|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam pewien problem. Kupiłem sobie ostatnio dwie gry na PS2: Fifa Street 2 i SSX on tour. Uważam, że część (nawet większa) z utworów z soundtracku w tych grach jest fajna i przyjemnie się przy nich gra. I tutaj rodzą się dwa pytania:
1. Chcę zgrać sobie te utwory na komputer, żeby sobie słuchać przy surfowaniu po necie, czy jest to możliwe? 2. Czy jest to legalne? I proszę bez komentarzy typu: "te soundtracki są do kitu, czego ty słuchasz". Każdy ma inny gust...
![]() Ostatnio edytowany przez Nikast Shynix - 29-01-2007 o 16:58. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Nie, nie wydaje mi się aby to było możliwe w jakiś bezsterowy sposób.
Jednak podczas oglądania "creditsów" w wielu grach są podawane nazwy utworów wrazy z wykonawacmi, sądzę że szybciej ściągniesz "30sto sekundowe sample" z jakiejś sieci p2p niż uda Ci się zgrać je z płytki ps2. Możesz też na krzywy ryj podpiąć sygnał dzwiękowy z ps2 do Line In w kompie i nagrywać nawet microsoftowym rejestratorem dzwięku. Sam tak robiłem przegrywając tony kaset magnetofonowych ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Próbowałem sposobu z podłączeniem sygnału dźwiękowego. Niby coś tam się nagrało, ale jest mnóstwo szumu. Próbowałem usunąć szum za pomocą Audacity, ale zawsze albo pozostaje na tyle dużo szumu, żeby muzyka wkurzała po kilku minutach albo usuwa też fragment ścieżki dźwiękowej bez szumu i to tyle, żeby skutecznie wkurzyć słuchacza.
Co do trzydziestosekundowych sampli, to nie ma ani 30tosekundowych ani "30stosekundowych" w popularnych programach p2p. Pozostało by kupić całe albumy, ale to jest po jednej piosence z jakichś 60 albumów. licząc, że płyta będzie kosztować średnio 20$ to czeka mnie wydatek rzędu 4000 PLN. Takiej gotówki nawet nie posiadam, a co mówić o wydaniu jej na płyty. No i kolejne 2 pytania: 1. Nie można z tych nagranych kawałków jakoś skutecznie usunąć szumu? Jeżeli ktoś zna jakiś darmowy program albo jakiś płatny, tylko z darmową wersją próbną (nie będę dla jednego użycia kupował programu, bez przesady), która pozwoli mi skutecznie usunąć szum z około 3 godzin muzyki, dzieląc ją na kawałki nie krótsze niż 5 minut? 2. Nie można zgrać plików *.big z płyty z grą i potem z nich wyciągnąć jakimś programem tą muzykę?
![]() |
![]() |
#4 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
jesli utwory zapisane sa w mp3 lub czyms podobnym to dasz rade |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() lepiej jeszcze raz poszukaj na emule lub torrencie, bo gwarantuje ci ze znajdziesz tam 99% ost-kow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Podaj nazwy kawałków (jeśli są na tych napisach końcowych).
![]() |
#8 | |
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
O ile same gry są legalne (nie sa piratami), a tych mp3 nie bedziesz rozpowszechnial (np. sprzedawal, rozdawal kumplom), to mozesz je posiadac na kompie.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() @slawekmag: Wszystkie 60?
@Shinjix: Dzięki. Teraz tylko musze emulatora do PS2 poszukać...
![]() |
![]() |
#10 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Cytuj:
Masz w książeczce spis utworów (przynajmniej w SSX3 tak było, w GTA:SA zresztą też) - p2p i jedziesz, robisz to zupełnie legalnie, bo te utwory zakupiłeś wraz z grą. Tak jak wyżej napisane - nie możesz ich tylko rozpowszechniać. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |