--> | --> |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
Imię: Master Ozon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Signs
Świat: Furora
Poziom: 104
Skille: 88/81
Poziom mag.: 7
|
![]() Zalezy na czym huncisz.
Jezeli levelujesz na potworach, ktorych glownym atutem jest magia - wtedy BoH'y. Jezeli np levelujesz na cycach,dwarflach -> bardziej oplacalne okaza sie steel boots. Mit: "Steel buty spowalniaja postac!" GÓWNO PRWADA ^^ ! Osobiscie uzywam obu. Do biegania Boh'y itp, podczas huntu - Steel Boots. Ostatnio edytowany przez Sohard - 18-01-2007 o 15:33. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2006
|
![]() @3up
O ile sie nie myle bohy przyspieszaja o 30% a nie o 20 lvli ![]() No i jeszcze jedno ... jak najbardziej 1arm=1hit to BZDURA! Nikt do konca nie wie jak to zmniejsza obrazenia, ale roznica jest ogromna ... wiem co mowie ... Steel Bootsy nie spowalniaja chodzenia ... @Topic EF? Oczywiscie BoH'y ... chociaz expic polecam w steel bootsach, to na EF raczej odradzam - powod prosty - musimy szybko dogonic elfa by w zwarciu nic nam nie robil ... zreszta scouty dobrego ataku nie maja ;p nie az tak @Up Exactly ...
Ostatnio edytowany przez TheThunder - 18-01-2007 o 15:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2006
Imię: Oltun
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 77
Skille: 20/26
Poziom mag.: 57
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
moze pod wzgledem kosztow - minimalnie |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jedno słowo "ROTFL"
Skad ty wytrzasles to 1,5 - 2,7 pkt? Powiedz ze liczyles jeszcze dziesietne bedac w Tibii ![]() a oprócz tego jeszcze " To teraz pomnóz te koszty "minimalne" razy 100 i wychodzi Ci oplacalnosc steel bots. Ostatnio edytowany przez Sohard - 18-01-2007 o 15:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
BOH przyspiesza o 20 leveli niezależnie od poziomu gracza. Każdy kto twierdzi inaczej niech przeczyta sobie poradnik o szybkości chodzenia w Tibi.
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2006
|
![]() Cytuj:
Roznica w uderzeniu - nie bede sie klocil bo nie mam pojecia, nie wydaje sie to zbyt sensowne, ale skoro tak mowisz ... Skoro 100+ najtem tracilem 12* uh/h w SB a w BoH'ach 20* uh/h i ty to nazywasz minimalne, to niech i tak bedzie ![]() * podane w przyblizeniu @Up mozliwe, ze sie mylilem, dlatego napisalem 'o ile sie nie myle' Zwracam honor jezeli chodzi o szybkosc ![]()
Ostatnio edytowany przez TheThunder - 18-01-2007 o 15:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @Sohard
BOH = szybsze expienie, wiecej loota, minimalnie wieksze zuzycie uhow SB = wolniejsze expienie, mniej loota, minimalnie mniejsze zuzycie uhow BOH > SB a na deser: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=105188 jak widzisz istnieja lepsze sposoby obliczania obrazen niz liczenie dmg od wolfow, w koncu glebokosci rowu marianskiego nie mierzono linijka Cytuj:
btw. wedlug ciebie 2 lvle zwiekszaja predkosc o tyle, ze daje sie to zauwazyc "golym okiem"? Ostatnio edytowany przez Oltun - 18-01-2007 o 16:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
|
![]() "BOH = szybsze expienie, wiecej loota, minimalnie wieksze zuzycie uhow"
Możliwe, że na terenach rozległych, na przykład na elf forcie. Natomiast w kopalni , lub na zerkach (lub na cycopolis/dragach...itp) te pare sqm nie czyni żadnej różnicy... Więc, nie mozna mówić o większym loocie, lub o szybszym expieniu, gdy nosisz bohy... Najlepiej twój przelicznik dmg podsumował Dwimenor "Pytanie: Skąd takie dokładne dane? Może o czymś nie wiem, ale jakby Cipsoft udostępnił formuły na takie rzeczy, to raczej głośno by o tym było. A może własne wieloletnie obserwancie, wyliczenia, statystyka itp." To może policz mi jeszcze o ile średnio wzrośnie mi dmg na cycach gdy ubiorę sword ringa, bo nie wiem czy mi się opłaca z nim huncic, ok?....nc^^ (ironia) Gdy ukradniesz kolejna formule z siedziby CipSoftu daj znać... w koncu smiech to zdrowie ,nie ? 3 arma to spora roznica, a ze on gra Knightem - przyda mu sie to do huntow, podczas expa również. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2006
Lokacja: Tam gdzie nie dochodzi światło
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Hiberna
|
![]() Nie słuchaj ich, zbieraj kasę i nie kupuj żadnych bohów, bo ci i tak to nic nie pomoże lepiej zainwestuj w coś lepszego od knight armora, a potem zbieraj na jakaś lepsza tarcze, bo to jest najważniejsze u knighta (pancerz i tarcza). Potem ewentualnie kupuj jakieś bohy.
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Przyjmimy ze sluchajac Ciebie bedzie chcial kupić DSM Cena okolo 75k. Od Knight Armor ma 3 wiecej arma... A teraz sluchajac mnie kupi Steel boots za 32k - 35k i zyska tyle samo... Zal.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Sohard
coz, wlasnie potwierdziles moje przypuszczenia ze jestes idiota i ze nie warto z toba dyskutowac, zyj dalej w swojej jaskini |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2005
Imię: Crystal Galadriel
Świat: Refugia
Poziom: 90+
|
![]() Bądz tak miły i nie gadaj głupot. Bohy dodają coś koło 7-15%~ Twojej obecnej prędkości.
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2006
Lokacja: Tam gdzie nie dochodzi światło
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Hiberna
|
![]() Cytuj:
btw. nie używaj słowa żal, bo jest one takie beznadziejne i używają go tylko newby na rotach, czyli tacy jak ty. KONIEC ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jakbyś sam zauważył to napisałeś żeby zainwestowal w coś lepszego od K arma - czyli w co? C arma? G arma? Bez sensu przeskakiwac w taki sposób.
Najlepszym wyjściem jest zakup DSM -> co przy steel bootach daje ten sam efekt, a jak sam zauwazyl cena waha sie cenie BOH's. Ale ty wiesz lepiej mastahu z 18 lvl spod depot. @Oltun "coz, wlasnie potwierdziles moje przypuszczenia ze jestes idiota i ze nie warto z toba dyskutowac, zyj dalej w swojej jaskini" Idz dalej pisać swoje wyimaginowane staty o ile zmniejsza dmg DSM, Steel boots czy coś jeszcze innego ... Pewnie zaraz doradzisz mu zeby kupil CROCO boots zamiast LEATHER wkoncu zielony to kolor nadzieji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() Cytuj:
@Topic Sb to szit kup bohy.A jak zlootujesz sb z behe to loteria najlepszym rozwiazaniem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie odpisuj w temacie jezeli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia na rzecz tutaj poruszana.
Pozatym dlaczego mam udowadniac ze cos jest poprawne lub nie , skoro nikt kompetentny nie potwierdzil tych informacji? No chyba ze za takiego siebie uwazasz... Keep going ^^ @Topic "Sb to szit kup bohy.A jak zlootujesz sb z behe to loteria najlepszym rozwiazaniem" nie chce nawet tego komentowac...nie ma to jak konstruktywna wypowiedz w temacie. Pewnie nigdy nie uzywales SB albo w najlepszym stopniu widziales je tylko na screenie... Na pytanie co lepsze jest kilka wariantow: 1) expisz na elfach - wtedy tak boh'y okaza sie lepsze - tu liczy sie predkosc. 2) expisz na magicznych potworach - wtedy takze , bo arm w sumie nic ci nie daje. 3) ale jesli expisz na potworach ktorych glowny dmg to mele, wtedy SB bija boh'y. A knightem najprawdopodobniej na takich potworach expisz. (cyclops, scarabs, larvas, soldy + guardy , lizardy ...) Najlepszym rozwiazaniem jest expienie z SB,a gdy osiagniesz 60lv to bedziesz nosil sb i boh'y ( z banshee questu )... |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Guest
|
![]() No oczywiście Bohy
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2006
![]() |
![]() To może ja sie wypowiem co zauważyłem podczas mojej kariery knightem. Otóż piszecie "co to jest 3 arm róznicy" itp. A powiem ci, ze jest, ze to jest kolosalna różnica... Nie testuj sobie eq i skilla na wilkach itp. Najlepszy test knighta jest na ofie i guardach... Expiac na ofie w bohah i w sb zauważam sporą róznice, nie mówie tu o tym ze dostaje x mniej punktów dmg. Steel bootsy zmniejszają prawdopodobieństwo mocnego trafienia Cie. Mówicie, ze sb do blokowania a boh do expienia, a czy jak expisz to jednocześnie nie blokujesz potwora? No chyba ze idzie z tobą drugi knight, który jest twoim blokerem.
Generalnie tak jak wspomniałem, każdy dodatkowy arm sie liczy a co do bohów to przyspieszają one o 20 leveli (patrz: erig.net). Moja rada dla autora tematu: Jeśli przeważnie nie expisz w ekstremalnych warunkach (np. na ofie gdzie wylatuje ci po kilka berków na raz czasem) to nie musisz narazie inwestować w steel bootsy, kup sobie boszki bo na tym levelu poprawią ci komfort gry (predkość) a jeśli expisz na elfach to dobrze ci mówią - bedziesz poruszał sie dynamiczniej i zwinniej, lepiej bedą ci wychodziły uniki miedzy zwykłymi elfami gdy bedziesz biegł do scoutów ![]() @ Koleś od blokowania demonów: uwierz mi demon bije na tyle mocno, ze w tym wypadku nawet steel bootsy nie zmniejszą ci waste uhów ![]()
Time of our lives... Jacek robi wiele rzeczy jednocześnie odkąd ma neostradę TP - chatuje, mailuje, ściąga, wysyła, surfuje, pada, odrabia, pada, odrabia... Ostatnio edytowany przez Crystal - 31-01-2007 o 10:55. |
![]() |
![]() |