Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki

Notki

Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum.
Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią

Pokaż wyniki sondy: Czy ten post.....
Pomogl wam zrozumiec swoje bledy 51 37.50%
mial dobra tresc 72 52.94%
pokazal wam ze to ja jestem wielki noob 28 20.59%
olaliscie na calego? 17 12.50%
Sonda z możliwością wyboru wielokrotnego Głosujących: 136. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-02-2007, 22:47   #401
Frodoriver
Użytkownik Forum

Frodoriver's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 31
Skille: 66/65
Poziom mag.: 4
Oczko

Super post w koncu zrozumialem ze i ja jestem noobem wiec postanowilem to zmienic. MOze nie takim jak niektorzy. Najbardziej wkurzające jest to jak taki Polak pojdzie na Fibule ropnie DSa a drugi zablokuje ci wyjscie. I co? Przychodzi anglik i ratuje cię od deda. Chyba troche wstyd, że Polak POlaka blokuje. nie?
Alex Nalius [8]: I amm noob
Pogromca Farfocla [30]:
Alex Nalius [8]: plss itens
Frodoriver jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-02-2007, 23:28   #402
Gawre
Użytkownik forum

Gawre's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005

Świat: Secura
Poziom: ~~
Domyślny

hmmm nie czytalem wszystkich 41 stron tego tematu, poniewaz mi sie poprostu nie chcialo . Ale wracajac do tematu to powiem, ze w calej mojej "przygodzie z Tibia" to wszystkie nooby jakich spotkalem to byly wlasnie dzieci w wieku 13-16 lat. Mimo ze teraz w Tibie gra wiele "mlodych" osob to mozna spotkac (zadko, bo zadko ale mozna) "dziecko" ktore moze nas czegos nauczyc, jak rowniez mozna spotkac "starego wyjadacza" o ktorym od razu pomyslimy 'ja pier**** big noob'. Ale na koniec takie moje male spostrzezenie, jezeli spotkacie na swojej drodze "nooba", ktory dosyc mocno zalezie wasm za skore to nigdy nie wyzywajcie go od najgorszych, bo to tylko pogorszy sytuacje, ale sprobojcie grzecznie i bez ostrych slow porozmawiac z nim i rozwiazac zaistnialy problem, w wiekszosci sytuacji to naprawde pomaga a i czasem nawet laczy graczy.

Ostatnio edytowany przez Gawre - 17-02-2007 o 23:35.
Gawre jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2007, 01:36   #403
Omernon
Użytkownik Forum

Omernon's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2007
Lokacja: Poznań

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gawre Pokaż post
hmmm nie czytalem wszystkich 41 stron tego tematu, poniewaz mi sie poprostu nie chcialo . Ale wracajac do tematu to powiem, ze w calej mojej "przygodzie z Tibia" to wszystkie nooby jakich spotkalem to byly wlasnie dzieci w wieku 13-16 lat. Mimo ze teraz w Tibie gra wiele "mlodych" osob to mozna spotkac (zadko, bo zadko ale mozna) "dziecko" ktore moze nas czegos nauczyc, jak rowniez mozna spotkac "starego wyjadacza" o ktorym od razu pomyslimy 'ja pier**** big noob'. Ale na koniec takie moje male spostrzezenie, jezeli spotkacie na swojej drodze "nooba", ktory dosyc mocno zalezie wasm za skore to nigdy nie wyzywajcie go od najgorszych, bo to tylko pogorszy sytuacje, ale sprobojcie grzecznie i bez ostrych slow porozmawiac z nim i rozwiazac zaistnialy problem, w wiekszosci sytuacji to naprawde pomaga a i czasem nawet laczy graczy.
Obraziłeś mnie teraz. Według mnie największe n00by to to 12 latkowie którzy się właśnie podają za 16-17 latków. Zresztą to prawda, ponieważ osoby które mają więcej niż 12 lat mają są najczęściej na tyle wyrośnięci(umysłowo) że się nie zniżają do takiego poziomy jaki prezentuje 12 latek.
Na to przykładów jest wiele, np. ja expiłem na cyclopach i przychodzi pewien 12 latek i zabija mojego cyclopa i mówi mi tak: spier****j z mojego expowiska (tu zaczyna straszyć mnie kumplami oraz tym że to jego n00b char) ja oburzony bo ja ten exp zająłem 30 min temu i miałem prawie następny lev a ja próbowałem wyjść z tego bez kłótni i mało inteligentnych słów, a on tylko szedł za mną i mnie blokował, więc po 5 minutach nie wytrzymałem i summowałem fire elementa i go zabiłem bo mi nerwy puściły! A na koniec znasz takie słowo jak Ortografia?
Omernon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2007, 14:41   #404
v0n_oswiec0ny_
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 11 2006
Lokacja: Wroclaw - Peterborough

Stan: Usunięty
Imię: kupa
Gildia: kupa
Świat: kupa
Poziom: ;/
Skille: kupa
Poziom mag.: :/
v0n_oswiec0ny_ ma numer GG 3302954
Pergamin czlowieku sam przemysl swoje zachowanie!!! :|:|

nie wiem czy tylko ale Omernon nie jest tutaj noobem, newbe ani nabem ani nobem...
Moze jest w malym stopniu ale napewno nie takim jak 90% osob co sie wypowiedzialo wliczajac mnie bo nie moge stwierdzic ze nie jestem noobem, newbe ani nabem ani nobem, poki ktos mi tego nie powie kto juz jest bardziej doswiadczony... bo wkoncu skad ja mam wiedziec czy jestem czy nie skoro jestem nie doswiadczony?

teraz nastepne 3 gorsze(mamy razem 6 )

moja ocena artykulu 3/10 tylko za to ze sie starales i miales dobre checi i nie bronie noobostwa ale duzo faktu pomyliles

@edit
Dorzucam nastepne 3 grosze i teraz ja Ciebie skrytykuje(mamy 9)

napisales takie cos:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez WszechStronny Pokaż post
nOOb- gracz, który nic nie wie, ale twardo się zapiera ze wie i ze to ty jesteś nOOb
newbie(lub noobie, zależy jaki kraj)- gracz, który nic nie wie, ale się przyznaje i darzy do poprawy
i to jest G O W N O P R A W D A ! ! ! !
Mowisz ze mylimy pojecia a ty to co?! Pisalem strone wczesniej co to znaczy nob&nab, newbe i noob wiec nie pieprz glupot ziomek
nie bede sie powtarzal wiec odwoluje do strony numer 40 KLICK
.................................................. ...

koniec listu, jak zawsze mowil dla was vOn GruBe JaJo

pzdroO 4 all, cYa in da Tiolet

13:20 Geno Deru [8]: jetses trentwy

HAIL DANCING SHADOWS!!!
Even if I wasnt in that Guild I Love THEM : )

~~HI~~
~~BYE~~

Ostatnio edytowany przez v0n_oswiec0ny_ - 18-02-2007 o 15:04. Powód: powod pytania?
v0n_oswiec0ny_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2007, 15:17   #405
Omernon
Użytkownik Forum

Omernon's Avatar

Domyślny

Moim zdaniem nie jesteś n00bem ani newbie v0n_oswiec0ny_. A teraz apeluje do wszystkich . Jeśli zamierzacie chwalić temat Wszechwiedzącego to przeczytajcie artykuł v0n_oswiec0ny_ na stronie 40 oraz mój też na stronie 40.
stary 18-02-2007, 22:42   #406
Kempna_Mce
Użytkownik forum

Kempna_Mce's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2007
Lokacja: Mysłowice

Imię: Kempna
Świat: Unitera
Poziom: 20
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Kempna_Mce ma numer GG 5315659
Domyślny

zgadzam się z tym, że Polacy to największe noobki! nie tylko z tych powodów, które są wypisane powyżej ale też dlatego, że miałam pewną sytuację jak trenowałam. Podszedł br i się pyta:
Brazylijczyk: Br?
Ja: Pl
Brazylijczyk: Fuck You!

i wybił mi wszystko + ukradł parcele za to że pl jestem... i o czym to świadczy..? o polskich noobkach. przez takich cały świat już wie że polski naród, to naród nOObÓw!! nie wiem czy da się to jeszcze zmienić... bo ja też pawam coraz większą nienawiścią do polskich noobów...
Kempna_Mce jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2007, 23:10   #407
Omernon
Użytkownik Forum

Omernon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kempna_Mce Pokaż post
zgadzam się z tym, że Polacy to największe noobki! nie tylko z tych powodów, które są wypisane powyżej ale też dlatego, że miałam pewną sytuację jak trenowałam. Podszedł br i się pyta:

i wybił mi wszystko + ukradł parcele za to że pl jestem... i o czym to świadczy..? o polskich noobkach. przez takich cały świat już wie że polski naród, to naród nOObÓw!! nie wiem czy da się to jeszcze zmienić... bo ja też pawam coraz większą nienawiścią do polskich noobów...

Ale w końcu możemy się czymś pochwalić!
stary 18-02-2007, 23:23   #408
Furiozzz
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 02 2007

Domyślny

Jeno krotkie slowko LOL
Furiozzz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2007, 23:27   #409
Omernon
Użytkownik Forum

Omernon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Furiozzz Pokaż post
Jeno krotkie slowko LOL
Jedno krótkie słowo Ortografia!
stary 21-02-2007, 11:19   #410
Elder Nagan
Zbanowany

Elder Nagan's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2005

Domyślny

Chcecie sie pozbyc noobow? Wybijcie polakow

Ja wybijam polakow i po ich smierci zawsze jest to samo

Oddaj mojego loota bo bedzesz mial hunta
ja: lol mam 13 lvl to ejst pk char zabilem cie wiec po co mam ci loota oddawac?
kurwa, zobaczysz najebie cie na rl spotkam cie kurwa to cie zbaije ****u dymany. Ja pierodle polak polaka zabija, powinienes za*******ac tych jebanych brazoli
ja: br nie sa noobawmi w porownaniu do pl
Huhauahauhauhauahauhauahauhauhauahauhauahauhauhaua hauhauhauahuah idiota jestes..
ta?! To mozesz pozegnac sie z itemami ^^

5 minut pozniej..

Ej prosze oddaj mi moje itemy zarabialem na nie dlugo

Plx oddasz?

oddaj wez

oddaj

To jak oddasz?

za kazdym razem tak jest, ze gdy zabije polaka wpierw mnie straszy kolegami, nastepnie mowi ze mnie pobije na RL, a na koncu prosi zebym mu oddal jego itemy -.-

jedym slowem HAIL BR

nie lubie gdy polacy wyzywaja brazylijczykow, z graczami z brazylii lubie chodzic na hunty bo oni nei kantuja.

Bylem na dlach z 2 br (ja ed) mialem kicka i myslalem ze juz padlem ale gdy juz mi net wrocil zalogowalem sie i patrze ze br stali i czekali az sie zaloguje uhajac mnie przy tym...polak pewnei by zszedl na dol i poczekal az padne...
Elder Nagan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 00:12   #411
Omernon
Użytkownik Forum

Omernon's Avatar

Domyślny

Może i to prawda ale nie każdy polak taki jest.
Musisz się z tym pogodzić że niektórzy nie są najmilsi.
stary 23-02-2007, 11:44   #412
Voldemort
Użytkownik Forum

Voldemort's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2007
Lokacja: Iława

Voldemort ma numer GG 7576268
Domyślny

WszechStronny I już wiem czemu.... bo większość Polaków to nooby, nie newbie, nie noobki, tylko nOOby przez duże. Chociaż jesteś trochę zbyt surowy,
nie wiem dlaczego PLX jest takie okrutnie złe,
to przecież tylko taki skrót.

Ostatnio edytowany przez Voldemort - 16-11-2007 o 23:33.
Voldemort jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-02-2007, 12:40   #413
Anpy
Użytkownik Forum

Anpy's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2006

Profesja: Druid
Świat: Guardia
Poziom: 33
Poziom mag.: 35
Domyślny

Duża większość, ale nie wszyscy grający z Pacciem to największe Nooby w całej Tibii. Chodzą kradną, kozaczą i panoszą się po całym tibijskim świecie. Naśmiewają się ze słabszych Facc'ów. To mnie najbardziej denerwuje.
stary 24-02-2007, 18:40   #414
Bezwolakinho
Użytkownik Forum

Bezwolakinho's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2007

Domyślny

W sumie artykuł niegłupi... A tak po za tym to ja tez jestem chyba noobkiem (z całym czasem przez coraz mniejsze "o" ;] ). Pociesza mnie to, ze mój taki znajomy, to ma 25 lvl, i lata po depo, błaga o jedzenie nawet... ;/
stary 25-02-2007, 16:51   #415
v0n_oswiec0ny_
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 11 2006
Lokacja: Wroclaw - Peterborough

Stan: Usunięty
Imię: kupa
Gildia: kupa
Świat: kupa
Poziom: ;/
Skille: kupa
Poziom mag.: :/
v0n_oswiec0ny_ ma numer GG 3302954
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elder Nagan Pokaż post
Chcecie sie pozbyc noobow? Wybijcie polakow

Ja wybijam polakow i po ich smierci zawsze jest to samo

Oddaj mojego loota bo bedzesz mial hunta
ja: lol mam 13 lvl to ejst pk char zabilem cie wiec po co mam ci loota oddawac?
kurwa, zobaczysz najebie cie na rl spotkam cie kurwa to cie zbaije ****u dymany. Ja pierodle polak polaka zabija, powinienes za*******ac tych jebanych brazoli
ja: br nie sa noobawmi w porownaniu do pl
Huhauahauhauhauahauhauahauhauhauahauhauahauhauhaua hauhauhauahuah idiota jestes..
ta?! To mozesz pozegnac sie z itemami ^^

5 minut pozniej..

Ej prosze oddaj mi moje itemy zarabialem na nie dlugo

Plx oddasz?

oddaj wez

oddaj

To jak oddasz?

za kazdym razem tak jest, ze gdy zabije polaka wpierw mnie straszy kolegami, nastepnie mowi ze mnie pobije na RL, a na koncu prosi zebym mu oddal jego itemy -.-

jedym slowem HAIL BR

nie lubie gdy polacy wyzywaja brazylijczykow, z graczami z brazylii lubie chodzic na hunty bo oni nei kantuja.

Bylem na dlach z 2 br (ja ed) mialem kicka i myslalem ze juz padlem ale gdy juz mi net wrocil zalogowalem sie i patrze ze br stali i czekali az sie zaloguje uhajac mnie przy tym...polak pewnei by zszedl na dol i poczekal az padne...
masz racje ale wiesz... popatrz na inne gry gdzie nie ma tak duzo polakow? ;] to nie spotkasz takiego noobostwa bo wiedza ze ich jest malo, wiec sie trzymaja razem, pojdz na swiat gdzie jest 60-70% to br to zobaczysz jak br, br bedzie bil... za to ze jest "noobem br" wiec mi to nie pieprz glupot stary... pojdz na swiat gdzie malo jest polakow nie beda cie bic polacy... a PK charem zawsze sie bije pierwsza lepsza osobe, jakbys na mnie trafil to bys padl po sekundzie nie straszylbym cie tylko odrazu naslal kolege, albo sam bym cie ubil moim innym charem albo sprobowal tym co mi ubiles, tylko ze z lepszym wyposazeniem bym poszedl(zreszta wszystko od lvl zalezy )... pzdroO

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kempna_Mce Pokaż post

i wlasnie pokazales jaki ten BR byl noob on tobie zabil potworki dlatego ze byl noobem a nie ze jestes Polakiem, noob zawsze bedzie noob nie zaleznie od narodowosci, czlowieku jak patrzysz na narodowosc to dyskryminujesz, czyli jakbys byl na moim swiecie bys za to padl bo nienawidze dyskryminacji, ja bym tego BR zabil a zreszta skad wiesz ze to BR? moze to byl PL tylko chcial sie popisac swoich pieknym angielskim... wkoncu POLACY to noob nie? wez skoncz czlowieku...
.................................................. ..........................
jak zwykle mowil dla was Von Grube Jajo

pzdroO 4 all, cYa in da Tiolet

13:20 Geno Deru [8]: jetses trentwy

HAIL DANCING SHADOWS!!!
Even if I wasnt in that Guild I Love THEM : )

~~HI~~
~~BYE~~

Ostatnio edytowany przez v0n_oswiec0ny_ - 25-02-2007 o 17:01. Powód: Zapytaj Gozdzikowej, :] Jadzia wie najlepiej :D
v0n_oswiec0ny_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-03-2007, 20:44   #416
Omernon
Użytkownik Forum

Omernon's Avatar

Domyślny

Von oświecony moim zdaniem masz racje, wiele osób nie zwraca na to uwagi. Niech pograją w jakąś inna grę MMORPG
a nie ciągle kują w tibie, tam zobaczą sami jak się Polacy wspierają!
stary 04-03-2007, 17:51   #417
Xizibi
Użytkownik Forum

Xizibi's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2007
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Świat: Menera
Domyślny

Co do tych szwedów to bym sie nie zgodził.
Gram na Galanie a tam szwedzi to są poprsotu s********!
Chodzą i mowią Sweden Rox, Poland suckers and bitches!
chodza w kolry narodowe i nawalają Polaków.
A co do tego ze większśc Polaków to nooby to sie zgodze.
Chodza kradna i nawalaja. Ale szwedom to nie odpuszcze
np. Ide se raz expic a tu koles idzie i sie pyta
xxx-swe?
ja-no, pl
xxx- ded noob
i taka gadka moze na innych serwach jest inaczej ale na galanie szwedzi to chamy
Xizibi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-03-2007, 17:59   #418
Kolirn
Użytkownik Forum

Kolirn's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2006
Lokacja: Łódź

Imię: Kolirn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Aurea
Poziom: 100
Skille: 94
Poziom mag.: 19
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voldemort Pokaż post
WszechStronny I już wiem czemu.... bo większość Polaków to nooby, nie newbie, nie noobki, tylko nOOby przez duże OO.

Tak, a jednym z tych nOObów jesteś ty. I nie wiem czemu nie można mówić PLX,
to przecież taki skrót.
z tego co wiem skrót powstaje na bazie liter wyrazu 'skracanego' i sorry ale nie znam w języku angielskim słowa które wyraża prośbę i zawiera literę X... jest Please o ile PLZ to jeszcze zapis fonetyczny to wasze 'pliks' tylko denerwuje.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Anpy Pokaż post
Duża większość, ale nie wszyscy grający z Pacciem to największe Nooby w całej Tibii. Chodzą kradną, kozaczą i panoszą się po całym tibijskim świecie. Naśmiewają się ze słabszych Facc'ów. To mnie najbardziej denerwuje.
wejście z loot bagiem do dp edron nie jest problemem, spróbuj tak zrobić np w thais. powodzenia życzę.
detest me!
and survive in an unsightly way.........
run...
run...
and cling to life

Ostatnio edytowany przez Kolirn - 04-03-2007 o 18:01.
Kolirn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-03-2007, 18:19   #419
Aggro
Użytkownik Forum

Aggro's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2005
Lokacja: Szczecin

Świat: Refugia
Domyślny

100% racja. WIĘKSZOŚĆ polaków ciągle kradnie, noobuje i nie patrzy kto to. Przymila się, skosi item i s*******aj -.- 0 współczucia >.<

@Kempna_Mce

BRy sie nas plują i się nie dziwię. Ale oni też nie są święci. Nawet są gorsi od nas jeśli to możliwe.

Pozdro

Ostatnio edytowany przez Aggro - 24-03-2007 o 18:21.
Aggro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-03-2007, 12:53   #420
Stasiu1889
Użytkownik forum

Stasiu1889's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2007

Domyślny Ja się z tym całkowicie zgadzam

Zgadzam się Polacy to nooby.
Widziałem nawet 45lvl który zobaczył że 16lvl sprzedawał golden armor (nie wiem skąd ją miał) i od razu rzucił się na niego i chciał mu wcisnąć jakieś beznadziejne rzeczy.Co z tego wynika ???
Ze Polacy to naprawdę są n00by!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stasiu1889 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania