Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-01-2007, 18:53   #181
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Konin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Garet Zen
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Pg
Świat: Askara
Poziom: 61
Skille: 81/51
Poziom mag.: 16
alkoOholik ma numer GG 8962800
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dallas Pokaż post
Jeśli nie masz kumpli na servie, którzy pożyczą ci kasę to nie masz co zaczynac palladynem. Trenować można na trollach, ale jest to strasznie nuuudne. Wniosek: cipsoft bardzo utrudnił grę palladynom.
Mama Cie nie kocha? To czemu ja zaczynam paladynem na servach i daje rade bez niczyjej pomocy? Abuuu...
alkoOholik jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-01-2007, 19:45   #182
Poznanski Rycerz
Zbanowany

Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: Poznan

Stan: Na Emeryturze
Imię: Raverton
Świat: Galana
Poziom: 96
Skille: 92/47
Poziom mag.: 19
Domyślny ...

@Up
Bo jestes taki super i cie podziwiamy>
Poznanski Rycerz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2007, 00:05   #183
Okrutny
Użytkownik Forum

Okrutny's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski

Okrutny ma numer GG 2232732 Okrutny ma login Tlenu orbes@o2.pl
Domyślny

Lamiace sie speary to bardzo dobra rzecz, bo wkoncu kamienie sa wielokrotnego uzytku, co ulatwia trening na mobach. Ot druga strona tego dawnego updatu.
11:03 Ghart: no to najlepiej przebywac jak najdalej od lagow
11:04 Okrutny: wiesz z co to jest lag?
11:04 Ghart: no potwor pisali w poradniku ale jaki to nie wiem
Gram dla przyjemności - play 4fun. Tibia to tylko gra.
Okrutny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2007, 00:07   #184
Picasso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 06 2005

Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
Domyślny

A zbierales kiedys te kamienie? Zeby zebrac ich przynajmniej na 3 godziny treningu to trzeba siedziec 2 dni na goblinach ;f Praktycznie nikt ich nigdy nie sprzedaje.
Picasso jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2007, 00:23   #185
Mjetas
Użytkownik Forum

Mjetas's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: Piasek

Profesja: Sorcerer
Gildia: Hola Candia
Świat: Candia
Poziom: 35
Poziom mag.: 36
Mjetas ma numer GG 6058857
Domyślny

Co do palka się zgodzę... Ale z tym bagiem to niestety głupota! Równie dobrze by mogli usunąć capa...
stary 08-01-2007, 02:29   #186
Princes
Użytkownik Forum

Princes's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2006
Lokacja: Kraków

Profesja: Elite Knight
Gildia: Way It Was
Świat: Kyra
Poziom: 125
Skille: 96/93
Poziom mag.: 8
Domyślny

Palladynem sie spoko expi na dworcach Strzalki i dajesz
Princes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2007, 15:11   #187
Chateau
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 12 2006
Lokacja: w carlin

Imię: Bolek
Profesja: Knight
Świat: Libera
Poziom: 8
Skille: 40/30
Poziom mag.: 1
Cool

Ja sie nie przejmuje mam na rooku 6 hara i se kupilem luk za 100 gp strzaly z deda wyciagnolem a trolle mieczem bije a jak maja czerwone hp to wale z luku i spearów które z nich wypadaja

Ostatnio edytowany przez Chateau - 14-01-2007 o 19:35.
Chateau jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2007, 15:28   #188
Piterownik
Guest

Strzałka

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Okrutny Pokaż post
Lamiace sie speary to bardzo dobra rzecz, bo wkoncu kamienie sa wielokrotnego uzytku, co ulatwia trening na mobach. Ot druga strona tego dawnego updatu.
Jesteś pewien? . Bo spearami za dużo już bije i dostaje gorączki jak co parę trolli musze kilkanaście zabić z mace aby wylootować kilka spearów . Tak to bym wylootował tyle kamieni, ile mogę unieść i poszedł skillować bez obawy że co chwile musze znaleźć nowe speary
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2007, 00:00   #189
Okrutny
Użytkownik Forum

Okrutny's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski

Okrutny ma numer GG 2232732 Okrutny ma login Tlenu orbes@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piterownik Pokaż post
Jesteś pewien? . Bo spearami za dużo już bije i dostaje gorączki jak co parę trolli musze kilkanaście zabić z mace aby wylootować kilka spearów . Tak to bym wylootował tyle kamieni, ile mogę unieść i poszedł skillować bez obawy że co chwile musze znaleźć nowe speary
100% pewien, ba, po ostatnim update wypada czesto po kilka kamieni naraz, wiec uzbieranie tych 100-200 kamieni, to juz nie takie straszne. Kamienie malo waza, malo ataku maja, sa wielokrotnego uzycia. Cud miodzio, za co mozna podziekowac ktoremus tam update-owi (speary wychodzily taniej, ale za duzo ataku mialy, dla mnie kamienie sa bardziej uzyteczne).

Ps. A propo paladyna, bo znajomy nie ma konta, gdzie moze bezpiecznie z malymi lagami poexpic na 20lv 60atk dobrym eq? Ja juz nie pamietam zbytnio expowisk, nie gram duzo w Tibie

Edit: Pozwole sobie dodac, ze mi 200 kamieni starczylo na wbicie z 53 na 60 (Fibula Rotworm rox). Kamienie im wyzbieral niskolevelowiec, dalem mu w zamian okolo 1k. A skilowalem, bo mialem straszne lagi wtedy

Cytuj:
Ja sie nie przejmuje mam na rooku 6 hara i se kupilem luk za 100 gp strzaly z deda wyciagnolem a trolle mieczem bije a jak maja czerwone hp to wale z luku i spearuw kturew z nich wypadaja
Hyhy, tylko ze na rook-u nie ma sie profesji, wiec paladynem nie jestes. www.pwn.pl - polecam.
11:03 Ghart: no to najlepiej przebywac jak najdalej od lagow
11:04 Okrutny: wiesz z co to jest lag?
11:04 Ghart: no potwor pisali w poradniku ale jaki to nie wiem
Gram dla przyjemności - play 4fun. Tibia to tylko gra.

Ostatnio edytowany przez Okrutny - 09-01-2007 o 00:08.
Okrutny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2007, 09:13   #190
tomektrz
Użytkownik Forum

tomektrz's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chateau Pokaż post
Ja sie nie przejmuje mam na rooku 6 hara i se kupilem luk za 100 gp strzaly z deda wyciagnolem a trolle mieczem bije a jak maja czerwone hp to wale z luku i spearuw kturew z nich wypadaja
1. SŁOWNIK PLAX!
2. Po co trenować distance fighting na Rooku? Zostaw sobie strzały na Maina, tam przydadzą ci się do expienia do 13 lvla póki sam nie będziesz mógł ich robić.
Jak Myslicie Skad Najlepiej Dla Pala Brac Szczaly,belty Sperary Small Stones Oprocz Trade I Czrow ???

tomektrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-01-2007, 19:38   #191
Chateau
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 12 2006
Lokacja: w carlin

Imię: Bolek
Świat: Libera
Poziom: 8
Skille: 40/30
Poziom mag.: 1
Smutny

Sory za ortografię szybko pisałem posta ale już poprawiłem.
a treniłem bo mi nie nudzilo mialem 10 spearów to poco mi to.
a strzał to mialem 15.
Jak cos to sorry.
Chateau jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2007, 22:16   #192
xenek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 01 2007

Profesja: Paladin
Poziom: 33
Skille: 71
Poziom mag.: 12
Domyślny

założyłem pala 10 stycznia i teraz mam juz 19 lvl i 55 dista !!!
xenek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2007, 23:21   #193
ZdicH
Guest

Domyślny

ja mam 14 lvl 50/42 i se chodze na soldy kasa sie zwraca ~200gp bo jeszcze na belty i jest gites spokojnie chodze zdobywam szybko expa i jest lodzio miodzio ale gobliny na trening w duzych ilosciach sa za mocne a w malych zaslabe i niemam na czym trenic a zeby chodzic na cyce mam za slaby lvl prosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!!
@down

ja sie niebede chwialil teraz moja postacia bo staty poszly w dół przz icki imoja "ułańską fantazjię" a propo jezeli umuesz czytac to u mnie pisze ze gram na swiecie Calmera a ten swiat jest no pvp i niema mi kto postawic monka a poztaym ja na soldach juz nie expie siedze na Ghoulach z jednego hunta nawet do 2k moge wysciagnac liczac sie kosztem boltow a ja tyle kasy trzy razy dziennie wylapuje ale chyba to juz niewyjdzie bo dedalem i stracilem b robe, c legs a to bylo lekkie i mniej loota wezme i musze robic loot bagi ktorych niemoge doniesc a arrowy mi iestarcza bo o wiele lepiej wale z bolcow niz arrowow a jeszcze nieraz slyszalem ze wystarczy 50 dist aby zajebiscie strzelac z blocow i czytaj zanim cos napiszesz o trenieniu na PVP bo ja gram na non-PVP!!

PS. jakbys niezauwazyl to napisze o tym ze swiatem itp.
Imię: Tirel-Farolen
Profesja: Paladin
Świat: Calmera

Poziom: 15
Skille: 51/43
Poziom mag.: 5

Ostatnio edytowany przez ZdicH - 20-01-2007 o 14:44.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 19-01-2007, 21:01   #194
Nietypowy
Użytkownik Forum

Nietypowy's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2005
Lokacja: Aleksandrów Kujawski

Nietypowy ma numer GG 2435687
Domyślny

Ja nie narzekam, że ostatnio mało palladynów jest To lepiej dla mnie, ponieważ mogę skoczyć na deserta kolejny raz jeśli cały team da po roh'u heh ... I już 3k do przodu xP

Co do botów... Czy pallek też nie może stać na bocie ? Hmm ? I co z tego, że speary się łamią? Kładiesz kilka setek na siebie i jedziesz ;]

" ja mam 14 lvl 50/42 i se chodze na soldy kasa sie zwraca ~200gp bo jeszcze na belty " Miałbyś o wiele więcej kasy na inne wydatki gdybyś expił arrowami a nie bolcami masz 14 lvl i 50 dist ! Arrowy starczą xP

Co do trenienia to do 40 dista można spokojnie jechać na trollach. Później jeśli ma się jakiegoś kumpla, który postawi monka, polecam trenić na monku. Zanim wbijecie ten 40 dist na trollach uzbieracie trochę kasy na spirki, którymi będziecie lać monka. No chyba, że wasz kumpel jest hojny i da wam kase na spirki wcześniej . Jeśli nie macie kumpla, który postawi monka, myślę żę znajdzie się ktoś kto za pieniądze postawi wam monka, a sam będzie robił runki czy co tam chcę ... Można też od 40-50 dista zacząć expić, wbić 20 lvl i zrobić deserta, 10k stracić na speary, wbic ładny dist na monku i expić dalej xP. Przez czas trenowania na monku warto robić arrowy, ponieważ później nie musimy tracić na nie pieniędzy i kasa z expienia jest na inne wydatki. Gdy skończą się soule polecieć na cycki, wbić je i trenić dalej do utraty spearów.

Pzdr xD

Ostatnio edytowany przez Nietypowy - 19-01-2007 o 21:16.
Nietypowy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2007, 19:59   #195
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nietypowy Pokaż post
Co do trenienia to do 40 dista można spokojnie jechać na trollach. Później jeśli ma się jakiegoś kumpla, który postawi monka, polecam trenić na monku. Zanim wbijecie ten 40 dist na trollach uzbieracie trochę kasy na spirki, którymi będziecie lać monka. No chyba, że wasz kumpel jest hojny i da wam kase na spirki wcześniej . Jeśli nie macie kumpla, który postawi monka, myślę żę znajdzie się ktoś kto za pieniądze postawi wam monka, a sam będzie robił runki czy co tam chcę ... Można też od 40-50 dista zacząć expić, wbić 20 lvl i zrobić deserta, 10k stracić na speary, wbic ładny dist na monku i expić dalej xP. Przez czas trenowania na monku warto robić arrowy, ponieważ później nie musimy tracić na nie pieniędzy i kasa z expienia jest na inne wydatki. Gdy skończą się soule polecieć na cycki, wbić je i trenić dalej do utraty spearów.
A nie lepiej dotrenić 40 dista na trollach i isc expic na rotach arrowsami i tak coraz dalej i dalej kumpel tak robił i ma 59 lvl i 76 dist to nieźle na tym wyszedł też mam taki zamiar zrobić [bo na drucie się PACC skończył a bez PACCanowskich zaklęć to ani rusz na takim lvlu ]
stary 20-01-2007, 20:36   #196
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

@ZdicH
Palem nie ma sensu kupować b-robe a tym bardziej nie ma sensu kupować drogich c-legsów.
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2007, 01:47   #197
Poznanski Rycerz
Zbanowany

Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: Poznan

Imię: Raverton
Świat: Galana
Skille: 92/47
Poziom mag.: 19
Domyślny ...

@goburu
MA sens = wiekszy cap na bolty i mf'y koszt blue robe jest niewielki, ladnie wyglada, lekkie, lepszy pancerz.
Crown legi juz takie potrzebne nie sa
Poznanski Rycerz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2007, 21:13   #198
ZdicH
Guest

Domyślny

no tak to co ja mialem z tym zrobic skoro skonczylem z sorcem bo sie wku... bo za duzo padlem wiec se przezucilem na palka i bylo super bo to bylo lekkie ale mialem pecha i niemam ale teraz nieruszam sie az wbije 55 dist i sie bujam nabic 20lvl z 55 jak na bije to sie bojam na cyce az do 60-65 dista i bede trenil i zaczne expic z kumplami ale bede trenil jak bedzie mi potrzeba 50% do nastepnego a b robe jest tanie i jest warte dla palka bo jak udzwigne bolty czy strzaly?! a noble armor ma tyle samo obrony i wazy o 102 cap wiecej! a to 100 boltow nawet i wiecej gdzyz 100 wazy 80 cap!!! tak wiec dla palka dobre jest b robe a crown legs tma tyle samo co knight legs a jest letsze o 5 oz no troche malo ale dla palka to duzo gdyz 80% pelnego udzwigu zajmuja bolty w co trza liczyc uzbrojenie ekwipunek (shovel rope itp.) runy. wiec dla palka jest jak najbardziej lekki ekwipunek wskazany!!!!
PS. sorki za bledy ale niechcialo mi sie przez worda pisac
PS2. i jak widac na zdjeciu to byl ekwipunek sorca i widac tam jeszcze demon shield a chelm to byl rh tylko ze zginolem i stracilem helm i tarcze wiec sie wkuzylem i przezucilem na palka a sprzedawac mi sie niechcialo i tymbardziej ze to byl lekki ekwipunek i stosunkowy dobry uzywany przez wiele osob wiec ja mialem z niego zrezygnowac? przemysl zanim cos napiszesz glupiego o b robe o dobrym i lekkim ekwipunku i fak c legs jest drogi tylko mialem sie wymienic? za knight legs ktory jest ciezszy?

Ostatnio edytowany przez ZdicH - 21-01-2007 o 21:20.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2007, 21:49   #199
myanato
Użytkownik Forum

myanato's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2006

Świat: Iridia
Domyślny

hmmm
stwierdze tak filozoficznie:
Paladynem trzeba miec od razu dobry skill (czyt. 60-70)
Osobiscie gram paladynem 42lvl, nie chcialo mi sie skillowac i teraz mam 72 skilla --> żal.pl
Zreszta teraz tez mi sie juz nie chce skillowac
Na poczatku warto isc do ab, kupic se 10 spearow i walic w trolle, zbierac kaske i speary i pozniej robic arrowy. W ten sposob paladynem mozna zaczac grac, gdy sie ma tyle kasy co z rooka.
Poza tym oplaca sie nosic b robke - to jest 100 bolcow more, a to jest kilka(nascie) % wiecej do lvl
stary 21-01-2007, 22:20   #200
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Poznanski Rycerz Pokaż post
@goburu
MA sens = wiekszy cap na bolty i mf'y koszt blue robe jest niewielki, ladnie wyglada, lekkie, lepszy pancerz.
Crown legi juz takie potrzebne nie sa
@koszt
Za cenę blue robe możesz kupić minimum 1,(6) bp boltów (na antice), a przeważnie 4,1(6) bp boltów (zakladając cenę blue robe równą 25k, a tak jest na większości średnio-starych światów) a to jest dokładnie 4,6296296 godzin czystego strzelania z boltów i zakładając expienie na rotach których ratio wynosi 0,6153846 i tracimy 2 bolty na zabicie (wartość raczej zaniżona nawet na skillach poniżej 50) wychodzi więc ratio 20 expa na strzał z bolta. 20 * 8333,(3) = 166666,(6) expa = 166,(6)k expa. 166,(6)k expa to jest 23 poziom począwszy od 8. (gadamy tutaj chyba o graczach początkujących?)
@cap
120 oz. - 22 oz. = 98 oz.
98 : 0,8 = 122,5 bolta więcej
122,5 * 2 = 245 sekund = 4 minuty 5 sekund huncenia dłużej
Różnica zaprawdę ogromna biorąc pod uwagę cenę obydwu przedmiotów...
@lepszy pancerz
A po co palowi? Ja jak umiem grac to mnie potwory nie hitają -.- Na lagu i tak padnę.

@ZdicH
5 oz. to tylko 6,25 bolta więcej a crown legsy kosztują o 15k więcej niż knight legsy. Nie ma sensu ich kupować.

@myanato
Palem skille wpadają same podczas expienia, nie ma sensu ich dodatkowo trenować powyżej 40 dista, gdyż expiąc skilluje się niewiele wolniej a zarabia dużo więcej kasy. 72 dista na 42 lvlu to są normalne skille. Żal.pl to raczej osoby które je krytykują. (zapewne mają ~10 lat)

Ostatnio edytowany przez goburu - 21-01-2007 o 22:25.
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania