|
Notki |
Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#621 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 02 2007
|
![]() Powiem tak Aldar już mi napisał i mu podziękowałem!!!
Jeśli chodzi o słowo "noob" Stare określenie z "wikipedia" "Noob-słowo pochodzące od angielskiego "newbie" (żółtodziób), oznaczające osobę niedoświadczoną, początkującą. W niektórych kontekstach chodzi o osobę mało rozgarniętą, bezmyślną. Ma raczej negatywną wymowę, chociaż jego nadużywanie zrównało je praktycznie z "newbie". Używane w takim znaczeniu przede wszystkim w grach komputerowych." Teraźniejsze określenia z "wikipedia" "Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. Nie jest tym samym co Newbie. Słowo to wzięło się ze słowa noobing (inaczej boring - nudzący, nudzić, nudny). Bardzo często używa się tego zwrotu w wielu grach MMORPG, np. Tibia. Znaczenie uznawane od stosunkowo niedawna (szczególnie przez młodszych graczy, nie znających prawdziwego pochodzenia). Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę." Więc mówiąc mi noob zamiast newbie[cytat"Noob-Nie jest tym samym co Newbie" mogę stwierdzić że jesteś graczem starej daty i nie weszło ci w nawyk mówienie newbie!!! ![]() MasterOfPlaster na forum nasz ceche odnośnie noob'a!!! Jesteś natrętny!! ![]() Aaa powiem tak, coś mówiłeś, że grasz w CS'a 5 lat!!! Ile grasz nie ma znaczenia!!!Czy pol roku czy 5 lat liczą się umiejętności!!! Powinieneś wiedzieć,że jeśli gra się w CS'a to regularnie!!!, miesiąc przerwy i twoja forma spada na łeb i na szyje,znam dużo ludzi którzy grają 5 lat i grają gorzej niż ci co grają 2 miesiące. Bo granie 5 lat raz na tydzień daje mniej efektów, niż granie 2 miechy po 8 h!!! Mnie denerwują serwy FFA tam tylko góra 3 ludzi (rzadkość) umie grać!!!, przeważnie 1~2, a reszta to mięso armatnie!!! Może masz jakiegoś wymagającego serwa do CS 1.6!!!! Ale bez cziterów!!! Bardzo bym prosił!!! No bo w source na serwach FFA, to całkiem inna sprawa, tam jest więcej ludzi co grać umieją!!! OK odp i powrót do tematu!!! ![]() Ostatnio edytowany przez BTIHagen - 25-02-2007 o 03:19. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#622 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#623 |
Użytkownik forum
|
![]() Rocznikowo 17,w wieku 8 lat przeszedłem Warcrafta 2 bez kodów
![]() ![]() ALE NIE WIEM CO TO MA WSPÓLNEGO Z TIBIĄ??? Ostatnio edytowany przez BTIHagen - 25-02-2007 o 18:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2007
Lokacja: jeszcze w domu :P
Stan: Aktywny Gracz
Imię: tak jak ja ):P
Profesja: Knight
Świat: Amera
Skille: ROSNĄ!!
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Cytuj:
Piszę już jedną książkę, żeby nie zapeszać nie zdradzę tytułu... Nie łatwo pisać mając na głowie naukę, szkołę średnią czy studia... mam dopiero 4 rozdziały i na tym stanęło 3 lata temu, co wcale nie znaczy, że nie mam jej zamiaru skończyć. Jeśli czytałeś StarCrafta i coś z Forgotena, Ravenloft, Dragon Lance czy w ogóle jakieś inne fantasy to musisz wiedzieć jedno: Trzeba mieć zajebiste ![]() (w domyśle mam tych ałoków co pisali wiersze nawaleni zielem i innym G!) Mi wychodzi to bez prochów ![]() ![]() hehehe
I jam... Ten co niepokój przeczekał, Chaos i straszną pożogę. Poza przestrzenią i czasem, W błogiej nicości się znalazł. (...) Ostatnio edytowany przez Aladar - 27-02-2007 o 00:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: skierniewice
Imię: Jakumakunda
Profesja: Elite Knight
Gildia: Angel of Nemezis
Świat: Kyra
Poziom: 35
Skille: 75/73
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() siema, mam pytanie może nie związane troszke z tym tematem ale trudno
![]() nie moge znalezc nigdzie jakie skille powinenem miec na jakim lvlu moze ktos poda link albo opisze ? =p ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2007
Lokacja: Iława
![]() |
![]() Raynold napisał że jak ma się dobre skille to można na Guardy na 15 lvl chodzić.
Czy teraz też tak można i czy to wogule prawda. ![]() ![]() Prosze, nie chce dednąć, jestem na to za młody ![]() Ostatnio edytowany przez Voldemort - 27-02-2007 o 17:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wodbyt napisał:
siema, mam pytanie może nie związane troszke z tym tematem ale trudno nie moge znalezc nigdzie jakie skille powinenem miec na jakim lvlu moze ktos poda link albo opisze ? =p odpowiedź: RÓL NAMBER ŁAN ![]() IM WYŻSZE SKIILLE TYM LEPIEJ!!!!!!! ...a jeśli chodzi o ścisłość... nie ważne jaki masz lvl postaci. Nie ważne jakie masz skille ale im wyższe tym lepiej (prywatna uwaga; lvl 20 skill 60/60 - to takie optymalne minimum) ALE!!... RÓL NAMBER TU ![]() ![]() PATRZ RÓL NAMBER ŁAN! >>repet untill >>usrana śmierć; >>end. a bedziesz miSZCZu ![]() __________________________________________________ ____________ Voldemort napisał: Raynold napisał że jak ma się dobre skille to można na Guardy na 15 lvl chodzić. Czy teraz też tak można i czy to wogule prawda. Prosze, nie chce dednąć, jestem na to zamłody odpowiedź: A to zależy jakie masz skille, czym walczysz i w czym chodzisz, czym się bronisz etc etc... napisałem już że: Skilli nigdy za dużo! Czyli należy: skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować, skilować a i tak zawsze znajdzie się ktoś mocniejszy i Cie zabije ![]() RÓL NAMBER TU!! PATRZ RÓL NAMBER ŁAN! ![]()
I jam... Ten co niepokój przeczekał, Chaos i straszną pożogę. Poza przestrzenią i czasem, W błogiej nicości się znalazł. (...) Ostatnio edytowany przez Aladar - 10-03-2007 o 20:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Użytkownik forum
|
![]() Aldar ty to wiesz jak ludziom tłumaczyć.Powinni cię moderatorem zrobić!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 02 2007
Lokacja: Forum
Profesja: Royal Paladin
Świat: Rubera
![]() |
![]() Bordzo dobry poradnik
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Dwa: lol ja tak z nudów... na studiach nie mam co robić a ludziom sie pomoc przydaje nawet w (bez urazy) nawet bzdetnych sprawach... czemu tak to ująłem? już tłumaczę: Tibia jest GRĄ!!! Poradnik i owszem jest przydatny, ale dla mnie to rozrywka, zajmuję się dużo poważniejszymi sprawami, w końcu ma się te 22 lata, nie? Praca pracą, gra grą... ale jest pewien odsetek społeczeństwa, dla którego ta gra stała się światem rzeczywistym. Dla tego ująłem to tak jak ująłęm, przy czym nie mam żadnych wontów ani niczego do strony, gry, itp... tylko mówię (piszę), że SĄ LUDZIE, KTÓRZY TRAKTUJĄ TĘ GRĘ JAK DRUGIE ŻYCIE A NIE POWINNI, BO TO JEST TYLKO GRA!!! Z caŁym szacunkiem dla twórców! Grałem w Baldura 1 i 2, właśnie się przegryzam dorywczo przez never wintera, grałem w Eil island i całą furę innych RPG (takich typu mistrz gry i graczy, kostki k4, k6, k10, k20, karty postaci, WARHAMMER, D&D nawet nie wspomne, bo dużo tego mam za sobą ![]() oczywiście to by nie przeszło, ale Tibia wystarcza aż nad to! Dla czego? oto i odpowiedź: niektórzy ludzie tudzież PK są nadwyraz wQr*@#%$&y. gra nie nudzi się (chociaż z czasem może), bo jest kontakt z innymi ludźmi! jakbyśmy grali przez sieć z NPC to tibia szybko zmierzłaby sie każdemu, bo poco grać przez neta z komputerem. można w domu bez neta i efdekt ten sam, no ... może lagów by nie było, a tak... masz kontakt z innym homo sapiens (lub homo debilos) i właśnie TO jest w tej grze plusem, który jest jej największym atutem. Quake, Conter, WarCraft to już nie to samo. nawet tak popularny w StarCraft-a nie gra w ciągu jednej chwili co w tibie na jednym świecie ( chyba, że przez sieć - znaczy się ludź vs ludź ). inaczej: komp vs komp - nierealne (chyba) ludź vs komp - szybko się nudzi ludź vs ludź - już jest ciekawie ludź vs reszta_świata = Tibia i szybko się nie znudzi (wciąga jak bagno) i znowu zacząłbym poruszać temat uzależnienia od gier komputerowych ale to ma być PORADNIK! a nie terapia szokowo - klikowa! złużcie propozycję to może nawet z tego referat napiszę, ale na pewno NIE TU.
I jam... Ten co niepokój przeczekał, Chaos i straszną pożogę. Poza przestrzenią i czasem, W błogiej nicości się znalazł. (...) Ostatnio edytowany przez Aladar - 01-03-2007 o 22:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#631 |
Guest
|
![]() Dla zainteresowanych w tym temacia tabelka ze skillami i mlvlem dla KNIGHTA czas jest podawany w MINUTACH. Np z 39 na 40 porzeba 26min. Czas jest podany jako "idealne skillowanie" tzn bez przerw na zmiane potwora i z dobrymi blood hitami.
http://foteka.pl/pokaz.php?id=6044 |
![]() |
![]() |
#632 |
Użytkownik forum
|
![]() czy skill szybciej leci gdy walimy w czlowieka.
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Evildragon - 01-03-2007 o 20:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 02 2007
Świat: Askara
Skille: 50+/50+
|
![]() Bardzo przydatny poradnik. Dzięki niemu uzyskalem bardzo dobre skille.
Oby tak dalej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 02 2007
Świat: Askara
Skille: 50+/50+
|
![]() Bardzo przydatny poradnik. Dzięki niemu uzyskalem bardzo dobre skille.
![]() Thx. Oby tak dalej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Użytkownik forum
|
![]() Poradnik cool mi pomugl i innym chyba tez
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 02 2007
Lokacja: Venore
Imię: Devalo...
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Poziom: 53
Skille: 76/77
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Ludzi czytajcie co pisze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Użytkownik forum
|
![]() Co do skilli to odkryłem w sobie talent do nabijania "gold skilla" poszedłem na venore dowiedziałem sie, że jest tam gość z kośćmi!!! To mówie spróbuje sił!!!
Miałem tylko 100gp tyle co z rooka wyszedłem w ten sam dzień miałem już ponad 700 ze 100 ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez BTIHagen - 02-03-2007 o 23:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Guest
|
![]() Poradnik bardzo fajny.
Dowiedziałem się z niego dosyć dużo. ![]() Dzięki bardzo |
![]() |
![]() |
#639 |
Guest
|
![]() Super poradnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Guest
|
![]() Witam przeczytalem wszystko oczym wy piszecie na temat skilli. Mnie kiedys uczono tak ze niewazne jaki miales ekwipunek gdy idziesz skillowac idziesz z najslabsza bronia przykladowo sickle lub crowbar jezeli ma sie niskie skille a wiesz ze potwor nie zadaje ci duzych obrazen bijesz na full attack lub balanse, zas za szybko bijesz bij na full def moja teoria jest taka ze tu nie chodzi o to bys jak najszybciej go zabil tylko monotonnie go zabil. Ja jak zaczelem grac Knightem przy malych skillach bijem go na balanse poniewaz daje porowno jak dla fighting i shieldingu ale z wiekszymi skillami coraz szybciej sie go bije i sie zaczyna bic go caly czas na full def skiill sam idzie. Full attack daje zas daje troszeczke wiecej w fighting, Full def opiera sie na obronie ale daje nieco wiecej dla shieldingu. Podpowiem wam ze spokojnie mozna trenowac na dwarfach do 70 skillach i treowac tam gdzie sie zaraz ci zrespi nastepny, powyzej radze skillowac na slimach z dobrym ekwipunkien i radze bic na full deff bo dostaje sie czeste obrazenia. Przekonuje do tego ze nie trzeba miec najslabszego ekwipunku tylko najslabsza bron czy stoisz na balanse z najlepszym eq to i tak potwor zadaje ci obrazenia. W razie pytan piszcie odpowiem.Pozdro
|
![]() |