Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Obsidia

Notki

Obsidia Wydarzenia ze świata Obsidia

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 29-01-2007, 18:24   #2561
mOreg
Użytkownik Forum

mOreg's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Obsidia
Poziom: 50+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ptak~ Pokaż post
edit:

Some maintenance works might cause lags and kicks on Tuesday, January 30th, between 5:30 and 6:30 am CET on Kyra, Pandoria, Iridia, Askara, Premia, Obsidia, Elysia, Galana, Xerena, Morgana, Inferna, Nebula, Saphira, Berylia, Arcania, Furora, Thoria.

mam nadzieje ze to to, na co czekam zreszta nie tylko ja
Oby, oby!;d
mOreg jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-01-2007, 18:40   #2562
Qens
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 01 2007
Lokacja: ChoRzóW

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Poziom: XXX
Skille: XXX
Poziom mag.: XX
Domyślny

Dla mnie ta woja juz kompletnie jest p******a all robia co chca leja sie wszystkimi Gdzie wy macie rozum??:> miala byc lepsza obsidia aa wy zrobiliscie z niej tylko same wojny ii zabijacie ludzi... Lepiej bylo juz jak Ng mialo wladze... niee bylo takich sytuacji jak jest teraz... Ze niewinni ludzie zostaja zabici ... za nic ze strony Et jak i ze strony NG ... N/C panowie...
Qens jest offline  
stary 29-01-2007, 18:49   #2563
mOreg
Użytkownik Forum

mOreg's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qens Pokaż post
Dla mnie ta woja juz kompletnie jest p******a all robia co chca leja sie wszystkimi Gdzie wy macie rozum??:> miala byc lepsza obsidia aa wy zrobiliscie z niej tylko same wojny ii zabijacie ludzi... Lepiej bylo juz jak Ng mialo wladze... niee bylo takich sytuacji jak jest teraz... Ze niewinni ludzie zostaja zabici ... za nic ze strony Et jak i ze strony NG ... N/C panowie...
Dla mnie jedyne co tu jest bez sensu w tym zabijaniu, to nabijanie pzeta nie na NG. ;S
A co do tej 'lepszej Obsidi', to brzmi to trochę jak jakieś hasła propagandowe w czasie WWII. ;d
mOreg jest offline  
stary 29-01-2007, 19:42   #2564
Guodek
Użytkownik Forum

Guodek's Avatar

Data dołączenia: 13 01 2007
Lokacja: Polska

Profesja: Royal Paladin
Gildia: nieznana :>
Świat: Obisida
Poziom: 40+
Guodek ma numer GG 6677995
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qens Pokaż post
Stary co ty chcesz, oczywiście że Obsidia będzie lepsza Ale kto mówił, że dla ciebie czy dla mnie? Zawsze tak było czy to w rl (jak wojsko przechodziło przez wieś, to...), czy w Tibii, że ludność cywilna dostaje w d***. Jest wojna, są ofiary, albo się trzeba z tym pogodzić, albo iść na non-pvp.

@ Edit
Cytuj:
A nowe non-pvp 4 już zrobili.
No właśnie, nic tylko grać ^^

Ostatnio edytowany przez Guodek - 29-01-2007 o 20:18.
Guodek jest offline  
stary 29-01-2007, 20:04   #2565
mOreg
Użytkownik Forum

mOreg's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Guodek Pokaż post
Stary co ty chcesz, oczywiście że Obsidia będzie lepsza Ale kto mówił, że dla ciebie czy dla mnie? Zawsze tak było czy to w rl (jak wojsko przechodziło przez wieś, to...), czy w Tibii, że ludność cywilna dostaje w d***. Jest wojna, są ofiary, albo się trzeba z tym pogodzić, albo iść na non-pvp.
Haha ;d
A nowe non-pvp 4 już zrobili. -.-
Myślę że gdyby zamiast tych ostatnich dwóch non-pvp zrobili servy z normalnym pvp, to wojna by się dużo szybciej skończyła.
;s
mOreg jest offline  
stary 29-01-2007, 21:13   #2566
Ptak~
Użytkownik Forum

Ptak~'s Avatar

Data dołączenia: 30 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

a ja mysle, ze et ktos musi przemowic do rozsadku wreszcie, albo zamiast ich popierac obroce sie w przeciwnika. mowie powaznie, mam powyzej uszu hawkow, pephego ktory broni swoich rl i jeszcze raz hawkow i ich kumpli.
guodek masz racje, oczywiscie, ale czy ludnosc cywilna popiera w takim razie wojsko idace przez wies (et), czy swojego seniora(czy kogo tam), w tym przypadku ng, ktory daje im prace dach nad glowa i reszte pierdol o ktorych uczono nas na historii ?

I wipe it off on tile, the light is brighter this time
Everything is 3D blasphemy
My eyes are red and gold, the hair is standing straight up
This is not the way I pictured me
I can't control my shakes
How the hell did I get here?
Something about this, so very wrong
I have to laugh out loud, I wish I didn't like this
Is it a dream or a memory?

Ostatnio edytowany przez Ptak~ - 29-01-2007 o 21:14.
Ptak~ jest offline  
stary 29-01-2007, 21:28   #2567
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika

Imię: Fingregher
Domyślny

Dziś Illu'Hawk napisał coś takiego :

"@Fingregher
Pink~ won't be harmed in any way.
"

Dziwne... - przecież wedle wszystkich znaków na niebie i ziemi sytuacja ma się inaczej
stary 29-01-2007, 21:30   #2568
Guodek
Użytkownik Forum

Guodek's Avatar

Domyślny

@Ptak
Oczywiście, że nie popiera i popierać mnie będzie, bo tłumacz prostemu chłopu, że tu o wolność walka, jak wojska "wyzwoleńcze" zabiły mu żone i zgwałciły córkę, a i stodoła poszła z dymem. Dlatego dla mnie na dzień dzisiejszy NG jest lepszym rozwiązaniem, tak samo jak dla innych, którzy w najbliższym czasie nie zmiarzają robić 130+ msa. Wole Mannowa i chłopaków, bo trzon ich gildii to jacyś tam w końcu kumple, którzy sie nie rozpiechrzną tak od razu jak rumuny po dworcu i rzucą się sobie nawzajem do gardeł. Mówcie co chcecie, ale dla mnie zmiany opłaca się tylko robić, jak są na lepsze.
stary 29-01-2007, 22:07   #2569
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@Ptak
Oczywiście, że nie popiera i popierać mnie będzie, bo tłumacz prostemu chłopu, że tu o wolność walka, jak wojska "wyzwoleńcze" zabiły mu żone i zgwałciły córkę, a i stodoła poszła z dymem. Dlatego dla mnie na dzień dzisiejszy NG jest lepszym rozwiązaniem, tak samo jak dla innych, którzy w najbliższym czasie nie zmiarzają robić 130+ msa. Wole Mannowa i chłopaków, bo trzon ich gildii to jacyś tam w końcu kumple, którzy sie nie rozpiechrzną tak od razu jak rumuny po dworcu i rzucą się sobie nawzajem do gardeł. Mówcie co chcecie, ale dla mnie zmiany opłaca się tylko robić, jak są na lepsze.
Podpisuje się obiema rękoma...
stary 29-01-2007, 22:39   #2570
milosz15
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 05 2006

milosz15 ma numer GG 5181387
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fin'er Pokaż post
Podpisuje się obiema rękoma...
ja jescze nogami ;D
milosz15 jest offline  
stary 29-01-2007, 22:55   #2571
mOreg
Użytkownik Forum

mOreg's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez milosz15 Pokaż post
ja jescze nogami ;D
A ja nie ;ss
Bo dopóki to NG 'rządzi' tym servem, ja nie mogę zrobić nawet 70msa. ;sss
mOreg jest offline  
stary 29-01-2007, 23:09   #2572
Szafa
Użytkownik Forum

Szafa's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: inąd

Domyślny

wooohooo wkoncu zrozumieliscie ze nic nie robi sie za darmo, bo nikt nie bedzie walczyl za wasza wolnosc tak poprostu. Ale w koncu pokazali prawdziwe oblicze, co do hawkow to oglnie cos nie wierzylem ze sie tacy dobrzy nagle stali
Co prawda ludzie sie zmieniaja ale ET pokazali ze raczej oni nie wiele, Mentro wciaz kradl , Hawkowie pkuja
Szafa jest offline  
stary 29-01-2007, 23:16   #2573
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mOreg Pokaż post
A ja nie ;ss
Bo dopóki to NG 'rządzi' tym servem, ja nie mogę zrobić nawet 70msa. ;sss
Moreg ja Cię jak najbardziej rozumie. Walcz razem z kumplami o wolność dla siebie i innych. Ale do jasnej cholery... nie mieszajcie w te wasze wojenki nas - ludzi którzy nic do tego nie mają .
stary 29-01-2007, 23:17   #2574
Ryba_90
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2005

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Oj chyba zapomnieliscie jak to kiedys Mannow pkowal nawet main charem, pozniej noob charami z cala swoja gildia. A u nas jest kilka ludzi szczegolnie Illu, Franco i Mayhem ktorzy czasem troche popekuja ale to jest miejszosc ktora sie staramy uspokoic.
Co do Suva to oczywiscie ze mozna dojsc do ng ale wiesz jaki jest Mannow, nie lubi wyzszego sorca na servie, a wszystko jasne dlaczego zeby nikt nie mogl go dogonic i moze swobodnie uciekac w open battle
Ryba_90 jest offline  
stary 29-01-2007, 23:19   #2575
milosz15
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 05 2006

milosz15 ma numer GG 5181387
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba_90 Pokaż post
. A u nas jest kilka ludzi szczegolnie Illu, Franco i Mayhem ktorzy czasem troche popekuja ale to jest miejszosc ktora sie staramy uspokoic.
starajscie sie troche lepiej bo wam narazie nie idzie ... dzisiaj jak sie illu pytalem dlaczego mnie zabil odpowiedzial ze mam sie cieszyc ze nie jestem hunted ...
milosz15 jest offline  
stary 29-01-2007, 23:30   #2576
Wind
Użytkownik Forum

Wind's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: Somewhere...

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 60
Poziom mag.: ~
Domyślny

Hawki lubią pekować raz padłem od Escoby i Mayhema i również bez żadnego reasonu.... No ale cóż, taka już będzie Obsidia jak ET obejmie władze.
stary 29-01-2007, 23:32   #2577
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oj chyba zapomnieliscie jak to kiedys Mannow pkowal nawet main charem, pozniej noob charami z cala swoja gildia. A u nas jest kilka ludzi szczegolnie Illu, Franco i Mayhem ktorzy czasem troche popekuja ale to jest miejszosc ktora sie staramy uspokoic.
Co do Suva to oczywiscie ze mozna dojsc do ng ale wiesz jaki jest Mannow, nie lubi wyzszego sorca na servie, a wszystko jasne dlaczego zeby nikt nie mogl go dogonic i moze swobodnie uciekac w open battle
Rybko - ja po raz enty już przypominam wam Wasze pierwotne zamierzenie : Musimy być i będziemy lepsi od NG. Gdy pojawiają się jakiekolwiek zarzuty wy zwalacie wszystko na NG mówiąc, że oni przecież tak samo robili.

I znów można nawiązać do histori - wyobraź sobie Aliantów którzy wyzwalają ziemie zagarnięte przez Hitlera. Wyobrazić to nie trudno bo tak się rzeczy miały. Ale wyobraź sobie że Amerykanie zakładają w Europie swoje obozy koncentracyjne...
Na pytanie o powód odpowiadają : Przecież Hitler robił tak samo...

Ostatnio edytowany przez Fin'er - 29-01-2007 o 23:33.
Fin'er jest offline  
stary 29-01-2007, 23:39   #2578
Guodek
Użytkownik Forum

Guodek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie zapomnieliśmy. Nie chodzi mi o to, że Mannow jest krystalicznie czysty, a chłopaki w Ng to sami pacyfiści, tylko o to, że wy wcale nie jesteście lepsi, a wybrykami "szeregowych" jeszcze tylko pogarszacie swój mizerny wizerunek, a Pephy, który już teraz notabene czuje się jak pan i władca tak się wykaże, że za "złymi szfedami" jeszcze nam się łezka zakręci. (Jakieś długie zdanie mi wyszło)

@Fin'er
Przerażające porównanie, ale w zupełności trafne.

Ostatnio edytowany przez Guodek - 29-01-2007 o 23:40.
Guodek jest offline  
stary 29-01-2007, 23:51   #2579
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@Fin'er
Przerażające porównanie, ale w zupełności trafne.
Wiem... ale ręce mi już opadają...
stary 29-01-2007, 23:59   #2580
Ryba_90
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2005

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fin'er Pokaż post
Rybko - ja po raz enty już przypominam wam Wasze pierwotne zamierzenie : Musimy być i będziemy lepsi od NG. Gdy pojawiają się jakiekolwiek zarzuty wy zwalacie wszystko na NG mówiąc, że oni przecież tak samo robili.

I znów można nawiązać do histori - wyobraź sobie Aliantów którzy wyzwalają ziemie zagarnięte przez Hitlera. Wyobrazić to nie trudno bo tak się rzeczy miały. Ale wyobraź sobie że Amerykanie zakładają w Europie swoje obozy koncentracyjne...
Na pytanie o powód odpowiadają : Przecież Hitler robił tak samo...
Oni owszem pekuja to co moze mamy ich wyrzucic z gildii w wojnie w ktorej oni sie przydadza? Wyrzucajac ich z gildii polepszymy sobie opinie u was ale stracimy ludzi do walki. Co z tego ze bedziemy mieli lepsza opinie od ng jesli nie wygramy wojny?
Ryba_90 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania