Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-01-2007, 16:27   #61
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chessterr Pokaż post
Co do religii muzułmańskiej, podziwiam ich czasem. Na swój sposób interpretują religię ale są praktykujący naprawdę! U nich post, to naprawdę post, a nie to co u nas.
Bo mają post i karnawał naraz.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-01-2007, 16:30   #62
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Domyślny

@Bambuko

Chodzi mi tu ogólnie o praktykowanie i religijność. Traktują to naprawdę jako święto, jak mają jakąś uroczystość religijną to to przeżywają, a u nas to po prostu dzień wolny od roboty.

Chessterr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2007, 18:24   #63
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
@Bambuko

Chodzi mi tu ogólnie o praktykowanie i religijność. Traktują to naprawdę jako święto, jak mają jakąś uroczystość religijną to to przeżywają, a u nas to po prostu dzień wolny od roboty.
w dzień religijni i pobożni, a w nocy robią co chcą... co za różnica ?
stary 21-01-2007, 20:02   #64
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Domyślny

@morwi

Skąd taka pewność?:>

@down

No fakt, z tym śpiącym Allahem to prawda, często w książkach występuje to sformułowanie. Ale i tak bardziej praktykują od nas.

Ostatnio edytowany przez Chessterr - 21-01-2007 o 20:43.
stary 21-01-2007, 20:40   #65
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
@morwi

Skąd taka pewność?:>
nie raz spotkałem się z tym... w dzień poszczą, sa religijni, a w nocy robią co chcą bo 'allah śpi'
stary 21-01-2007, 23:42   #66
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@morwi:
No to spotykałeś dziwnych arabów :> 3 lata w Izraelu spędzone w dużej mierze między arabami, pokazały mi że są to naprawdę cholernie religijni ludzie. Okres Ramadanu - dzieciaki przychodziły do szkoły głodne, nic nie mogły jeść, jadły dopiero po zachodzie słońca. Jeden z wielu przykładów, które mógłbym mnożyć chyba w nieskończoność

@Topic:
Sytuacja na świecie? Powiem dość zwięźle - Wielka Kupa. Tylko wypatrywać jak rozpocznie się jakaś cholerna wojna, albo nawet spadnie na nas atomowy deszczyk. No ale cóż, będzie co będzie i raczej tego nie zmienimy. Dlatego nie martwię się tym, szkoda na to czasu ;]
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-01-2007, 01:28   #67
Khalak
Użytkownik Forum

Khalak's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Hmmm... ciekawy watek. Nie wiem, czy ktos juz to pisal, bo przelecialem temat dosc pobieznie. No to jadymy...
- Jihad to każdy uczynek, mający zadowolić Allaha - czyli jihadem jest przeprowadzenie staruszki przez jezdnie [w koncu to dobry uczynek], czy przekonanie kogos do przyjecia islamu [przyklady troche "lopatologiczne"]. To jest prawdziwy jihad, a to, ze kilku idiotow [jakeis 1-3% wszystkich muzulmanow] zinterpretowalo to sobie troche inaczej... debile sa wszedzie A zaden szanujacy sie muzulmanin nie skrzywdzi chrzescijanina ani zyda, poniewaz uwazaja wyznawcow tych religii za "ludzi ksiegi". Owa ksiaga to Biblia... i dopoki chrzecijanin/zyd zyje zgodnie z nakazami ksiegi vel Biblii nalezy mu sie szacunek i ochrona.
-Druga sprawa jest taka, ze slyszy sie, iz muzulmanie wierza, ze jak gina podczas walki z "niewiernymi" ida do raju. Sprawa wyglada inaczej. Niewiernymi dla muzulmanow sa buddysci, ateisci itp., a chrzescijanie i zydzi to ludzie ksiegi - oni nie sa niewierni, bo wieza w Boga [arab. Allaha - tak, Allah to nie zadne imie, tylko po prostu Bóg po arabsku]. Jak wiadomo terrorysci atakuja glownie kraje chrzescijanskie... wiec do raju chyba nie ida... dodam tez, ze ataki na cywilow nie sa zadnym dobrym uczynkiem, a smiertelnym grzechem - w koncu winny jest rzad danego kraju a nie jego obywatele.

A teraz do sytuacji na swiecie.
Kogo sie najbardziej obawiam?
USA i ich intryg. Do Iraku weszli, twierdzac, ze Irak ma bron atomowa [inspektorzy ONZ znalezli jedynie zardzewiale pociski z czasow pierwszej wojny w zatoce...], a powszechnie wiadomo ze Iran czy Korea Płn. takie "zabawki" posiadaja, ale Stany nic sobie z tego nie robią....
Co według mnie jest najlepsze?
Neutralnosc... ale Polska jest polozona miedzy kilkoma mocarstwami, dla ktorych polozenie jej jest dosc atrakcyjne, dlatego w pojedynke mozemy GOWNO ZDZIALAC
Z kim bym trzymał?
Właśnie z krajami arabskimi... Czemu z nimi? Z nimi jeszcze nie trzymaliśmy, wiec mozna sprobowac. Chcialbym podkreslic, ze na kazdym z kim do tej pory trzymalismy, przejechalismy sie [wspomniana wczesniej przez kogos "dziwna wojna"] Jeszcze mala ciekawostka, po 3. rozbiorze Rzeczypospolitej, kiedy to oficjalnie Polska zniknela z mapy swiata, muzulmanskie imperium osmanskie [tak, ci zli terrorysci, z ktorymi bilismy sie wiele razy] bylo jedynym panstwem, dla ktorego taki kraj jak Polska nadal istnial...

I jeszcze cytat amerykanskiego politologa, S. Huntingtona: "Zachód podbił świat nie dzięki wyższości swoich idei, wartości czy religii, lecz dzięki lepiej rozwiniętemu aparatowi zorganizowanej przemocy. Ludzie Zachodu często o tym zapominają, ludzie spoza Zachodu – nigdy.". I jeszcze jeden cytacik: "Terroryzm to straszna broń, ale uciskani nie mają innej." - Jean-Paul Sartre.
edit
@Chessterr
Tak, dla nas takie świeto jak Boze Narodzenie, robi sie po to, zeby podostawac prezenty, poogladac telewizje i sie nazrec. Taka jest prawda, swieta "przezywa" zaledwie kilka % organizujacych je osob.

Ostatnio edytowany przez Khalak - 22-01-2007 o 01:31.
Khalak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-01-2007, 01:34   #68
kidler
Użytkownik Forum

kidler's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2004

Świat: Aurea
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khalak Pokaż post
(...)Z kim bym trzymał?
Właśnie z krajami arabskimi... Czemu z nimi? Z nimi jeszcze nie trzymaliśmy, wiec mozna sprobowac.(...)
Z kim bym trzymał? Można spróbować z nimi?! Spróbować?! A jak kiszka, to jutro z powrotem do USA? To jest do chuja gra w 'Chińczyka'? Niebieskimi mi nie idzie, spróbuje zielonymi? To są sprawy losów tego kraju na najbliższe x-lecia, wiec nie gadaj można spróbować z tymi albo tymi, bo mnie krew zalewa. A jak przegramy wszystko to spróbujemy zasiedlić Mars?

Ostatnio edytowany przez kidler - 22-01-2007 o 01:41.
kidler jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-01-2007, 10:25   #69
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Domyślny

My jesteśmy tylko obserwatorami, gorzej mają dyplomaci, oni to muszą myśleć z kim trzymać itp itd

@down

A łatwe?

np. tarcze antyrakietowe (jeśli również działałyby do obrony Polski)

Masz dwa wyjścia:
1. Zgodzić się, ale wtedy Rosja się wkurzy i może coś zmienić w dostawach gazu.

2. Nie zgodzić się, stracić szansę na dodatkową obronę Polski i pogorszyć stosunki z USA.

Ostatnio edytowany przez Chessterr - 22-01-2007 o 11:22.
stary 22-01-2007, 10:32   #70
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
My jesteśmy tylko obserwatorami, gorzej mają dyplomaci, oni to muszą myśleć z kim trzymać itp itd
Tylko, ze wszystkie zmiany dotycza nas i my bedziemy je odczuwali. A czy dyplomaci maja takie trudne i ciezkie zycie? Watpie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chessterr
2. Nie zgodzić się, stracić szansę na dodatkową obronę Polski i pogorszyć stosunki z USA.
A przy tym pokazac, ze nie jestesmy popychadlami, uniknac dodatkowego zagrozenia, a z dobrych stosunkow z USA i tak nic nie mamy (chyba ze 5 min rozmowy z prezydentem za 1000 zolnierzy ;])
Poza tym ta tarcza nie ma skutecznosci 100%, maximum 95%.
Zreszta w tej kwestii powinno wypowiedziec sie spoleczenstwo w referendum.

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 22-01-2007 o 14:09.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-01-2007, 16:49   #71
Khalak
Użytkownik Forum

Khalak's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kidler
A jak przegramy wszystko to spróbujemy zasiedlić Mars?
Myślę, że znalazłbys tam kilku "swoich"... wiec nie widze przeszkod
Cytuj:
Spróbować?!
A nie po polsku napisane? Kto nie ryzykuje, nic nie zyskuje...
Cytuj:
A jak kiszka, to jutro z powrotem do USA?
Jak na razie kiszka to jest z sojuszy ze wszystkimi USA, UE i Rosją... a USA dyma nas juz tak, ze bardziej sie nie da... poza tym myslalem, ze logicznym bedzie "niepalenie mostow". Czyli np. jak sciagamy caly potrzebny nam gaz od Rosji, to podpisujemy umowe z innym krajem, od ktorego bedziemy ciagnac 5% potrzebnego nam gazu, a 95% dalej od Rosji. Jesli dany kraj by sie wzorowo wywiazywal z umowy, moznaby ja bylo rozszerzyc... jednak tez nie do tego stopnia abysmy caly potrzebny nam gaz sciagali od nich, bo bysmy byli zwyczajnie od nich zalezni....
Cytuj:
Niebieskimi mi nie idzie, spróbuje zielonymi?
Hmmm... nie chce mi sie szukac dobrego przykladu, wiec zobrazuje Ci to na Counter Strike'u [mysle, ze podstawowe zasady znasz]. Moj przyklad brzmial jak "nie idzie mi CT - ide do terro". Twoj zas jak "nie idzie mi w GSG-9, wiec zmieniam druzyne na SAS".
Cytuj:
To są sprawy losów tego kraju na najbliższe x-lecia
Jak na razie, ten wlasnie kraj przez stulecia jest dymany na kazdym kroku przez wczesniej wspomnianych "przyjaciol z zachodu"... [i jednego ze wschodu - Rosje]
Cytuj:
mnie krew zalewa
Se zaloz opaske uciskowa na szyje... tylko nie trzymaj za dlugo, bo nie chce miec Cie na sumieniu...

@spider_bialystok
Nic dodac, nic ujac.

A tak konczac, proponuje od tej pory zmienic ton, bo z normalnej dyskusji moze wyjsc awantura, a dobry temat moze zostac zamkniety... pozdro
stary 25-01-2007, 01:41   #72
Zima'Druid
Guest

Domyślny

Co do wojny z wielkimi mocarstwami:

Państwa ulepszone technologicznie maja anty rakiety które jak na radarze odkrywaja ze bomba atomowa leci to sa wysyłalne rakiety do tej bomby i bumm : ))

Norwegia ma o polowe mniej wojsk i dostaja rope ; O ja bym tak zrobił:

Zostawiamy wojska na rok w iraku robimy tak:

-Znikniecie wiz
-Ropa

I bysmy wyszli na plus jakby Amerykance sie nie zgodzili bysmy rozmawiali z Rosjanami ale niestety to nie mozlwie ponieważ Kwasniewski musiał pokazac swoja dupe w Ukrainie ;/ i to bardzo pogorszyło stosunki.

Ktoś tam napisał ze Amerykanie nie jada do Białorusi poniewaz nie maja ropy Polac mu )

A co do wojny

NIkt nie zatakuje nikogo jak narazie ponieważ jest ONZ gdyby Iran zatakował Ameryke wszytskie panstwa by zatakowały Iran : )) 50 % Panśtw Izraelskich jest w ONZ+ Chyba całą Europy i Azjaci wiec Bum )

A co do Koreajy amerykanie NIGDY TAM NIE WEJDA ponieważ na zachodz maja CHiny napewno by odpowiedzili a na pólnoc Rosje to też

Szwecja tez jest neutralna i tam dziadkowie chodza na dyskoteke itd.. sam wiem bo nie raz tam byłem : O
A jesli chodzi o Szwa... To jedno z najbogatsyzch panstw więc dobrze im sie powodzi...

TO było wiadome ze Chińska gospodarka zrobi sie najwiękrza na świecie i to tylko pare lat i już Ameryka i Norwegia bedzie odstawałą.. )

Myśle ze jak bedzie wojna nic CHYBA polsce sie nie stanie jako terytorium teraz chodzi o rope... a Polska ma malo ropy...

Oco chodzi z Japoncami i ich srednia wieku :O ?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2007, 02:10   #73
Dkull
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 12 2006

Dkull ma numer GG 6659298
Domyślny

@up
Ty w to wszystko wierzysz? Dawniej ludzie wierzyli, ze mocarstwa sie nie odwaza rozpoczac wojne, a jakos byly chociazby I WW, II WW, i zimna wojna...
Cytuj:
Państwa ulepszone technologicznie maja anty rakiety które jak na radarze odkrywaja ze bomba atomowa leci to sa wysyłalne rakiety do tej bomby i bumm : ))
Slyszales o czyms takim jak sabotaz? A jest to tylko jedno z wielu rozwiazan.
Cytuj:
Zostawiamy wojska na rok w iraku robimy tak:

-Znikniecie wiz
-Ropa
Jak juz mowili - jestesmy sojusznikami USA i ciagle nic nie zyskujemy! Czekamy na wizy od paru lat, a oni ciagle maja nas w dupie.
Cytuj:
I bysmy wyszli na plus jakby Amerykance sie nie zgodzili bysmy rozmawiali z Rosjanami ale niestety to nie mozlwie ponieważ Kwasniewski musiał pokazac swoja dupe w Ukrainie ;/ i to bardzo pogorszyło stosunki.
Juz jestesmy uzaleznieni od Rosjan. Poza tym wlasciwie ciagle Rosja nam jest niezbedna od czasow zakonczenia drugiej wojny swiatowej.

Cytuj:
NIkt nie zatakuje nikogo jak narazie ponieważ jest ONZ gdyby Iran zatakował Ameryke wszytskie panstwa by zatakowały Iran : )) 50 % Panśtw Izraelskich jest w ONZ+ Chyba całą Europy i Azjaci wiec Bum )
Iran zaatakowalby Ameryke, przylaczylyby sie do niego Korea Polnocna, wszystkie panstwa z wiekszoscia muzlumanow w celu tepienia niewiernych Allachowi ;/.
Cytuj:
A co do Koreajy amerykanie NIGDY TAM NIE WEJDA ponieważ na zachodz maja CHiny napewno by odpowiedzili a na pólnoc Rosje to też
Moga 'wejsc' od strony morza ;]. Poza tym ten konflikt skonczy sie na sankcjach, bo walka z Korea bylaby samobojstwem (czyt. ogolnoswiatowa wojna).
Cytuj:
Szwecja tez jest neutralna i tam dziadkowie chodza na dyskoteke itd.. sam wiem bo nie raz tam byłem : O
A jesli chodzi o Szwa... To jedno z najbogatsyzch panstw więc dobrze im sie powodzi...
To o Szwecji co ma do rzeczy??
Jesli chodzi o Szwajcarie to ci swoja neutralnoscia niezle zarobili.
Cytuj:
TO było wiadome ze Chińska gospodarka zrobi sie najwiękrza na świecie i to tylko pare lat i już Ameryka i Norwegia bedzie odstawałą.. )
To bylo juz wiadome po zimnej wojnie, kiedy chinszczyzna zaczela zalewac inne rynki. Mi sie zdaje jednak, ze chiny opanuja rynki za nie wiecej jak 80 lat... maja jeszcze duzo do europy/ameryki.
Cytuj:
Myśle ze jak bedzie wojna nic CHYBA polsce sie nie stanie jako terytorium teraz chodzi o rope... a Polska ma malo ropy...
Jak stanie sie WIELKA wojna to wszyscy zginiemy, sami sie rozje*iemy ;>.

przepraszam za brak polskich znakow (mam takiego windowsa ;<)
Dkull jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2007, 13:13   #74
Khalak
Użytkownik Forum

Khalak's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dkull
Iran zaatakowalby Ameryke, przylaczylyby sie do niego Korea Polnocna, wszystkie panstwa z wiekszoscia muzlumanow w celu tepienia niewiernych Allachowi ;/.
O tym cos pisalem...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zima'Druid
bysmy rozmawiali z Rosjanami
Przez II wojna tez rozmawialismy z Rosjanami,nawet mielismy pakt o nieagresji... jednak towarzysze zza wschodniej granicy znalezli sobie pretekst do wypowiedzenia go
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dkull
To bylo juz wiadome po zimnej wojnie, kiedy chinszczyzna zaczela zalewac inne rynki. Mi sie zdaje jednak, ze chiny opanuja rynki za nie wiecej jak 80 lat... maja jeszcze duzo do europy/ameryki.
A domyslac sie mozna bylo wczesniej... kiedy to tysiace Tybetanczykow trafilo do obozow pracy... chinska gospodarka w duzej mierze utrzymuje sie z przymusowej pracy tych ludzi, a takze Chinczykow, ktorzy ida skladac piorniki na eksport za poglady
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zima'Druid
to nie mozlwie ponieważ Kwasniewski musiał pokazac swoja dupe w Ukrainie ;/ i to bardzo pogorszyło stosunki.
Tak, ale pomysl, dlaczego Rosja wsciekla sie tak, ze wspieramy Pomaranczowa Rewolucje? BO PUTIN BYL TAM DYKTATOREM...jak za PRLu, panstwo suwerenne, jednak co powiedziala Moskwa bylo swiete.
stary 25-01-2007, 13:33   #75
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dkull Pokaż post
Tutaj już, kotku, pierdzielisz głupoty.
stary 25-01-2007, 14:21   #76
Dkull
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 12 2006

Dkull ma numer GG 6659298
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Tutaj już, kotku, pierdzielisz głupoty.
Moze i pierdziele glupoty, ale nie nazywaj mnie 'kotku', bo nie jestem gejem.

Poza tym, mysle, ze jesli USA zaatakuje Iran z powodu ich prob atomowych, to muzulmanie z panstw bliskiego wschodu mogliby nie wytrzymac. A ze w ich panstwach religia panujaca to islam, to do walki pociagnalby caly narod. Malo prawdopodobne, ale mozliwe.
Dkull jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2007, 14:31   #77
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dkull Pokaż post
Moze i pierdziele glupoty, ale nie nazywaj mnie 'kotku', bo nie jestem gejem.

Poza tym, mysle, ze jesli USA zaatakuje Iran z powodu ich prob atomowych, to muzulmanie z panstw bliskiego wschodu mogliby nie wytrzymac. A ze w ich panstwach religia panujaca to islam, to do walki pociagnalby caly narod. Malo prawdopodobne, ale mozliwe.
Ujmę to tak, USA to potęga militarno-gospodarcza, ale jakby nie daj Boże świat muzułmański wprowadził kital, to USA to nie ma szans. Kital to rodzaj dżihadu.

Uważam Busha za dobrego stratega, więc chyba do tego nie doprowadzi, a jak coś to zrobi to za niego ONZ lub NATO.

stary 25-01-2007, 15:10   #78
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Ujmę to tak, USA to potęga militarno-gospodarcza, ale jakby nie daj Boże świat muzułmański wprowadził kital, to USA to nie ma szans. Kital to rodzaj dżihadu.
Nie ma szans? Panstwa arabskie sa raczej slabe militarnie, a Izrael i USA maja tyle broni atomowej, ze w razie potrzeby moga zmiesc Bliski Wschod z powierzchni Ziemi.
stary 25-01-2007, 15:20   #79
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Wpisy bloga: 1

Domyślny

Według mnie sytuacja na świecie jest dobra. Żyje mi się spokojnie i przyjemnie.
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2007, 16:05   #80
poldek_p
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 07 2006

Domyślny

Mowi się tu o jakiś zgodach z Usa czy z rosja i światem islamskim . Uważam że wszystkie państwa cywilizowane takie jak Usa,japonia, Izrael,Unia europejska itp powinny stworzyćc jeden blok przeciwko takim państwom jak korea polnocna iran czy bialorus.A najwiekszym zagrożeniem jak ktos wcześniej tu pisał jest nadmierna tolerancja, przecież nie można rozmawiać z kimś kto cie nienawidzi i czeka tylko na to ciebie zabić a takimi krajami sa kraje muzłumańskie . Mamdoświadczenie z arabami i wiem , że to sa nieroby i jedyne co ich interesuj to wojna , dlaczego oni mają prawo palić kościoły nasze flagi a my nie mamy prawa powiedzieć słowa na koran?owinniśmy zamknąć granice przed islamem i trzymać sie kościoła nie mowie o ślepej wierze i byciu chrześcijaninem , ale o tym żeby nie atakować bezmyślnie naszej tożsamości ktorej sie wyrzekamy przez ostatnie lata.Widać to dobrze we Francji gdzie nie mozna do szkoły przyjśc nawet z krzyżem schowanym pod bluzką ale można przyjść z chusta symbolizyjącą islam . Przecież kto wywołał te zamieszki we Francji to włąsnie te sfery społeczne , teraz francja ma skutki nadmiernej tolerancji.
poldek_p jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania