Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 22-02-2007, 13:17   #21
cite
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 05 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Druid Cite
Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
Domyślny

Ja nie wiem czy nawet do 40 trenowałem. Ale jak ktoś mówił żeby grać palem trzeba mieć dobry net, kick i byle gówno Cię zabije.

Ktoś mówił że pal na drugą postać bo sam się nie utrzyma - już któryś raz to słyszę - BREDNIE.

Na hunty nie jest potrzebny, bo jest słaby - nawet jak na dl idę muszę walić combo bolt+hmm, na szczęście z hmm walę już za 101

Czekamy na next update i balans profesji.

Jeżeli nie umiesz wybrać profesji ze względu która jest lepsza to weź to na sposób RPG, kim wolałbyś być?
cite jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-02-2007, 13:40   #22
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Picasso Pokaż post
Na Uniterze(najnowszy server) ludzie szukaja palow po kilka dni jak nie chca placic wyzszym lvlom :F
W sumie to ja nie wiem co im przeszkadza w palu, ze nikt tym nie gra. Ktos pierdolnal jakas glupote, ze palem trzeba trenic do 70 dista bo inaczej dupa zbita i sie ludzie przestraszyli. Ja olalem trening na 40, teraz mam 22lv i 57 dista co w zupelnosci wystarcza mi na kazdy hunt, ktory nie jest ograniczony niskim lv -.-
co rozumiesz przez "kazdy" ? ile bolcow musisz wpakowac zeby ubic draga?
sat jest offline  
stary 22-02-2007, 16:13   #23
Merbul
Użytkownik forum

Merbul's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
Domyślny

po waszych wypowiedziach wpisach doszedłem do wniosku ze zrobie drucia a nie moiże najta kurdee i znowu niewiem :/

Ostatnio edytowany przez Merbul - 22-02-2007 o 18:26.
Merbul jest offline  
stary 22-02-2007, 22:52   #24
halilo
Guest

Domyślny

Paladyn jest bardzo przyjemną profesja. Ostatnio znudzil mi sie sorc to wlasnie zrobilem sobie od podstaw pala i w 2-3 dni nabiłem 16 lvl i 42 dista. Trenowanie to nie problem bo juz od 8 lvl nalozylem na siebie tylko scale armor i dwarven shield i chodzilem na trolle caly czas treniąc na full atk zeby sie speary nie skończyły i dochodziły nowe. Praktycznie nie mialem momentu zebym musial ze zwyklej broni bic. A od okolo 33 dista skonczylem trening i zaczalem expic na trollach w ab ze strzal (oczywiscie na full atk) i wpada okolo 3-4k/h, dist leci dosc szybko i koszty sie zwracaja dwu-trzykrotnie bo jeszcze dorabiam strzaly podczas expa. Chodze tylko w scale armorze wiec capa na strzaly nie brakuje.

Sorc - wiadomo najlepsza profesja ale mi się znudził i zrobiłem pala
Drut - prawie to samo co sorc
Knight - gówno, jak będziesz wychodził z rooka to 3 razy sprawdź czy się nie pomyliłeś i nie napisałeś "knight" zanim klikniesz Enter bo ostrzegam ze bedziesz slono placil jakbys sie pomylil

stary 22-02-2007, 23:02   #25
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

Czy wiesz, że...

Nie ma lepszych i gorszych profesji? Przeczytaj http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531 .

Ostatnio edytowany przez d4rqu - 22-02-2007 o 23:09.
d4rqu jest offline  
stary 22-02-2007, 23:13   #26
cite
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 05 2004
Lokacja: Warszawa

Imię: Druid Cite
Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
(polecane jest wbicie troche shielda, ale nie konieczne).
Jeżeli nie zamierzacie blokować nie trenujcie, w osobę trzymającą kusze/luk wchodzi każdy hit. (jeżeli nie ma zbroi, tak czasami zbroja ochroni)

Ja blokuje od czasu do czasu wiec 70 tylko wbiłem.

Ostatnio edytowany przez cite - 22-02-2007 o 23:17.
cite jest offline  
stary 22-02-2007, 23:18   #27
halilo
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
Czy wiesz, że...

Nie ma lepszych i gorszych profesji? Przeczytaj http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531 .
Lol dajesz jakis poradnik przed 2 lat.

stary 22-02-2007, 23:21   #28
kozak-selena
Użytkownik forum

kozak-selena's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2007
Lokacja: Zielona Góra

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Apside
Świat: Selena
Poziom: 30
Skille: 75/61
Poziom mag.: 13
Domyślny

weź pallka ich jest stanowczo za mało. Są to the best fragger i szybko sie nimi expi. Kasy też mam niemało.

Jak bym założył tego typu temat pewnie został by skasowany i wpisano by powód: "rzuć monetą"
kozak-selena jest offline  
stary 23-02-2007, 18:07   #29
DarTra
Guest

Domyślny

Ja bym grał paladynem ale przeraził mnie pewien gracz (szkoda że nicku nie pamiętam ale by i tak nic nie dało... )

Powiedział bowiem że palek może tylko 50 strzał nościć i że każda strzała kosztuje z jakieś... 4-6gp :| szkoda że sie dałem nabrać...

A tera jestem rycerz

stary 23-02-2007, 18:46   #30
Den92
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 02 2007
Lokacja: Ankrahmun

Świat: Azura
Poziom: 44
Poziom mag.: 48
Domyślny

ja bym na poczatek wybral knighta (tak zrobilem) aby gre pozanc lepiej potem sorca albo palla. Tylko tu ten fakt ze pallem wiekszosc czasu skillowac trzeba a sorcem nie koniecznie trzeba m lvl trenic.
Den92 jest offline  
stary 23-02-2007, 21:24   #31
halilo
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Den92 Pokaż post
ja bym na poczatek wybral knighta (tak zrobilem) aby gre pozanc lepiej potem sorca albo palla. Tylko tu ten fakt ze pallem wiekszosc czasu skillowac trzeba a sorcem nie koniecznie trzeba m lvl trenic.
Ani palem nie trzeba skillowac ani sorcem trenic mlvla. Nie w tej epoce jesteś, koleś.

stary 23-02-2007, 21:40   #32
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Knight - gówno, jak będziesz wychodził z rooka to 3 razy sprawdź czy się nie pomyliłeś i nie napisałeś "knight" zanim klikniesz Enter bo ostrzegam ze bedziesz slono placil jakbys sie pomylil
Jesli ktos jest na tyle glupi zeby z uporem maniaka atakowac wszystkie potwory z broni na 100+ lvlu mając kasy jak lodu to i sorcem wiele nie osiągnie. Pomyśl trochę bo to naprawdę nie boli.
goburu jest offline  
stary 24-02-2007, 00:49   #33
pAnoramiks
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 02 2006

Domyślny

huuhuh...
palek rządzi! Ale tylko jak łazisz sobie sam...
po 35 lvl to już czysta przyjemnosć
a później 15 mlvl... hah! Aż chce sie zabijać! (sd po 80-100, ale to i tak daje nieopisaną radość)
pAnoramiks jest offline  
stary 24-02-2007, 23:52   #34
Re006
Użytkownik Forum

Re006's Avatar

Data dołączenia: 01 06 2006

Domyślny

@up:
SD jest od 17mlvl.

@topic:
na samerze jak narazie spotkałem dwóch paladynów(autor ,,przygód George'a" i jakiś którego widziałem jak go zrokowali). Na innych serwerach palów też jest mało i wielu ludzi wkońcu nie robi deserta, albo szuka pala wiele dni.

Close your eyes, listen closely good bye.
Re006 jest offline  
stary 24-02-2007, 23:57   #35
Lockhead
Użytkownik Forum

Lockhead's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2006
Lokacja: Lublin

Imię: Bunz
Świat: Refugia
Lockhead ma numer GG 8132721
Domyślny

Heh niedawno 3 ekipy szukaly palla na deserta chcialem po 1k od kazdej osoby ale nie chcieli i do tej pory szukaja xD refugia zatloczony serwer a pallkow ni h**a zrob pallka jest najlepszy i szybko sie nim expi przynajmniej na poczatku ,a wlasnie mam 63 dist i 30 lvl skillowac ?? Jezeli tak to do ilu ??

Zinédine Yazid Zidane - La légende la plus grande de football.. merci zizou
Lockhead jest offline  
stary 25-02-2007, 00:05   #36
goburu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lockhead Pokaż post
Heh niedawno 3 ekipy szukaly palla na deserta chcialem po 1k od kazdej osoby ale nie chcieli i do tej pory szukaja xD refugia zatloczony serwer a pallkow ni h**a zrob pallka jest najlepszy i szybko sie nim expi przynajmniej na poczatku ,a wlasnie mam 63 dist i 30 lvl skillowac ?? Jezeli tak to do ilu ??
Lol, jasne ze nie skillowac. "Magiczną" granicę 40 już dawno przekroczyłeś, odtąd mozna tylko expic.
goburu jest offline  
stary 25-02-2007, 00:15   #37
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Re006 Pokaż post
@up:
SD jest od 17mlvl.
A na jakim OTS'ie?
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 25-02-2007, 04:24   #38
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
Jesli ktos jest na tyle glupi zeby z uporem maniaka atakowac wszystkie potwory z broni na 100+ lvlu mając kasy jak lodu to i sorcem wiele nie osiągnie. Pomyśl trochę bo to naprawdę nie boli.
mowiles o kims, ze nie widzi roznicy pomiedzy srednim hitem a max hitem. ty jak widze nie odrozniasz expa od hunta... oswiece cie - na huntach sie hunci ( raz z zyskiem, a raz z "wtopa", a na expie sie expi ( przewaznie na slabych potworach*) z zyskiem badz w najgorszym razie z balansem na 0. ja osobiscie nie expie w miejscach, w ktorych wydatki na uhy nie zwroca sie przynajmniej 2-krotnie ( w najgorszym wypadku 1 uh na kazde zarobione 300 gp).

*- slabych w zaleznosci od leva, skili i eq.

Ostatnio edytowany przez sat - 25-02-2007 o 04:27.
sat jest offline  
stary 25-02-2007, 09:40   #39
goburu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
mowiles o kims, ze nie widzi roznicy pomiedzy srednim hitem a max hitem. ty jak widze nie odrozniasz expa od hunta... oswiece cie - na huntach sie hunci ( raz z zyskiem, a raz z "wtopa", a na expie sie expi ( przewaznie na slabych potworach*) z zyskiem badz w najgorszym razie z balansem na 0. ja osobiscie nie expie w miejscach, w ktorych wydatki na uhy nie zwroca sie przynajmniej 2-krotnie ( w najgorszym wypadku 1 uh na kazde zarobione 300 gp).

*- slabych w zaleznosci od leva, skili i eq.
Na mocniejszych potworach loot zależy od szczęścia, ale średni bilans wychodzi na plus. Hlvl'e nie "expią" na potworach z pewnym lootem bo mija się to z celem. Wyobraź sobie choćby takiego 200 EK na żółwiach.
goburu jest offline  
stary 25-02-2007, 13:28   #40
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
Na mocniejszych potworach loot zależy od szczęścia, ale średni bilans wychodzi na plus. Hlvl'e nie "expią" na potworach z pewnym lootem bo mija się to z celem. Wyobraź sobie choćby takiego 200 EK na żółwiach.
czemu mialbym sobie nie wyobrazic 200 ek na zolwiach? max co widzialem to 166 level na zolwiach i szlo mu przy tym calkiem calkiem. nie zapominaj, ze przy wiekszych expowiskach ( jakim sa miedzy innymi zolwie ) level tez sie przydaje bo od respa do respa kawalek jest a im wyzszy level tym szybciej sie miedzy nimi przemieszczasz. jak mi on powiedzial przy malej konkurencji krecil okolo 50-70k expa/h wiec calkiem sporo jak na moj gust. nie zapominaj, ze wydawal groszowe sprawy na uhy. owszem moze isc na dragi i miec 120k/h, ale jednak uhow idzie troche wiecej wtedy... co do hunta wielokrotnie zdarzalo sie, ze z wiekszego hunta na ktorego trzeba bylo wywalic po 80-140k kasy na sdki zwracala sie polowa a na ta druga polowe trzeba bylo jakos zarobic.
sat jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania