![]() |
#401 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: Poznan - Poland
Imię: Quivee
Profesja: Knight
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
Wlasnie stad, ze nieodpowiedni ludzie dostali wladze na servie. Mowa tutaj np. o Danym Karde. To jest mlodszy brat Gadiego. Wcale go nie lubie, wiem jakie ma zdanie na temat polakow. Jego tlumaczenia "ze jestem inny niz reszta polakow" nie powoduja usmiechu na mojej twarzy. Wiem co on gada, ale to jest tylko jego sprawa. Jak dla mnie to jest niestety dziecinne i nieprzemyslane... Kompleks bycia gorszym, podejrzewam. Wbrew pozorom polacy nie roznia sie zbytnio od slovakow, nawet jezykiem... Ale problem jest w tym, ze oni chca zwalczac innych... Z rozmow z Karde, wywnioskowalem, ze oni nienawidza Serbow. Dlaczego ? Bo serbowie to druga liczebnie "nacja" w Sloweni. Stad nienawisc do polakow, moim zdaniem. Nienawisc to moze przesadzone slowo - niechec, jest odpowiednia. Ale spotegowana poczuciem wladzy i bezpieczenstwa. Krotko mowiac: "Zabijam pl, bo moge". Prawda jest taka, ze polacy i brazylijczycy to najwspanialsze narodowosci swiata. Takze pewnego dnia na selenie bedzie sie mowilo po polsku. (Co z drugiej strony mnie troche martwi... to jest inny watek) Cytuj:
Zauwazylem, ze na selenie 70% ludzi to polacy... To dobry znak, moze czesc z nich sie wybije 8) |
||
![]() |
|
![]() |
#402 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 01 2007
|
![]() @sir Tifejo
Spotkałem sie z czymś podobnym na moim serverze. Dało mi to dużo do myślenia. @Quivee Skoro uważasz że Dany jest wszystkiemu winny, to co powiesz o wpływie Gadego na młodszego brata. Jako starszy spewnością w jakiś sposób imponuje młodszemu, nieważne czy to siła fizyczna, czy inteligencja. Więc jest dla niego autorytetem, może być naśladowany przez młodszego sam, albo ingeruje w jego złe zachowanie które go razi, a to co Danny wyprawia jest kontrowersyjne. Zatem Gady widząc obelgi kierowane w kierunku Polaków jako że nie zgadza się z tym próbuje go wychować. Rodzi się więc konflikt miedzy nimi. Dlatego pytam jakie sa teraz relacje między nimi? Nie czekając na odpowiedz rozważam 2 przypadki. a) są teraz skłóceni - to co napisane jest poniżej nie jest prawdą. b) nie ma miedzy nimi konfliktu nic się ostatnio nie zmieniło - to co jest napisane poniżej może mieć sens; Gady jest bardziej opanowany (co pasuje do tego że jest starszy), niektóre rzeczy wie ze lepiej przemilczeć. Właśnie dlatego nie mówi z tobą o jego niechęci do Polaków, po to właśnie żeby cię nie urazić. To zachowanie tłumaczy sobie ,,on jest inny niż reszta", lecz nie mówi ci tego wprost tak jak Danny. Podobno nie jest to dla ciebie argument. Wyobraź sobie teraz sytuacje że zostajesz oskarżony bezpodstawnie o kradzież której nie dokonałeś, sędzią jest Gady który ukrywa swoje uprzedzenia do Polaków, w tym momencie przypomina sobie że jesteś jednym z nich. Ta mała skaza(oskarżenie) jest twoim gwoździem do trumny zostajesz uznany za winnego. Czy tak postapiłby twój kolega? |
![]() |
![]() |
#403 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#404 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Stan: Początkujący
Imię: Iomer Sworddancer
Profesja: Elite Knight
Gildia: Rampage
Poziom: +10
Skille: NAO!!
Poziom mag.: 8
|
![]() Ja wam powiem tak, Dany byl kiedys Ql jak gral smulisem jeszcze, nie mieli wladzy, pakowal sie w klopoty co chwile i byl spoko, potem wylizal rowa s8, zreszta jak i reszta kardów. No i wtedy zaczelo sie ich kozaczenie, poklócilem sie z nimi wszystkimi
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
|
![]() Heh dolacze sie do Was i podyskutuje o rodzince Karde bo to ciekawy temat.Jesli chodzi o Danego to nie wiem co o nim myslec, wiec nie bede nic o nim mowil ale Gady to zupelnie inna historia przed wojna bylismy kumplami mf'y nosil mi na laira, zabijalismy razem pk etc. w czasie wojny nie zmienil do mnie stosunkow nadal zagaduje do mnie i puszcza jakies smieszne texty i pisze ze chce byc moim przyjacielem dalej.A nie powinienem wam tego ujwaniac ale jestescie polakami i powinniscie zmnienic o nim zdanie i powiem wam cos to jego slowa "jetsem zmeczony siedzeniem w pz i exivowaniem ludzi ta wojna jest co najmniej glupia i powinnismy ja zakonczyc jakims przyjacielskim gestem" oczywiscie napisal to po angilesku i chodzilo mu o to zeby zrobic wspolnie Questa na PoI.Teraz mozecie go oceniac.A Xan tez jest spoko zawsze denerwowal sie na mnie jak go z lvlem przescigalem i chcial expic wiecej i wiecej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Venore
Stan: Na Emeryturze
Imię: Tenchorius
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 152
Skille: 100
|
![]() elo lachony xD nie ma mnie 2 tygodnie i juz 15:0 dla swe
![]() @mac sorry ze nie kupilem domku na edron ale nie mam kompa od 2 tygodni;/ i nie wiem kiedy bede mial, btw pierog mnie olał i nie odpisal na smsa;< paciorki&sieksy rox!!1 pokoj dla was 3mcie sie yo ![]() p.s. tak naprawde to boje sie walczyc i sie nie loguje i udaje ze mi sie komp rozjebal ![]() Ostatnio edytowany przez krytyk44 - 16-01-2007 o 15:21. |
![]() |
![]() |
#407 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
@Sidar To jest w jego interesie żeby wygrać tą wojne. Dlatego rozmawia z nie którymi z was powołuje się na wasza dawna przyjaźń, może nawet w imię tego załatwić ci po promocji cenę za wolność. Choćby miał dobre intencje, takie działanie pomoże mu wygrać. Dlatego że gdy gildia się zmiesza, psują się morale, za twoim przykładem idą inni, wkońcu zostaje garstka i jest po wojnie. Ostatnio edytowany przez Lokator - 16-01-2007 o 15:35. |
|
![]() |
![]() |
#408 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: polack
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Pl brothers in caves of hunt
Świat: selena/xerena
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() Ciekawe, odkad pisanie swoich pogladow w niewybredny sposob (czytaj: wprost) mialoby na caly narod spuscic tak wielka kleske jak nienawisc karde? Zastanow sie o jaki poziom ci chodzi? O taki, ze wysmiewalem sie z roznych rzeczy? Bo nikt mi nie kazal przekreslac siebie, ja sam to zrobilem. Nie widze zadnych roznic miedzy moim poziomem a innych (poza tym, ze nie ktorzy najzwyczajniej liza dupe). Tak wiec prosze cie, nie uogolniaj tak tego
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one? |
![]() |
![]() |
#409 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() double :S <limit znakow>
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one? Ostatnio edytowany przez Marczio - 16-01-2007 o 20:00. |
![]() |
![]() |
#411 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Elbląg
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Co do topiku to nie mam nic do powiedzenia, mnie ta wojna nie dotyczy ![]() |
|
![]() |
![]() |
#412 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 12 2006
|
![]() Witam. Chciałem się waz zapytać jakim Selena jest serwem ? Czy jest duże PA no i czy można w spokoju wbić sobie lvl, a nie sobie będę exp i przybiegnie jakiś hlvl i mnie zacznie bić bez powodu. Chciałbym się też dowiedzieć jakie są ceny na Selenie. Wcześniej grałem na Arcanii i zrobiłem tam nawet niezły lvl no ale teraz chciałem sobie zmienić serwa i szukam jakiegoś fajnego do gry. Z góry dzięki i pozdrawiam.
PS. Sorry za offtopa Ostatnio edytowany przez Gaucho10 - 16-01-2007 o 20:43. |
![]() |
![]() |
#413 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 12 2006
|
![]() Witam. Chciałem się waz zapytać jakim Selena jest serwem ? Czy jest duże PA no i czy można w spokoju wbić sobie lvl, a nie sobie będę exp i przybiegnie jakiś hlvl i mnie zacznie bić bez powodu. Chciałbym się też dowiedzieć jakie są ceny na Selenie. Wcześniej grałem na Arcanii i zrobiłem tam nawet niezły lvl no ale teraz chciałem sobie zmienić serwa i szukam jakiegoś fajnego do gry. Z góry dzięki i pozdrawiam.
PS. Sorry za offtopa |
![]() |
![]() |
#414 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() bzdura, calkien inna mentalnosc i historia.
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one? |
![]() |
![]() |
#415 |
Użytkownik forum
|
![]() Słowacy, kilku miałem okazje poznać w rzeczywistości, nie dość że maja podobny język to nie zauważyłem jakiś większych różnic.
Ostatnio edytowany przez Lokator - 16-01-2007 o 21:45. |
![]() |
![]() |
#416 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2006
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Początkujący
Imię: Gioachino
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
#417 | |||
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Marjan (Gady) pozostaje w cieniu brata za kazdym razem. Cytuj:
On nie ma uprzedzenia do polakow generalnie. Opiera swoja ocene o nas (polakach) na podstawie ludzi z ktorymi obcuje a nie wiekszosci. Niestety smutna prawda jest taka, ze spora czesc polakow nie potrafi dogadac sie po angielsku. Czasem, nieswiadomie ludzie pytaja "pl?" np. podczas kupowania eq, run etc., a przez to okresla sie ich noobami. Gdy juz maja wyzsze lvl i znaja ten nieszczesny angielski, okazuje sie ,ze sa bunczuczni, obrazalscy i ciagle chca walczyc... Taka jest prawda niestety. Szwedzi nie robia pa tylko dlatego, ze moga i chca. Ja mam z niektorymi dobre uklady... wcale nie jestem jakis lepszy, nie znalem ich ze starego serva etc... tylko mieli szanse mnie poznac. Na co wiekszosc polakow nie ma mozliwosci. W tym caly problem. Trzeba sie uczyc angielskiego i przytlamsic troche nasz temperament. Czasami lepiej cos wyjasnic niz od razu zabijac. Dzisiaj w rook, moim rookstayerem, wzialem mieso z ziemi... zostalem hunted przez Extream Teo. Czy to nie jest zart ? Cytuj:
Wcale sie od nich wiele nie roznimy ale nie o to tutaj chodzi. |
|||
![]() |
![]() |
#418 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() ...wbijalem wtedy rekord na erig.net... Tamtej nocy wystartowalem na lvl 70 i pod wieczor, po calym dniu bylem znow 70 ![]() znales drugiego ownera, bo na 72 nie huntowalem gs'ow na crusie. Pozdro Ostatnio edytowany przez Quivee - 16-01-2007 o 22:33. |
|
![]() |
![]() |
#419 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
|
![]() Ja przeciez powiedzialem ze wcale nie trzeba mu w to wierzyc ja mu w to nie wierze no ale jakos stara sie zamydlic mi oczy. Tez go pare razy oklamamlem mowilem mu ze ide spac a za chwile logowalem sie i bieglem na Dezerta
![]() ![]() Ja tamm nigdy nie chcialem wojny ja tylko chce spokojny exp wolnego laira i nic wiecej ![]() Ostatnio edytowany przez Sidar - 16-01-2007 o 23:21. |
![]() |
![]() |
#420 |
Użytkownik forum
|
![]() @Quivee
Co ty gadasz. Polacy to tamto, przecież ja widze wiele przypadków najpierw zrób później myśl po jednej i po drugiej stronie. Co do języka kaleczę niemiecki juz od podstawówki. Toczyłem nawet wojne z dziekanem który oddalił 3 podania o przeniesienia do grupy z językiem angielskim. Trzeba się uczyć jeżeli niema nawet jak? Teraz z tego co widze nieco się zmieniło ale jest spewnościa więcej takich jak ja. |
![]() |