Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-01-2007, 18:12   #21
Stanley'o
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2005

Domyślny

na politechnice i pewnie kilku innych uczelniach juz od dosc sporego czasu testowali viste ; d
Stanley'o jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-01-2007, 18:25   #22
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stanley'o Pokaż post
na politechnice i pewnie kilku innych uczelniach juz od dosc sporego czasu testowali viste ; d
Skąd tam sie znalazł komputer NASA?

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 18:32   #23
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick Pokaż post
@up
No to w końcu chcesz bajery, czy funkcje? Bo jak bajery, to Vista stoi przed Tobą otworem i pograsz sobie na niej w kiczowatego Obliviona czy przejedzoną serię NFS. Jeśli stawiasz na funkcjonalność, to instalujsez niksa i cieszysz się działaniem bez zaciachów. Zresztą, jak tępy user, to i unixa zawiesi...
@down
Ale wystarczy, że M$ najnowszego DXa nie wypuści na XPka i cała rzesza graczy będzie się musiała przerzucić na Vistę.
Ale tak czy siak, wypuszczanie OSa który ma wymagania niczym niejedna z "topowych" gierek to dla mnie kretynizm...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 18:34   #24
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Kiedyś Ghost lub Kald powiedział, że w przyszłości zegar w Windzie będzie obsługiwał vertex i pixel shadery 123.9a (czy jakoś tak)... i chyba mieli rację...

Jestem przeciwny monopolizmowi, więc Microsoftowi również.

@Tapeta
Boskie.

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 30-01-2007 o 18:37.
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 18:37   #25
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek Pokaż post
Yep! Być pingwinkiem, piękna rzecz.

Macrosowf ssie.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 18:50   #26
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwimenor Pokaż post
Swoją drogą, co ma Vista, czego xp nie ma? Mówię o efektywności, nie o efektowności.
Vista była defaultowo przystosowywana do obsługi procesorów wielordzeniowych np.
stary 30-01-2007, 19:09   #27
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwimenor Pokaż post
Kurcze, jak "królował" XP, to czasem czułem iż mam przestarzały system. Teraz to już w ogóle jakiś archaik będzie.*

Swoją drogą, co ma Vista, czego xp nie ma? Mówię o efektywności, nie o efektowności.

*Używam win98. Nie podoba się? Za sponsoruj mi oryginalnego xp prof, to pogadamy. Że co? Linux jest? Wiem, też mam.
o to to;d kiedyś bardzo długo używałem windy 98 i jak na date powstania to jeden z lepszych windowsów ;d
Co do visty mam chyba jakiś upusty, przy kupowaniu xp było coś o tym wspomniane, ale jak narazie pozostaje na xpku
a shit(li)nux mnie nie interesuje , piękny super i przyjemny a żeby coś wgrac ...
z resztą temat o Viscie i nie wiem dlaczego inni wyjeżdżają z Linuxem
a podziały zawsze były i będą jedni za linuxem inni nie
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 19:48   #28
Michaell
Guest

Domyślny

Szkoda, mi raczej nie pójdzie - lekko kosmiczne wymagania sprzętowe.
Windows XP Pro~ cały czas się trzyma : )
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 19:48   #29
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
a shit(li)nux mnie nie interesuje , piękny super i przyjemny a żeby coś wgrac ...
to co? Ja jakos nie mam problemow z graniem.

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 20:07   #30
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

Cytuj:
jesli komputer sluzy u ciebie tylko do grania, to krzyz na droge. A jesli przez "wgrac" rozumiesz "zainstalowac rozne programy uzytkowe, nie tylko gry", to tez nikle pojecie o tym masz - na linuxa masz odpowiednik do praktycznie kazdej aplikacji roboczej (biurowe, specjalistyczne do np. grafy/montazu video/audio/cokolwiek) z windowsa, wystarczy chciec poswiecic chwile na poszukiwania. Ale coz, Linux jest jak media markt - nie dla idiotow.
I zeby nie bylo - sam korzystam z XP Pro, czasem odpale pingwina z live-cd. Niestety, ale 4 uzytkownikow (cala nieszczesna rodzina...) komputera w domu nie pozwala mi zbytnio dostosowac komputera do wylacznie wlasnych potrzeb...
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 20:48   #31
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Wymagania minimalne Visty:
Cytuj:

* procesor 32- lub 64-bitowy o częstotliwości 800 MHz,
* 512 MB pamięci operacyjnej,
* karta graficzna SVGA (o rozdzielczości 800×600),
* dysk twardy o pojemności 20 GB i 15 GB wolnego miejsca,
* napęd CD-ROM.
Jezeli to dla kogos komputer NASA... no to przepraszam, ale komp kupiony 4 lata temy to smiec a nie komp. 800Mhz to duzo?? 512MB RAMu? Z tego co wiem to dzisiejszy standard to juz 1GB. HDD 20GB? A mozna jeszc ze wogole gdzies takie kupic (nie liczac uzywanego sprzetu?) Faktycznie, OGROMNE wymagania....

Cytuj:
Ale coz, Linux jest jak media markt - nie dla idiotow.
no i...

Cytuj:
I zeby nie bylo - sam korzystam z XP Pro, czasem odpale pingwina z live-cd. Niestety, ale 4 uzytkownikow (cala nieszczesna rodzina...) komputera w domu nie pozwala mi zbytnio dostosowac komputera do wylacznie wlasnych potrzeb...
Przykro mi hoom... wspolczuje... jak i innym osobom psiaczacym na "posrany system" jednoczesnie z niego korzystajac. To takie... polskie.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 21:02   #32
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Pokaż post

Jezeli to dla kogos komputer NASA... no to przepraszam, ale komp kupiony 4 lata temy to smiec a nie komp. 800Mhz to duzo?? 512MB RAMu? Z tego co wiem to dzisiejszy standard to juz 1GB. HDD 20GB? A mozna jeszc ze wogole gdzies takie kupic (nie liczac uzywanego sprzetu?) Faktycznie, OGROMNE wymagania....
Tak, odpal Vistę na takim kompie. Jednocześnie odpalając Aero, lub jakąkolwiek grę DX 9.0 (potrzebuje emulacji, co wiążę się z dodatkowym zużyciem pamięci, procka etc.) o DX 10 już nie wspominając. Powodzenia. Gołą Vistę można, ale po co? Jeżeli nie oferuje wtedy nic więcej niż lekko usprawnione XP.
I zwykłe Ubuntu w trybie bez gui odpalisz na byle śmieciu a oferuje więcej niż Vista ;d

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 30-01-2007 o 21:04.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 21:06   #33
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Pokaż post

Oczywiście wersja 32bitowa ? Która gówno ma.
Zresztą na takiej konfiguracji,jaką napisałeś system ten ma ponoć ledwo chodzić,a o graniu można zapomnieć.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 21:24   #34
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek Pokaż post
Tak, odpal Vistę na takim kompie. Jednocześnie odpalając Aero, lub jakąkolwiek grę DX 9.0 (potrzebuje emulacji, co wiążę się z dodatkowym zużyciem pamięci, procka etc.) o DX 10 już nie wspominając. Powodzenia. Gołą Vistę można, ale po co? Jeżeli nie oferuje wtedy nic więcej niż lekko usprawnione XP.
I zwykłe Ubuntu w trybie bez gui odpalisz na byle śmieciu a oferuje więcej niż Vista ;d
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa Pokaż post
Oczywiście wersja 32bitowa ? Która gówno ma.
Zresztą na takiej konfiguracji,jaką napisałeś system ten ma ponoć ledwo chodzić,a o graniu można zapomnieć.
Windows XP który zadebiutował w 2001 roku miał minimalne wymagania odstające od przeciętnej konfiguracji o eony jeśli tak psioczycie na Vistę.
stary 30-01-2007, 21:35   #35
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

@emilok
Problem w tym, że w czasach wejścia XP na rynek dalej była supportowana alternatywa w postaci 98, sam OS nie wymagał gigabajtów miejsca na dysku ani nie miał pixel shaderów w pasku zadań.

@Matek

Cytuj:
HDD 20GB? A mozna jeszc ze wogole gdzies takie kupic (nie liczac uzywanego sprzetu?) Faktycznie, OGROMNE wymagania....
Chuj mi z tego, że są większe dyski, skoro system zajmuje piętnaście gigabajtow? Sama moja kolekcja muzyczna zajmuje dwa razy tyle - i zwyczajnie nie mam zamiaru dokupywać twardziela 120GB ani 1GB RAM po to, by móc odtwarzać muzykę w foobarze, którego okienko będzie mogło się obracać w trójwymiarze (już i tak ledwo się mieszczę na stugigowcu). Pomijam już to, że odpalenie czegokolwiek na takiej maszynie na konfiguracji minimalnej graniczy z cudem - o ile XP na 128/256 RAM dało się użytkować z grą w tle, to temu po prostu nie wróżę przyszłości (a już p2p + gg [bo wy jabbera nie używacie] + gra + OS chyba zawiesi proces bezczynności).
Brak supportu dla iMaca jest w moim przypadku jedyną barierą, bo wykorzystuję swój sprzęt w dużym stopniu do rozrywki, a spora część producentów moje Jabłko ma po prostu w dupie (że przypomnę cytat o dokumentacji).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scorcerer
KUR*! Już miałem nadzieje że wywali im BlueScreen'a przy premierze jak zawsze
Teraz red screen jest, idą z duchem czasu. ;-)

Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 30-01-2007 o 21:43.
Ghost Nieudany jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 21:36   #36
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

@Matek
Super, to teraz do minimalnych wymagań gry będę musiał dodawać minimalne wymagania mojego OSa, albo lepiej - wy*******ać całego shella explorera, żeby w coś pograć, no bo FPSy będą mi żarły renderowane w czasie rzeczywistym paski zadań.
Już nie wspominając o tym, że 15 GB to mój Win 98 nie miał po 5 latach bez czyszczenia z wysokim wskaźnikiem eksploatacji OSa przez bachory mojej ciotki.

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 22:06   #37
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...

Mad-Sin ma numer GG 4619816
Domyślny

Kurde, gdy to dzisiaj usłyszałem w wiadomościach myślałem, że zaliczę glebe.

1 GB RAM, min. 1 GHz i krytyk czy tam pracownik (chuj wi) powiedział, że kompa będzie nieziemsko spowalniać... To jest chore i w ogóle qwa bezsensu...
stary 30-01-2007, 23:28   #38
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hoomik Pokaż post
jesli komputer sluzy u ciebie tylko do grania, to krzyz na droge. A jesli przez "wgrac" rozumiesz "zainstalowac rozne programy uzytkowe, nie tylko gry", to tez nikle pojecie o tym masz - na linuxa masz odpowiednik do praktycznie kazdej aplikacji roboczej (biurowe, specjalistyczne do np. grafy/montazu video/audio/cokolwiek) z windowsa, wystarczy chciec poswiecic chwile na poszukiwania. Ale coz, Linux jest jak media markt - nie dla idiotow.
nie sluzy mi tylko to grania itp. Ale po co mi linux skoro nie tylko ja korzystam z komputera a nauczyc innych domowników tego graniczy z cudem?I co są idiotami bo nie umią pojąc głupiego pingwinka?
gratz wtedy Twoja rodzina też nimi jest
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 23:56   #39
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

Mad-sin ma racje. To jest chore.
Matek. To sa kosmiczne wymagania dla systemu, ale nie dla gry...
Slyszalem, ze zaden kompter z przed roku nie da rady utrzymac NFS'a carbon oraz system visty naraz. Ale to tylko slyszalem ;p.
Z reszta gry narazie nie sa przystosowane do nowego systemu, chyba ze ten system sam jest przystosowany do nich. XD

Jednym slowem ten system jest narazie g0wno warty, a do prawidlowego dzialania potrzebuje komputer NASA. End. Nie ogladalem premiery bo po co? By sluchac jak mozna w 30 sposobow ogladac obrazek?
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2007, 00:21   #40
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

ludzie co wy tam wiecie? nawet nie poczuliście smrodu visty na kompie a już psioczycie że niedobry, że zły, że głupi, ze komercha. A ja wam powiem że gdybyście mieli kompy mogące to pociągnąć każdy z was starał by sie mieć ten systemik jak najszybciej. Ja na przykład nie lubie linuksów a moj win xp jeszcze mnie nie zawiódł może to kwestia umiejętnej obsługi nie wiem ale na wina xp nie moge narzekać. Przypuszczam ze jak dostane do rąk mojego nwego laptopa to ściągne z serwera polibudy viste i będe się nim cieszył a za 3 lata kto będzie pamętał o wymaganiach systemu kiedy kazdy będzie miał kompy 3 razy lepsze niż dziś. Zapewne na początku system okaże sie być dziórawy ale który program w versji 1.0 jest doskonały. Poczekajcie z osądami aż sami przetestujecie i nie raczcie mnie stareotypami bo to nudne jest niezwykle

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania