Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Obsidia

Notki

Obsidia Wydarzenia ze świata Obsidia

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 15-01-2007, 21:37   #1881
Nedomanus
Guest

Domyślny

xarabek groził huntem mojemu staremu ED-owi ;P Yofa the druid pamięta ktoś? hunta dostałem dzień po tym jak wszedł do NG a nie podobało mu się, że stoję pod moim własnym gh -.- gdyby nie 2 interwencje Alitha mogło być niespecjalnie . . .
a potem xarabek zmienił ownera z tego co wiem, poleciał z NG i skonczyło się kozaczenie

pytanie do ET, jaka jest wasza postawa co do Alitha?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-01-2007, 21:52   #1882
kuglarz
Użytkownik Forum

kuglarz's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Wodzisław Śląski

Stan: Na Emeryturze
Imię: Drunka
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Domyślny

Co do sprawy z ventrillo w wojnie NG vs Boom to rzeczywiście go nie było... był TS White Wolfów i wszyscy z Boom o nim wiedzieli tylko że Yunek i Katmai nie za bardzo byli przekonani do komunikacji głosowej. Zresztą passy do tego TSa do dzisiaj ma sporo ludzi z Obsidi, chociaż już chyba nikt prócz Ryby z Białych Wilków nie gra na tym świecie. Zresztą większość z nas już w ogóle nie gra w Tibię.

PZD z Holandii
stary 15-01-2007, 21:52   #1883
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów

Domyślny

@2up: Mimo, że nie jestem w Et to CI powiem co o tym myśle. (Oczywiscie pewnie ludzie z ET powiedzą odwrotnie)

NA STOS Z NIM !

~Greetings - Upiorro.
Calen Futh jest offline  
stary 15-01-2007, 22:29   #1884
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005
Lokacja: Ostróda

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Poziom mag.: 25
^Awolver^ ma numer GG 1894158
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kuglarz Pokaż post
Co do sprawy z ventrillo w wojnie NG vs Boom to rzeczywiście go nie było... był TS White Wolfów i wszyscy z Boom o nim wiedzieli tylko że Yunek i Katmai nie za bardzo byli przekonani do komunikacji głosowej. Zresztą passy do tego TSa do dzisiaj ma sporo ludzi z Obsidi, chociaż już chyba nikt prócz Ryby z Białych Wilków nie gra na tym świecie. Zresztą większość z nas już w ogóle nie gra w Tibię.

PZD z Holandii
stesknilem sie za Borgo x) ostatnio probowalem wykorzystac ( nie łapcie mnie za słówka) tsa do warcrafta ale nie za bardzo to się sprawdzilo ;P (dokladniej nie owijając w bawełnę wasz server ;], z którego ostatnio korzystałem chyba grając w silkroad , btw. jeszcze gracie w "jedwabny szlak" ? :> ) skonczmy o xarabku.. znam o nim tyle smiesznych historii ze po prostu ma to porownanie tylko z listami do "Bravo" jeżeli checie to opowiem ale to bedzie jeden z tych rodzajów postów jakie często pisała Joanna (de'Arc), szkoda że "ostatnia sprawiedliwa" już tu nie wita :/ a na prawdę , za prawdę prowadziło się wtedy bardzo przyjemne konwersacje :d to samo tyczy sie choćby pita ;<

Także Wolfy czujcie sie odpowiedzialni za zniszczenia typowego normalnego młodego człowieka i zamienienia go na "nienormalnego" typa który zaprzestał brać przykład ze starszych wilków i brał przykład z bardzo mądrych programów na mtv ;] ( jackass, wild boyz etc. )
^Awolver^ jest offline  
stary 15-01-2007, 22:50   #1885
kuglarz
Użytkownik Forum

kuglarz's Avatar

Domyślny

@Awo
Ja w tej chwili zarobiony jestem i mam odstawkę od gierek, myślę, że w lutym znów wrócę do silka. A co do rozpadu WW to po prostu wszystko się kiedyś kończy. Było fajnie ale już się skończyło. Kto wie, może jak by nie hack kalamatriusa to do dziś byśmy grali???
stary 15-01-2007, 23:02   #1886
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Początkujący
Imię: Dodi Brae
Profesja: Knight
Gildia: Rambo Style
Świat: Obsidia
Domyślny

Borgo
Moj dobrodziej wrocil
Pewnie juz nie pamietasz nubka z Heyah
Dodi Brae jest offline  
stary 15-01-2007, 23:31   #1887
Agent Madness
Użytkownik Forum

Agent Madness's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Płock

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kuglarz Pokaż post
chociaż już chyba nikt prócz Ryby z Białych Wilków nie gra na tym świecie. Zresztą większość z nas już w ogóle nie gra w Tibię.
Amen. btw. pamiętam, że jakoś tak większość ludzi skończyła tam grać w tym samym czasie. To chyba jakoś zaraz po hacku Klamki było, ale mogę się mylić
stary 15-01-2007, 23:49   #1888
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika

Imię: Fingregher
Brak ikony

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Urgothiri Pokaż post
tutaj moi mzdaniem bardziej by pasowalo "Znajomego" nie mowice im jakie paymenty amaja dawac... beda takie na jakie poszczegolne osoby zasluzyly... jezeli potrafia wygrywac bitwy to napewno potrafia ulozyc paymenta
Ja jednak wole pozostać przy "przyjaciel" oczywiście w tibijskim tego słowa znaczeniu

@ Ryba

Naprawdę Don'Hawk jest taki dobry ? O.o praktycznie nie widać go na battlach, no chyba że mówiłeś o Wujaszku

@ Kuglarz

A więc opuściłeś nasz wspaniały i spokojny Wodzisław Śląski i udałeś się do Holandii ?

Ps. Wodzisław rośnie w potęge, hipermarket na hipermarkecie
Fin'er jest offline  
stary 16-01-2007, 01:53   #1889
Veer~
Użytkownik Forum

Veer~'s Avatar

Data dołączenia: 28 07 2006

Imię: Memphiz
Gildia: -
Świat: -
Poziom: -
Domyślny

"Nie robcie tego bledu Hunted Forever lub paymentow 500k +"

ROFL! Paymenty 800k są normalką dla 140lvli. Jak czasami przeczytam coś na tym forum to już się naprawde dołuje. TO zdanie pewnie napisał kolejny asslicker jakich wiele.
Veer~ jest offline  
stary 16-01-2007, 05:58   #1890
Maqon
Użytkownik Forum

Maqon's Avatar

Data dołączenia: 09 12 2006
Lokacja: Kozienice

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vylkano
Gildia: Myrmidors
Świat: Obsdia
Poziom: 92
Skille: 85/80
Poziom mag.: 7
Domyślny

Kiroy nie dziw sie ze Kage jest wkur.... na polakow. Wkoncu jeden z naszych pier.... rodakow zajebal mu SCA. Do mnie zaden Brazylijczyk nie chcial sie odzywac przez pierwszy tydzien od tej akcji. Wiec sie mu trcohe nie dziw ze jest w*****ony na Polakow.
Co do paymentow to sie zgadzam z Kiroyem jak sie da za niski to zbiora kase i zaczna znow sie bic. Ale nawet w przypadku wygranej to Archin,Azared,Mannow,Dorpaz,Rundo wedlug mnie zaczna robic snake attack na was bo zalorzmy w nocy bedzie online dwie osoby z ET. Jestem pewien na 80 % ze ta wojna potrwa jeszcze z pol roku moze rok, ale to tylko moja opinia.

Yofa odczep sie od Xarabka bo sie do ciebie na rl przejde;p
Bo Xarabek byl PA a mowcie tak tylko ze ja pytam. Ile osob zabil Pephy jak byl w NG i kazdy inny Polak bedac w NG. A co Do skilli to chyba nikt nie mial wysokich bo to byl new server kazdy tylko exp i exp....
Kazdy sie zmienia
Maqon jest offline  
stary 16-01-2007, 08:30   #1891
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Domyślny

@up
Xarabek to byl lizorów jakich mało ... on za wszelką cene probowal sie dostac do Ng.. smiesyzlo mnie jedno , kiedy probowali go zabic kiedy byl w NG on sie tym nie przejal i dalej zostal w tej gildii ... aby pozniej skosztowac straty expa,
i chciales powiedziec ze nie "czlowiek sie zmienia" ale owner sie zmienia -.-, a do tego ze wojna portwa "pol roku , rok" ja sie z tym nie zgadzam calkowicie... byc moze za te "pol roku" w ng pozostanie garstka ludzi i to oni beda atakowac, ale losy wojny przesadza sie mysle ze w lutym.. albo marcu, chociaz kto wie ze nie dzisiaj ? :>

Co do twej obrony Xarabka, opowiem wam moi drodzy ;d historyjke..., Xarabek chronil byle kogo za pare "k"i to dzialo sie tylko w carlin.. najczesciej chronil ludzi ktorzy pkowali,i tak na przyklad gdy jacys Pkerzy zabili odemnie z rl 2 osoby ja czym predzej udałem sie do "miasta kobiet" byl juz tam Cucumber ( ktory na poczatku serva skillowal i bardzo dobrze na tym wyszedl, i swietej pamieci eufeme) Kiedy udalem sie do miasta był juz tam xarabek a jego "kumple" nie mielie pz, prywitalem sie na default z kolegami i wtedy nastapil wredny atak xarabaka na mnie :/ myslalem ze nie zdołam uniknac smierci ( na 5 hitow wszedl mu jeden - 6 p.s. mialem max attack na pierwsze 2 hity~ ;<). Owego czasu do carlin przybyli dwaj moi kumple z gildii ( nie dam rady przpomnic obie ani ich nickow ani nazwy tej gildii ). Powiedzialem im , że "xarabek sie pruje, ale zostawmy go bo i tak nie warto" a co on na to zrobil ? gdzies sobie poszedl na górę dp albo na wschod od carlin - nie wiem bo mnie to nie obchodzilo ... i w pare godzin pozniej napisal do mnie zazalony kiroy, ktoremu poskarzyl sie Xarabek że "chcialem go ubic!" z kilkoma (<- rotfl) kumplami, lecz on jedyny i niepowtarzaly byl dla nas nieuchwytny i uciekl na bk zalozywszy Time ringa... dokladnie taka relacje zlozyl kiroyowi ;] i za kazdym razem gdy z nim gadalem , to rozmawialem z kims ktory nie pamietal sytuacjii zaistnialych wczesniej ( i później, jak to na przyklad xarabek szukal chetnych do zabicia vixi)
^Awolver^ jest offline  
stary 16-01-2007, 08:48   #1892
Qeth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2006

Imię: Qeth
Profesja: Sorcerer
Poziom: 55
Poziom mag.: 53
Domyślny

@Awo

A to nie bylo tak ze zabili mojego kumpla. Ja z Cuckiem do nich pobieglismy ale troszku za duzo ich bylo i w pewnym momencie Xarabek sie cos przyj*bał. I wyszło na to ze musielismy płacić po 5k >.< Za free... to były poczatki serva pierwsze 2 miesiacy czy jakos tak.

Btw. Pepsi lub Kiory moge jakos pomoc w wojnie??? Bo mam waste chara ;p
Qeth jest offline  
stary 16-01-2007, 09:41   #1893
kuglarz
Użytkownik Forum

kuglarz's Avatar

Domyślny

co do White Wolf
Gildia padła z powodu hacka Kalamatriusa i jego delete - to było najistotniejsze, po drugie mocno psuła się atmosfera w gildii. Ktoś z zewnątrz psuł nam dobre imię, oskarżało PA [lol] itd itp. W każdym bądź razie sporej ilości ludzi odechciało się grać. Poszliśmy wtedy na inną gierkę - Anarchy Online ale krótko. Potem była Xerena ale ja zrezygnowałem po tygodniu i poszedłem na rodzinna Morganę, a za mną Kalamatrius i Mancubus oraz kilku innch, niestety większość się znudziła. W ten oto sposób zakończyła się historia oldboyów z WW.
Co do Xarabka
Aż wstyd się przyznać ale byłem pro przez niego na początku serva. Sprzedawałem mu UHy, ale od czasu jak już zamiast "cześć" pisał "masz uhy??" zakończyłem znajomość z tym jegomościem. Ogólnie jedna z wielu osób, przez które uzmysłowiłem sobie jak wiele patologicznych zachowań promuje ta gra.

W chwili obecnej część osób z WW gra w Silkroad, część w nic nie gra ale większość utrzymuje ze sobą kontakt, na przykład Kalamatrius pracuje ze mną w Holandii [poznaliśmy się przez Tibię], Mancubus szykuje się do wylotu do stanów, Algothin głównie szpila w Silka, Lolik zmienia światy i gierki jak rękawiczki, reszta żyje po prostu dorosłym życiem i czasami odzywa się na gg albo wchodzi na TSa. W każdym bądź razie coś tam zostało jednak dzięki tej [moim zdaniem złej] gierce.

Co do wojny - pamiętajcie, ze szwedów na nią stać. Nawet jak im się skończy kasa to ją mogą kupić na ebay'u. Nie lekceważcie rannego lwa, może ugryść jeszcze mocniej.

Ostatnio edytowany przez kuglarz - 16-01-2007 o 09:43.
kuglarz jest offline  
stary 16-01-2007, 10:07   #1894
Kiroy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2005

Król

No Paymenty beda wysokie napewno jeszcze teraz nie sa jeszcze takie wysokie bo np Vany ma placic 200 k ja musialem 600 k i tez nie mialem i ktos sie mnei pytal ?? np jakis setny rycek z Ng 300 k a naszerycki po 1 kk vixi darota ... jacy my okrutni jestesmy ale fakt faktem ze wygramy jeszcze troszke i wzrosniemy z paymentami wiec radze przekazac kolegom z Ng ze najwyzsza pora

Borgo : swieta racja nie lekcewazyc Ng bo oni jeszcze cos pokaza napewno
Kiroy jest offline  
stary 16-01-2007, 10:38   #1895
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Domyślny

zauwazyliscie ze w kazdy m piscie kiroya pojawia sie duzo ale jednakowych smile'ów ? :> ale wlasnie za to go kofam xD
^Awolver^ jest offline  
stary 16-01-2007, 11:03   #1896
kuglarz
Użytkownik Forum

kuglarz's Avatar

Domyślny

Jak się kłóciłem z Kiroyem na tym forum to właśnie po smilach rozpoznawałem, który z braciszków mi właśnie odpisywał
stary 16-01-2007, 13:21   #1897
axio90
Użytkownik Forum

axio90's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2006
Lokacja: Torun

Poziom: +++
Domyślny

Dajcie paymenty 1kk albo wieksze dla wszystkich i poczekajmy az ten swiat zamieni sie w enforced pvp. Ng zabijac bedzie nie tylko Et ale wszystkich znajomych, Et to samo w stosunku do NG- a najlepiej kazdy kto nie PL to od razu deda mu po co ma sie meczyc na takiej Obsidi niech zdycha.
I ze paymenty beda takie duze to nikt niebedzie placic bo poco za 1 kk moze zrobic przeciez nowego chara a starym pekowac.

Pozabijajcie sie wszyscy i siedzcie w dp, ja i moja gildia mamy teraz spokoj z PK, bo przeciez ich pro musza siedziec teraz w pz
Wszyscy sa tu tacy madrzy a najmadrzejsi ci co nie walcza albo ci co maja 30 levele.
Jak przegracie to tez mam nadzieje ze mniej niz 800 k nie dostaniecie do placenia jak to pisal jakis glupek, tez z levelem chyba 30+, to nawet ja mam 50+ a sie nie cwaniacze

Ostatnio edytowany przez axio90 - 16-01-2007 o 13:23.
axio90 jest offline  
stary 16-01-2007, 13:32   #1898
Maqon
Użytkownik Forum

Maqon's Avatar

Domyślny

Co do Gildii WW to byla to smieszna gildia wedlug mnie. Oskarzono mnie ze sprzedawalem informacje z GC i TS dla NG i wedlug WW sypnolem pewne zdanie ktore napisal Lord Panpen i przezco mial hunta. Dziwne jest to ze Lord Panpen jest moim rl przyjacielem i wie ze go nie sypnolem. Ja takze mialem 2 dni pozniej hunta od NG to troche dziwne ze im sprzedawalem ale to byly stare dobre czasy;p

Co do tego do kiedy moze trwac wojna to watpie zeby to sie odbylo w 2 miechy no chyba ze kogos hakna i rookna;]
Maqon jest offline  
stary 16-01-2007, 14:06   #1899
kuglarz
Użytkownik Forum

kuglarz's Avatar

Domyślny

O Vylkano, stary maruda Tak to ja bezczelnie oskarżyłem Cię o szpiegostwo i do dzisiaj nie jestem pewny czy to byłeś ty czy kto inny. Ten bajzel wyszedł wtedy przez Xarabka, bo to on doniósł NG, a jedyną osobą, która miała z nim bardzo dobre kontakty [a raczej z jego siostrą Neczką] byłeś ty. Nie dziw mi się, że to Ciebie oskarżyłem o zdradę, nie mam oczywiście dowodów na to i mieć nie będę, zresztą to mnie już nie obchodzi. W sumie to czytam ten temat trochę z sentymentu.
Wiesz Vylkano, nawet ostatnio zrewidowałem trochę ten osąd o tobie i być może to nie ty, być może Sol doniosła, może jakiś Szwed albo Egipcjanin przekleił GC któremuś z polaków z NG???... tego już się nigdy nie dowiemy, zresztą to mało istotne. Ale dzięki tamtemu wydarzeniu wiem, że w tej grze nie warto ufać komuś tylko i wyłącznie na podstawie gadek na GC i TSie. Na zaufanie trzeba zapracować i to bardzo mocno. WW szkoda mi tylko z jednego powodu, zanim zaczęliśmy za bardzo się wychylać [czytaj invitować polaków z lvlami] wszyscy sobie na wzajem ufali i wspierali. Tą gildię zniszczyły tak na prawdę nie kłótnie i podejrzenia ale invity osób niedojrzałych i nieuczciwych, które nic nie widziały poza charem i expem.
Ale to już historia Teraz macie nowe chary, nowe wojny, nowych PA ale tak na prawdę nic sie nie zmieniło... w tej grze nadal chodzi o to kto kogo może wykorzystać, zdradzić, okraść i okłamać. W sumie niezła szkoła polskiego kapitalizmu Wiem ŻAL.PL i takie tam, ale taka jest właśnie moja opinia o Tibii.

Ostatnio edytowany przez kuglarz - 16-01-2007 o 14:08.
kuglarz jest offline  
stary 16-01-2007, 14:46   #1900
Maqon
Użytkownik Forum

Maqon's Avatar

Domyślny

Milo to slyszec i masz racje co do zaufania. Pozniej sie dowiedzialem kto sypal ale to juz nie wazne;p Wtedy wszytko wyszlo o to ze sie dowiedzieliscie ze jade na rl do Xarabka i Neczki ale jak powiedziales to stare czasy
Maqon jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania