Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-02-2007, 00:22   #21
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

re up:
ech.. jedni rybki zbieraja, drudzy znaczki hoduja...
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-02-2007, 02:59   #22
cite
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 05 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Druid Cite
Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
Domyślny

Ja huntuje nonstop sam. Jak na kanale gildii pada moje pytanie czy ktoś coś chce blokować to odpowiada mi cisza. (nie mówię już że 90% gildii to knighty) Ale ja się im nie dziwie
cite jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-02-2007, 20:20   #23
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

ja mialem podobnie, tylko ze jak ja sie pytalem czy idziemy na jakiegos hunta to nikt nie odpowiadal... no i sie konczylo na tym, ze na gsy szlo 2 najtow i druid z dsem
stary 27-02-2007, 17:23   #24
Hellmaster
Użytkownik forum

Hellmaster's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2007
Lokacja: Hell

Profesja: Knight
Gildia: .....
Świat: Refugia
Poziom: 47+
Skille: 73/72+
Poziom mag.: 5+
Dumny no nie wiem ;p

Paladynem sie oplaca grac jeżeli ma sie jakies plecy np:50 knighta lub 40 druida wtedy nie brak ci kasy na strzaly i na bolty i oczywiscie eq zrob najpierw druida lub knighta a dopiero potem palem zaczni grac
Hellmaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2007, 17:42   #25
Kanaretto
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Technick Pokaż post
No cóż:
hit maga - SD 400 dmg - 400gp (powiedzmy 50 lvl)
hit pala - bolt ~80-100 dmg - 3gp (też 50 lvl)
Chyba sam widzisz różnice ^^
Ja widze w dmg roznice bardzo duza a pall nie zawsze uderzy za 100.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Technick Pokaż post
Paladynem sie oplaca grac jeżeli ma sie jakies plecy np:50 knighta lub 40 druida wtedy nie brak ci kasy na strzaly i na bolty i oczywiscie eq zrob najpierw druida lub knighta a dopiero potem palem zaczni grac
Durny jestes jak but nie wiesz nie odzywaj sie

Ostatnio edytowany przez Kanaretto - 27-02-2007 o 17:43.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2007, 17:47   #26
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Tak cudowna różnica w tym dmg. Problem w tym, że jeden bolt w sklepie kosztuje 3 gp, a jedna runa SD kosztuje 375 gp (o ile się nie mylę).

W ogóle te dmg to kompletny bez sens bo on nie o to pytał.
21 Lvl i 60 Dist to fajny dist. Większość z ludzi po prostu robi 40 Dist i expi, więc ty masz ten plus, że masz dobry dist. Moim zdaniem powinieneś poexpić do 40 lvl , a wtedy powinien wejść ok. 70 Dist, więc ani się obejrzysz, a ludzie będą cię sami pytali czy z nimi pójdziesz.
Co do expa, jeśli nie masz PACC to idz po prostu z boltami na Poh.
Najlepiej kup 1 bp uh tak dla pewności. Jak wbijesz 30 lvl możesz iść na Dwrafy Guardy i to tyle do 40 lvl.
Jeśli masz pacc to możesz iść na tomby, a tam sam zobaczysz, które piętro ci się opłaca.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2007, 17:54   #27
Lockhead
Użytkownik Forum

Lockhead's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2006
Lokacja: Lublin

Imię: Bunz
Świat: Refugia
Lockhead ma numer GG 8132721
Domyślny

Maly offtopic : czy moj dist 64 jest dobry na moj lvl 30 ?? Jesli nie to powiedzcie czy skillowac i do ilu ... gram na no-pvp to troche ciezko sie skilluje :/

Zinédine Yazid Zidane - La légende la plus grande de football.. merci zizou
Lockhead jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2007, 17:55   #28
Kanaretto
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow Pokaż post
Tak cudowna różnica w tym dmg. Problem w tym, że jeden bolt w sklepie kosztuje 3 gp, a jedna runa SD kosztuje 375 gp (o ile się nie mylę).

W ogóle te dmg to kompletny bez sens bo on nie o to pytał.
21 Lvl i 60 Dist to fajny dist. Większość z ludzi po prostu robi 40 Dist i expi, więc ty masz ten plus, że masz dobry dist. Moim zdaniem powinieneś poexpić do 40 lvl , a wtedy powinien wejść ok. 70 Dist, więc ani się obejrzysz, a ludzie będą cię sami pytali czy z nimi pójdziesz.
Co do expa, jeśli nie masz PACC to idz po prostu z boltami na Poh.
Najlepiej kup 1 bp uh tak dla pewności. Jak wbijesz 30 lvl możesz iść na Dwrafy Guardy i to tyle do 40 lvl.
Jeśli masz pacc to możesz iść na tomby, a tam sam zobaczysz, które piętro ci się opłaca.
Tu mi chodzilo bardziej o Pvp sorca...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2007, 17:57   #29
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

@up - dobry. Koło 45 lvl'a z samego expienia powinno Ci wpaść 73+, co w zupełności wystarcza do bicia wszystkiego, co akurat jest opłacalne na twoim poziomie.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2007, 18:02   #30
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Domyślny

No tak masz rację Konaretto (chyba xD). Ale ja mówie o tym porównaniu, które mija się z celem. Jeśli takie porównanie to Druid vs. Sork, a nie Pall, który też na wyższych lvl może wziąść SD. Bo 400 z SD to raczej chyba na ok. 60 lvl.

stary 27-02-2007, 18:04   #31
Kanaretto
Guest

Domyślny

Cytuj:
No tak masz rację Konaretto (chyba xD). Ale ja mówie o tym porównaniu, które mija się z celem. Jeśli takie porównanie to Druid vs. Sork, a nie Pall, który też na wyższych lvl może wziąść SD. Bo 400 z SD to raczej chyba na ok. 60 lvl.
Interesujace pall na 60 lvl po 400 z sd
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2007, 18:09   #32
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kanaretto Pokaż post
Heh wiedziałem, że to napiszesz. Nie chciało mi się edytować. Chodziło o Sorka 400 z SD. Na 60 lvl 400 myślę, że wchodzi dopiero. A pall na 60 lvl, będzie miał powiedzmy nawet ten 80 Dist i SD to jego uderzenie wynosi tyle samo co sorka. 130+ Bolt i około 270 SD.

stary 27-02-2007, 18:13   #33
Kanaretto
Guest

Domyślny

Cytuj:
Heh wiedziałem, że to napiszesz. Nie chciało mi się edytować. Chodziło o Sorka 400 z SD. Na 60 lvl 400 myślę, że wchodzi dopiero. A pall na 60 lvl, będzie miał powiedzmy nawet ten 80 Dist i SD to jego uderzenie wynosi tyle samo co sorka. 130+ Bolt i około 270 SD.

Hehe Troche to inaczej powiem sorc prawie zawsze jebnie za 400 z sd a pall prawie zawsze z sd 270 ... jest 1 ale mam kolege 96 dista iii best hit 186 wiesz o co mi chodzi ;> Chyba ze ci chodzilo o P Bolty A to poprostu zapomniales dodac

Ostatnio edytowany przez Kanaretto - 27-02-2007 o 18:14.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2007, 18:16   #34
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Hehe Troche to inaczej powiem sorc prawie zawsze jebnie za 400 z sd a pall prawie zawsze z sd 270 ... jest 1 ale mam kolege 96 dista iii best hit 186 wiesz o co mi chodzi ;> Chyba ze ci chodzilo o P Bolty A to poprostu zapomniales dodac

No ja wiem bo miałem palla 46 i wiem jakie są besty, ale zauważyłem też, że choć na bardzo dużych skillach ma słabsze besty niż Najt to Pall duuuuużo częściej bije po 100+ z Bełtów niż najt z broni.

stary 27-02-2007, 18:23   #35
Kanaretto
Guest

Domyślny

Cytuj:
No ja wiem bo miałem palla 46 i wiem jakie są besty, ale zauważyłem też, że choć na bardzo dużych skillach ma słabsze besty niż Najt to Pall duuuuużo częściej bije po 100+ z Bełtów niż najt z broni.
Czesto ale nie zawsze
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2007, 19:52   #36
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
ciekawe czy w graczy czy w potworki, ale ciiii poza tym z checia bym poznal mlvl tego pana

@down: hehz lapie za slowka

Ostatnio edytowany przez sat - 27-02-2007 o 20:17.
stary 27-02-2007, 19:56   #37
Kanaretto
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
ciekawe czy w graczy czy w potworki, ale ciiii poza tym z checia bym poznal mlvl tego pana
Ani w potworka ani w czlowieka tyle nie walnie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-03-2007, 00:11   #38
Dragonuss
Użytkownik forum

Dragonuss's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2006

Profesja: Paladin
Gildia: Hells Bells
Świat: Arcania
Poziom: 40
Skille: 71/30
Poziom mag.: 13
Dragonuss ma numer GG 696449
Domyślny 60 pal vs 60 sorc

Sorca latwo wykonczyc. 60 sorc ma okolo 2 bp sdkow okolo 1-2 bp uhow i z 3-4bp manasow .Paladyn ma okolo 1 bp sdkow i okolo 3 bp uhow i moze z 2 bp manasow.Dajmy sorc zatakowal pala z 2 FE a wiec pal jest w nie korzystnej sytuacji.Ale z takiej sytuacji latwo wyjsc o ile sie nie spanikuje wystarczy tylko szybko ubic FE sdkami.Dajmy ten sorc ktory pkuje odrazy bedzie nawalal sdkami a wiec pal wtedy sie bedzie uhal czyli pal traci 200 hp ale wyruwnuje ilosc zyc do fulla uhem.A zatem akcja bedzie wygladala tak:
sorc bedzie walil sdkami a pal sie uhal i bil sorca boltami i czekal cierpliwie az sorcowi sie skoncza sdki a wiadomo ze napewnooo sie skoncza .I tez wiadomo ze sorcowi szybciej zejdzie 2 bp sdkow niz palowi 3 bp uhow.I wtedy kiedy to sie stanie sorc jest w sytuacji krytycznej.Moze on jedynie walczyc dalej uzywajac exori vis + rozdzka chociaz i tak to mu zbytnio to nie pomoze bo takiego ciosu czyli exori vis mozna latwo uniknac a dmg z rozdzki sa srednie ale bys musial podjesc do pala na odleglosc 1 kratki .A pal za to wkroczy w akcje czyli beda szly sd+bolt dmg = ok.150+ i tej chwili spanikowany sorc tak szczerze mowiac juz nic nie zrobi i nie mowcie mi kurde ze sorc the best bo to gowno prawda...

Zaraz ktos mi wyskoczy z komentarzem ze sorc i tak jest najlepszy no bo on moze uzywac Great energy beam itd. i ze pal to glupia profesja bo on nie ma takich samych dmg jak sorc!! omg... Nie piszczcie do mnie taki komentarzy bo i tak wiem ze sorc jest tak samo silny jak pal knight czy druid a wiec noobki typu 20 lvla ktorzy mysla ze maja 20 lvl i sa sorcami to wymiataja i sie chwala ze 60 lvlowi sorcowie sdkami wala w potwory za 400 a jak ktos takie cos pisze to mi sie smiac chce bo przecie sorc jak idzie expic to jak zobaczy ds to odrazy wywala w niego sdka tak?I nie wali exori vis tylko sdki ida za 400 sorc praktycznie uzywa na powazne hunty i w pvp na pkowanie itd !! a nie na tombach itd uhauhuehauhue gratuluje glupoty tym ktorzy sie podniecaja ze 60sorc wali z sdkow za 400 w potwory. Gratuluje glupoty... -,-
Dragonuss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-03-2007, 03:33   #39
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Moja opinia Pallowi by bylo bardzo ciezko pokonac sorc
Sorcowi by bylo Latwiej pokonac palla
I nikt nie zaprzeczy ze sorc "Mastah" pvp
ja tam generalnie tak za bardzo sie nie znam na pvp, ale czy nie bylo by lepiej traktowac sorca jak draga i stac na ukos? z visa nie pojedzie, z mort hura nie pojedzie, zostaje ue i sd. na ue potrzeba 60 lvl. sd ponizej 60 leva nie sa az takie bardzo mocne ( no chyba ze sorc pekuje 20 lvl najta.
stary 02-03-2007, 15:43   #40
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
sorc szybko wali sd wciska hotkey na ue burst/2 fe zabiora troche hp i biedny pall lezy i placze
Jebane CIPy wywaliły exhaust... kjoerva!

Cytuj:
Bo nie zdarzy wcisnac vity ... Pomysl troche -.- napewno pall stoji przygotowany ze go ktos bedzie chcial bis -.-
Cytuj:
Palladyn pochodzi wciska sd i p bolta (Sorc na 1 combo nie padnie) i wiem ze jak wciskasz hotkey to zawsze walniesz przy kolejnym exuhasted a palladyn moze(ale nie musi) w zlym momecie walnac tego 2 sd przez battle mysle wiec ze juz przez te drugie 3 sekundy sorc sie jednak vitnie sorc wziska utamo i wali 1 sd jak palladyn juz ma yellow hp to wciska hotkey ue i proboje zajebac tego palla jak sie nie uda utani gran hur za mape manasing i wracasz ...
Ja się tylko dziwie, dlaczego zakładasz, że sorc jednak trzyma ten palec na vicie? Albo, że paladyn będzie miał exhausta, a sorc nie? Btw., co to jest manasing? O_o

Cytuj:
Moja opinia Pallowi by bylo bardzo ciezko pokonac sorc
Sorcowi by bylo Latwiej pokonac palla
I nikt nie zaprzeczy ze sorc "Mastah" pvp
No patrz, a ja zawsze myślałem, że pvp zależy od gracza. No ale jak się na*******a na bocie/ogląda tylko filmiki, to faktycznie można tego nie wiedzieć.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania