|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Czytając forum na Tibia.pl wiele razy natknąłem się na interesujące pomysły. Pomysły były wytworem oczywiście samych graczy, ale co z tego, że mamy dobre pomysły tutaj, skoro to i tak nic nie wniesie do Tibi. Dlatego pozwoliłem sobie stworzyć temat na Tibia.com forum w dziale Proposals - czyli propozycje ![]() Propozycja dotyczy profesji, która jak my wszyscy wiemy istnieje, a nie jest uwzględniona w Tibi, mianowicie Rookstayer. W temacie na tibia.com będzie wyjaśnione więcej, tutaj zamieszczę tylko taki mały skrót: Propozycja: 35lvl non voc z premium account, może za opłatą w wysokości 50k, otrzymać tytuł Rookstayera u Oracle. Tytuł ten jednak nie wnosi nic, nie ma szybszego HP regeneration czy coś w tym stylu. Dzięki temu że mamy ten tytuł nie bedziemy mogli już nigdy przejść na maina. Ma to na celu ochronę przed hackerami. Proszę was, drodzy Rookstayerzy, o wypowiedzenie się właśnie w tym temacie: http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1536679 Im więcej głosów poparcia tym lepiej, większa szansa na to, że zostaniemy zauważeni. Wiec jeśli macie kolegów Rookstayerów z innych państw podeślijcie im ten link. Tylko należy pamiętać: Posty tylko w języku angielskim, jeśli nie znasz angielskiego, nie pisz, albo wystarczy samo "I Agree" W tym temacie możecie również pisać komentarze odnośnie tego pomysłu, jednak jego celem jest raczej naświetlenie sprawy na forum Tibia.com. Możecie mi wierzyć, CipSoft czyta tamto forum i wiele razy już czerpało z niego swoje pomysły na kolejne updaty. Dzięki ![]() EDIT @down Masz racje, poprawiłem. Pewnie jest i więcej błędów, mój angielski nie jest doskonały na bank ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 09-02-2007 o 11:35. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Gofin
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
Poziom: 24
Skille: 22/24
|
![]() Myślę, że jest to przynajmniej bardzo dobry pomysł. Może w końcu CipSoft dostrzeże zapominanych dotychczas Rookstayerów.
Edit: Może się czepiam, ale znalazłem błąd! Napisałeś "pięć", a nie "piąty" ![]() Ostatnio edytowany przez Gofin - 09-02-2007 o 11:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 07 2006
Lokacja: Legnica
Imię: Shakon Nerana
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dark Warriors
Świat: Nerana
Poziom: 30+
Skille: --//--
Poziom mag.: 33
|
![]() Taaa całkiem dobry pomysł ale znowu all dla PACC
![]() Edit@: Mimo to podpisalem sie pod tym ![]() Ostatnio edytowany przez Atin Cler - 09-02-2007 o 16:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Imię: Insane Woman
Poziom: 25
Skille: 21/25
|
![]() Dobra inicjatywa.
Popieram kolegę ![]() Wpisałem się na forum.tibia.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rook-User roku 2007
|
![]() Nie dziw sie, CipSoft musi zarabiac, skoro bedzie nowa opcja to musza cos z tego miec.
A i skoro promocja dla innych profesji jest dla paccow wiec na rooku tez powinna.
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: KrainaNibyNiby
Imię: Eternia eht tseb
Świat: Eternia
Skille: 26 fist
|
![]() ..........
Ostatnio edytowany przez Ciufcia - 05-02-2009 o 00:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
|
![]() Świetny pomysł, Klocku (nie obraź się, że na forum.tibia.com nazwałem Cię, jak nazwałem =p), jestem pełen podziwu. Mam nadzieje, że wreszcie czyjeś oczy zwrócą się w stronę naszej wysepki, choć niekoniecznie w 100 procentach w to wierzę. Na wszelki wypadek będę miał 50k pod ręką... ;>
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: God Wars Dungeon
Stan: Na Emeryturze
Imię: Tathar von Xellio
Gildia: Rook Balanced
![]() |
![]() Heheheh....może CiPy dostrzeżą urok Rookgaardu i ludzi poświęconych tej wyspie. Wkońcu jednak coś robimy dla nich no nie? Odkrywamy Tajemnice Rookgaardu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2005
Lokacja: London
Imię: Sirblaze
Gildia: Brainstorm
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: Forgot
Poziom mag.: jw
|
![]() To ma sens, sugerowalbym jednak pozmianiac pewne detale i szansa powodzenia bylaby napewno wieksza. Panie Klocku gdyby tak sprobowac zmienic wymagania tak jak sugeruje Master Slayer i przy tym poparl ta idee.
Czytalem ich propozycje zmian ktora zostala stworzona jeszcze przed zimowym updatem i.. mam wrazenie ze nie chca przeforsowac tego co nie jest ich dzielem. Dlatego tez moznabyloby doprowadzic do pewnego kompromisu stron, zmieniajac wymagania a takze kilka pewnych detali. Jestem tez przekonany ze jednym z glownych czynnikow dlaczego niektorzy nie chca poprzec tego pomyslu jest propozycja "ochrony przed hackerami" co w moim mniemaniu nie jest zla idea jednak wyglada nieco nie realnie.. trudno jest mi wyobrazic sobie Cip-ow chroniacych jedynie nacje z Rookgaardu, zreszta kto nie odwiedza podejrzanych stron ten napewno nie zostanie "shackowany" Chetnie popre ten pomysl jednak z mojej strony mysle ze moze byc zawsze bardziej dopracowany, nie ze sie czepiam bo samemu ciezko mi powiedziec jakie bylyby najlepsze wymagania/korzysci w tym wypadku, co by jednak nie bylo popieram voc dla Rookstayerow. Regards |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rook-User roku 2007
|
![]() Cytuj:
Zainteresowanych zapraszam do tematu na tibia.com ... PS Co do tego "shackowania" to nie tylko stronki i keyloggery niestety są zagrożeniem, chodzi o to, że hasło i account wysyłąne są w szyfrowanych pakietach, niestety klucz którym są szyfrowane jest zbyt prosty na dzisiejsze maszyny i programy. Może on dział kilka lat temu ale teraz dla przeciętnego hackera podłaczonego do LANa czy Neostrady np w bloku to raptem 5h roboty ![]() To tak na marginesie ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 11-02-2007 o 20:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() Cytuj:
O ile wiem, hasło/nr konta są szyfrowane metodą RSA z kluczem o długości 1024 bitów. Jeżeli ktokolwiek potrafi to złamać, to raczej odbierze nagrodę $100,000 z RSA challenge lub obrobi wszystkie banki świata, a nie będzie hackował sobie kolegów po LANie. No chyba że coś przeoczyłem i Tibia faktycznie nie jest tak bezpieczna jak myślałem? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() W twoim poscie na tibia.com powinno byc 'fifth', a nie 5, bo ktos moze pomyslec, ze zrobic piec profesji 'Rookstayer'
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rook-User roku 2007
|
![]() Cytuj:
@Valderor [OFFTOP] Właśnie hasło nie jest szyfrowane RSA, możliwe że później jak wyjdzie z servera to tak, ale w LANie kiedy pakiet idzie do servera to nie jest tak dobrze strzeżone, przynajmniej z tego co zauważyliśmy, możemy się mylić ofcourse. Nie jestem hakierem wkońcu ^.- [/OFFTOP]
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 12-02-2007 o 11:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 09 2005
|
![]() pomysł jest swietny...
Ale profesja powinna sie nazywac cos w stylu 'The Guard' - i dostawac sie bedzia ja od Dallheim'a - to mialo by sens przylaczyc sie do strazy rookgardu. I klimat RPG oddaje. I w sumie kazdy rookstayer jest straznikiem (powinnibyc) tej wyspy, ie pomagas slabszym, pilnowac porzadku itp ![]() Ostatnio edytowany przez Joghurt - 12-02-2007 o 14:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() To jest dobry pomysł
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rook-User roku 2007
|
![]() -.- co za typ! Powiedziałem że się propozycja uległą zmianie za sprawą Master Slayera, poczytaj na tibia.com masz przecież link. Po co się wypowiadasz jak nie masz bladego pojęcia o co chodzi...
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 07 2006
Stan: Rookstayer
Imię: Michcio Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Morgana
Poziom: 8
Skille: 15/16
![]() |
![]() @Instynkt
Przecież sama nazwa Rookstayer jest w 100% dobra. Oczywiście można by rozważać nad różnymi odmianami Rookstayera, np. osoba osiągająca lvl 75 mająca pacca co kupiła promocję za 40k może wykupić następną promocję za 60k która miała by nazwę RookMaster. Oczywiście ja podaję tylko pomysły więc nie musicie mnie słuchać ![]() |
![]() |
![]() |