|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() jest taka sprawa, dostalem od goscia (zaufanie zrodlo ;>) windowsa Xp proffesional service pack 2, i gdy wsadzam go do cd romu i odpalam zeby sie wlaczylo menu tego to mi pokazuje napis ze wersja windowsa na tym cd jest za stara i nie pozwala mi zainstalowac tej z cd (nie pytac sie dlaczego potrzebna mi owa stara wersja). czy jest jakas szybka metoda zebym mogl wreszcie zainstalowac tego windowsa z plytki??
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() no tak sie sklada ze mam oryginala ^^
@down wielkie dzieki, zaraz sie zastosuje =] jak pojdzie wszystko ok to za 1h albo 2h wroce i napisze =) hmm zresetowalem kompa i klikam delete potem drugi raz i trzeci klikam w roznych momentach i nic.. sproboje jeszcze raz zw @De'sH no i co z tego kurwa ze tak napisalem? chcesz znac prawde? oki to ci powiem bo sie zesrasz jak nie zajrzysz mi w kazde miejsce aby zaspokoic ciekawosc: moja matka ma w pracy typa ktory pracuje na serverze calej firmy jako admin i ma dostep do windowsow moze kupic hurtem po mniejszej cenie i tak sie sklada ze dostalismy 1 za darmo po znajomosci, a co? zadroscisz? ![]() Ostatnio edytowany przez Venty - 23-01-2007 o 20:52. |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Wyjdź i nie wracaj, byle ku*wa szybko!!!
@Topic: Tak, jest rozwiązanie - zamiast instalować z poziomu wina spróbuj zainstalować system z BIOSu. Podczas uruchamiania kompa wciskasz delete i ustawiasz w opcjach, żeby płytka się bootowała i dalej już będziesz miał wszystko wytłumaczone jak chłop krowie na rowie. |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() juz kliknalem F2 i przeszlo do biosu czy czego tam i mam tylko takie opcje tego "botowania":
Boot up num-lock Boot to OS/2 Boot from Internet co wybrac? :> |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Można wiedzieć, jaki masz bios?
|
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() Nie to nie to.Powinieneś mieć taką listę urządzeń-najpierw Hdd, Potem cd-rom.I tu musisz zrobić najpierw cd-rom potem hdd.
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() No a wiec rozwieje odpowiedzi niektórych, to czy będzie listę jak mówił Pan wyżej czy co innego, zależy od wersji BIOS'a (Mondrym Jestem cooo?).
Co do nie odpalania z płyty to albo: zrób tak z windowsem aby miał odpowiednią wersje do tej z płytki albo odpalaj z BIOS'a (szybciej). Pozdro @Down Podczas włanczania powinno być, z ostatniego formatu pamiętam, że u mnie jak wcisnołem F10-12 to włanczalo się z ka ma "boot'ować" Ostatnio edytowany przez Karl0ss - 23-01-2007 o 21:24. |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() No dobra to ja mam moze prosbe zamiast robic dyskusje na moje bezsensowne (?) pytanie to poprosze:
Jak wchodzi sie do BIOS'a na win XP proffesional (jestem nóp ^^) i jak mam zrobic z tymi dyskami i wogole ;x |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Cytuj:
BIOS to nie jest aplikacja windy. BIOS pośredniczy między wymianą danych OS<->sprzęt |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() moj "stary" moze to raczej ty masz starego bo ja MIALEM ojca a mialem bo juz nie zyje i wara od mojej rodzinki =) pytam sie bo nie wiem jak to zrobic mam internet od niedawna i nie chce mi sie czekac az brat laskawie zainstaluje mi windowsa i dlatego sie pytam co i jak..
|
![]() |
#13 | |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Cytuj:
Jak dobrze poszukasz, to nawet znajdziesz program symulujący instalacię tego systemu-można sobie popróbować "na brudno"
![]() |