|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Nie jeden raper ładniej "mówi", nie jeden deathmetalowiec ładniej "growluje" niż nie jeden wokalista "śpiewa". A to i tak nie ma znaczenia. Żadnego.
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Wszystko zależy od gustu. Jeden będzie lubił growl, inny rap... Tylko pamiętajcie - "Muzyka łagodzi obyczaje" - pomyślcie czasme o tym, i nie zaczynajcie kolejnej bezsensownej kłótni.
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zbanowany
|
![]() cóż myśle ,że większośc artystów ,albo raczej ich głos w piosence jest po przeróbkach cyfrowych.Jeśli mówimy o śpiewie oczywiście,nie o recytowaniu czy też krzyczeniu,bo to obróki chyba nie wymaga,nie jestem pewien.Zastanawia mnie czasem fakt że w takiej muzyce jak techno(komercja whatever)Ci którzy tworzą bit,melodie etc są czasem bardzo w cieniu wokalistów(ale żadko) ,którzy mniej pracy w to wkładają,ale takich jest coraz mniej
![]() Ostatnio edytowany przez PiXik - 24-09-2006 o 01:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() A po co ten temat ?
Część piszących myli muzykę ze śpiewem, a reszta powtarza po sobie to samo ,tyle że innymi słowami ...Dla mnie nie robi to żadnej różnicy czy muzyka której słucham jest z def. muzyką ,spiewem.Liczy się to , żeby jej się przyjemnie słuchałoi nam sie podobała. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Warschau
![]() |
![]() La,lalalala,lalalala,la,LAAAA! - Jak Luciano piknie śpiewa!
Brlaaargh!!! - Śpiewac toto nieumie to wrzeszczy bez sensu... Jeżeli śpiew to,wykorzystanie ludzkiego głosu w muzyce.No to ba... puśćta se Lao Che na przyklad. Rap-śpiew,Growl-śpiew,(ta miej tu brata metalowca co cię zmusza żebyś mu growl robił)Przepuszczony przez tonę syntezatorów śpiew w techno-dalej śpiew.Ale pod warunkiem ze jest tam jeszcze muzyka, bez niej można juz powiedziec,Rap-recytowanie,Growl-wrzask,Techno-ktoś sie bawil syntezatorami. Lizanie łokcia trudne?Mówcie za siebie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno
Profesja: Rookstayer
|
![]() kichakichakicha
kichakichakicha Ostatnio edytowany przez Karrith - 03-02-2012 o 11:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 01 2007
|
![]() Ja jeszcze dodam od siebie ze utozsamianie growlu z metalem jest absolutnie nie na miejscu. Growl wystepuje praktycznie tylko w roznych odmianach death metalu i bardziej ekstremalnego grindcore'u, a to stanowi mniej niż 10% calego metalu. Nawet to co jest w black metalu to juz imho nie growl tylko skrzek. Większość gatunków metalu to normalny śpiew (niegardłowy) tyle że bardziej agresywny niż w rocku (chociaż to też nie zawsze) i połączony z ciężkim brzeminiem gitar które nadają muzyce charakter metalu. "Metal=growl" - tak mowia ludzie ktorzy nigdy tego gatunku muzyki nie sluchali albo uszlyszeli jedna piosenke behemotha i mysla ze sa ekspertami. Ale to tylko moje zdanie, mozecie sie nie zgadzac...
Ostatnio edytowany przez dinrakit - 01-02-2007 o 13:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() A dla mnie jedynym śpiewem są odgłosy wydawane przeze mnie :<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() "Ale to już było..."
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() @up
"I nie wroci wiecej" To kwestia gustu. Dla jednego spiewem moze byc "darcie ryja i narody klekac" (XD) lub "Umpcu, umpcu, umpcu i gnieciemy sie na dykotece" lub "Rapujemy i palimy jointy". Jednak muzyka jest wszystko i nikt tego nie zmieni. Muzyka moze byc nawet durne walenie glowa o mur, badz odglosy pochodzace z WC. (chyba kazdy sie ze mna zgodzi) P.S. Bezkompromisowo najlepsza muzyka sa odlgosy pochadzace z konca jelita grubego. ;p To wymiata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
![]() A tak na poważnie miałem na myśli mój śpiew, czego nie można w rzeczywistości nazwać śpiewem, więc napisałem "odgłosy". : > Nutka ironii obviously. |
|
![]() |
![]() |