|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Z drugiej strony, po paru przemyśleniach, to święto może mieć rację bytu. Racja, że każdy dzień jest dobry na utwierdzanie w sile swojego uczucia. Ale myślę, że jako dzień, w którym można "bezkarnie" wysyłać listy miłosne do skrytych sympatii, jest jak najbardziej na miejscu. Niby też każdy dzień na to dobry, ale de facto mało kto zapala świeczki na grobach codziennie, po to jednak mamy te "święta".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zbanowany
|
![]() Ja zapalam świeczki na grobach przeważnie raz na 2 tyodnie. To jest jakby ustalona częstotliwość. Mówić sympatii "kocham cię" powinno się codziennie, tak jak co 2 tygodnie zapalić świeczkę. Ale wiem o co Ci mniejwięcej chodzi.
Walentynki jakoś uszłyby w tłumie, gdyby nie to, że zostały stworzone nie przez zakochanych ani dla zakochanych, lecz przez przez buissnessman'ów dla pieniędzy. Kolejnym "przeciw" jest to, że ten dzień dobija niejednego samotnego. Mnie nie, jeszcze jakoś nie czuję potrzeby bliższego związku, ale jak widzę nawalonych kawalerów w barach mlecznych 14 lutego... |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Dziura nieopodal Thais
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Adamrosz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Poziom mag.: 55
|
![]() Oj, żeby o sobie pisać z wielkiej litery, to potrzeba dużej dozy egoizmu i szczyptę samouwielbienia.
Wracając do tematu Święta Zakochanych, uważam, że jak ktoś coś do kogoś czuje, ale boi się to wyznać, to i Walentynki nie pomogą. Plusem jest jednak to, że przedstawienie walentynkowe u mnie w szkole będzie na tej godzinie, na której zaplanowany jest WF, a więc same plusy! ^.^
![]() |
![]() |
#86 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2007
Imię: Bisclavert
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 71
![]() |
![]() Cytuj:
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2006
![]() |
![]() Cytuj:
Walentynki wg mnie to nawet ważny dzień tylko, że skomercjalizowany w dziesiejszych czasach. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Chcąc, nie chcąc i tak największą kasę zbijają na tym producenci tych wszystkich czerwonych gadżecików. Zawsze ktoś na tym robił kasę i tego się nie zmieni. Np. św. Walenty mało ma wspólnego z tym świętem, potrzebny był chyba tylko do nazwy święta. Ostatnio edytowany przez Korektor - 13-02-2007 o 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: Pakistan
Stan: Niegrający
Imię: Pan Paniowski xD
Gildia: Meneland explorers
Świat: kula ziemska
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
![]() |
![]() up@: poczytaj - i dowiesz się co ma wspólnego z tym owy święty walenty...
top: Ja jakoś... niewiem, nie podchodzę do tego święta z entuzjazmem, nudzi mnie ono, dla mnie to normalny dzień, jak byłem mały... Ah... Oszczędźmy szczegóły...
![]() |
#91 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() A na Boże Narodzenie jest inaczej? Czemu na to święto tak nie narzekasz?
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
|
![]() Z tego co pisał to nie ma dziewczyny, a wiadomo że zazwyczaj ci narzekają na Walentynki.
![]() |
#93 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2007
Imię: Bisclavert
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 71
![]() |
![]() Cytuj:
i tyle wspolnego...
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() czesami tez geje narzekaja
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
@down, Tutaj np. wszyscy nienawidzą Blogu 27 ale na bravo.pl to ma wzięcie. Zależy od strony. Założę się, że na bravo.pl wszystkie russhoffe są za walentynkami, Odnośnie przerżnięcia na wszystkie strony: OMG, tylko nie to ;-P fuj Ostatnio edytowany przez Korektor - 13-02-2007 o 19:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Nagle wszyscy są przeciw Walentynkom albo jakiejkolwiek jej części..14 Luty to takie perpetum mobile niedługo będzie. Wszyscy przeciw, nikt tego nie chce a mimo to Walentynki rządzą. To jest tak jak w jakimś temacie o Dodzie..wszyscy piszą, że zerowe IQ, że głupia, że przesadza a tu nagle ktoś dowalił wszystkim, że jakby przyszło co do czego to każdy by ją przerżnął na wszystkie strony.. x.x
>down Blue Cafe to pryszcz przy Ich Troje rok temu o.O Ostatnio edytowany przez Bastash - 13-02-2007 o 21:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Bastah: Blue Cafe też tak jakoś dziwnie się kiedyś na Eurowizję dostało, nikt na nich nie głosował, a eliminacje wygrali.
A co do Dody, wszyscy uważają ją za debilkę, ale jakby ktoś posłuchał CO ona śpiewa, to raczej by zmienili zdanie.
![]() |
![]() |
#99 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2007
|
![]() Cytuj:
Nawet jeśli jakiś pieprzony biznesmenik zbija na tym kasę, to myślę że warto. Chociaż 14. lutego niekoniecznie wiąże się z jakimiś szczególnymi wydatkami.
![]() |
![]() |
#100 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
Ja rozumiem, że większość z Was uważa, że wyznawanie miłości czy obdarowywanie się powinno mieć miejsce częściej niż raz w roku - i w pełni się z tym zgadzam. Nie rozumiem jedynie czemu tak wszyscy tutaj wrzucają na to "święto". Równie dobrze można pluć na dzień matki czy imieniny jednak zapewne większość z Was w pewien sposób obchodzi te święta. Niektórzy uważają, że fajnie jest olać walentynki. Chyba tylko dla tych, którzy są sami. Jestem ciekaw czy podobnie byście zlewali na to święto i nawet symbolicznej kartki/kwiatka nie dali tej drugiej osobie gdybyście z nią byli. Bo nawet gdy od początku ustalamy sobie, że takiego rodzaju świąt nie obchodzimy zawsze pozostaje pewien żal i niedosyt gdy twoja ukochana osoba zapomni o tym, że 14 lutego uznaje się dniem zakochanych i w żaden sposób (chociażby ten najbardziej banalny) nie przekaże/przypomni ci tego jak bardzo cię kocha.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! Ostatnio edytowany przez Raul - 13-02-2007 o 20:25. |
|
![]() |
![]() |