Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Silvera

Notki

Silvera Wydarzenia ze świata Silvera

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-03-2007, 21:28   #5481
Holu
Użytkownik Forum

Holu's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2006
Lokacja: Jamaica

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lei Rakoy
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nerana
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kasztaniaczek Pokaż post
On nie miesza rodzicow? ;o
Wszyscy dostali pierdolca na punkcie wrzut na starych...
ktos napisze w zdaniu "starzy" "starych" i jest ze wrzuty na nich...
Nauczcie sie czytac.. ;o
dokładnie obsesja ;o
22:50 Tigon Delis [28]: HO'LU NEVER DIE HE ALWAYS LIVE IN POLISH PLAYERS MEMORY
Holu jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-03-2007, 22:44   #5482
Socra
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 03 2007

Imię: Socra
Profesja: Sorcerer
Świat: Silvera
Domyślny

Na tym serwie praktycznie nic się nie dzieje.
Socra jest offline  
stary 06-03-2007, 23:54   #5483
Kacperka
Użytkownik Forum

Kacperka's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005

Stan: Początkujący
Imię: Kacperka
Profesja: Elite Knight
Poziom: 78
Domyślny

Mógłby mi ktoś polecic jakiegos dobrego, sprawdzonego antyvirusa? Kaspersky mnie juz wqrw***
Z góry dzięki i prosze o linki jak ktoś ma ^^
Kacperka jest offline  
stary 07-03-2007, 08:08   #5484
Dolor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kacperka Pokaż post
Mógłby mi ktoś polecic jakiegos dobrego, sprawdzonego antyvirusa? Kaspersky mnie juz wqrw***
Polecam MKS.
Nowe wydanie jest naprawdę dobre dużo lepsze od konkurentów.
Sprawdziłem na swoim kompie
stary 07-03-2007, 08:09   #5485
Holu
Użytkownik Forum

Holu's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2006
Lokacja: Jamaica

Imię: Lei Rakoy
Świat: Nerana
Domyślny

Ja uzywam avasta i nie narzekam, dobry jest
22:50 Tigon Delis [28]: HO'LU NEVER DIE HE ALWAYS LIVE IN POLISH PLAYERS MEMORY
Holu jest offline  
stary 07-03-2007, 08:29   #5486
Kacperka
Użytkownik Forum

Kacperka's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005

Stan: Początkujący
Imię: Kacperka
Poziom: 78
Domyślny

Co do Mks to sprawdze jak nie bedzie wiecej rad a co do avasta to nie bede komentował.. powiem tylko ze nie jest dobry ^^
Kiedys duzo osob mi go polecalo i sprawdzilem na wlasnej skórze kilka razy ^^ ale dzieki i za te propozycje, chociaz licze na więcej jakby ktos mial
Kacperka jest offline  
stary 07-03-2007, 09:49   #5487
Socra
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 03 2007

Imię: Socra
Profesja: Sorcerer
Domyślny

@kacperka

NOD32
Socra jest offline  
stary 07-03-2007, 12:23   #5488
Galera_Warrior
Użytkownik Forum

Galera_Warrior's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2007

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Ja uzywam Ez Trust Antyvirus.

@Forum
Zaponowala bloga cisza w klotniach... ;o

Notka

Od zawsze... Na zawsze... Łódzki KS
Galera_Warrior jest offline  
stary 07-03-2007, 14:17   #5489
adrius
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 02 2006

adrius ma numer GG 5339168
Domyślny

@Up
To chyba dobrze no nie?
adrius jest offline  
stary 07-03-2007, 14:46   #5490
Krova
Guest

Domyślny Mdw

Nie chce wywołać kolejnej kłótni, tylko powiem co sądze.
A więc sądze, że Eternal Oblivion i tak jest dużo dużo lepszą postacią, niż Mateusz Dragon Wielki. MDW gra na non pvp "i jedyne czego może się bać to kicka", a EO wymiata tak jak Taifun Delivery na pvp. MDW zabija se te Demony i Orshaballe, czy tam expi sobie na POI, a EO takie 150 lvl jak Plaguezenho to ma pod kontrolą (gdyby grał na tym servie co on). I ja osobiście wolałbym mieć 150 lvl na pvp, niż 300 na non pvp. Chociaż fajnie że Polak pierwszym 300 lvl i nie mówie, że źle gra, ale nie porównujcie go do EO lub Taifuna.

Ostatnio edytowany przez Krova - 07-03-2007 o 14:49. Powód: Literówka

stary 07-03-2007, 16:05   #5491
marcinekk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 03 2006
Lokacja: gdynia

Świat: silvera
Poziom: 70
Skille: 80/77
Poziom mag.: 6
Domyślny

pytanko:
Jak dlugo moge nie aktywowac pacc?
niektorzy mowia miesiac
niektorzy ze wogole nie ma zadnej bariery
a moze jeszcez inaczej?
marcinekk jest offline  
stary 07-03-2007, 16:18   #5492
Lenidas
Użytkownik Forum

Lenidas's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Szczecin

Imię: Jeriax
Świat: Candia
Poziom: 263
Domyślny

@Krova

Ciezko jest porownywac obie postacie.
Moze nawet nie jest to mozliwe. Sa to dwa zupelnie rozne style gry (na pvp i nonpvp).
Jak napisales na nonpvp trzeba obawaic sie glownie kickow (do tego jeszcze tego ze ktos zluruje potwora lub bloknie nas) jednak aby wbic 300 lvl trzeba poswiecic naprawde wiele czasu. Oczywiscie MDW teraz expi sie latiwej (majac taki lvl) ale nie zawsze przeciez taki mial. Dluga droga za nim.
Jesli chodzi o EO to moze i "wymiata" ale nie zapominaj ze wszystkich mozna ubic. Wystarczy, ze ekipa sie zbieze i kazdy padnie (Seromontis-ubity,Taifun-ubity,Imagram-ubity i wielu wielu innych tez pada).
Jemu tez nie latwo bylo osiagnac to co ma teraz, ale czy jest lepszym graczem? Tylko dlatego, ze gra na pvp? Sam nie wiem, chyba jednak nie da sie tego porownac....
stary 07-03-2007, 16:30   #5493
Kost123
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 01 2007
Lokacja: Grójec

Stan: Niegrający
Poziom: 108
Domyślny

Mi sie wydaje ze na non-pvp niby mozna szybciej bic lvl ale takze nie powie sie "leave or hunted" i zawsze ktos Ci sie moze na resp wwalic, ale na lvl MDW raczej nikt mu sie na resp nie wwala

A tak wogole to:
15:01 You advanced from Level 50 to Level 51.
Tera jedziemy ze skilami.
stary 07-03-2007, 16:30   #5494
adrius
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 02 2006

adrius ma numer GG 5339168
Domyślny

Moim zdaniem porownywanie 2 graczy na serverze pvp i nonpvp jest troche jakbys mial porownywac Tibię z np.Wow'em.Z jednej strony to jest lepsze a z drugiej to.
adrius jest offline  
stary 07-03-2007, 16:51   #5495
Carrion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: Polska

Poziom: 65
Poziom mag.: 57
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kacperka Pokaż post
Avira Antyvir
http://www.free-av.com/

Codzienne aktualizacje, zjada mniej zasobów niż Avast.
A najlepiej to zainstaluj unixowy system i masz spokój.
stary 07-03-2007, 17:24   #5496
Rekin Master
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły

Domyślny

dla mnie i tak zawsze najlepszy bedzie eo...
miedzy knightem na 70lvl a sorcererm na 70lvl jest ogromna roznica, przewaga zwieksza sie z kazdym nastepnym lvl-em. Podziwiam go za to, ze wbil KNIGHTEM<obecnie najslabsza profesja w tibii> taki lvl. Ale trzeba pamietac, nie postac wbija lvl-e, ale gracz. Sorcerer/druid ma ogromny potencjal<sorc ma najwiekszy na non-pvp>, jednak to nie wszystko. Trzeba umiec go wykorzystać.
Rekin Master jest offline  
stary 07-03-2007, 17:39   #5497
Galera_Warrior
Użytkownik Forum

Galera_Warrior's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2007

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

@EO, MDW i TD
A wiec, wedlug mnie Krowa ma racje. Co mu z tego ze gra na NON-PVP? Taki Taifun ma fun z gry, tu sobie jebnie w kogos sd za 700 tu pierdolnie ue za 1000 i sie cieszy, a taki MDW moze bic tylko Demonki, bo na PoI nie sadze aby oplacalo mu sie bic cale respy, wlacznie z Questem.

@Rekinus
Co do wypowiedzi powyzszego nabka, stwierdzialem ze Cip Soft potrzebuje zmian. Knight jest dobry do 150 levelu, a pozniej to juz tylko Nuda, Nuda i jeszcze raz Nuda. Powinni takze zrobic nowe potwory cos typu Demona, ktory bedzie mial malutko defa aby knajci z powodzeniem mogli expic, lub tez solowac. Ponadtto, taki EO nie dal rady by zabic solo Plagena. Zalozmy ze bije z Exori po 600 w pvp i po 150 hity meele. Wiec na jedno combo jest to 750 hp a plagen ma jakies 2.5k.

Dobra koniec bo gadam od rzeczy

Notka

Od zawsze... Na zawsze... Łódzki KS
Galera_Warrior jest offline  
stary 07-03-2007, 18:08   #5498
Rekin Master
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły

Domyślny

@Neo
wiesz o co qrwa chodzi? Lvl najtowi daje tylko sile magiczna... Nie ma roznicy miedzy 500ek bijacym z broni z skillem 120/120 a 15ek z skillem 120/120... Bija dokladnie tak samo. Proponowalbym:

1. Zwiekszyc cene e-visa do 40many, zrobic excehusted 2sec i e-vis powienien miec sile hmm.
2. Stala mana na exori<np 150>
3. Co 2 lvl-e u najta minimal hit wzrasta o 1, u palka co 3 lvl-e o 1. Spraki i puffy zostaja, jednak pojawiaja sie znacznie rzadziej(w zaleznosci od posiadanego lvla).Dlaczego u palka co 3 lvl-e a u najta co 2? Odpowiedz jest prosta- palkowi znacznie latwiej przebic sie przez shielding mocniejszych potworow . Dodatkowo jakis nowy atak zabierajacy pewna ilosc zycia najtowi/palkowi <critical hit czy cos w tym stylu>, przez co mozna poteznie udezyc w 1 turze(przydatne w pvp...taki strzal za 150-200 z broni+ 150 exori/sd to juz cos).

*Jezeli zostałby wprowadzony punkt 2 i 3, to punkt 1 zostalby opuszczony<strike by pozostal taki, jaki jest>
*Jezeli wprowadzic punkt 1, to trzeba by wprowadzic punkt 2 lub 3<jeden z nich>.

Dziwne jest tez to, że mag majac przyzwoite eq(b-robe, vampirka itp) broni sie lepiej z full defance niz knight z full atack( tylko na full atack sie oplaca expic). Sprawdzone na przykladzie maga z skillem shieldingu 25 i magowskim eq( b-robe, crown helmet, vampire shield itp) oraz o wiele bardziej opancerzonego najta z skillem 85.

Postacie magiczne sa równe z najtem i palem do 60lvl-a, potem powstaje przewaga.
Jezeli ktos napisze, ze wpierw trzeba dobic ten 60lvl, to prosze bardzo:
najt po wyjsciu z rooka bierze sie za skillowanie, wbija lvl, znowu skilluje...predkosc expa nie jest nadzwyczajna. Mag musi dobic tylko 33lvl(woi) na jakichs rotach, dwarfach(na tym, na czym najt expi przez dlugi okres). Nie musi skillowac, może od razu zabrać sie za expienie. Po otrzymaniu woi idzie na guardy, gdzie robi 20-35k/h (zalezy od ilosci grajacych ludzi na serwerze i kopalni...takie wyniki sa mozliwe w zaledwie paru kopalniach). Dobija 60lvl zarabiajac sporo kasy. Najt, aby expic z taka predkoscia musi miec pozadne eq, jakis lvl i skille(aby nie miec waste...).

Jedno jest pewne....potrzebne sa zmiany

Ostatnio edytowany przez Rekin Master - 07-03-2007 o 18:35.
Rekin Master jest offline  
stary 07-03-2007, 19:46   #5499
AvelusAdi
Użytkownik Forum

AvelusAdi's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2007
Lokacja: Italy

Imię: Avelus Adi
Poziom: 46
Domyślny

tylko ze druid na tym 60 lvl jest latwy do sciagneicia jak dziecko-wystarcza 3 SD, a kina??-na 60 jest prawie niesmiertelny- bo z duzo iloscia UH i mfs spokojnie dobiegnie do jakiegos pz ( jak sie oczywiscie nie da trapnac i jak nie bedzie atakowal napastnika)
EO w sumie mzoe sie czuc jzu jakby gral na no-pvp-bo jak padnei to tylko z wlasnej winy
a MDW cieszmy sie z jego sukcesuw i pamietajmy ze on nie zaczynal grac jak juz byly rody
AvelusAdi jest offline  
stary 07-03-2007, 19:46   #5500
Kasztaniaczek
Zbanowany

Kasztaniaczek's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Łodź

Poziom: 65
Domyślny

Odezwaly sie mastahy pvp....
Wolalbys miec 150 niz 300.. i tak zadnego nie bedziesz miec, przynajmniej grajac na tym serv ^.^

@Rekin
Tak i najlepiej dac najtowi exori o wielkosci ue i za 100 many...
Najt najslabszy? Tak bo 80% najtow widzie tylko expienei przy uzyciu tego swojego ogromneego miecza czy lancy...
Dajac visa za 40 many z taka sama sila jak hmm to najlepiej go zabrac bo by z nim nikt nie expil ;o?

"3. Co 2 lvl-e u najta minimal hit wzrasta o 1, u palka co 3 lvl-e o 1. Spraki i puffy zostaja, jednak pojawiaja sie znacznie rzadziej(w zaleznosci od posiadanego lvla).Dlaczego u palka co 3 lvl-e a u najta co 2? Odpowiedz jest prosta- palkowi znacznie latwiej przebic sie przez shielding mocniejszych potworow . Dodatkowo jakis nowy atak zabierajacy pewna ilosc zycia najtowi/palkowi <critical hit czy cos w tym stylu>, przez co mozna poteznie udezyc w 1 turze(przydatne w pvp...taki strzal za 150-200 z broni+ 150 exori/sd to juz cos)."

ROTFLNOLEM
Teoretycznie bys palka udupil bo on teraz ignoruje shielda KAZDEGO moba a ty bys chcial zeby latwije przebijal, ale to tylko taka moja sugestia...
_____
Taaak tak 33 sorc bierze woi i leci na guardy gdzie zapomniales dodac ze na 1h huntu idzie okolo 3-4 bp mf a najtowi na skilach 80~ zejda moze 2-3 uhy + z 1 bp mf....;O? Dobija 60 lvl zarabiajac duzo kasy, najt zarobi 3x-5x wiecej...
No lecz pier trzeba umiec grac/expic...

Chcecie bic z exori i z broni po 500 zeby solowac demony jak na ots, tego NIE BEDZIE...
_____
Daj mi przyklad sorca na 150 lvl~ ktory chcac expic po 3kk expa dziennie nie wastuje ogromnej liczby kasy, nie mowie o new servach gdzie itemy sa drogie w chuja, i nie mowi o tykim przykladzie jak Strycine na Harmoni co wbil 10kk w 35h kosztem 1kk(1000 bp mf, no moze 1,1kk ale nie wnikajmy w szczegoly...) a zarobil 1,6kk~

@Neo
A co ty widziesz fajnego w expieniu 150 sorca/ed?
Idzie na wrl...albo na poi albo bije te hydry i mi ich dosyc ;o
(dla osob z malym poziomiem inteligencji: PoI - Dle na Pits of Inferno)
__
Po co ma bic 289 ek 150 ek~? Bedzie chciec go ubic to wparuje z ekipa a nie bedzie sie bic jak noobek po 10 z wanda, tak masz racje ze go nie ubije, lecz kto bedzie sie tak bic? Kumple przybiegna czy cos i bb EO or pelagen...
__
btw. Taifun ma fun z gry? On nie ma/nie bedzie miec zycia na tym serv...

@Krova
Tak nie porownujmy MDW do Taifuna, bo do takiego nooba jak Taifunek to nie mozna nikogo porownac ^.-

Ostatnio edytowany przez Kasztaniaczek - 07-03-2007 o 19:53.
Kasztaniaczek jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania