Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Pokaż wyniki sondy: Jaki sposób na wyrównanie profesji?
Ulepszenie Knightów i Palladynów (jestem knightem/pallem) 694 59.22%
i PalladynówUlepszenie Knightów (jestem sorcem/drutem) 337 28.75%
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem knightem/pallem) 91 7.76%
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem sorcem/drutem) 50 4.27%
Głosujących: 1172. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-02-2007, 21:44   #141
Xeradus
Zbanowany

Xeradus's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie

Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
Domyślny

Wystarczyło by zwiększyć dmg knightów o 1.5x i dać im exure gran. Co do palladynów to nie sądzę aby trzeba było ich w jakikolwiek sposób wzmacniać...
Xeradus jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-02-2007, 22:32   #142
skurczebyk
Użytkownik Forum

skurczebyk's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2006

Profesja: Druid
Domyślny

to co piszecie jest żałosne..... marzenia które sie nie spełnią xD
skurczebyk jest offline  
stary 22-02-2007, 00:23   #143
Ujo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Na planecie Ziemia

Stan: Niegrający
Świat: Secura
Domyślny

up@
popieram!!

niewiem czemu tu piszecie napiszczie to do cip soft no i zobaczymy co dalej
Ujo jest offline  
stary 22-02-2007, 19:52   #144
Arka_Sath_Wielki
Użytkownik Forum

Arka_Sath_Wielki's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Bdg

Stan: Na Emeryturze
Arka_Sath_Wielki ma numer GG 8017890 Send a message via Skype™ to Arka_Sath_Wielki
Domyślny

Wiecie co ?? jak byloby najlepiej ?? Cofnac tibie do czasowm kiedy druty i sorce nie mieli rozdzek, aby miec czar, trzeba bylo miec wymagany MLVL, czar mozna bylo kupic, jesli mana na to pozwalala. Wtedy profesje byly rowne. Gralo sie wszystkim dobrze. Knight byl swietna profesja, pall zreszta tez. Gram druidem, ale wolalem tamte czasy.
stary 22-02-2007, 20:06   #145
Anoj
Użytkownik Forum

Anoj's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2005

Domyślny

@up
Tamte czasy? I kupowanie przez tydzien hmmow ktore wystrzelasz w godzine ;/ dziekuje za taka gre
Anoj jest offline  
stary 22-02-2007, 23:20   #146
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2005

Domyślny

Jak dla mnie to exori vis droższe, hmmy tańsze i w sumie sprawa załatwiona >.> Teraz to wogóle zero klimatu, sorce i druty walą wręcz, pallki chcą mieć exori vis a knighci nic nie mówią bo są przezwyczajeni do tego, że każdy ich olewa. >.>
stary 22-02-2007, 23:45   #147
Mojżesz
Użytkownik Forum

Mojżesz's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006

Świat: Astera
Domyślny

Jeżeli chcecie żeby polepszyć profesje to zastanówcie się co mówicie.Jeżeli cip będzie co update ułatwiał profesje to w końcu w Tibię będą grały dzieci z porażeniem mózgowym bez żadnych problemów....Po części cip to już robi(runy na hotkeyach)Według mnie powinni pogorszyć troche sorców/drutów lub nic nie robić,ewentualnie jakies bronie/dobre expowiska dodać.
@Visqnamiętasz może postać o nicku Master Fayt?.Lurowaliśmy razem zerki na amazon camp .
Mojżesz jest offline  
stary 23-02-2007, 21:20   #148
Xeradus
Zbanowany

Xeradus's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie

Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mojżesz
Lurowaliśmy razem zerki na amazon camp .
Masz się czym chwalić...
Xeradus jest offline  
stary 24-02-2007, 14:37   #149
Ujo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Na planecie Ziemia

Świat: Secura
Domyślny

hmmm ja gram druid i rzadko widze druida powyżej 24lv bez pacca expiącego a dla czego?? Bo druid bez pacca jest tylko ,,fabrykom uhuw''!! powinno sie dać druidowi z facc czar leczący innych!! a jak by dali dwu ręczne rody i wandy klapa z druidem tak samo z uhami jak były by mogły robić je pacc :/
palladyn i druid zanika palladyna robią tylko noobki a druida tylko hig lv knightowie aby im uhy robiły
Ujo jest offline  
stary 24-02-2007, 21:21   #150
Riptiman
Użytkownik Forum

Riptiman's Avatar

Data dołączenia: 07 02 2007
Lokacja: Krakow

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Audax
Świat: Askara
Poziom: 175
Poziom mag.: 73
Domyślny Druid blz

mi sie zdaje tak, knightowi wsadza jakas lepsza wersje exori albo bedzie ono mocniej hitac, druidowi wsadza jakis czar ofensywny, pall zostanie taki jaki jest a sorcowi cos zabiora albo zwieksza wymagania. Bardzo goracym tematem sa nowe wandy i rody ale zapewne bedzie to ciezkie do zlootowania albo nagroda z questa typu PoI. Co z tego wynika? Tibia schodzi na psy ;d
20:28 Oris Palladyn [78]: moze tak
20:28 Oris Palladyn [78]: moze nie
20:28 Oris Palladyn [78]: okres mam
20:28 Oris Palladyn [78]: to wiesz
20:28 Oris Palladyn [78]: bywa tak u dziewczyn

23:15 Ratat [149]: obiad jestem h*jem
23:15 Ratat [149]: ch*jem
Riptiman jest offline  
stary 24-02-2007, 22:15   #151
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Domyślny

W Tibie już nie gram (głównie z braku kasy na pacca i braku wyważonych profesji), ale wczoraj miałem okazje popatrzeć chwile na gre mojej kuzynki. Jest 18 knightem ze skillami 54/54, i jakimśtam ekwipunkiem (miła k-axe, to jest w tym momencie ważne). Została zaatakowana przez 8lv sorca, włączyla full attack i ruszyła na niego... i... nie mogła go zranić :| max hit jaki jej wszedł to był ~5 ... po krótkim czasie obrywania od tej różdżki dla 8 lvla z energi zdecydowała się uciec :| Moim zdaniem oburęczne różdżki do dobry pomysł. Sorce mają po prostu za dobrze :|
stary 24-02-2007, 23:13   #152
sallceson
Użytkownik Forum

sallceson's Avatar

Data dołączenia: 11 01 2007
Lokacja: Łowicz

Domyślny

ja bym ulepszyl knighta a pall niech zostanie.. jedynie niech mi sie zadziej speary lamia
co do knighta:
zmniejszyc koszt many na exori
zwiekszyc zaleznosc zadawanych obrazen od lvl (150lvl z tymi samymi skillami i bronia wali niewiele wiecej niz 100lvl)
zwiekszyc znacznie szanse trafienia bo czasami 'dymkow' jest o wiele za duzo
co do magow to moglyby byc obureczne rozdzki
stary 25-02-2007, 02:18   #153
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

Mogliby wprowadzic umiejetnosc "Player". Umiejetnosc ta kierowana byla by do zwiekszenia np skilli, uleczenia za pomoca modlitwy.
No to zaczynamy:
Moglibysmy "modlic" sie do Boga i dostawac jak wspomnialem ulepszenia, leczenie. Cena kazdej modlitwy siegalaby 60 PP (player points) niezaleznie czy bylo by to ulepszenie do 15% czy uleczenie. Leczenie leczyloby po 100 hp natomiast ulepszenie wybranego skilla siegalo 15%.
Ilosc PP zalezalaby od profesji jaka posiadacie:
Paladin- Mialby 240 PP (zagorzaly obronca wiary;p)
Knight- 120 pp (srednio jak zawsze)
druid&sorc- 60 pp (pol heretyk)
Te punkty uzupelnialo by sie do pelna w niedziele europejska w kosciele, wypowiadajac modlitwe.
Jak dlugie modlitwy powinny byc? Najlepiej bedzie gdy beda mialy 9 wyrazow.

W ten sposob wyrownamy sile profesji i ulatwimy sobie gre. ^^

Jakies pytania?
janek@ jest offline  
stary 25-02-2007, 03:43   #154
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LarvaExotech Pokaż post
W Tibie już nie gram (głównie z braku kasy na pacca i braku wyważonych profesji), ale wczoraj miałem okazje popatrzeć chwile na gre mojej kuzynki. Jest 18 knightem ze skillami 54/54, i jakimśtam ekwipunkiem (miła k-axe, to jest w tym momencie ważne). Została zaatakowana przez 8lv sorca, włączyla full attack i ruszyła na niego... i... nie mogła go zranić :| max hit jaki jej wszedł to był ~5 ... po krótkim czasie obrywania od tej różdżki dla 8 lvla z energi zdecydowała się uciec :| Moim zdaniem oburęczne różdżki do dobry pomysł. Sorce mają po prostu za dobrze :|
Heheh, ja mam knighta ze skillami 86/86 i nieraz testowałem hity na moim koledze sorku 19lv (plate set), średnia trochę poniżej 30hp. Później testowałem hity na jego drugim charze, knightcie 14lv (scale a, brass leg), skille po 40, średnia hitów ok. 10hp Knight jest kompletnym zerem w pvp, czasem zdarza mi się mocno uderzyć, ale większość razy to noobskie hitki wychodzą Jak przeciwnik jest bez armora to hity wchodzą jak w masło, nawet za 100 uderzę czasem, ale jak założy armor, tarcze! i włączy full def to noobskie hity wchodzą. A to co inni mówią, że knighta najtrudniej ubić jest nic nie warte. 50lv knighta trapnie się dsami, a on nawet ich nie ubije, bo sd nie może używać

ps. Rozmawiałem z kolegą sorcem 60lv i on powiedział, że ma teraz duże waste na expie, ale się tym nie przejmuje. Bo z każdym levelem będzie mocniej bił, taniej się leczył, miał więcej many hp i waste będzie coraz mniejsze, aż wreszcie będzie na + wychodził. A knight? Knight będzie cały czas bił tak samo, chyba że posiedzi tydzień w jaskini na slimach/monku wtedy skill wpadnie i będzie bił średnio 1,5hp mocniej w potwory. Co lv będzie się też leczył o 5hp więcej z uha i co 5lv i 1hp z exurki lol. Jedyny plus knighta, jest taki, że przy wzroście lv ma więcej hp i szybciej się porusza - dzięki temu głownie wzrasta szybkość expienia. Ale hitki z miecza dalej noobskie. Nawet jak wbije nie wiadomo jakie skille to hydry/demona nie ubije z miecza

Ostatnio edytowany przez d4rqu - 25-02-2007 o 03:55.
d4rqu jest offline  
stary 25-02-2007, 04:26   #155
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
Nawet jak wbije nie wiadomo jakie skille to hydry/demona nie ubije z miecza
A druid/sorc nie ubije demona z wanda. Tylko co to ma do rzeczy?
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 25-02-2007, 10:43   #156
mwite
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 12 2006

Stan: Początkujący
Imię: Nie Wazne
Świat: Antica
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LarvaExotech Pokaż post
Mnie zaatakował 13 lvl druid , jak skillowałem . Ja knight 9 lvl dopiero skille 39/39 i walilem w niego w k axa i go zabilem po 17 - 15 tylko ze czasami nie wchodzilo , a sorcowi z rodzki zawsze wchodzi ;
Według mnie dla knightow powinna byc dodana exura gran . Fajnie by było ;p . I palkom , zeby np. bolty zamiast 3gp 2gp w sklepie byly
mwite jest offline  
stary 25-02-2007, 10:50   #157
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Heheh, ja mam knighta ze skillami 86/86 i nieraz testowałem hity na moim koledze sorku 19lv (plate set), średnia trochę poniżej 30hp. Później testowałem hity na jego drugim charze, knightcie 14lv (scale a, brass leg), skille po 40, średnia hitów ok. 10hp Knight jest kompletnym zerem w pvp, czasem zdarza mi się mocno uderzyć, ale większość razy to noobskie hitki wychodzą Jak przeciwnik jest bez armora to hity wchodzą jak w masło, nawet za 100 uderzę czasem, ale jak założy armor, tarcze! i włączy full def to noobskie hity wchodzą. A to co inni mówią, że knighta najtrudniej ubić jest nic nie warte. 50lv knighta trapnie się dsami, a on nawet ich nie ubije, bo sd nie może używać

ps. Rozmawiałem z kolegą sorcem 60lv i on powiedział, że ma teraz duże waste na expie, ale się tym nie przejmuje. Bo z każdym levelem będzie mocniej bił, taniej się leczył, miał więcej many hp i waste będzie coraz mniejsze, aż wreszcie będzie na + wychodził. A knight? Knight będzie cały czas bił tak samo, chyba że posiedzi tydzień w jaskini na slimach/monku wtedy skill wpadnie i będzie bił średnio 1,5hp mocniej w potwory. Co lv będzie się też leczył o 5hp więcej z uha i co 5lv i 1hp z exurki lol. Jedyny plus knighta, jest taki, że przy wzroście lv ma więcej hp i szybciej się porusza - dzięki temu głownie wzrasta szybkość expienia. Ale hitki z miecza dalej noobskie. Nawet jak wbije nie wiadomo jakie skille to hydry/demona nie ubije z miecza
A co myślisz o moim pomyśle pare postów wyżej na uśrednienie obrażeń?
stary 25-02-2007, 13:56   #158
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury Pokaż post
A druid/sorc nie ubije demona z wanda. Tylko co to ma do rzeczy?
No ale sorc te potwory może ubić z czarów/run, a knightowi z run już się nie opłaca i nigdy nie będzie opłacało Co to za balans jak knightem nie można bić wiele potworów solo, a sorcem można expić na wszystkim...
d4rqu jest offline  
stary 25-02-2007, 19:40   #159
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
No ale sorc te potwory może ubić z czarów/run, a knightowi z run już się nie opłaca i nigdy nie będzie opłacało
A to knight nie może ubić niczego z run? I sorcowi się zawsze opłaca? No sorry, ale jak ktoś idzie na demon hunt 60 lvl sorcem i leje sam z SD, to też wątpliwe, że mu się zwróci.

Ogółem - nierówne porównania r0x0r
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 25-02-2007, 21:44   #160
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

No i co z tego, że sie nie zwróci? Jak ktoś mądry gra w tibie to kasę zawsze będzie miał i to nie koniecznie z huntów. Ale ty już nie wiesz co to handel i jak można na nim w krótkim czasie dużo zarobić;d Ja mam knighta 50lv skille 86/86 i w depo mam 350k (tylko 100k zarobione na lootbagach, reszta na sprzedaży obsidianów i innych rzeczy). Sorce które narzekają na brak kasy po prostu nie umieją grać w tibie i nie potrafią wykorzystać ogromnej przewagi którą mają nad knightem i pallem.

ps. ale na co mi tyle kasy jak knightem nie mogę jej wykorzystać Przecież nie będę expił z run przy sile czarów 118%

Ostatnio edytowany przez d4rqu - 25-02-2007 o 21:46.
d4rqu jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania