|
Notki |
Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Skrzynka z przedmiotem ma udowodnic ze to nie OTSME. On nie pozwala naklada kilku obiektow jeden na drugi. Zaraz zrobie ci te skrzynki i zaedytuje.
edit: ![]() @Glaves "The Vilage" jest piekne i ma bardzo nowatorska fabule, ale jedyna rzecz z tibii w nim to outfity-i tak mocno przerobione. Tibian fake story z zalozenia ma byc historyjka wykorzystujaca grafike z gry, a nawet udajaca scren z niej. Sklejenie wszystkiego rowno co do pixela daje mi duza satysfakcje. Ostatnio edytowany przez seksowna_druidka - 25-02-2007 o 19:26. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Nie pozwala?
![]() kłopot tylko w tym że wszystko znajduje się na tej samej kratce. Sorry za to, bo rozumiem że to może Ci przeszkodzić, ale nie mów mi co może a co nie może ME. XXL (XIII) znał się na botach a ja na OTSme ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Michoss - 25-02-2007 o 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() @Michoss:
A to czemu zaczynasz obrażać? Pisałem, że nie bawie się w takie rzeczy, jednak jak na razie moje wątpliwości co do pełnej poprawności tego fake nie zostały rozwiązane. Ciągle mi zgrzyta pare rzeczy. Co do twojego argumentu z lawą: Czytaj uważniej dobrze? Zwłaszcza to niżej. Co do dywanu: Tylko, że ja tego nie zanegowałem. Nie widze powodu, dla któego miałbyś się przyczepiać. Cytuj:
W końcu wymawianie spirite w trakcie języka potocznego nie jest zbyt wygodne, a nazywanie tego duszkami zakrawa IMHO pod paranoję (spirit - duch) Cytuj:
Cytuj:
No, chyba że wydali jakieś nowe OTSME w którym to zmienili Cytuj:
proste
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: W domu
Stan: Początkujący
Imię: Elynny Luntin
Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Świat: Harmonia
Poziom: 8
|
![]() @seksowna:
Boże... Od kiedy nie można paru rzeczy na siebie? Kłamiesz. Niech ktoś se sciągnie otsME i zobaczy - można nakładać, ale będzie to widać tylko na otsie. Moim zdaniem - zrobila se ots, na ktorym bylo to cos, sfotografowala to print scrennem, ale przed sfotografowaniem zmienila cos w opcji tibii, nie pamietam jak to sie niestety nazywalo. Pozdro.
![]() |
#45 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() @seksowna:
Idealnie, co do pixelika. Teraz powiedz mi tylko jedną rzecz - skąd wiesz, jak układać wszystko na sobie I jeszcze jedno pytanie - skoro tak idealnie nakładasz pixele, to czemu tej techniki nie stosujesz także przy wypowiedziach? @down: Sprit'ów lub sprite'ów by być ivul dokładnym. Co do Spirytu - mój błąd faktycznie - za długo już tego używam i mi się pomieszało. Ale Sprite oznacza choćby krasnoludka wieć też niezbyt ciekawa opcja ![]() Co do lawy: Wszystko idealnie się starała, dopasowywała według siateczki, a przerośniętą i rozwaloną lawą się nie przejęła? O to mi chodzi. Cytuj:
To co powiedziałeś, jest wbrew logice. No i dodatkowo przestań mnie obrażać, bo nie masz powodu. Tak naprawdę to powinna być rozmowa między mną a druidką, a ty się wtrącasz (bronisz - dobrze), ale tym samym obrażasz i prowokujesz do flame'a
eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni. Ostatnio edytowany przez eerion - 25-02-2007 o 19:35. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
|
![]() @3up
Co ty krecisz. Myslisz, ze umiem zrobic OTS? Nawet gdybym umiala, to chyba prostrze jest sklejenie wszystkiego w paincie, tak starannie, zeby bylo rowno. Na dodatek musialabym majstrowac w sprajtach, zeby wprowadzic wlasne grafiki. Glupszego pomyslu chyba w tym temacie jeszcze nie bylo. Jak zrobic czarno-bialego otsa? (1st obrazek) Jak dac krzywa lawe? (2nd obrazek) @eerion Skad wiem jak ukladac? Poradnik z tego forum(nie pamietam autora), w ktorym bylo napisane jak to robic. Przesuniecie gimpowej siatki daje efekt "co do pixela". Przy wypowiedziach jej nie stosuje, bo mi sie nie chce. ![]() @up Te skrzynki nie pochodza ze sprie editora, tylko z moich zbiorow. Niektore przedmioty (box) nie zaczynaja sie w v> rogu kratki tylko o kilka pxl wyzej Ostatnio edytowany przez seksowna_druidka - 25-02-2007 o 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: W domu
Stan: Początkujący
Imię: Elynny Luntin
Gildia: Brak
Świat: Harmonia
Poziom: 8
|
![]() @Micho:
Lol ;p Wiem, trochę przesadzilem z tamtym.... A co do Bena to fajny ma avatar <dżołk> @Eerion: To z tym układaniem wypowiedzi mnie dobiło ![]() @up: To tylko moje zdanie. Ale jak mowilem, przesadzilem. Jak dac czarno-bialego otsa? Proste. Zrobic ss i przerobic ? Jak dac krzywa lawe? Wyciąć z tibii i nie równo skleić ![]() @Wszyscy zagrożeni: Aaaa!!! Ostra rozmowa, jak powiedział Glaves ![]() @Pomysł: Wole paint... Pozniej oskarzaja cie: Fri itans! To ots map ęditor! Albo: Aaaa!!! Otś! Idę do mamusci!!!. Wole wykorzystać własny sposób, czyli paint. Ale skorzystam z tej siatki do domku ;]. @down: Dobra. Poddaje się ^^ Panią się ustępuje (o ile jesteś panią o.O).
Ta sygnatura przekroczyła dopuszczalne limity określone w regulaminie Ostatnio edytowany przez Szymorferooor - 25-02-2007 o 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @Druidka:
W takim razie wątpliwości już nie mam. Widze, że nie jestem jedynym który jeszcze o tym poradniku pamięta ![]() Tylko dalej mnie gnębi ta lawa - czemu nie poszukałaś dobrej, tlyko dałaś wadliwą, skoro chciałaś mieć wszystko idealnie? PS - jak nekromanta nie będzie chciał ci otworzyć tematu to się za tobą wstawię ^^
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Wstawilam lawe, bo innej nie mialam, a szukac w 17k spr mi sie nie chcialo. Aktualnie lawa.png znajduje sie w folderze "kosz" gdzie jej miejsce. Dziekuje, ze chcesz sie za mna wstawic. Napisalam juz msg do Nekromanty z pierwotna wersja 1st posta i prosba o odblokawanie. Posle mu jeszze link do tego tematu. Niestety narazie czlowiek sobie spi i tematu nie odblokuje. Rowno sklejona czesc pierwsza "odkrywcow" prawie gotowa(jest kilka bledow swiadczacych o niewykorzystywaniu ME). Robie dalej i czekam na mozliwosc publikacji. Close topic |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Kapłan Preclanski
|
![]() No! Nareszcie wszystko ustalone. Kochajmy sie jak bracia xD
@eerion Sorry za to wyzywanie. Jak się zdenerwuje to wyzywam na całej linii. Mam to po babci xP(Ona potrafi upchnąć więcej przekleństw w jednym zdaniu niż niejeden skin albo kibol XD) EDIT: Druidka, a jakiego SprEditora używasz? http://rapidshare.com/files/5944150/NoxSpr***** -polecam ten. Nox Sprite Otwórz nim najnowszy tibia.spr i masz listę wszystkich występujących w tibii. Działa pod każdą wersje 7+
![]() Ostatnio edytowany przez Michoss - 25-02-2007 o 19:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Ok, argumenty przedstawione w tym temacie (jak i wypowiedzi, glownie eeriona), ze sie mylilem. Ostrzezenie za OTS ME cofniete, temat otwary. Have fun
![]()
![]() |
#52 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Otworzyłem na stronie piątej, patrze kto psota skasował i myśle
"O_o Nowy nabór był?" A to Nekruś sobie nicka zmienił ![]() PS - IMHO Michoss owszem przesadził, ale myślę że 9 pkt warna powinno starczyć. Ban mógłby tu zostać puszczony.
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2007
Lokacja: W piekle pomiedzy Sezem, a Drakonem
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() 0o Nekroś zmienił sobie nicka (a mi nie chcieli
![]() ![]() Druidka czekam na next part xD
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2006
Lokacja: Bochnia
Wpisy bloga: 8
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Titania
|
![]() Moi drodzy parafianie odpier.... ekhem powiem wam kazanie.
Sami macie wąty ,że ktoś robi obiekty nierówne i brzydkie. A jak ktoś zrobi ładnie i odrazu "OTS ME". Więc co? Jak druidka ma GImpa i robi bardzo ładne obiekty to co? To odrazu ,że to OTS ME. To co? Specjalnie ma robić źle? Czasami nad tym pomyślcie bo tu nasuwa się stare przysłowie "Tak źle i tak nie dobrze". Możecie mnie befsztać za tą wypowiedź. Po prostu wyraziłem swą opinie. KUKURYKU! PS: Druidka rób next part! PS2: Moge być burmistrzem? Outfit 2-3 strona w odkrywcach. ![]()
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Kogucik302 - 28-02-2007 o 11:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój
![]() |
![]() @up
Ekhem... Tutaj nie chodziło o ściany, a o obiekty. Pałko(no co?? "befsztam"). Koko Bak bak bak PS. Eerion.. a dowód na stronie 2?
![]() |
![]() |
#56 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Guest
|
![]() Poradnik przyda się dla newbie, ale też na forum padnie wiele oskarżeń o OTSME. Ja o tym bajerze od dawna wiedziałem więc mi to się w ogóle nie przyda.
|
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vegg the Paladin
Profesja: Paladin
Świat: Menera
![]() |
![]() Świetny "mini-poradniczek" chętnie z niego skorzystam (a raczej skorzystałem).
Mam tylko jeszcze jedno pytanie... Jak zrobić żeby po wklejeniu obrazka z Painta do Gimpa-a nie było "białej obwódki"? A tu fota dla ułatwienia sprawy: ![]() @Down: Wiedziałem jak się wycina tą białą obwódkę nie wiedziałem tylko jak się ją usuwa (próbowałem Delete, ah ten Paint ![]() Ostatnio edytowany przez sirpatrick - 05-03-2007 o 21:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
1)Selekcja kolorowa(domysly skrot shift+o) na biale tlo 2)Wytnij zaznaczenie(ctrl+x) Masz kaktusa bez obwodki. Jesli jakosc zapisu jest slaba, a mimo to musisz wykozystac grafike, daj margines selekcji na ~10. |
![]() |
![]() |