Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-02-2007, 01:16   #141
Modus
Użytkownik Forum

Modus's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Modus
Profesja: Elite Knight
Gildia: Unity
Świat: Aldora
Poziom: 105
Skille: 88/86
Poziom mag.: 7
Wyślij wiadomość przez ICQ do Modus Modus ma numer GG 7365489 Modus ma login Tlenu modus@tlen.pl Adres Jabbera do Modus
Domyślny

@ Sza i Razzi~

Zgadzam sie z wami 100%. Amilod to jakies nieporozumienie jest. Nawija cos ciagle ze do 40 dista i exp. Mowiłes ze sie zwraca bez zbierania lootu. Razzi Ci to pokazal ze tak nie jest a Ty po nim pocisneles zeby czytal ze zrozumieniem no to on pokazal Ci co napisales a ty gadasz ze sie pomyliles. Huj co sie pomyliles. Walisz glupoty i sie przyznac nie umiesz. Koles jaki ty wogole miales best lvl w tibi ? Gowno sie znasz i udajesz specjaliste. Nie slyszalem zeby jakis sorc expil solo z ue na demonach .... chyba na ots sie nagrales za duzo ^^ Masz knighta nie umiesz nim grac i nawijasz tylko to ble tamto tez -.- I odejdz wkoncu od kompa a nie co 30 sec sprawdzasz czy ktos napisal nowy post.

Co do mnie to mysle tak.

Sorc/drut - zostawic jak jest ewentualnie bardzo lekko cos dla druta
Pall/knight - dodac

elo !

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-02-2007, 01:34   #142
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Domyślny

ale ty nie jako pall nie maz puffa czyli hita na tarcze
Draggy_Slayer jest offline  
stary 05-02-2007, 01:57   #143
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Modus Pokaż post
@ Sza i Razzi~

Zgadzam sie z wami 100%. Amilod to jakies nieporozumienie jest. Nawija cos ciagle ze do 40 dista i exp.
Jeżeli Ty wolisz trenować do 80 dista - powodzenia. Ja zaprzestałem trening na 13 lvl'u przy 37 dista, potem na lagach wbiłem parę skillów kamyczkami. Ogółem na 21 lvl'u miałem 59 dista, co na luzie pozwalało mi expić na sporej części potworów. Bardzo szybko wpadło 70 dista i na 45 lvl'u mam 76 dista. Jak używasz tej szarej masy między uszami, to bez problemu dasz sobie radę z 40 dista. Dist leci wystarczająco szybko podczas expa (chyba, że 1 dist co lvl aż do 70-tki, a po 70-tce dist co półtorej lvl'a to jest mało. Dla porównania - na przeskoku z 50 na 51 lvl wbiłem knightem między 15 a 20% skilla [74])

Cytuj:
Mowiłes ze sie zwraca bez zbierania lootu. Razzi Ci to pokazal ze tak nie jest a Ty po nim pocisneles zeby czytal ze zrozumieniem no to on pokazal Ci co napisales a ty gadasz ze sie pomyliles. Huj co sie pomyliles. Walisz glupoty i sie przyznac nie umiesz. Koles jaki ty wogole miales best lvl w tibi ? Gowno sie znasz i udajesz specjaliste. Nie slyszalem zeby jakis sorc expil solo z ue na demonach .... chyba na ots sie nagrales za duzo ^^ Masz knighta nie umiesz nim grac i nawijasz tylko to ble tamto tez -.- I odejdz wkoncu od kompa a nie co 30 sec sprawdzasz czy ktos napisal nowy post.
Skończyły się argumenty, to jedziemy ad persona? Zachowanie godne 7-latka.

Cytuj:
Co do mnie to mysle tak.

Sorc/drut - zostawic jak jest ewentualnie bardzo lekko cos dla druta
Pall/knight - dodac

elo !
Myślenie nie jest twoją mocną stroną. Gdyby druid potrzebował ulepszeń, to prawdopodobnie MDW dzień w dzień by nie wyciągał na nim 2+mln expa, nierzadko i więcej.

Joł!

EDIT:

Cytuj:
Knight ma o wiele lepsze hity
A paladyn ma wyższą średnią. I co w związku z tym? Nie widzisz tej subtelnej różnicy "na czym expi hlvl paladyn, a na czym rycerz"?

Cytuj:
Problem w tym ze sorc expiac na behe z ue z predkoscia 400-500k/h ma zysk, a knight expiac z exori z predkoscia 200k/h ma waste i to spory. Dysproporcja pomiedzy tymi profesjami jest stanowczo za duza. Sorc ma więcej many więc wrzuci manashielda, zluruje pare behe i wali z ue a jak mu się skończy mana to ucieka na górę i napełnia. Sorc może wziąć naraz o 1-2 behe więcej niż ty bo ma więcej many niż ty życia.
To taki exp się sorcowi zwróci, ale na nowym świecie. Wątpie, żeby coś takiego było możliwe przy cenach np. 18k za gs'a, 30-35k za steel bootsy (ot, np. na Harmonii). To już chyba lepiej zabrać blokera.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."

Ostatnio edytowany przez P0nury - 05-02-2007 o 02:01.
P0nury jest offline  
stary 05-02-2007, 02:42   #144
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
ale jak masz 200lvl+ to nie oplaca ci sie na expa na demce zabierac blokera bo to za przeproszeniem tylko wrzod na dupie

stracisz tlyko przez to czas
to samo jak widze czasem na refugii ludzie chodza na zolwie ze siocherem...jak dla mnie to delikatnie mowiac glupie
ale coz rozne sa metody

a propo tych co sie o skile kloca
moj kolega ma knighta 40 lvl NIGDY nie skilowal i ma skile tak zalosne ze ja bym sie wstydzil na 20 lvl takie miec...
59/53

ale przeciez pall taki pokrzwdzony
fakt ze musi najpierw do tego 40 dista dobic ale pozniej malo kto skiluje bo skill ladnie leci
stary 05-02-2007, 02:52   #145
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Na demce może nie. Na lurowanie 8 behe to raczej lepszy bloker. Chodzenie na żółwie z sio jest jak dla mnie po prostu śmieszne. Gość po prostu sam sobie odbiera przyspieszony wzrost mlvl'a. Kiedyś myślałem o braniu sio na scaraby, jak jeszcze miałem skille koło 65/65. Nie wypaliło. Zresztą pomysł był bezsensowny.

IMHO skillowanie do 60/60 to jest w sumie bardzo rozsądne rozwiązanie. Takowe skille miałem na 20 lvl'u i od biedy dalszy trening mogłem olać. Z drobną pomocą koło 40 lvl'a wpadło 70/70, na 51 mam 75/73, ale wziąłem się trochę sensowniej za trening. Może za jakieś 100h wpadnie mi 80-tka fightingu, jak dobrze pójdzie oczywiście. Jak to żałośnie wygląda na tle paladyna, którym przy szczątkowym treningu 76 dista osiągnąłem na 45 lvl'u...
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 05-02-2007, 09:52   #146
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szafa
Knight ma o wiele lepsze hity
Ściśnij gębe skoro grasz w tibie od tygodnia i rotworm jest twoim best monsterem. *ówno prawda, że knight ma lepsze hity. Pójdz na dragon lordy to się przekonasz. Pal boltuje cały czas po tyle samo niezależnie od defu i arma potwora, knight im lepszy potwor tym słabiej uderza. W demony pal hituje po 80-100, knight nawet na skillach 100+ prawie nic nie trafia.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Modus
Huj co sie pomyliles. Walisz glupoty i sie przyznac nie umiesz.
Pomyliłem się, ale nie mam zamiaru takiemu frajerowi tego udowadniać.
Cytuj:
Koles jaki ty wogole miales best lvl w tibi ?
Kolejny dzieciak co ocenia ludzi po poziomie. Mój best lvl to 54 lvl sorc, ale zapewniam cie ze moj 54 sorc jest lepszy od twojego 87 knighta. Knight to ciota. Ja spokojnie zabije demona a ty go nawet nie trafisz. Haha
Cytuj:
Nie slyszalem zeby jakis sorc expil solo z ue na demonach ....
No to obejrzyj filmiki z expienia taifuna.
Cytuj:
chyba na ots sie nagrales za duzo ^^
A ty natrenowałeś się pewnie na bocie. Trzeba być zdrowo walniętym żeby wbijać ręcznie 87 sworda przez 800 godzin.
Cytuj:
Masz knighta nie umiesz nim grac i nawijasz tylko to ble tamto tez -.-
Jak ktoś umie grać sorcem to umie również knightem, bo knight to najłatwiejsza profesja w Tibii.

stary 05-02-2007, 10:37   #147
Sea
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 02 2007

Profesja: Royal Paladin
Świat: Malvera
Poziom: 62
Skille: 86/70
Poziom mag.: 19
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mazgier Pokaż post
Lol... Do łez rozśmieszają mnie palle jojczący jak rozwydrzone przedszkolaki nad "udupieniem" swojej profesji przez łamiace się speary/znikajace small stone'y. Oczywiście żaden nawet nie wspomni o tym komu/czemu zawdzięcza wprowadzenie takich właśnie utrudnień. Skillowanie na bocie se ne vrati, pora dorosnąć i przestać marudzić

Nie wszyscy skillują na bocie. Na przykład ja tego nie robie. Więc nie mów że wszyscy paladyni to robią.
Ty jesteś taki cwany bo grasz sorcem na 97 lvl więc tobie nic juz teraz nie przeszkadza, a jak sądze nigdy paladynem nie grałeś, a jeżeli juz to zapewne na bocie.
\mi juz nawet nie przeszkadzaja znikające speary/small stones (ciekawe jak by sorce jęczały jak by im Wand co kilka k many znikał), ale żeby one takich hitów nie waliły bo skillowanie z 84 distem na monku spearami to katastrofa.

Zgodze sie że rycerze mają cięzko i że coś można by w tym celu zrobić, ale na każdym serwerze zdecydowana połowa postaci to rycerze. Ci co chcą radzą sobie na tych dragach i dl`ach a reszta zaczyna grać sorcami
Sea jest offline  
stary 05-02-2007, 10:49   #148
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sea
Zgodze sie że rycerze mają cięzko i że coś można by w tym celu zrobić, ale na każdym serwerze zdecydowana połowa postaci to rycerze. Ci co chcą radzą sobie na tych dragach i dl`ach a reszta zaczyna grać sorcami
Już wam w ktorymś tam poście wcześniej wyjaśniałem, że tak dużo ludzi gra rycerzami nie dlatego że to dobra profesja, ale dlatego że rycerz to postać łatwa do prowadzenia: nie musi uciekać przed potworami, nie musi trafiać z visa, łatwe skillowanie (że nudne to już osobny temat), expi bardzo wolno ale bezpiecznie (małe ryzyko śmierci), itd. itp.

Ostatnio edytowany przez amilold - 05-02-2007 o 10:52.

stary 05-02-2007, 12:09   #149
Leztat
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: Kotowice

Stan: Początkujący
Imię: Underek
Profesja: Knight
Świat: Zanera
Poziom: 21
Poziom mag.: 3
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez amilold Pokaż post
Lol, bez sensu. Palem nie trzeba dlugo trenowac, wystarczy wbic 40 dista i mozna isc expic oplacalnie na wielu potworach takich jak cyce lub ghoule. Trening na rooku to smiech na sali, skille leca 100+ razy wolniej niz na mainie.

Trening na rooku jest bez sensu, powtarzam po raz kolejny. Skille leca 100+ razy wolniej niz na mainie. I na rooku nikt nie ma gorzej ani lepiej, wszyscy przechodza tak samo niezaleznie czy ktos bedzie sorcem/drutem czy knightem czy palem.
Wiem ze za bardzo niema sensu ale taka jest prawda, zawsze nabijesz ten 15-17 skil to zawsze lepiej bo na roku magi nie ma
Leztat jest offline  
stary 05-02-2007, 12:40   #150
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

@up

tylko ze wbicie tego skila na mainie to 30 min roboty
stary 05-02-2007, 12:49   #151
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Leztat Pokaż post
Wiem ze za bardzo niema sensu ale taka jest prawda, zawsze nabijesz ten 15-17 skil to zawsze lepiej bo na roku magi nie ma
15 dista to na rooku 3 godziny roboty. Wiem, bo jak gralem rookstayerem to trenowalem dystans.

Na mainie wbijesz 17 dista w ciągu 10 minut.

3 godziny a 10 minut to chyba jednak jest roznica.

Ostatnio edytowany przez amilold - 05-02-2007 o 12:52.

stary 05-02-2007, 13:20   #152
Ryszard111111
Użytkownik forum

Lokacja: Barlinek

Imię: Ultar Graf
Świat: Harmonia
Poziom: 18
Skille: 67/66
Poziom mag.: 4
Ryszard111111 ma numer GG 912488 Send a message via Skype™ to Ryszard111111
Domyślny 40 dista hahaha

Ludzieeee jacy wy jestescie ograniczeni
Nie wiem czy sie smiac czy plakac.
Czy dla was 40 skille to jest jakas granica po ktorej zyjesz jak w raji i expisz w oszalamiającym tępie??
40 dysta to jest nic.prawie jak zero.
Tym bardziej ze u palka skille dosłownie zapieprzają w porownaniu z knightem.
te skille 70 to jest minimum bo wtedy mozna powiedziec o dobrym i szybkim expie palkiem.
Ryszard111111 jest offline  
stary 05-02-2007, 13:29   #153
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryszard111111 Pokaż post
Czy dla was 40 skille to jest jakas granica po ktorej zyjesz jak w raji i expisz w oszalamiającym tępie??
te skille 70 to jest minimum bo wtedy mozna powiedziec o dobrym i szybkim expie palkiem.
Nom, faktycznie. A 7 lvl'i w 2 dni paladynem od 21 do 28 to wcale nie jest szybkie expienie. Zwłaszcza siedząc na expowisku po 4h.

Od 40 dista zaczyna się po prostu zwracać choćby na rotwormach na Edron z lootbagiem. A skoro się zwraca z expa, to na cholerę ślęczeć nad treningiem, przy którym nie dość, że dist leci wolniej, to jeszcze wydajemy kasę, która nam się nie zwraca?
P0nury jest offline  
stary 05-02-2007, 13:38   #154
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
i to powiedzial 18 lvl knight

tak samo jakbym ja zaczal tutaj mowic jak to zle jest grac druidem, sic!
stary 05-02-2007, 13:38   #155
Ryszard111111
Użytkownik forum

Domyślny

Dobra przesadzilem z tym 70 distem jestescie bardziej doswiadczenie ale i tak do 50 skilla bym posiedzial to jest kilka godzin wiecej a róznica w hitach jest jest duza.

sry
stary 05-02-2007, 13:41   #156
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Dobra przesadzilem z tym 70 distem jestescie bardziej doswiadczenie ale i tak do 50 skilla bym posiedzial to jest kilka godzin wiecej a róznica w hitach jest jest duza.

sry
Ano, to jest parę godzin, tylko po cholere je marnować na trenowanie, skoro można ten dist SZYBCIEJ wbić podczas expa? A zawsze wpadnie też parę k expa, jak i trochę kasy.
P0nury jest offline  
stary 05-02-2007, 13:47   #157
Ryszard111111
Użytkownik forum

Domyślny

Kasa moze i sie zwraca.
Ale wyobraz sobie noobka pierwsza postac zero eq zero kasy i jest palkiem po pierwsze musi na eq uzbierac i jeszcze kase na bolty czy chociazby strzały.
tymbardziej na facc.Z pacc to inna bajka. wiec zrozum innych.I kazdy ma inne zdanie.
stary 05-02-2007, 13:53   #158
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Kasa moze i sie zwraca.
Ale wyobraz sobie noobka pierwsza postac zero eq zero kasy i jest palkiem po pierwsze musi na eq uzbierac i jeszcze kase na bolty czy chociazby strzały.
tymbardziej na facc.Z pacc to inna bajka. wiec zrozum innych.I kazdy ma inne zdanie.
Zrozum ze podczas skillowania nie zwraca sie kasa wydana na bronie miotane, natomiast podczas expa z distem 40+ zwraca się kasa wydana na strzały. Więc jesli ktos chce zarobic to powinien expic, a nie skillowac.

stary 05-02-2007, 13:55   #159
Ryszard111111
Użytkownik forum

Domyślny

Palek treni na trollach a z nich lecą speary wiec po co ma kupowac??
stary 05-02-2007, 13:56   #160
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Kasa moze i sie zwraca.
Zdarza się. Ja po rotach biegałem tylko w scarfie. Z zarobionej kasy kupiłem sobie eq koło 20 lvl'a.

Btw., powiedz mi, jak ten newbie, pierwsza postać, zero eq, zero kasy ma kufa trenować? A raczej czym i na czym? Kase na allegro ma kupić na te speary? Wyżebrać? Poza tym nie wszyscy grają na pvp, żeby mieć monka do skillowania, ergo nie mają na tych pvp kumpli do stawiania monka (co jest kosztowną zabawą. Na pewno nie będzie stać low lvl newbie na zakup monka.)

@up - jak paladyn ma jeszcze latać na trolle po speary do treningu, to ten trenujący łukiem na rotach osiąga jeszcze większą przewagę. Odjeżdża Ci w lvl'u i diście. A Ty nie potrafisz mu nawet w diście odjechać.

Ostatnio edytowany przez P0nury - 05-02-2007 o 13:57.
P0nury jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania