic zrobic. Ja mam 6mb łącze z tpsa , na serverze selena lagi sa mniejsze ale od 7 dni po dzien dzisiejszy jest masakra kompletnie nie dam rady nic robic ani na selence ani na nebuli. Zaznaczam ze nie posiadam zadnych wirósów , trojanow itd itp. , jak i również nic nie ściągam z internetu. Co do tego czy to tylko ja mam takie lagi to nie.... 90 % osób posiadających nesotrade posiadaja ten sam problem co ja.
Co teraz zrobic? Zadzwonic do neostrady i co im powiedziec??? Napisac mail do cipsoftu ? ( to pewnie itak nic nie da bo wysla mi link do FAQ jak zwykle... )

Bardzo prosze o pomoc i o radę.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2007, 11:21   #24
Wielki Mancyz
Użytkownik Forum

Wielki Mancyz's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2005
Lokacja: Lublin

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: ^.^
Wielki Mancyz ma numer GG 5000147
Domyślny

NA HARMONI JEST TAK SAMO KURDE 1 DRAGA BIŁEM 2 MINUTY WPI... A JUŻ 10K DO LVLA CAŁY DZIEŃ ZAPIEPRZAŁEM ŻEBY WBIĆ TEN CHOLERNYU LVL KURDE WBIŁEM OKOŁO 200K EXPA UBIŁEM PONAD 160 DRAGÓW OKOŁO I CO ?!?! GÓWNO !!!!!! TIBIA LAGUJE QWA PRZEZ PIEPRZONE BAJERY TYPU PETARDY , TORCIKI I INNE DUPERELE MOŻE JESZCZE WIBRATORY WPIEPRZĄ DO POTWORÓW ?!?! QWA A CO DO ZDOBYWANIA ITEMÓW TO ZAWSZE BYŁO JE ŁATWO ZDOBYĆ. A DLA PORÓWNANIA JAK KTOŚ POWIE ŻE TO PRZEZ NETA/KOMPA ALBO QWA BABCIE STASIE TO MACIE TU MOJĄ RELACJE:

Bez lagów na 70 msie bez problemów ubijałem 2 dragi naraz... bez utamy czasami zdażało sie że 3 naraz a teraz z 1 mam problemy i dobijałem tego wieśniaka z visów przez 2 minuty bo widziałem że jest przedemna puszczałem visa a on już był 10 kratek dalej.

CO TO MA BYĆ MOŻE TU JESZCZE DADZĄ PRZYJAZNE POKEMONY ALBO QWA PAPA SMERFA ŻEBY 4 LATKI MOGŁY GRAĆ W TIBIE QWA MAĆ -.- ROZUMIEM ŻE TIBIA MA URODZINY ALE PO CHOLERE WALIĆ BYŁO TE GOBLINY KTÓRE ROBIŁ LAGI JAK CHOLERA ŻE TYLKO RUNY SIE DAŁO ROBIĆ ALBO PO KIEGO GRZYBA TE BAJERY TERAZ KTÓRE TEŻ SIE PEWNIE PRZYCZYNIAJA DO LAGÓW....?? WCALE SIE NIEŹDZIWIE JEŻELI SPORA ILOŚĆ LUDZI PRZESTANIE KUPOWAĆ PACCE/ GRAĆ W TIBIE.....

PS: MOŻE I NAPISAŁEM OSTRO TEGO POSTA I Z CAPS LOCKIEM ALE MODKU POMYŚL ZANIM GO SKASUJESZ JAK TY BYS SIE CZUL JAKBYS ZAPIEPRZAL NA D-LAIR I CIUPAŁ DRAGI JAK POPIEPRZONY ODLICZAŁ % DO LVLA A NAGLE JAKBYŚ MIAŁ 6% DO LVLA BY CI TIBIA ZACZEŁA DZIAŁAĆ JAK MARIO BROS ?! -.-

życie jest jakie jest i trzeba sobie radzić
Wielki Mancyz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2007, 15:21   #25
Sante Mefisto
Użytkownik Forum

Sante Mefisto's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Xerena
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scobel Pokaż post
jeden z powodow moze byc taki. Ludzie sie loguja pierwszy raz od update i sciaga kazdemu uaktualnienie. Co w mega sposob obciaza server i samego neta Wiecie kazdy sprzet ma swoja wydajnosc...
ludzie loguja sie po raz pierwszy do gry o 3 w nocy??
btv. Xerena, Azura, Obsidia zlagowane.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo Pokaż post
jak dadzom druidom i soccerom dwu ręczne rody/wandy to druid i soccer nawet na trolle bez knighta lub utamo vita nie pójdze bo go zakłukom

Ostatnio edytowany przez Sante Mefisto - 12-01-2007 o 15:22.
Sante Mefisto jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2007, 16:00   #26
Xzo
Użytkownik Forum

Xzo's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2007
Lokacja: nigdzie

Stan: Aktywny Gracz
Imię: lol
Profesja: Elite Knight
Świat: Kyra
Skille: 0/0
Domyślny

to co autor napisal mi sie wydaje idiotyczne ... jak kilka itemow moze zamulic gre do stopnia parszywych lagów ? , ataki to rozumiem ale to tez nie to xd
cala polska ma lagi bo tp ma jakis syf (prawdopodobnie )
stary 12-01-2007, 16:09   #27
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola

Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
Domyślny

@wielki mancyz
Poczułbym sie do wyłączenia Tibii. Jeśli musisz wbić lvl to media mają rację.
Flisik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2007, 16:16   #28
Mati Crusher
Użytkownik Forum

Mati Crusher's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Daleeko...

Mati Crusher ma numer GG 4702679
Domyślny

nie jestem pewien ale lagi występują na niemieckich serverach i zazwyczaj na neostradzie (mój kumpel ma chello i mu śmiga normalnie) więc mam pytanie czy może nie powtarza się sytuacja sprzed roku bądź 2 lat kiedy padł router na drodze do niemiec i sygnał szedł przez usa i dopiero do niemiec....
stary 12-01-2007, 16:17   #29
murhaja
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 01 2006

Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Poziom: 66
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
Domyślny

Z tymi lagami jest olbrzymi problem (przynajmniej dla części graczy). Ja nigdy nie miałem lagów ani kicków, natomiast teraz nie da rade grać, wszystko zaczęło się po zimowym update(wtedy dało rade jeszcze grać), natomiast po ostatnim update, z okazji 10-lecia tibi można zauważyć niejakie apogeum lagów. Zaczyna się około 12 a kończy po 23. Wczoraj postanowiłem spróbować poexpić skończyło się tym że kilka razy byłem bardzo blisko śmierci (knightem lvl 48) a nie expiłem na niczym mocnym... te minutowe, albo i dłuższe freezy oraz lagi non-stop nie pozwalają grać.
Gram na świecie Obsidia.
Sprawdziłem kilka innych serwerów i np na serwerze Selena wcale nie ma lagów. Obydwa serwery są ulokowane w Niemczech

ps: ping na onet.pl nie przekracza 14-19ms zero time outów

nie mam neostrady

Ostatnio edytowany przez murhaja - 12-01-2007 o 16:25.
murhaja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2007, 16:23   #30
Xzo
Użytkownik Forum

Xzo's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2007
Lokacja: nigdzie

Imię: lol
Świat: Kyra
Skille: 0/0
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielki Mancyz Pokaż post
WBIŁEM OKOŁO 200K EXPA UBIŁEM PONAD 160 DRAGÓW OKOŁO
to ty zdolny jestes bo jak na moje za tyle dragow bylo by cos ponad 100k expa , na jakim ots'ie grasz ?
stary 12-01-2007, 17:13   #31
Mazur199
Użytkownik Forum

Mazur199's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2005
Lokacja: krk

Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Adres Jabbera do Mazur199
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xzo Pokaż post
to co autor napisal mi sie wydaje idiotyczne ... jak kilka itemow moze zamulic gre do stopnia parszywych lagów ? , ataki to rozumiem ale to tez nie to xd
cala polska ma lagi bo tp ma jakis syf (prawdopodobnie )
Policz sobie np ze na askarze gra srednio 700-800 osob w dzien powszedni.Załóżmy że 400 ludzi z tych aktualnie grajacych hunci.250 z tych huncących zabija potworki powyzej 75 expa ktore lootuja present bagi.
30 osob wywala te smieci do kosza.A reszta 220 wyrzuca je na ziemi lub kladzie do domkow wiec policz sobie ile takich itemow moze byc OMFG.

Dla przykladu wbij na Tar tip na vampy.Ten tomb jest zazwyczaj najbardziej zawalony smieciami.Odczujesz male lagi?

A teraz wyobraz sobie ze kazdy wyrzuca itemy z present bagow na ziemie we wszystkich tombach... lagi murowane
stary 12-01-2007, 17:28   #32
spofy
Guest

Domyślny :(

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xzo Pokaż post
to ty zdolny jestes bo jak na moje za tyle dragow bylo by cos ponad 100k expa , na jakim ots'ie grasz ?
Xzo:to się nazywa 1 z matmy

topic:gram na celsecie i jest ten sam problem:/
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2007, 18:03   #33
ElPrzemeQ
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 12 2006
Lokacja: Jedlicze

Imię: Kotre
Profesja: Druid
Gildia: Rottens
Świat: Nerana
Poziom: 32
Skille: drut?;)
Poziom mag.: 31
Domyślny

Chłopaki mam ten sam problem tym razem na serwerze Xerena... Niestety lagi są niesamowite, doszło do tego, że wogóle nie można expic... nie mam zielonego pojęcia co się dzieje mam neo 512... Mój kumpel ma internet od innego usługodawcy i są te same lagi... Może trzeba napisać do CIP?

EDIT: Tibia dzisiaj 13.01.07r. działa jak należy... Miejmy nadzieję, że tak już na Xerenie pozostanie. Pozdro.

Ostatnio edytowany przez ElPrzemeQ - 13-01-2007 o 12:07. Powód: Uaktualnienie posta
ElPrzemeQ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-01-2007, 18:06   #34
Dragon1927
Użytkownik forum

Dragon1927's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2007

Domyślny

Z tego co wiem drogie dzieci to tylko użytkownicy neostrady maja lagi ja osobiscie mam 512 neo i mam lagi a jesli chodzi o cipsoft to nie ich wina sprawdzalem na otsach tez sa lagi wiec obarczyc wina mozna neostrade ukochangeo providera neta ktory musi jakos spalcic swoja kare hehe a kto cierpi uzytkownicy a co do kopiowania mojej wypowiedzi to nie robcie tego nie wiem czy jestescie dzieciarnia czy nie ale sie zachowujecie tak pewnie tylko na kompie w tibie gracie i nie wiecie co sie dzieje i wypad z niezbednymi komentarzami
Dragon1927 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-01-2007, 20:25   #35
pilkarzyk10
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: Żagań

Stan: Na Emeryturze
Imię: Meemento
Świat: Askara
Poziom: 140
Skille: 89/80
Poziom mag.: 8
Domyślny

ja mam radiowke...nigdy wczesniej nie mialem lagow... tu ngle ku...a expic nie moge takie lagi;/;/;/
pilkarzyk10 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2007, 14:10   #36
krychan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: krychanin
Gildia: G~~
Świat: Berylia
Poziom: 58
Skille: 77/78
Poziom mag.: 6
Domyślny

ja od UPDAte 7.81 mam niekończące się lagi

nie wbiłem lvl od tamtej pory =* thx CIPy

szkoda tylko ,że akurat wtedy pacc kupiłem

ps. mam neostaradę 1320 kb/s

<BERYLIA>
krychan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2007, 17:13   #37
Flash
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 08 2004

Domyślny Nadal nic nie wiemy.....

Panowie żalenie się nic nie załatwi a w dalszym ciągu nic nie wiemy. Mądrze napisał jeden z graczy o śledzeniu trasy połączenia z serwerami Tibii jednak dla mało zorientowanych nic z tego nie wynika więc proszę jedynie o wypowiedzi tych którzy mają coś do powiedzenia. Ja dziś blisko godzinę rozmawiałem z infolinią neostrady i do niczego nie doszliśmy bo oni twierdzą, że wszystko jest OK. Jeśli jest inaczej to jak to sprawdzić by mieć dowody, jeśli natomiast to wina CipSoftu bo pewne serwery nie są w stanie sprostać wymaganiom gry po update to też trzeba o tym się upewnić by móc żądać rekompensaty za PACC lub chociaż zmusić ich to popracowania nad sprzętem a nie tworzeniem nowych światów.... Przy okazji może szyfrowanie danych wprowadzone przy ostatnim updacie powoduje problem ?? Czy ktoś zna się na tym o czym tu pisałem ?? Jeśli tak to proszę o wypowiedzi a jeśli będą sensowne i dadzą jakiś trop to ja będę reklamował sprawę "wyżej".
Proszę o nie wypowiadanie się w stylu a mi laguje jak h...., a mi nie bo wy macie neo które jest do du..... Tylko mądre i sensowne wypowiedzi.....
Flash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2007, 17:42   #38
Troska
Użytkownik Forum

Troska's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2006
Lokacja: Poznań

Profesja: Sorcerer
Świat: Shivera (rulez)
Poziom: 19
Skille: ../..
Poziom mag.: 18
Troska ma numer GG 9489838
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ElPrzemeQ Pokaż post
Tibia dzisiaj 13.01.07r. działa jak należy... Miejmy nadzieję, że tak już na Xerenie pozostanie. Pozdro.
Nie powiedziałbym, nadal Xerena laguje jak cholera.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Flash Pokaż post
Przy okazji może szyfrowanie danych wprowadzone przy ostatnim updacie powoduje problem ??
Wydaje Mi się, że szyfrowanie danych jest zastosowane jedynie na tibia.com przy logowaniu się na swoje konto, ale mogę się mylić...

- Fryderyk Nietzsche.

GRUPA OPERACYJNA RULEZ!

Komentarz roku!
Troska jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2007, 18:00   #39
Crawmage
Guest

Domyślny

Co do tych Goblinów to juz mnie *****ca brala po 20+ ataku ale lagow nie mam na necie 1MB
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2007, 18:08   #40
Antoni
Użytkownik Forum

Antoni's Avatar

Data dołączenia: 16 12 2006

Imię: Agraell
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 51
Skille: 78
Poziom mag.: 12
Antoni ma numer GG 5746391
Domyślny

Na jednym z forów neostrady znalazłem informacje, że są jakieś prace renowacyjne połączeń, dotyczące świątecznego podniesienia szybkości i w trakcie tych prac centralno-zachodnia część kraju może mieć problemy z łączem.
Nie jest to potwierdzona informacja, ale wygląda sensownie.
Antoni jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania