Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 19-01-2007, 15:43   #661
lajtn
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 05 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Poziom: 71
Skille: 85/85
Domyślny

Czyli po 700h treningu sądzisz, że dorównasz 150 msom, którzy w tym czasie expili ?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-01-2007, 17:02   #662
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fagaro
Profesja: Elite Knight
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

bp uhow na 35 smokow jest mozliwy na 80 levelu z lanca, przy zalozeniu ze polujemy na 1x spawnie i czekamy 7 minut na draga leczac sie exura w tym czasie. Ale, i tak trzeba miec szczescie.

110 ek z sca, 91/88 i ringiem zuzywa bp uhow na ~40 smokow jesli sa pojedynczo, podczas normalnego hunta kieedy sie trafiaja 2 a czasem 3 smoki na raz to bp uhow starcza an 20-25 smokow.
Fagaro jest offline  
stary 19-01-2007, 17:09   #663
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

Tak zgadzam się z tym. Goburu pewnie miał na myśli sytuację w której lecimy od smoka do smoka. Zabijając 1 smoka, lecząc się exura i czekając na mane można expić na smokach bez 1 uha (oczywiście na wysokim levelu)
d4rqu jest offline  
stary 19-01-2007, 23:32   #664
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piciaz1213
knightem z dobrymi skilami podchodzisz do monster i bardzo mocno walisz
Tylko na słabych potworach poniżej 700 expa.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu
Zabijając 1 smoka, lecząc się exura i czekając na mane można expić na smokach bez 1 uha (oczywiście na wysokim levelu)
Życzę przyjemnego czekania przez 10 minut na całkowite wyleczenie się exurą. Exp jest wtedy gorszy niż na trollach, loot tym bardziej.
goburu jest offline  
stary 19-01-2007, 23:50   #665
Harry Xin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro Pokaż post
bp uhow na 35 smokow jest mozliwy na 80 levelu z lanca, przy zalozeniu ze polujemy na 1x spawnie i czekamy 7 minut na draga leczac sie exura w tym czasie. Ale, i tak trzeba miec szczescie.

110 ek z sca, 91/88 i ringiem zuzywa bp uhow na ~40 smokow jesli sa pojedynczo, podczas normalnego hunta kieedy sie trafiaja 2 a czasem 3 smoki na raz to bp uhow starcza an 20-25 smokow.
Myślę, że to niezły wynik...
Harry Xin jest offline  
stary 20-01-2007, 00:59   #666
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
@Marciniek

Ad.1
Twoje 20 uhow na 35 dragow na 80 lvlu jest po prostu smieszne i nawet nie zamierzam tych bredni komentowac.
szczescie + dobre skile + umiejetnosc "obslugiwania" dragow + sov/sca +mms = mala strata uhow.
ja na 54 levie zuzywam okolo 2 uhow na draga ( licze srednio, bo czasem zuzyje 1 uha na 2-3 dragi, a czasem zuzyje 3-4 uhy na draga ). bardzo duzo daje uzywanie tarczy oraz silnej broni ( walka z f-axe czy bright swordem na dragach mija sie z celem. no chyba, ze komus bardzo zalezy, zeby podczas expa wpadal mu shield... ). pozyczylem od kumpla sca i uzywajac demon shielda, dsma, royala, p-ammy, k-legow i steel bootsow maxhit od draga z pazura wynosil 59, przy czym spora czesc ciosow wchodzila na tarcze. samo uzywanie tarczy przy glupim blokowaniu dragow daje okolo 20-25% mniejsze zuzycie uhow.

Cytuj:
Tylko na słabych potworach poniżej 700 expa.

Życzę przyjemnego czekania przez 10 minut na całkowite wyleczenie się exurą. Exp jest wtedy gorszy niż na trollach, loot tym bardziej.
jak ide bloczyc dle to biore ze soba 2-3 life ringi ( ktore mam za darmo -> sam lootuje ) one pozwalaja sie doleczyc wlasnie za pomoca exury oraz pozwalaja sie leczyc bez uhow po dragach. fakt faktem, ze dragi mi nie zadaja zbyt duzych obrazen poniewaz wali je rowniez ed ( 64 lvl 62 mlvl ) za pomoca hmm, ale na dluzszym huncie daje mi to mniejsze zuzycie uhow o 1,5-2 bp uhow.
musze sie z toba calkowicie zgodzic ze klepanie singla draga sorcem/druidem/palkiem/najtem nie dosc ze jest nudne jak przemowienie kaczynskiego, to wystepuje spory waste czasu, expa i manasow/runkow. duzo lepszym rozwiazaniem byl by exp na rotach.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro Pokaż post

przyznasz chyba, ze czasem jak dobrze pojdzie, to jednak uzyjesz tego uha na 3-4 dragi... czasem jednak potrafia wybitnie slabo walic, a jak sie nie wejdzie na wave, to obrazenia z gfb od draga sa raczej... smieszne dla 11 ek? ( ps moim rekordem bylo stracenie okolo 200 hp na 2 dragach - 1 pojechal mi za 5 hp, drugi zciagnol reszte za pomoca wave na "dzien dobry" i kilku smiesznych serii z lapy )

Ostatnio edytowany przez sat - 20-01-2007 o 01:09.
sat jest offline  
stary 20-01-2007, 02:23   #667
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Kurde nie wiem czemu wy tyle uhów na dragi ładujecie. Pamiętam jak miałem 30lv i wykonywałem z qmplem devil questa to draga wziałęm solo i 1 uh poszedł, nie wiem jak można na 80lv używać 30uhów na 30dragów. Mi się to po prostu w głowie nie mieści. Aż chyba sobie jutro zagram knightem i zobaczę czy się coś drag zmienił
d4rqu jest offline  
stary 20-01-2007, 06:25   #668
Picasso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 06 2005

Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
Domyślny

@Gremlin
Ale co maja skille(shielding) do huntowania dragow? xF i tak praktycznie wszystkie mocniejsze potwory, na ktorych moze huncic knight wala tylko z magii a obrazenia z lapy to maja jak z k axe na skillach 40/40 ;f Watpie, zeby duzy shielding az tak znaczaco zmniejszal waste uhow xD

Imo to czysty przypadek - nieraz jest tak, ze drag wyjdzie jebnie gfb i bedzie biegal w kolko jak debil nic nie robiac, a niekiedy tak zaspamuje combosami, ze i 5 uhow pojdzie.
Picasso jest offline  
stary 20-01-2007, 09:57   #669
SuperKnight
Użytkownik Forum

SuperKnight's Avatar

Data dołączenia: 16 01 2007
Lokacja: Ankrahmun

Imię: t
Profesja: Rookstayer
SuperKnight ma numer GG 0700880
Domyślny

Nie ma co sie okłamywać Sorc jest najpotężniejszą profesja.. ale trudną w rozwoju... Ja gram Knightem bo mi sie podoba.. : ] i niemam zamiaru zmieniac profy z tego powodu.. Może kiedyś cipsoft doda coś knightowi )
SuperKnight jest offline  
stary 20-01-2007, 10:49   #670
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

@sat
Ad.1
Nie każdy ma sca na 80 lvlu, a raczej wiekszosc NIE ma. Z sca 20 uhów na 35 dragów też jest niemożliwe przed 100 lvlem, bo UH daje za mało hp!
Ad.2
To trzeba mieć kumpla druida, żeby tak expić.
Ad.3
On podał średnią, czasami dragon mocno wali z magii i często się obraca zmylając przeciwnika.

@d4rqu
Bo bijemy dragi regularnie a nie na pojedynczym spawnie tak jak ty.

@Gremlin
Ad.1
Jesteś zwolennikiem druida i nie widzisz tego ze jest on o niebo lepszy od knighta w obecnych czasach? O_o
Ad.2
20 uhów na 35 dragów nie jest możliwe na tym poziomie, nawet mając SCA! (za mała siła leczenia UH'em, ktory daje na tym poziomie tylko ~400 hp)

@SuperKnight
Nie widze nic trudnego w nawalaniu z różdzki lub exori visa/morta i chlaniu manasow. A ty widzisz?
Imho sorcem się gra najłatwiej bo zabijesz każdego potwora bez kłopotów mając olbrzymi arsenał czarów ofensywnych począwszy od exori morta, a skończywszy na potężnym UE z hitami 1000+ hp który kładzie na łopaty prawie każdego potwora w Tibii (pomijając orshabaale i morgarothy) w dowolnej jaskini i na dowolnym spawnie. Ja jak chce zabic jakiegos potwora to sie nie pytam knighta czy mogę tylko wchodzę, walnę pare UE i szczęśliwy wychodzę. Chlam co prawda ponad pół backpacka manasów na jeden strzał z UE, ale potwory zabijam. A knight? Nie widziałem jeszcze knighta czyszczącego samotnie wieże Djinn'ów.

Ostatnio edytowany przez goburu - 20-01-2007 o 11:21.
goburu jest offline  
stary 20-01-2007, 14:06   #671
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Nie widziałem jeszcze knighta czyszczącego samotnie wieże Djinn'ów
To mało widziałeś. Mój kumpel robił CAŁEGO Djinn Questa solo. Knightem, rzecz jasna. Przed 100 lvlem trochę.
ripper jest offline  
stary 20-01-2007, 15:21   #672
Smieszek26
Guest

Domyślny

Sam mam knighta ale gram na no-pvp wiec mowie ze to jak dla mnie najlepsza profesja na mainie ale gdybym gral na pvp to nie bardzo ponieważ np gdy chce zabic kolesia z wiekszym lvlem to on mi ucieknie a z run to nie bardzo bo nic mu tak naprawde nie zrobie a on gdyby chcial mnie zabic to pare sd i po mnie xD

stary 20-01-2007, 15:23   #673
czarek74
Użytkownik forum

czarek74's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2007

Profesja: Sorcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kronox Pokaż post
Czy Waszym zdaniem knight to napotężniejsza profesja? Moim zdaniem tak sam mam knighta super sie nim expi moge bloczyć fane potworki i mam good loot, jak wy uważacie czy inne profesje są lepsze od knajcika czy jednak knight panuje na mainie aha jeżeli ten temat był to sorry modkowie usunąć commen plx
wiesz co to srok jest najlepszy ale knight zawsze jest na 2 miejscu
czarek74 jest offline  
stary 20-01-2007, 15:31   #674
Smieszek26
Guest

Domyślny

aha.. i jeszcze jedno gdyby nie sorc nie bylo by sd... gdyby nie knight nie mial by kto bloczyc(chyba ze pal)gdyby nie druid nie bylo by uh/ih i knight by raczej nie poexpil gdyby nie pal-.- nic o nim nie mozemy powiedziec muahahahahahaha on potrafi tylko expic i robic hmm
  Received Infraction
stary 20-01-2007, 15:44   #675
Freezy Eddie
Użytkownik Forum

Freezy Eddie's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2006

Domyślny

Cytuj:
a on gdyby chcial mnie zabic to pare sd i po mnie xD
Z twoim pvp pewnie tak..

Cytuj:
aha.. i jeszcze jedno gdyby nie sorc nie bylo by sd
Byłoby, kupowaliby w sklepie..
Ludzie kiedy zrozumiecie, że druid nie jest profesją do robienia UHów tak jak sorc nie jest profesją do robienia SD. I skończcie mówić, że gdyby nie sorc to by nie było SD bo gówno prawda, tylko nieliczni sorkowie robią te runy..

Cytuj:
gdyby nie druid nie bylo by uh/ih i knight by raczej nie poexpil
J/w.
Freezy Eddie jest offline  
stary 20-01-2007, 16:21   #676
SuperKnight
Użytkownik Forum

SuperKnight's Avatar

Data dołączenia: 16 01 2007
Lokacja: Ankrahmun

Imię: t
Profesja: Rookstayer
SuperKnight ma numer GG 0700880
Domyślny

Cytuj:
@sat
@SuperKnight
Nie widze nic trudnego w nawalaniu z różdzki lub exori visa/morta i chlaniu manasow. A ty widzisz?
Imho sorcem się gra najłatwiej bo zabijesz każdego potwora bez kłopotów mając olbrzymi arsenał czarów ofensywnych począwszy od exori morta, a skończywszy na potężnym UE z hitami 1000+ hp który kładzie na łopaty prawie każdego potwora w Tibii (pomijając orshabaale i morgarothy) w dowolnej jaskini i na dowolnym spawnie. Ja jak chce zabic jakiegos potwora to sie nie pytam knighta czy mogę tylko wchodzę, walnę pare UE i szczęśliwy wychodzę. Chlam co prawda ponad pół backpacka manasów na jeden strzał z UE, ale potwory zabijam. A knight? Nie widziałem jeszcze knighta czyszczącego samotnie wieże Djinn'ów.
Niewiem jak sie gra na Paccu Sorkiem bo niegralem, grałem tylko na faccu.Ale sie zgodze z tobą.Żałuje niekiedy że niegram sorkiem Ale trudno się mówi..Jedeny + knighta to tylko duzo hp.
SuperKnight jest offline  
stary 20-01-2007, 16:35   #677
Sir Radzio Angelus
Zbanowany

Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: w domu

Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 25
Skille: 70/69
Poziom mag.: 4
Sir Radzio Angelus ma numer GG 3677348
Domyślny

Sam tytuł tego tematu bawi mnie xD
Sir Radzio Angelus jest offline  
stary 20-01-2007, 17:05   #678
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
@SuperKnight
Ja widzialem, sam czyscilem.
ue wcale nie jest az takie mocne, czesto mi sie zdarza NIE polozyc dragow na 1 hita, i do tego sproboj zabic demona na 100 lvlu z ue, w chuj manasow ci pojdzie. Knight moze wyczyscic wiekszosc questow solo.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline  
stary 20-01-2007, 17:07   #679
Knight Patryk
Użytkownik Forum

Knight Patryk's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole

Domyślny

lepiej dac drutowi 80+ mfy niech cie sio a nie uhy:/
@Up racja 100 sorc nie wykona ani z 3 sorcami innymi.Ich sila ue nie dojdzie do 8200hp+sca itd
a 4x 100 knighci moga zrobic.

Ostatnio edytowany przez Knight Patryk - 20-01-2007 o 17:08.
Knight Patryk jest offline  
stary 20-01-2007, 17:07   #680
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

A który knight lubi bloczyć? Loot słaby ledwo z uhy się zwraca i 0 expa. No chyba, że blokujesz demony - ale nie lepiej wybrać sorka i na 130lv solować demony?
d4rqu jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania