![]() |
#201 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
|
![]() Tego nie byłem pewien, bo nigdy jakoś poważniej nie grałem sorcem/drutem, a przynajmniej nie expiłem nimi na rotach dłużej, jak właśnie do 19 lvl'a. Wolałem asekuracyjnie pojechać z lvl'em w dół, niż przesadnie go wyśrubować.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#202 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
|
![]() Cytuj:
Naprawdę tak ciężko zdobyć war hammera? Może na świeżo powstałym świecie niekoniecznie opłaca się expienie z wh, ale to nie znaczy, że nie opłaca się z niego expić w ogóle. A cena wh spada bardzo szybko do w miarę przyzwoitej. Cytuj:
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
2. Mam nadzieję. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Guest
|
![]() Aha jeszcze jedno
Jak wątpicie w moje możliwości to prosze was o to, że jak wyjdzie nowy świat pvp to zróbcie tam chary (potem sie jakos dogadamy tu na forum jakie name) i sie zmierzymy ![]() Ostatnio edytowany przez Nobelman - 25-02-2007 o 19:23. |
![]() |
![]() |
#205 |
Guest
|
![]() Zacznę z troche innej perspektywy ....
Na początku było o Pallu wsio szło ładnie ... goburu (nie pamietam nicku (a raczej czy dobrze napisałem) zaczął krzyczeć o tym jak to knight wali z broni ... Vill (chodzi o Moderatora) i Gremlin uświadomili mu że nie jest tak jak on myśli i zaczeło sie wymyślanie na gobur'a (?) wtedy on zamilkł bo zaczeły się posądy ze nie ma lvl jak w opisie -.- potem było kawałek nudnej dyskusji potem znów goburu zaczął nas uświadamiać o nie-możliwości wbicia ~100k/h z samej broni a Gremlin znów przekonał nas (go chyba nic nie przekona) ze jest to możliwe. Następnie pojawił się Nobelman i dyskusja (stfu!) zrobiła sie nieco bezsensu (o tym jak on gra rok i ma 2 100lvl ble ble ble) i w tej blisko ~40 stronowej (sorry nie jestem pewien xD) dyskusji było około 10 stron o bogatym palladynie itp. a więc proszę ludzi o opamiętanie sie a Gremlina i Villa o natychmiastowe ucinanie offtopu który sie z tego tworzy. A teraz do tematu mojego Paladyna Rook - wyniosłem 1.2k (lootbagi na skieltach (500gp) + zbieranie cookies dla rookslayera (400 gp + best rook eq ktore potem opchnelem) Zakupilem p seta + 20 spears i wybrałem miasto Venore ... 8-16lvl - Skillowanie na Amazon Camp + trolle + roty Wyglądało to w ten sposób ... wziełem 20 spears i poszedłem na roty, gdy złamało mi się 10 spears poszedłem na trolle i tam bijąc je (tzn skillujac + otwierając inne ciała bo nie kazdy kto tam expil byl paldynem) dorobilem się na nowo 20 spearow i skili 40 (nie jestem dokladnie pewien) wtedy znów poszedłem na roty skillowalem do złamania 10 spearow i potem poszedlem na amazonki + valkirie tym razem bijąc to na full atc zrobilem lootbaga z okolo ~400 spear's. Przetransportowałem tego loota w na wschód od Venore (bagna pod morzem (roty) bijąc sobie roty do skilla 60/45 czy jakoś tak. Wtedy złamało mi sie około 40 spearów 17-20vl - Monk Mając ~350 spears w lootbagu poszedłem w to samo miesjce (bagna niedaleko morza (kolo rotow) zlurowalem sobie 2x snakes i poposilem qmpla o postawienie monka. Skillowałem tak do 75 skilla (nie! ta postać która jest w podpisie to nie ta postać!) a dokładniej mówiac do wtedy kiedy złamały mi sie speary. Exp i kasa Od 75 dista poszedłem na poh z arrowsami wyciągając okolo 20k z loota (dark helmets,halberds,plate shields) wbijając przy okazji 19 lvl. 20k poszło na bolty + mf + backpack niezbednik (gram na pvp więc coś takiego sie przydaje a mianowicie 5 explosion (nie mialem jeszcze 15mlvl'a) 10 uh, 2 m walle, 3 ff) + bp gfb i poszedłem na guardy. Trochę hardocoro było ale jakoś dałem rade (pewnie dlatego ze swoim drutem expilem tam dobre 25 lvli i resp miałem w palcu xD) wbijając na guardach 21 lvl byłem bez kasy :/ guardy nie sypały niczym dosłownie poprsotu na 2h huntu na poziomie z samymi guardami w kopalni miedzy 2 rzekami spadło mi 2 d axe i 1 steel :/) Kasy zostało na kupienie e vity i za porzyczone pieniądze kupienie bp boltow. Po główkowaniu co zrobić doszedłem do pewnego wniosku ... poszedłem na minotaury + minosy archery. Bolty mi sie zwracały na miejscu a z loota (to co leci z minosków + crossbows + brass armors (p.s niestety nie miałem obsidian knife) + skorki (2 spadły xD) i było miło. Huncilem tak 2 tygodnie i wyciągnełem ~220k z loota + 30 lvl. Oddałem dług z nawiąziązką i expiąc na guardach (nie wiem czemu po tamtym expieniu sie niezniechecilem) dobiłem 80 dista i około 40 lvl'a wzbogacając się dość nieźle i mając w depo ~500k Kupiłem b roba, c helmet,c legi,boszki i swój backpack niezbędnik wzbogaciłem o: 2bp sd 2bp uh który jak się okazało oddawał mi baaardzo duże zasługi ![]() ![]() wzbogaciłem się na g silkach które były na mym serwie troche warte ![]() Potem była miesięczna przerwa spowodowana huntem za free bez mozliwości zapłaty ... takie kurwa kozaki (sorry to moj problem ale nie moglem sie powtrzymac) po miesiacu usilowania zebralem ekipe na tamtego pana i gdy sobie afkowal pod thais z nienacka padł xD (ale to moja sprawa wracam dalej do mojego life) więc po tej przerwie z nowym zapałem biłem dragi + sporadycznie dl'e + hmm i mając 400k w i 60lvl kupiłem g arm (sprzedając b robe i doplacajac 35k) i wybrałem się na (taak! zgadiliscie!) smoki! (chyba dzieki tej przerwie bo inaczej bym nie wytrzymal) i skończyłem mając kasy dość dużo i lvl 65. Kasy miałem na tyle dużo ze moglem sobie pozwolić na czyszczenie respów w wysokim tempie ale ja jestem oszczędny (zeby nie powiedzieć skąpy xD) i czyscilem d lair urzywając boltow i hmm only xD (taak mozecie powiedziec a co chciałes iść z sd ? nie poprostu mogłem załapać się na demon hunt xD) Na d lair lvl leciał szybko (bardzo szybko) i po wbiciu 75 lvl'a i uzbierania historycznego 1kk załapałem sie na demon hunt i zwastowałem ~20 bp sd z loota. Tak! niezwróciło się. na mnie przypadło dość mało cashu (wystarczyło na 10 bp sd na kolejny hunt) htóry dopisał (2 mms + mpa + jakies tam f axe) i wyszedłem na swoje (po obliczeniach wyszedlem na całe +11gp ale byłem bardzo zadowolony po stałem sie posiadaczem 81 lvl'a. Następna część jest juz monotonna gdyż wybrałem się na kolejny hunt z 15bp sd a z loota na mnie przypadło w przeliczeniu niecałe 8bp sd więc poszedłem odrabiać na dragi + dl'e z hmm potem znów demony w team (ekipa sie powoli wqrwiala i bywały momenty ze ciezko było się załapac na hunt bo woleli wziąść sorcca/drata z innej gildi -.-) Hunt był udany ( 2x g legi + mms + mpa + pare gs/f axe) lecz mimo tego sie niezwrocił (ten loot był z 2 tygodni huncenia i mi poszło około 60bp sd na to) i ten sposób wbiłem 100lvl xD Wtedy zaczeła się wojna mojej gildi z gildią dyktującą zasady na serwie (skończyło się na paymentach (naszych) ale nie o tym mowa) i to by było na tyle mojego Pallka xD Teraz sobie tworze nowego na Xernie (ten co w podpisie) i myślę ze jego losy się potoczą podobnie ![]() Jak zauwazyles z zycia mojego pallka tylko 2 razy nie miałem kasy (raz gdy guardy miały złe dni a drugi raz po kupieniu domku + pareu otufitow (tzn to nie brak kasy bo 50k mialem) więc można grac Paladynem w ten sposób zeby spokojnie mieć na jakies nie przewidziane wydatki xD i ogólnie zeby nie być cały czas na 0 Pozdrawiam Dark Juvan'a i tych którzy zachcą to przeczytać! |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Stan: Niegrający
Świat: Astera
|
![]() @2xup:Ciekawa historia życia Twojego palka.Wydaje się wiarygodna.Chociaż te demony...
Ja mam palka na 101 lvlu i ostatnio nigdy nie mam kasy.Nie dlatego,że nie zarabiam,ale po prostu nie potrafie osczędzać.Całą moją kasę wydaje na outfity,albo hunty na deep fib ![]() ![]() ![]() @Up:Niie musiałby.Spearmany noszą speary ![]() Ostatnio edytowany przez Mojżesz - 26-02-2007 o 03:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Guest
|
![]() Dragi od pewnego lvlu to był zarobek rzedu 400k/tydzien lecz chodziłem tam zadko bo nimi rzygalem i tylko gdy baaaardzo musialem mieć kase xD (np. nie zwrócony demon hunt który poddajesz w wątpliwość
![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up:Niektórzy wywalają je na ziemie to można pozbierać.
@2xUp:To brzmi już o wiele mniej wiarygodnie,wręcz niemożliwie.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#211 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie muszę wspominać, że zręczny palek ma mniejsze waste na dragach, co oznacza większy zysk? Ostatnio edytowany przez Marciniek - 26-02-2007 o 19:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2006
|
![]() ja mam palka...
43 lvl 77/55 15 mlvl (xD) eq - bohy, scale arm, crown helmet, p-legsy, szaliczek rzadko robie loot baga... i to właśnie powód mojego ubustwa ![]() do 25 lvl zbierałem wszystko! miałem b-roba, crus helm, p-amulet, etc... (oprócz bohów), ale traumatyczne spotkanie z gs-em i strata 3/4 całego eq sprawiło że wpadłem w wir ciągłego expa ![]() ![]() mam też najta na 44 i skelsy 79/79, obecnie jest w stanie spoczynku gdyż trudno byłoby mi wrócić do expienia na minotaurach i innych lekkich monstrach ![]() palek rox... ale wydaje mi sie że tylko na samotne expienie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
edit: Cytuj:
A po 2 nie zgadzam się ponieważ nie podałeś lvlu knighta, który również przekłada się na średnią. Ostatnio edytowany przez Marciniek - 27-02-2007 o 15:02. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zbanowany
|
![]() Knight ze skillami 90/90 ma podobną średnią z broni jak 35 lvl sorc z 30 mlvl z visa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#217 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Marcinek:LOl ja nie wiem jakim cudem Ty wynosisz tyle z dragów.Ja kiedy z dragów nic nie leci(a tak jest większość czasu) z samych smieci mam z 2k na plus,a jeżeli do tego wypadnie np dragon shield no to jest już 6k,ale że dragon shield leci raz na 5 huntów to inna sprawa....Co do expa na dragach to ja juz wbiłem 10 mln i nie narzekam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Użytkownik Forum