Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-03-2007, 11:32   #61
wood
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 03 2007

Profesja: Paladin
Świat: azura
Poziom: 15
Skille: 66/45
Poziom mag.: 8
Domyślny haha

Ja gram palkiem i jestem zadowolny ma 66 dista 17 lvl i wczoraj ujebalem Wyverna z boltow i dostawal po 100 zal dla was
wood jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-03-2007, 13:47   #62
TheThunder
Użytkownik Forum

TheThunder's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lifter Pokaż post
Na demony nie jest potrzebny bloker. Na ~65 Levelu Paladyn solnie bez problemu demona, a wcześniej iść się z blokerem nie opłaca. SD + Power Bolt paladyna na 60 lev wynosi ~350 także demona solnie...
Ty chyba jestes smieszny. Knighci na takich lvlach padaja a Ty chcesz isc palkiem? I to z power bolcami, ktore daja exchausta? Rzucisz p bolta i juz nic wiecej nie rzucisz - ani sd, ani uha. Na demony jest potrzebny bloker (chyba ze masz 150+ i biegasz sobie tam z jeszcze 1 palkiem).

@Temat
Oczywiscie sorc rzadzi _/ ... nie liczac jego malej ilosci hp przy ktorej pada bardzo szybko i niestety czesto w stosunku do innych voc.

@wood
No naprawde jestes taki pr0 i mastaH ze masz sie czym chwalic i pisac ze to nas jest żal ... lol ... Sorc + 2 monki + woce = hunt na wyvernach bez strat LUB fstrike ... Sorc zawsze bedzie potega, a palek zawsze bedzie kroczyl w jego cieniu
stary 08-03-2007, 13:54   #63
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

TheThunder: Doświadczony sorc nie padnie mimo małej ilości hp (wystarczy, że się będzie leczył przed max combo potwora). A na kicku padają wszystkie profesje równo, o czym się sam nie dawno przekonałem.
d4rqu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2007, 14:30   #64
TheThunder
Użytkownik Forum

TheThunder's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2006

Domyślny

@Up
To co napisales wydaje sie takie proste, w rzeczywistosci nie masz racji. Potwory? Zgoda ... da sie wszystkiego uniknac (ale jest cos takiego jak 'pech', 'kick', 'lag', 'freez'). A PvP? Tu sorc pokazuje swoja slaba strone i bez mana shielda (zalozmy po skonczeniu many) schodzi na kilka strzalow - dla porownania - knight na kilkanascie/dziesiat.
stary 08-03-2007, 14:50   #65
Xerilus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 09 2006
Lokacja: Rzeszów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Quetio
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania :*:*
Poziom: 36
Skille: 22shiel
Poziom mag.: 38
Xerilus ma numer GG 8018677
Domyślny

@topic
tak... bedziesz brany na hunty

najlepiej wg. mnie isc na jakims 50+ lvlu ze skillami 80(?) jak kto woli... im wiecej tym lepiej... na hero hunt jak ja chodzilem na hero hunty pallkiem na 51 lvlu z skillem 81 to expa dostawalem... duzo tylko ze nie zawsze ci poleci cos z hiroł ;/
16:07 Sir Lio [25]: wielkie gz dla ciebie i dla chana aberusa

16:04 Cros Raylon [26]: oo ty jestes tym bohaterem z tibia.pl

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ecik Zawodowiec Pokaż post
Spoko, spoko ... ja widzialem kolesia na rooku, którego zabił troll. Po dedzie on przybiegł po swoje rzeczy i pytał się trolla za co go zabił, a ten troll znów go dedł ... <lol> i więcej już po ciało nie przyszedł. Ja za to zarobiłem 47 gps, z jego ciała.
Xerilus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2007, 15:02   #66
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheThunder Pokaż post
Ty chyba jestes smieszny. Knighci na takich lvlach padaja a Ty chcesz isc palkiem? I to z power bolcami, ktore daja exchausta? Rzucisz p bolta i juz nic wiecej nie rzucisz - ani sd, ani uha. Na demony jest potrzebny bloker (chyba ze masz 150+ i biegasz sobie tam z jeszcze 1 palkiem).

@Temat
Oczywiscie sorc rzadzi _/ ... nie liczac jego malej ilosci hp przy ktorej pada bardzo szybko i niestety czesto w stosunku do innych voc.

@wood
No naprawde jestes taki pr0 i mastaH ze masz sie czym chwalic i pisac ze to nas jest żal ... lol ... Sorc + 2 monki + woce = hunt na wyvernach bez strat LUB fstrike ... Sorc zawsze bedzie potega, a palek zawsze bedzie kroczyl w jego cieniu
60 pal solnie demona, natomiast pbolty nie powoduja exhousta, jak jestes taki pro mastah elo to sie dowiedz czegos zanim sie wypowiesz.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2007, 17:58   #67
viper555
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 04 2006
Lokacja: OPOLE

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vipperek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Aldora
Poziom: 60
Skille: 82/57
Poziom mag.: 16
viper555 ma numer GG 6546501
Domyślny

a mi sie wydaje ze wlasnie powerki nierobia extaused ogladalem kiedys filmik z ani i byla ekipa knajci i palki knajt ktory krecil prawie wogule niemogl walnac z burst bo sie caly czas uhal i bursty niezabardzo lecialy a tam wlasnie paladyni wybili te dwa demki z powerkow...

Viper Rox xDDD
viper555 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2007, 18:26   #68
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola

Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheThunder Pokaż post
@Up
To co napisales wydaje sie takie proste, w rzeczywistosci nie masz racji. Potwory? Zgoda ... da sie wszystkiego uniknac (ale jest cos takiego jak 'pech', 'kick', 'lag', 'freez'). A PvP? Tu sorc pokazuje swoja slaba strone i bez mana shielda (zalozmy po skonczeniu many) schodzi na kilka strzalow - dla porownania - knight na kilkanascie/dziesiat.
Wczoraj pod dp 4 kolesi po 20-25lvl rozwalili 37msa w 5 sekund. Wystarczy chwila nieuwagi z powodu 10lvl white skulla i dead.

@topic
Paladyn jest brany na hunty z ludzmi ktorzy nie znaja pacc magow (np. DL hunt), albo jak koledzy sie zlituja.
Flisik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2007, 18:57   #69
Gwi@zd@
Guest

Domyślny

Sorc w pvp slaby bo ma malo hp? aaa bravo Pro Players

Teraz Historyjka odemnie

Siedzie moim druidem na Vamp Hell (mialem wtedy 95 lvl) Nagle wchodzi 47 Ek i mowi wyjazd, no to walnolem 2 explo i uciekl sam... Nagle na Priv hunted . No to oczywiscie umarlem ze strochu ze mi 47 Ek grozi . Wpadl mi 96 lvl i uradowany wrocilem do depo . Pomyslalem ze kupie manasow i dobije 20 % do lvl i Spadam... A wiec kupuje manasy i nagle 3 sorcow z ssa UE,UE,UE i co mialem zrobic? ale wkoncu jak to wy uwazacie ze sorc ma malo hp to slaby jest...

P.s czy bym byl knightem na 100 lvl czy magiem bez utamo i tak bym padl i tak spam NIEDOWYUHANIA..
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2007, 08:01   #70
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

@Gremlin:
Chyba mu biegało bardziej o to, że oni nie walnęliby tlyko po 1 UE
mają 2 w zapasie i SSA.
No to by walnęli combo przerzut SSA i drugie (bo teraz mają na 2 UE tylko).
Knight nie wyhualuje się sam by to przetrwać.
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2007, 13:46   #71
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gwi@zd@ Pokaż post
Sorc w pvp slaby bo ma malo hp? aaa bravo Pro Players
Jesli masz na mysli pvp 1v1 to z reguly kazdej klasie wystarcza hp zeby pojedynek przezyc bo burst damage nigdy nie przekracza mozliwosci leczenia przeciwnika (chyba ze jest jakas radykalna roznica w levelach ).

Jesli masz na mysli group pvp to hp odgrywa tutaj powazna role.
stary 11-03-2007, 00:59   #72
Gwi@zd@
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Jesli masz na mysli pvp 1v1 to z reguly kazdej klasie wystarcza hp zeby pojedynek przezyc bo burst damage nigdy nie przekracza mozliwosci leczenia przeciwnika (chyba ze jest jakas radykalna roznica w levelach ).

Jesli masz na mysli group pvp to hp odgrywa tutaj powazna role.
Sorc i w pojedynke i w grupie jest najlepszy
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania