Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-01-2007, 16:06   #1
Maszat
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 01 2007

Strzałka Paladyn a hunty z kunplami

A więc mam pala na 21 lvl z 60 distem i sie zastanawiam czy jest sens nim grac a dokładnie to moje pytanie jest takie czy inni gracze beda mnie brali na hunty ??
Maszat jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-01-2007, 18:12   #2
Dregar
Użytkownik Forum

Dregar's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Powiem ci ze z twoim lvl to mozesz isc pohuncic sobie sam na gardy czy cokolwiek, bo z twoim lvl to raczej nikt cie nie wezmie chyba ze sobie zapoznasz jakiegos noobfrienda ktory bedzie z toba chodzil huncic
Dregar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2007, 18:54   #3
Sirek Coraxi
Użytkownik Forum

Sirek Coraxi's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Września

Stan: Niegrający
Imię: Sir Coraxi
Profesja: Royal Paladin
Świat: Lucera
Poziom: 115
Domyślny hymm

up@ tez mi sie tak wydaje

chyba, ze jakies dragi
stary 31-01-2007, 19:16   #4
Maszat
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 01 2007

Domyślny

Ale mi chodziło o co innego np na 50 lvl czy bede brany na hunty ponieważ patrzac na hity maga to jest jednak różnica i wolałbym maga na jakis hunt niz pala
Maszat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2007, 21:10   #5
Krum
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 04 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cho'sen
Profesja: Paladin
Świat: Askara
Krum ma numer GG 7288631
Domyślny

wbij 65 i mozesc leciec na PoH ;]
Krum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2007, 21:27   #6
Technick
Użytkownik Forum

Technick's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maszat Pokaż post
Ale mi chodziło o co innego np na 50 lvl czy bede brany na hunty ponieważ patrzac na hity maga to jest jednak różnica i wolałbym maga na jakis hunt niz pala
No cóż:
hit maga - SD 400 dmg - 400gp (powiedzmy 50 lvl)
hit pala - bolt ~80-100 dmg - 3gp (też 50 lvl)
Chyba sam widzisz różnice ^^
Technick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2007, 21:49   #7
Dregar
Użytkownik Forum

Dregar's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Powiem ci tak na 50 lvl bedziesz brany na hunty, a moze nawet od 40, ale na te hunty co chodzisz od 50 lvl od 80 bedziesz mogl juz chodzic solo i bez wiekszego waste (nieliczac hydr, demonow, warlokow, behemotow.) bo na to paladynowi prawie zawsze jets potrzebny bloker. Pozatym jak pograsz pol roku i bedziesz mial znajomych to gwarantuje ci ze z huntami nie bedzie problemow.
Dregar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2007, 22:01   #8
viper555
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 04 2006
Lokacja: OPOLE

Imię: Vipperek
Świat: Aldora
Poziom: 60
Skille: 82/57
Poziom mag.: 16
viper555 ma numer GG 6546501
Domyślny

a ja wam powiem że raczej nie będzie brany na hunty... niestety ale kazdy knajt woli brac taka ekipe zeby bylo oplacalnie i zazwyczaj to wypada na sorca lub tym bardziej druida mo maja takie cos jak exori vis wiec idą sobie na bk i knajt stoi a sorc mort mort mort i pada bo a pal sie meczy z tych boltow a tak wogule to po co sorkowi knight na bk -.- ale z innymi huntami tak niestety samo jest ;/

Viper Rox xDDD
viper555 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2007, 10:49   #9
dinrakit
Zbanowany

Data dołączenia: 28 01 2007

Domyślny

Oczywiscie ze bedziesz brany na hunty jesli masz znajomych. A dlaczego maja ci nie pozwalac? Wiecej osob = bardziej oplacalny hunt. Jesli potwory respia sie dostatecznie szybko i dzieki wiekszej liczbie osob nie bedzie trzeba dodatkowo czekac na spawn to jasne ze cie wezma.
dinrakit jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2007, 18:09   #10
Progmaniak
Użytkownik Forum

Progmaniak's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2006
Lokacja: /home/prog/

Stan: Na Emeryturze
Świat: Solera
Domyślny

Miałem pala....nie chodziłem z kimś na hunty - chodziłem sam
No, chyba że mając 30lvl i 70dist nadal będziesz wolał siedzieć na dragach z blokerem, to droga wolna.

Dopiero później fajnie jest iść z kimś, na np. hero/wrl?.

Ostatnio edytowany przez Progmaniak - 02-02-2007 o 18:10.
Progmaniak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2007, 20:09   #11
viper555
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dinrakit Pokaż post
Oczywiscie ze bedziesz brany na hunty jesli masz znajomych. A dlaczego maja ci nie pozwalac? Wiecej osob = bardziej oplacalny hunt. Jesli potwory respia sie dostatecznie szybko i dzieki wiekszej liczbie osob nie bedzie trzeba dodatkowo czekac na spawn to jasne ze cie wezma.
jak już jakiś knajt będzie chciał wziąść o jedna osobe więcej to napewno wybierze sorca bo to jest jeszcze szybszy czas rozwalania monster a jedna osoba więcej a w przypadku palka niewiele to zmienia szybkość padania monster (np na hero póki palek wystrzela z 5 boltów to już hero bedzie lezał)no a ta kolejna osoba do podzielenia się jest więc wniosek jest oczywisty...

Viper Rox xDDD
stary 03-02-2007, 20:18   #12
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez viper555 Pokaż post
jak już jakiś knajt będzie chciał wziąść o jedna osobe więcej to napewno wybierze sorca bo to jest jeszcze szybszy czas rozwalania monster a jedna osoba więcej a w przypadku palka niewiele to zmienia szybkość padania monster (np na hero póki palek wystrzela z 5 boltów to już hero bedzie lezał)no a ta kolejna osoba do podzielenia się jest więc wniosek jest oczywisty...
Ano. Wniosek z tego taki, że pora olać kumpli, którzy są materialistami. Poza tym pall może na hero spokojnie sam expić po jakimś czasie.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2007, 11:43   #13
Maciek008
Użytkownik Forum

Maciek008's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2006

Profesja: Elite Knight
Świat: Pandoria
Poziom: 90+
Skille: 85+\80+
Poziom mag.: 7+
Domyślny

niegram pallkiem ale moj kuzyn gra i wiem jak go zrobil..na pcozatku na okolo 20 lvl wbil 70 dist a potem guardy jaks ie skonczyl cash na speary/kamienie naguardach siedzial do okolo 40 lvl i wtedy wbil 80 dist i mial ponad 200k w dp z loota po wbiciu dista poszedl na guardy to 60 lvl potem znow z 2 tygodnie trenil do 85 i na pohu juz dalej chara zrobil chyba w 9 miesiecy a jest to 72 pallek z 86? dista niejestem pewny co do dista ale w kazdym badz razie expil sam i mial z tego kasy bardzo duzo..

Użytkowniku! Przed założeniem nowego tematu obejrz to:
http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm
Maciek008 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2007, 23:14   #14
Maniek0700
Guest

Domyślny

Sam bardziej jako knight wole brac palla moze dla tego ze sie ciekawiej bije. Albo druida bo sio. Sorc to tylko vis vis vis mf vis vis. I po 10 sek juz nie ma np. draga. A ciebie nie wezmo na zadne hunty. Zrob se hunta to bedziesz popularny
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 12:14   #15
jadeaazath
Guest

Domyślny

Pala rzadko się bierze na hunty. Dużo bardziej opłaca się sorcem/drutem, ponieważ zadaje większe obrazenia i bloker nie wastuje tylu uhow.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 23:48   #16
viper555
Użytkownik Forum

Domyślny

ale jak to maniek powiedział wkurza mnie to że ten cholerny sorc podbija i vis vis vis mf vis vis vis i tak w kolko zalezy od sposobu grania blokera jezeli gra for fun i nieliczy kazdego gp wydanego na uh a pozatym palek to jego rl kolega to oczywiscie ze go wezmie.co innego jak się zbierze zgraja power gamerów którzy patrzą na każdy wydany "gieps"to wtedy oczywiste ze only sorca wezmie i jeszcze druida by siował

Viper Rox xDDD
stary 11-02-2007, 19:12   #17
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dinrakit Pokaż post
no to od dzisiaj na dle bede chodzil w 10 osobowej ekipie.. jak wypadnie rh to bede sie cieszyl, bo bede mial 3,5k kasy za niego
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2007, 19:33   #18
Lifter
Użytkownik Forum

Lifter's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dregar Pokaż post
od 50 lvl od 80 bedziesz mogl juz chodzic solo i bez wiekszego waste (nieliczac hydr, demonow, warlokow, behemotow.) bo na to paladynowi prawie zawsze jets potrzebny bloker.
Na demony nie jest potrzebny bloker. Na ~65 Levelu Paladyn solnie bez problemu demona, a wcześniej iść się z blokerem nie opłaca. SD + Power Bolt paladyna na 60 lev wynosi ~350 także demona solnie...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sasisok
Witam jesli ktos chce obejrzec film solo dmeon 70 lvl sorcerer link daje
Uwaga moze wystapic trojan albo keylogger w nie ktorych anty wirach bo w exe dodałem film by był lepszy efekt jak i dzwieku i graficzny
Lifter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2007, 23:48   #19
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lifter Pokaż post
Na demony nie jest potrzebny bloker. Na ~65 Levelu Paladyn solnie bez problemu demona, a wcześniej iść się z blokerem nie opłaca. SD + Power Bolt paladyna na 60 lev wynosi ~350 także demona solnie...
mocniejsze combo + 2 hity od fe i papa...
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2007, 00:10   #20
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lifter Pokaż post
Ja bym poszedl na 52 gdyby mi neta nie odcieli i sie pacc skonczyl
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
mocniejsze combo + 2 hity od fe i papa...
Mocniejsze combo? czyli te 180 z gfb? czekaj zle przeczytalem czy on chce isc 60 palem a nie 6 palem? a FE sie zabija na bieżąco z SD

@topic, no niestety grajac palem nie licz na hunty... wszyscy biora elderow a wrazie czego masterów, jak już to cie wezma tylko na jakis 4fun hunt, chociaz nie jest tak zle, bo np. na hydry na ogół sie idzie we 3 zeby byly 4 DSy, wiec styka jeden elder i pal 51+ do convice Dsów, hmm+bolt, z tym ze pal dorownuje sorcu dopóki (sorc) nie bedzie mial visa za 140+

Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 20-02-2007 o 00:14.
Piotrek Marycha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania