Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Silvera

Notki

Silvera Wydarzenia ze świata Silvera

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 07-03-2007, 20:01   #5501
szymon287
Użytkownik Forum

szymon287's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krova Pokaż post
Nie chce wywołać kolejnej kłótni, tylko powiem co sądze.
A więc sądze, że Eternal Oblivion i tak jest dużo dużo lepszą postacią, niż Mateusz Dragon Wielki. MDW gra na non pvp "i jedyne czego może się bać to kicka", a EO wymiata tak jak Taifun Delivery na pvp. MDW zabija se te Demony i Orshaballe, czy tam expi sobie na POI, a EO takie 150 lvl jak Plaguezenho to ma pod kontrolą (gdyby grał na tym servie co on). I ja osobiście wolałbym mieć 150 lvl na pvp, niż 300 na non pvp. Chociaż fajnie że Polak pierwszym 300 lvl i nie mówie, że źle gra, ale nie porównujcie go do EO lub Taifuna.
Boze jaki... a kto sie postawi na EO? On ma tyle hp ze go by musialo 6ms po 200lv wbic z sd, a i tak sie pewnie wyuha . O tak Orshe na harmonia... GZ (juz pokazales ze jestes idiota) Jak kasztan powiedzial, nawet 100 nie bedziesz mial :S

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kost123 Pokaż post
Mi sie wydaje ze na non-pvp niby mozna szybciej bic lvl
A mi sie wydaje, ze sie mylisz

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rekinek Pokaż post
Lvl najtowi daje tylko sile magiczna... Nie ma roznicy miedzy 500ek bijacym z broni z skillem 120/120 a 15ek z skillem 120/120... Bija dokladnie tak samo.
Ironia?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rekinek Pokaż post
2. Stala mana na exori<np 150>
LOL

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ciastek Pokaż post
Tak nie porownujmy MDW do Taifuna, bo do takiego nooba jak Taifunek to nie mozna nikogo porownac ^.-
Po raz kolejny sie zgadzam(;

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-03-2007, 20:35   #5502
Galera_Warrior
Użytkownik Forum

Galera_Warrior's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2007

Domyślny

@Blón
Ale zaspamowales. W wiekszosci niestety nei masz racji, mowisz ze Taifun jest nabem? Powiedz mi lepiej ktory owner

Notka

Od zawsze... Na zawsze... Łódzki KS
Galera_Warrior jest offline  
stary 07-03-2007, 20:36   #5503
Rekin Master
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły

Domyślny

@Kasztan
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia widze, ze nie dasz sobie czegos wytlumaczyc...ale ok. Aaaa i palkowi zdazaja sie sparki takze oraz nietrafione strzaly. Wtedy palek by trafial KAZDEGO hita za minimum 1/3 swojego lvla(czyli na lvl 150 minimum 50, a to jest cos), najtowi zdazaly by sie nadal sparki i puffy, ale rzadziej.
@Blon
tak, bedziesz miec fun, gdy ty wbijesz w godzine 70k expa, a kolega na twoim lvl-u ms/ed 130~ i wiecej na tym zarobi . srednia w draga bedziesz miec okolo 75
Ms na twoim lvl ma srednia w draga....hmmm 190? i z kazdym lvl-em ma wieksza sile
500ek z 120/120 z ta sama bronia ma taka sama sile, jak 15ek z 120/120( to tylko przyklad ofkorz). Oczywiscie, zwieksza sie czestotliwosc trafien(podobno) ale jest ona tak niewielka, ze miedzy 100ek a 200ek nie ma praktycznie roznicy...
Te exori za 150many to byl przyklad, ja bym sie cieszyl nawet z exori za 400many.
Ale ok Blon...popytaj sie kolegow(magow i druidow) na jakims innym swiecie, ile srednio robia k expa/h z zarobkiem, bo harmonia to zdeka zly server dla sorca jak wiele innych starych swiatow. Ilosc dobrych miejscowek do huncenia jest ograniczona....szczegolnie na swiatach non-pvp sa ogromne kolejki.

Aaa i jeszcze...tak, masz racje, lvl najtowi daje takze dodatkowa ilosc 15hp, 5many, sila uh wzrasta o 5hp(chyba) i sila magii o 2%...do broni nie dostajesz zadnych premii, jezeli cos dostajesz, to jest to prawie niezauwazalne. I pogodz sie z tym, ze NIGDY nie bedziesz expic oplacalnie z predkoscia 200k/h(co jest bardzo trudne do osiagniecia najtem), chyba ze masz zamiar wbic 300lvl(chociaz tu tez nie jestem pewien). Nie jest problemem expowac z taka predkoscia dla maga z odpowiednim lvl-em i na przecietnym swiecie.

Ostatnio edytowany przez Rekin Master - 07-03-2007 o 20:46.
Rekin Master jest offline  
stary 07-03-2007, 20:46   #5504
Kasztaniaczek
Zbanowany

Kasztaniaczek's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Łodź

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 65
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rekin Master Pokaż post
@Kasztan
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia widze, ze nie dasz sobie czegos wytlumaczyc...ale ok. Aaaa i palkowi zdazaja sie sparki takze oraz nietrafione strzaly. Wtedy palek by trafial KAZDEGO hita za minimum 1/3 swojego lvla(czyli na lvl 150 minimum 50, a to jest cos), najtowi zdazaly by sie nadal sparki i puffy, ale rzadziej.
@Blon
tak, bedziesz miec fun, gdy ty wbijesz w godzine 70k expa, a kolega na twoim lvl-u ms/ed 130~ i wiecej na tym zarobi . srednia w draga bedziesz miec okolo 75
Ms na twoim lvl ma srednia w draga....hmmm 190? i z kazdym lvl-em ma wieksza sile
500ek z 120/120 z ta sama bronia ma taka sama sile, jak 15ek z 120/120( to tylko przyklad ofkorz). Oczywiscie, zwieksza sie czestotliwosc trafien(podobno) ale jest ona tak niewielka, ze miedzy 100ek a 200ek nie ma praktycznie roznicy...
Te exori za 150many to byl przyklad, ja bym sie cieszyl nawet z exori za 400many.
Ale ok Blon...popytaj sie kolegow na jakims innym swiecie, ile srednio robia k expa/h z zarobkiem, bo harmonia to zdeka zly server dla sorca jak wiele innych starych swiatow. Ilosc dobrych miejscowek do huncenia jest ograniczona....szczegolnie na swiatach non-pvp sa ogromne kolejki.
Przepraszam bardzo, ja nie dam sobie czegos wytlumaczyc? Yyyyy a co ty mi tlumaczysz? Napisales w chuj glupot i na nie odpowiedzialem...

Zrobi 70k/h? Ale za to zarobi o wieeeeeeeele wiecej kasy niz sorc na tym lvl, no lecz trzeba troche umiec expic...
Btw. podaj mi miejsce gdzie 100 sorc~ zaroobi o wieeeeeeeeele wiecej
i zrobi taka ilosc expa, bo na wrl nie wyciagniesz na tym lvl wiecej niz 100-110k/h na hydrach 100k+, ale na ogromnego looota bym nie liczyl
btw. 80% mobow do expa dla 100 sorca/druta~ i loot z nich jest prawie wszedzie taki sam przyklad? Dragi i Hydry... i czesc loota z wrl...Dle(poza dsm) i moglbym o wieeele dluzej wymieniac jeszcze...

Exori za 400 many
No i tutaj bys udupil najta...
Exori by uzywal od 100 lvl~

@Edit 200k/h i wastowac w chuj kasy, nie mowie o wyjatkach(Taifun(jak epxil) MDW i inne 200-230 lvl+

btw. Zapomnieliscie o palku ktory tez nie ma najlepiej i ciagle sie sprzeczacie o najta...

@Neo
O to chodzi ze kazdy xD
No moze po za tym 1 co expil, ale teraz chyba juz nie gra i same nooby ownuja xD

@Glon
Jaki ku*** Ciastek xD

Ostatnio edytowany przez Kasztaniaczek - 07-03-2007 o 20:52.
Kasztaniaczek jest offline  
stary 07-03-2007, 20:54   #5505
Rekin Master
Użytkownik Forum

Domyślny

ok....nie bede sie z toba klocil...tylko musisz to zrozumiec, ze mag i druid maja teraz ogromna przewage.... faktycznie, moglem sie pomylic w ilosci expa, ale to nie zmienia faktu, ze mag na 100+ expi szybciej od najta/pala na 100 i ta przewaga bedzie sie zwiekszac z kazdym lvl-em.

"Exori za 400 many
No i tutaj bys udupil najta...
Exori by uzywal od 100 lvl~"
byloby to ulepszeniem najta a wiesz dlaczego? bo istnialby lvl, na ktorym najt moglby z tego oplacalnie expic.

Ostatnio edytowany przez Rekin Master - 07-03-2007 o 20:59.
stary 07-03-2007, 20:56   #5506
Kasztaniaczek
Zbanowany

Kasztaniaczek's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Łodź

Stan: Na Emeryturze
Poziom: 65
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rekin Master Pokaż post
ok....nie bede sie z toba klocil...tylko musisz to zrozumiec, ze mag i druid maja teraz ogromna przewage.... faktycznie, moglem sie pomylic w ilosci expa, ale to nie zmienia faktu, ze mag na 100+ expi szybciej od najta/pala na 100 i ta przewaga bedzie sie zwiekszac z kazdym lvl-em.
Tak expi wolniej, ale jesli umiesz wykorzystac umiejetnie wszystkie mozliwosci najta to bedziesz mu dorownywal, nie mowie o 300 lvl bo tutaj faktycznie widac ogromna przewage sorca/druta....
Kasztaniaczek jest offline  
stary 07-03-2007, 20:59   #5507
Kilver
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 01 2006

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Silvera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kasztaniaczek Pokaż post
Tak expi wolniej, ale jesli umiesz wykorzystac umiejetnie wszystkie mozliwosci najta to bedziesz mu dorownywal, nie mowie o 300 lvl bo tutaj faktycznie widac ogromna przewage sorca/druta....
No właśnie czyli wszystko sprowadza się do jednego wątku a mianowicie tego że kina trzeba ulepszyc i tyle
Kasztan nie wyszukuj literówek rekina ... on tylko podaje przykłady ...
Pozdrówka 4 all
Kilver jest offline  
stary 07-03-2007, 21:03   #5508
Rekin Master
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
tak, tylko ze te mozliwosci kiedys sie skoncza ( mowie o czyms w stylu: 2ds-y+ dl poi ) bo sila broni nie rosnie...
Mag jest teraz dla siebie sam blokerem.
@Daw
no wlasnie....jezeli jestes taki "kreatywny" to wymysl cos. Rozwiazaniem byloby lurowanie na siebie paru potworow i expienie z exori, ktore kosztowałoby np. 300many, bo na pewnym lvl-u bedzie to oplacalne...
Tak samo, jak z visem...nie na każdym lvl-u jest opłacalny

Ostatnio edytowany przez Rekin Master - 07-03-2007 o 21:10.
stary 07-03-2007, 21:04   #5509
Dawergo
Użytkownik Forum

Dawergo's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Szczecin

Imię: Dawergo
Profesja: Druid
Gildia: Poland Team
Świat: Eonar
Poziom: 80
Domyślny

No widze ze rekin wyszedles ze swoimi super pogladami -.-"
Vis 40 many i sila hmm? ide na najta lub palka, no ostatecznie bym sobie hmmy robil i z nimi huncil bo by sie bardziej oplacalo wiac od potworka <niektorych przynajmniej>... hmmm taifun fun w grze? taa teraz napewno mdw przynajmniej moze byc pewien ze nagle sie pol serva zrobi anty mdw, chociaz slyszalem ze taifun na to zasluzyl...

@up mozliwosci sie koncza? moze i tak ale jak jestes kreatywny to sobie wymyslisz cos nowego

http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja1.swf

Ostatnio edytowany przez Dawergo - 07-03-2007 o 21:05.
Dawergo jest offline  
stary 07-03-2007, 21:11   #5510
Krova
Guest

Domyślny

Cytuj:
Odezwaly sie mastahy pvp....
Wolalbys miec 150 niz 300.. i tak zadnego nie bedziesz miec, przynajmniej grajac na tym serv ^.^
Tak, wolałbym 150 na pvp, a jak nie liczysz się z innymi zdaniem to nie dyskutuj, bo tylko szkodzisz. Będe miał prędzej, niż ty. Że gram tydzień na tym servie i mam noob chara narazie to nie znaczy, że nie miałem wcześniej gdzieś jakiejś innej postaci.

Cytuj:
Daj mi przyklad sorca na 150 lvl~ ktory chcac expic po 3kk expa dziennie nie wastuje ogromnej liczby kasy, nie mowie o new servach gdzie itemy sa drogie w chuja, i nie mowi o tykim przykladzie jak Strycine na Harmoni co wbil 10kk w 35h kosztem 1kk(1000 bp mf, no moze 1,1kk ale nie wnikajmy w szczegoly...) a zarobil 1,6kk~
Sam sobie zaprzeczasz muwisz coś, a potem podajesz przykład, który dowodzi że tak nie jest. Buahaha, mózgu to ty nie masz.

Cytuj:
A co ty widziesz fajnego w expieniu 150 sorca/ed?
Idzie na wrl...albo na poi albo bije te hydry i mi ich dosyc ;o
(dla osob z malym poziomiem inteligencji: PoI - Dle na Pits of Inferno)
I tak prawie każdy ci powie, że Sorc ma lepsze expienie niż Knight [ciekawsze, opłacalniejsze i wydalniejsze, czyli więcej frajdy, expa, kasy (dla takich ludzi jak ty trzeba powiedzieć prostym językiem)].

Cytuj:
btw. Taifun ma fun z gry? On nie ma/nie bedzie miec zycia na tym serv...
Ty już wiesz kto lubi Taifuna, kto go nie lubi, jak mu się gra, i wszystko na jego temat. Że mu zazdrościsz to nie musisz być taki wredny i wścibski tym bardziej, jak nie mas zracji.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez szymon287 Pokaż post
Boze jaki... a kto sie postawi na EO? On ma tyle hp ze go by musialo 6ms po 200lv wbic z sd, a i tak sie pewnie wyuha . O tak Orshe na harmonia... GZ (juz pokazales ze jestes idiota) Jak kasztan powiedzial, nawet 100 nie bedziesz mial :S
Nie wymawiaj imienia pana Boga swego nadaremnie (jeśli jesteś wierzącym).EO ma życia 2915 (150+7*5+182*15=2915). Już sam pokazałeś, że jesteś inteligentny. Mnożenie i dodawanie to 1-2 klasa podstawówki. Nie liż dupy kasztanowi. Jak bym miał już tyle czasu co ty nagrane na jednej postaci to bym miał większy lvl jeszcze na non pvp.

Cytuj:
btw. Only kick can kill me. >.<
(To jest z twojego opisu na tibia.com jakby co).
Lol, idź na Orsha to zobaczymy czy tylko lag cie zabije.
A jakby się zdarzyło, że nie masz manasów przy sobie ani run to 60 MS RP ED z runami, manasami, by cie zabiło lekko, ale ty jesteś buidupą i grasz na non pvp, bo na pvp to, byś nie umiał grać, jakbys dostał hunta to byś nie wychodził z depot, nie umiałbyś jakoś tego załatwić,

stary 07-03-2007, 21:15   #5511
Dawergo
Użytkownik Forum

Dawergo's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Szczecin

Imię: Dawergo
Profesja: Druid
Gildia: Poland Team
Świat: Eonar
Poziom: 80
Domyślny

Cytuj:
Tak, wolałbym 150 na pvp, a jak nie liczysz się z innymi zdaniem to nie dyskutuj, bo tylko szkodzisz. Będe miał prędzej, niż ty. Że gram tydzień na tym servie i mam noob chara narazie to nie znaczy, że nie miałem wcześniej gdzieś jakiejś innej postaci.

Sam sobie zaprzeczasz muwisz coś, a potem podajesz przykład, który dowodzi że tak nie jest. Buahaha, mózgu to ty nie masz.

I tak prawie każdy ci powie, że Sorc ma lepsze expienie niż Knight [ciekawsze, opłacalniejsze i wydalniejsze, czyli więcej frajdy, expa, kasy (dla takich ludzi jak ty trzeba powiedzieć prostym językiem)].

Ty już wiesz kto lubi Taifuna, kto go nie lubi, jak mu się gra, i wszystko na jego temat. Że mu zazdrościsz to nie musisz być taki wredny i wścibski tym bardziej, jak nie mas zracji.

Nie wymawiaj imienia pana Boga swego nadaremnie (jeśli jesteś wierzącym).EO ma życia 2915 (150+7*5+182*15=2915). Już sam pokazałeś, że jesteś inteligentny. Mnożenie i dodawanie to 1-2 klasa podstawówki. Nie liż dupy kasztanowi. Jak bym miał już tyle czasu co ty nagrane na jednej postaci to bym miał większy lvl jeszcze na non pvp.

(To jest z twojego opisu na tibia.com jakby co).
A jakby się zdarzyło, że nie masz manasów przy sobie ani run to 60 MS RP ED z runami, manasami, by cie zabiło lekko, ale ty jesteś buidupą i grasz na non pvp, bo na pvp to, byś nie umiał grać, jakbys dostał hunta to byś nie wychodził z depot, nie umiałbyś jakoś tego załatwić,
Royal tu gral, ahh te stare czasy, ale odszedl, jak bedzie chcial to ci powody poda...
btw poszedlem se popykac na non pvp, to znaczy juz ze jestem tchurzem i lama?

@Edit: Jaki knajt na 100+ lvl chodzi bez uhs? I to na pvp? Znajdz mi takiego...

http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja1.swf

Ostatnio edytowany przez Dawergo - 07-03-2007 o 21:17.
Dawergo jest offline  
stary 07-03-2007, 21:37   #5512
szymon287
Użytkownik Forum

szymon287's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005

Imię: Plotek
Świat: Harmonia
Domyślny

1h mnie nie bylo i juz 2x strony, no coz...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Galera_Warrior Pokaż post
@Blón
Ale zaspamowales. W wiekszosci niestety nei masz racji, mowisz ze Taifun jest nabem? Powiedz mi lepiej ktory owner
Mogles powiedziec gdzie nie mam racji. Taifun wlasnie jest nupem bo sharuje >.>

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rekin Pokaż post
Nie wiem czy po upku cos zmienili, bo sie nie interesowalem zbytnio tym, ale 2lv=1skill, czyli roznica miedzy 500, a 15 jest b. duza;o. Mowisz ze nie ma roznicy miedzy 100lv, a 200lv? To chyba slepy jestes :O

Cytuj:
Już sam pokazałeś, że jesteś inteligentny.
Za to ty pokazales, ze jestes anaflabeta (Sam sobie zaprzeczasz muwisz coś)

Cytuj:
Jak bym miał już tyle czasu co ty nagrane na jednej postaci to bym miał większy lvl jeszcze na non pvp.
Zobacz sobie ile jest online (szczegolnie w tygodniu), a pozniej mozesz cos mowic...

Cytuj:
Ty na serio jestes debilem 0.o

Cytuj:
A jakby się zdarzyło, że nie masz manasów przy sobie ani run
Nigdy nie wychodze z dp bez minimum 4bp uh i 5bp mf, wiec mi naskocz, a nie gdybaj

Cytuj:
buidupą i grasz na non pvp, bo na pvp to, byś nie umiał grać, jakbys dostał hunta to byś nie wychodził z depot, nie umiałbyś jakoś tego załatwić
Najpierw po napistaniu posta, przeczytaj go czy nie ma bledow... Skoro jestes taki masta, to moze zagramy na otsie e-pvp ;>

@dawergo:
Milo, ze mnie jeszcze ktos pamieta (;

@rekin:
A myslisz czemu expilem, a nie skillowalem?>.> Po drugie to by bylo bez sensu...

@kasia:
No :O xD

Ostatnio edytowany przez szymon287 - 07-03-2007 o 21:58.
szymon287 jest offline  
stary 07-03-2007, 21:46   #5513
Rekin Master
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez szymon287 Pokaż post
Nie wiem czy po upku cos zmienili, bo sie nie interesowalem zbytnio tym, ale 2lv=1skill, czyli roznica miedzy 500, a 15 jest b. duza;o. Mowisz ze nie ma roznicy miedzy 100lv, a 200lv? To chyba slepy jestes :O
Eeee gdzie ty masz to napisane...? Pierwsze slysze, by 2lvl=1 skill....przez chwile zastanawialem sie, czy nie dodac tego do podpisu...ale jestes moim ziomkiem wiec tego nie zrobie. lepiej szybko zmien to ;/
stary 07-03-2007, 21:55   #5514
Kattinka
Użytkownik Forum

Kattinka's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006

Kattinka ma numer GG 1672050 Kattinka ma login Tlenu kattinka-92@tlen.pl Send a message via Skype™ to Kattinka
Domyślny

@All
Widze, ze jakis normalny temat się teraz zrobił ;D Niby jest dyskusja, ale żadnych klotni O_o. To do nas stanowczo niepodobne.
stary 07-03-2007, 23:01   #5515
Holu
Użytkownik Forum

Holu's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2006
Lokacja: Jamaica

Imię: Lei Rakoy
Świat: Nerana
Domyślny

@Szymon287