|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#662 |
Użytkownik Forum
|
![]() bp uhow na 35 smokow jest mozliwy na 80 levelu z lanca, przy zalozeniu ze polujemy na 1x spawnie i czekamy 7 minut na draga leczac sie exura w tym czasie. Ale, i tak trzeba miec szczescie.
110 ek z sca, 91/88 i ringiem zuzywa bp uhow na ~40 smokow jesli sa pojedynczo, podczas normalnego hunta kieedy sie trafiaja 2 a czasem 3 smoki na raz to bp uhow starcza an 20-25 smokow. |
![]() |
![]() |
#663 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 11 2006
|
![]() Tak zgadzam się z tym. Goburu pewnie miał na myśli sytuację w której lecimy od smoka do smoka. Zabijając 1 smoka, lecząc się exura i czekając na mane można expić na smokach bez 1 uha (oczywiście na wysokim levelu)
![]() |
![]() |
![]() |
#664 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#665 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#666 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2006
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
|
![]() Cytuj:
ja na 54 levie zuzywam okolo 2 uhow na draga ( licze srednio, bo czasem zuzyje 1 uha na 2-3 dragi, a czasem zuzyje 3-4 uhy na draga ). bardzo duzo daje uzywanie tarczy oraz silnej broni ( walka z f-axe czy bright swordem na dragach mija sie z celem. no chyba, ze komus bardzo zalezy, zeby podczas expa wpadal mu shield... ). pozyczylem od kumpla sca i uzywajac demon shielda, dsma, royala, p-ammy, k-legow i steel bootsow maxhit od draga z pazura wynosil 59, przy czym spora czesc ciosow wchodzila na tarcze. samo uzywanie tarczy przy glupim blokowaniu dragow daje okolo 20-25% mniejsze zuzycie uhow. Cytuj:
musze sie z toba calkowicie zgodzic ze klepanie singla draga sorcem/druidem/palkiem/najtem nie dosc ze jest nudne jak przemowienie kaczynskiego, to wystepuje spory waste czasu, expa i manasow/runkow. duzo lepszym rozwiazaniem byl by exp na rotach. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez sat - 20-01-2007 o 01:09. |
|||
![]() |
![]() |
#667 |
Zbanowany
|
![]() Kurde nie wiem czemu wy tyle uhów na dragi ładujecie. Pamiętam jak miałem 30lv i wykonywałem z qmplem devil questa to draga wziałęm solo i 1 uh poszedł, nie wiem jak można na 80lv używać 30uhów na 30dragów. Mi się to po prostu w głowie nie mieści. Aż chyba sobie jutro zagram knightem i zobaczę czy się coś drag zmienił
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 06 2005
Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
|
![]() @Gremlin
Ale co maja skille(shielding) do huntowania dragow? xF i tak praktycznie wszystkie mocniejsze potwory, na ktorych moze huncic knight wala tylko z magii a obrazenia z lapy to maja jak z k axe na skillach 40/40 ;f Watpie, zeby duzy shielding az tak znaczaco zmniejszal waste uhow xD Imo to czysty przypadek - nieraz jest tak, ze drag wyjdzie jebnie gfb i bedzie biegal w kolko jak debil nic nie robiac, a niekiedy tak zaspamuje combosami, ze i 5 uhow pojdzie. |
![]() |
![]() |
#669 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 01 2007
Lokacja: Ankrahmun
Imię: t
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() Nie ma co sie okłamywać Sorc jest najpotężniejszą profesja.. ale trudną w rozwoju... Ja gram Knightem bo mi sie podoba.. : ] i niemam zamiaru zmieniac profy z tego powodu.. Może kiedyś cipsoft doda coś knightowi
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() @sat
Ad.1 Nie każdy ma sca na 80 lvlu, a raczej wiekszosc NIE ma. Z sca 20 uhów na 35 dragów też jest niemożliwe przed 100 lvlem, bo UH daje za mało hp! Ad.2 To trzeba mieć kumpla druida, żeby tak expić. Ad.3 On podał średnią, czasami dragon mocno wali z magii i często się obraca zmylając przeciwnika. @d4rqu Bo bijemy dragi regularnie a nie na pojedynczym spawnie tak jak ty. @Gremlin Ad.1 Jesteś zwolennikiem druida i nie widzisz tego ze jest on o niebo lepszy od knighta w obecnych czasach? O_o Ad.2 20 uhów na 35 dragów nie jest możliwe na tym poziomie, nawet mając SCA! (za mała siła leczenia UH'em, ktory daje na tym poziomie tylko ~400 hp) @SuperKnight Nie widze nic trudnego w nawalaniu z różdzki lub exori visa/morta i chlaniu manasow. A ty widzisz? Imho sorcem się gra najłatwiej bo zabijesz każdego potwora bez kłopotów mając olbrzymi arsenał czarów ofensywnych począwszy od exori morta, a skończywszy na potężnym UE z hitami 1000+ hp który kładzie na łopaty prawie każdego potwora w Tibii (pomijając orshabaale i morgarothy) w dowolnej jaskini i na dowolnym spawnie. Ja jak chce zabic jakiegos potwora to sie nie pytam knighta czy mogę tylko wchodzę, walnę pare UE i szczęśliwy wychodzę. Chlam co prawda ponad pół backpacka manasów na jeden strzał z UE, ale potwory zabijam. A knight? Nie widziałem jeszcze knighta czyszczącego samotnie wieże Djinn'ów. ![]() Ostatnio edytowany przez goburu - 20-01-2007 o 11:21. |
![]() |
![]() |
#671 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#672 |
Guest
|
![]() Sam mam knighta ale gram na no-pvp wiec mowie ze to jak dla mnie najlepsza profesja na mainie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 01 2007
Imię: ciogle zmieniam postac
Profesja: Sorcerer
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#674 |
Guest
|
![]() aha.. i jeszcze jedno gdyby nie sorc nie bylo by sd... gdyby nie knight nie mial by kto bloczyc(chyba ze pal
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ludzie kiedy zrozumiecie, że druid nie jest profesją do robienia UHów tak jak sorc nie jest profesją do robienia SD. I skończcie mówić, że gdyby nie sorc to by nie było SD bo gówno prawda, tylko nieliczni sorkowie robią te runy.. Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
#676 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 01 2007
Lokacja: Ankrahmun
Imię: t
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#677 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: w domu
Stan: Na Emeryturze
Imię: Radzio de'Knight
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 25
Skille: 70/69
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Sam tytuł tego tematu bawi mnie xD
|
![]() |
![]() |
#678 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
ue wcale nie jest az takie mocne, czesto mi sie zdarza NIE polozyc dragow na 1 hita, i do tego sproboj zabic demona na 100 lvlu z ue, w chuj manasow ci pojdzie. Knight moze wyczyscic wiekszosc questow solo. |
|
![]() |
![]() |
#679 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() lepiej dac drutowi 80+ mfy niech cie sio a nie uhy:/
@Up racja 100 sorc nie wykona ani z 3 sorcami innymi.Ich sila ue nie dojdzie do 8200hp+sca itd a 4x 100 knighci moga zrobic. Ostatnio edytowany przez Knight Patryk - 20-01-2007 o 17:08. |
![]() |
![]() |
#680 |
Zbanowany
|
![]() A który knight lubi bloczyć? Loot słaby ledwo z uhy się zwraca i 0 expa. No chyba, że blokujesz demony - ale nie lepiej wybrać sorka i na 130lv solować demony?
![]() |
![]() |