Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki

Notki

Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum.
Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-02-2007, 03:17   #621
BTIHagen
Użytkownik forum

BTIHagen's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2007

Domyślny

Powiem tak Aldar już mi napisał i mu podziękowałem!!!
Jeśli chodzi o słowo "noob"

Stare określenie z "wikipedia"

"Noob-słowo pochodzące od angielskiego "newbie" (żółtodziób), oznaczające osobę niedoświadczoną, początkującą. W niektórych kontekstach chodzi o osobę mało rozgarniętą, bezmyślną. Ma raczej negatywną wymowę, chociaż jego nadużywanie zrównało je praktycznie z "newbie". Używane w takim znaczeniu przede wszystkim w grach komputerowych."

Teraźniejsze określenia z "wikipedia"

"Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. Nie jest tym samym co Newbie. Słowo to wzięło się ze słowa noobing (inaczej boring - nudzący, nudzić, nudny). Bardzo często używa się tego zwrotu w wielu grach MMORPG, np. Tibia. Znaczenie uznawane od stosunkowo niedawna (szczególnie przez młodszych graczy, nie znających prawdziwego pochodzenia).

Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę."

Więc mówiąc mi noob zamiast newbie[cytat"Noob-Nie jest tym samym co Newbie" mogę stwierdzić że jesteś graczem starej daty i nie weszło ci w nawyk mówienie newbie!!!

MasterOfPlaster na forum nasz ceche odnośnie noob'a!!!
Jesteś natrętny!!

Aaa powiem tak, coś mówiłeś, że grasz w CS'a 5 lat!!!
Ile grasz nie ma znaczenia!!!Czy pol roku czy 5 lat liczą się umiejętności!!!
Powinieneś wiedzieć,że jeśli gra się w CS'a to regularnie!!!, miesiąc przerwy i twoja forma spada na łeb i na szyje,znam dużo ludzi którzy grają 5 lat i grają gorzej niż ci co grają 2 miesiące. Bo granie 5 lat raz na tydzień daje mniej efektów, niż granie 2 miechy po 8 h!!! Mnie denerwują serwy FFA tam tylko góra 3 ludzi (rzadkość) umie grać!!!, przeważnie 1~2, a reszta to mięso armatnie!!!

Może masz jakiegoś wymagającego serwa do CS 1.6!!!! Ale bez cziterów!!!
Bardzo bym prosił!!!
No bo w source na serwach FFA, to całkiem inna sprawa, tam jest więcej ludzi co grać umieją!!!

OK odp i powrót do tematu!!!

Ostatnio edytowany przez BTIHagen - 25-02-2007 o 03:19.
BTIHagen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-02-2007, 10:08   #622
MasterOfPlaster
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BTIHagen Pokaż post
Powiem tak Aldar już mi napisał i mu podziękowałem!!!
Jeśli chodzi o słowo "noob"

Stare określenie z "wikipedia"

"Noob-słowo pochodzące od angielskiego "newbie" (żółtodziób), oznaczające osobę niedoświadczoną, początkującą. W niektórych kontekstach chodzi o osobę mało rozgarniętą, bezmyślną. Ma raczej negatywną wymowę, chociaż jego nadużywanie zrównało je praktycznie z "newbie". Używane w takim znaczeniu przede wszystkim w grach komputerowych."

Teraźniejsze określenia z "wikipedia"

"Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. Nie jest tym samym co Newbie. Słowo to wzięło się ze słowa noobing (inaczej boring - nudzący, nudzić, nudny). Bardzo często używa się tego zwrotu w wielu grach MMORPG, np. Tibia. Znaczenie uznawane od stosunkowo niedawna (szczególnie przez młodszych graczy, nie znających prawdziwego pochodzenia).

Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę."

Więc mówiąc mi noob zamiast newbie[cytat"Noob-Nie jest tym samym co Newbie" mogę stwierdzić że jesteś graczem starej daty i nie weszło ci w nawyk mówienie newbie!!!

MasterOfPlaster na forum nasz ceche odnośnie noob'a!!!
Jesteś natrętny!!

Aaa powiem tak, coś mówiłeś, że grasz w CS'a 5 lat!!!
Ile grasz nie ma znaczenia!!!Czy pol roku czy 5 lat liczą się umiejętności!!!
Powinieneś wiedzieć,że jeśli gra się w CS'a to regularnie!!!, miesiąc przerwy i twoja forma spada na łeb i na szyje,znam dużo ludzi którzy grają 5 lat i grają gorzej niż ci co grają 2 miesiące. Bo granie 5 lat raz na tydzień daje mniej efektów, niż granie 2 miechy po 8 h!!! Mnie denerwują serwy FFA tam tylko góra 3 ludzi (rzadkość) umie grać!!!, przeważnie 1~2, a reszta to mięso armatnie!!!

Może masz jakiegoś wymagającego serwa do CS 1.6!!!! Ale bez cziterów!!!
Bardzo bym prosił!!!
No bo w source na serwach FFA, to całkiem inna sprawa, tam jest więcej ludzi co grać umieją!!!

OK odp i powrót do tematu!!!
ile masz lat?12 ?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2007, 18:12   #623
BTIHagen
Użytkownik forum

BTIHagen's Avatar

Domyślny

Rocznikowo 17,w wieku 8 lat przeszedłem Warcrafta 2 bez kodów Pierwsza gra, którą przeszedłem
ALE NIE WIEM CO TO MA WSPÓLNEGO Z TIBIĄ???

Ostatnio edytowany przez BTIHagen - 25-02-2007 o 18:14.
stary 25-02-2007, 20:06   #624
Aladar
Użytkownik Forum

Aladar's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2007
Lokacja: jeszcze w domu :P

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Amera
Skille: ROSNĄ!!
Poziom mag.: 4
Aladar ma numer GG 6919968
Domyślny

Cytuj:
P.S Aladar
Napisz książkę o PK to chętnie przeczytam , fajnie ci to pisanie o PK wychodzi!!!

Piszę już jedną książkę, żeby nie zapeszać nie zdradzę tytułu...
Nie łatwo pisać mając na głowie naukę, szkołę średnią czy studia... mam dopiero 4 rozdziały i na tym stanęło 3 lata temu, co wcale nie znaczy, że nie mam jej zamiaru skończyć. Jeśli czytałeś StarCrafta i coś z Forgotena, Ravenloft, Dragon Lance czy w ogóle jakieś inne fantasy to musisz wiedzieć jedno:

Trzeba mieć zajebiste żeby pisać takie coś nie jadąc na prochach
(w domyśle mam tych ałoków co pisali wiersze nawaleni zielem i innym G!)

Mi wychodzi to bez prochów . Z resztą myślisz, że ten opis znajdziesz w jakiejś książce czy tomiku wierszy jakiegokolwiek pisarza?
mój własny, część wiersza, który napisałem w ciągu 5 minut - co już jest wyczynem - a do dzisiaj nie umiem go na pamięć. To trzeba mieć dopiero halo!
hehehe

Ten co niepokój przeczekał,
Chaos i straszną pożogę.
Poza przestrzenią i czasem,
W błogiej nicości się znalazł.
(...)

Ostatnio edytowany przez Aladar - 27-02-2007 o 00:02.
Aladar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2007, 19:32   #625
Wodbyt
Użytkownik forum

Wodbyt's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: skierniewice

Profesja: Elite Knight
Świat: Kyra
Poziom: 35
Skille: 75/73
Poziom mag.: 5
Wodbyt ma numer GG 739071
Domyślny

siema, mam pytanie może nie związane troszke z tym tematem ale trudno

nie moge znalezc nigdzie jakie skille powinenem miec na jakim lvlu
moze ktos poda link albo opisze ? =p
Wodbyt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2007, 21:50   #626
Voldemort
Użytkownik Forum

Voldemort's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2007
Lokacja: Iława

Voldemort ma numer GG 7576268
Domyślny

Raynold napisał że jak ma się dobre skille to można na Guardy na 15 lvl chodzić.
Czy teraz też tak można i czy to wogule prawda.

Prosze, nie chce dednąć, jestem na to za młody

Ostatnio edytowany przez Voldemort - 27-02-2007 o 17:36.
Voldemort jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2007, 23:59   #627
Aladar
Użytkownik Forum

Aladar's Avatar

Domyślny

Wodbyt napisał:

siema, mam pytanie może nie związane troszke z tym tematem ale trudno

nie moge znalezc nigdzie jakie skille powinenem miec na jakim lvlu
moze ktos poda link albo opisze ? =p

odpowiedź:
RÓL NAMBER ŁAN
IM WYŻSZE SKIILLE TYM LEPIEJ!!!!!!!

...a jeśli chodzi o ścisłość... nie ważne jaki masz lvl postaci. Nie ważne jakie masz skille ale im wyższe tym lepiej (prywatna uwaga; lvl 20 skill 60/60 - to takie optymalne minimum) ALE!!...

RÓL NAMBER TU
PATRZ RÓL NAMBER ŁAN!

>>repet untill
>>usrana śmierć;
>>end.

a bedziesz miSZCZu
__________________________________________________ ____________

Voldemort napisał:

Raynold napisał że jak ma się dobre skille to można na Guardy na 15 lvl chodzić.
Czy teraz też tak można i czy to wogule prawda.

Prosze, nie chce dednąć, jestem na to zamłody

odpowiedź:

A to zależy jakie masz skille, czym walczysz i w czym chodzisz, czym się bronisz etc etc...

napisałem już że:
Skilli nigdy za dużo! Czyli należy: skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować a i tak zawsze znajdzie się ktoś mocniejszy i Cie zabije ALE!!!...
RÓL NAMBER TU!!
PATRZ RÓL NAMBER ŁAN!

Chaos i straszną pożogę.
(...)

Ostatnio edytowany przez Aladar - 10-03-2007 o 20:21.
stary 28-02-2007, 13:20   #628
BTIHagen
Użytkownik forum

BTIHagen's Avatar

Domyślny

Aldar ty to wiesz jak ludziom tłumaczyć.Powinni cię moderatorem zrobić!!!
stary 28-02-2007, 17:49   #629
black_obik
Użytkownik forum

black_obik's Avatar

Data dołączenia: 28 02 2007
Lokacja: Forum

Profesja: Royal Paladin
Świat: Rubera
black_obik ma numer GG 3399143
Domyślny

Bordzo dobry poradnik szkoda że nie ma czsów na awans w diście bo mam apllka i nie wiem ile czasu potrzebuje na wymarzony dist
black_obik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-03-2007, 00:40   #630
Aladar
Użytkownik Forum

Aladar's Avatar

Król

Cytuj:
Aldar ty to wiesz jak ludziom tłumaczyć.Powinni cię moderatorem zrobić!!!
Raz: Gwoli ścisłości... "Aladar", nie "Aldar".
Dwa: lol ja tak z nudów... na studiach nie mam co robić a ludziom sie pomoc przydaje nawet w (bez urazy) nawet bzdetnych sprawach... czemu tak to ująłem? już tłumaczę: Tibia jest GRĄ!!! Poradnik i owszem jest przydatny, ale dla mnie to rozrywka, zajmuję się dużo poważniejszymi sprawami, w końcu ma się te 22 lata, nie?
Praca pracą, gra grą... ale jest pewien odsetek społeczeństwa, dla którego ta gra stała się światem rzeczywistym. Dla tego ująłem to tak jak ująłęm, przy czym nie mam żadnych wontów ani niczego do strony, gry, itp... tylko mówię (piszę), że SĄ LUDZIE, KTÓRZY TRAKTUJĄ TĘ GRĘ JAK DRUGIE ŻYCIE A NIE POWINNI, BO TO JEST TYLKO GRA!!! Z caŁym szacunkiem dla twórców! Grałem w Baldura 1 i 2, właśnie się przegryzam dorywczo przez never wintera, grałem w Eil island i całą furę innych RPG (takich typu mistrz gry i graczy, kostki k4, k6, k10, k20, karty postaci, WARHAMMER, D&D nawet nie wspomne, bo dużo tego mam za sobą )zawsze sobie myślałem: "A ciekawe czy w necie wypaliłby pomysł na stworzenie takiego wirtualnego świata gry jak np zapomniane krainy Forgotena, jak np Baldur's Gate"
oczywiście to by nie przeszło, ale Tibia wystarcza aż nad to! Dla czego?
oto i odpowiedź: niektórzy ludzie tudzież PK są nadwyraz wQr*@#%$&y.
gra nie nudzi się (chociaż z czasem może), bo jest kontakt z innymi ludźmi! jakbyśmy grali przez sieć z NPC to tibia szybko zmierzłaby sie każdemu, bo poco grać przez neta z komputerem. można w domu bez neta i efdekt ten sam, no ... może lagów by nie było, a tak... masz kontakt z innym homo sapiens (lub homo debilos) i właśnie TO jest w tej grze plusem, który jest jej największym atutem. Quake, Conter, WarCraft to już nie to samo. nawet tak popularny w StarCraft-a nie gra w ciągu jednej chwili co w tibie na jednym świecie ( chyba, że przez sieć - znaczy się ludź vs ludź ).
inaczej:

komp vs komp - nierealne (chyba)
ludź vs komp - szybko się nudzi
ludź vs ludź - już jest ciekawie
ludź vs reszta_świata = Tibia i szybko się nie znudzi (wciąga jak bagno)

i znowu zacząłbym poruszać temat uzależnienia od gier komputerowych ale to ma być PORADNIK! a nie terapia szokowo - klikowa!
złużcie propozycję to może nawet z tego referat napiszę, ale na pewno NIE TU.

Chaos i straszną pożogę.
(...)

Ostatnio edytowany przez Aladar - 01-03-2007 o 22:28.
stary 01-03-2007, 02:16   #631
Kawalier
Guest

Domyślny

Dla zainteresowanych w tym temacia tabelka ze skillami i mlvlem dla KNIGHTA czas jest podawany w MINUTACH. Np z 39 na 40 porzeba 26min. Czas jest podany jako "idealne skillowanie" tzn bez przerw na zmiane potwora i z dobrymi blood hitami.

http://foteka.pl/pokaz.php?id=6044
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-03-2007, 20:21   #632
Evildragon
Użytkownik forum

Domyślny

czy skill szybciej leci gdy walimy w czlowieka.

Ostatnio edytowany przez Evildragon - 01-03-2007 o 20:31.
Evildragon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-03-2007, 21:12   #633
SNajpa
Użytkownik forum

SNajpa's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2007

Świat: Askara
Skille: 50+/50+
Domyślny

Bardzo przydatny poradnik. Dzięki niemu uzyskalem bardzo dobre skille.

Oby tak dalej Thx.
SNajpa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-03-2007, 21:14   #634
SNajpa
Użytkownik forum

SNajpa's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2007

Świat: Askara
Skille: 50+/50+
Domyślny

Bardzo przydatny poradnik. Dzięki niemu uzyskalem bardzo dobre skille.
Thx.
Oby tak dalej
SNajpa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-03-2007, 22:24   #635
Evildragon
Użytkownik forum

Domyślny

Poradnik cool mi pomugl i innym chyba tez
Evildragon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-03-2007, 23:41   #636
Kashtan
Użytkownik Forum

Kashtan's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2007
Lokacja: Venore

Imię: Devalo...
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Poziom: 53
Skille: 76/77
Poziom mag.: 6
Kashtan ma numer GG 2991833
Domyślny Wszystko Jasne

Ludzi czytajcie co pisze Skil nie zalezy od tego czy wali sie w człowieka czy w potwora zalezy od tego ile zdaje sie blood hit czyli ciosow z krwia im ich wiecej tym szybciej idze skil najlepeiej to dwa niecelne lub w tarcze i jeden celny i tak cały czas
Kashtan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-03-2007, 23:42   #637
BTIHagen
Użytkownik forum

BTIHagen's Avatar

Domyślny

Co do skilli to odkryłem w sobie talent do nabijania "gold skilla" poszedłem na venore dowiedziałem sie, że jest tam gość z kośćmi!!! To mówie spróbuje sił!!!
Miałem tylko 100gp tyle co z rooka wyszedłem w ten sam dzień miałem już ponad 700 ze 100 . Ja wyczuwam kiedy postawić więcej, stawiam i co?? wygrywam!!! Normalnie czuje mrowienie w rękach w tym momencie!!! W tym jestem dobry !!! Może ktoś mi da kase zainwestować

Ostatnio edytowany przez BTIHagen - 02-03-2007 o 23:43.
stary 04-03-2007, 14:07   #638
Kalahari
Guest

Domyślny

Poradnik bardzo fajny.
Dowiedziałem się z niego dosyć dużo.
Dzięki bardzo
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2007, 16:19   #639
Fens
Guest

Strzałka Dobrz poradnik.....

Super poradnik tylko jak był jeszcze przybliżony czas awansu w shieldingu to by był już wypas..... ale mega dobra robota........
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2007, 01:42   #640
Wyrafinowany
Guest

Domyślny

Witam przeczytalem wszystko oczym wy piszecie na temat skilli. Mnie kiedys uczono tak ze niewazne jaki miales ekwipunek gdy idziesz skillowac idziesz z najslabsza bronia przykladowo sickle lub crowbar jezeli ma sie niskie skille a wiesz ze potwor nie zadaje ci duzych obrazen bijesz na full attack lub balanse, zas za szybko bijesz bij na full def moja teoria jest taka ze tu nie chodzi o to bys jak najszybciej go zabil tylko monotonnie go zabil. Ja jak zaczelem grac Knightem przy malych skillach bijem go na balanse poniewaz daje porowno jak dla fighting i shieldingu ale z wiekszymi skillami coraz szybciej sie go bije i sie zaczyna bic go caly czas na full def skiill sam idzie. Full attack daje zas daje troszeczke wiecej w fighting, Full def opiera sie na obronie ale daje nieco wiecej dla shieldingu. Podpowiem wam ze spokojnie mozna trenowac na dwarfach do 70 skillach i treowac tam gdzie sie zaraz ci zrespi nastepny, powyzej radze skillowac na slimach z dobrym ekwipunkien i radze bic na full deff bo dostaje sie czeste obrazenia. Przekonuje do tego ze nie trzeba miec najslabszego ekwipunku tylko najslabsza bron czy stoisz na balanse z najlepszym eq to i tak potwor zadaje ci obrazenia. W razie pytan piszcie odpowiem.Pozdro
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania