Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-03-2007, 21:07   #1
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny Wydarzenia z Refugii

jako iz nie ma takiego tematu (zeby posty nie znikaly za magicznym kliknieciem myszki pana droma z tematu ze zdjeciami z refugii)
bedzie tu napewno pare spraw do przedyskutowania (ostatnio goracym tematem jest poi organizowany przez wowa)
zapraszam wiec ludzi z refugii do dyskusji
@poi
szczerze to ja sam nie wiem co o tym myslec, ale wowa sie zrehabilitowal (ch?) poi z kaninenem gdzie zachowal sie bardzo elegancko
Draggy_Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-03-2007, 21:21   #2
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

no ciebie oceniam bo w temacie ze zdjeciami klniesz po josee a gowno wiesz, nie wiesz jak sie zachowal wow, nie gadales z nim wiec zamilcz prosze cie. nie bronie go bo szczerze mam to w nosie, zaczelem ten temat zeby mozna bylo pogadac a nie robic offtopy w temacie ze zdjeciami (zeby dromik mial zabawe w kasowanie postow)
stary 10-03-2007, 21:32   #3
Knight Wowa
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2006
Lokacja: Venore

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nerania
Poziom: 300
Skille: 17/31
Poziom mag.: 92
Domyślny

Chcialem zabrac glos apropo poi questa organizowanego przezemnie. W zwiazku z owym questem wyniklo wiele nieporozumien ktore pragne wlasnie tutaj wyjasnic.

Glownym nieporozumieniem jest to ze skladke za quest zaplacilo mi 45 osob, natomiast na quescie bylo (jak sami widzieliscie) ok. 120 osob. O czym to swiadczy ? O tym ze kazdy gracz ktory zaplacil skladke za runy powiedzial 2 swoim kolegom zeby sie wbili na quest. Swiadczy to niewatpliwie o niedojrzalosci niektorych z nas. Ale dla jakiegos postronnego 40 lvla ktory slyszy ze wowa zbieral 65k od glowy a bylo 120 osob na quescie po pomnozeniu taka osoba otrzymuje (jesli sie nie pomylila) 7,8kk. Co taka osoba moze pomyslec ? Wowa zajebal shoterom 7,8kk i jest najwiekszym thiefem Refugii.
Przykro mi musze was rozczarowac, nie ukradlem run wartych 7,8kk. Ze skaldek dostalem 225bp sd (bede mowil o sdkach poniewaz sa to najcenniejsze runy ktore dostawalem od ludzi i o nie rozchodzi sie caly spor). 225bp sd rozdzielilem w nastepujacy sposob: Dazan 60bp sd, Knight Wowa 50bp sd, Spyhard 40bp sd. Lacznie 150 bp sd. Dawalem tez sdki ludziom po 5,10 bp nie pamietam niestety nickow.
Pomyslicie teraz pewnie "wowa mial na plecach 50bp sd wiec padl jako 1szy i mu wszystko zostalo" musze was rozczarowac ponownie, na questa poszedlem bez aola, dlaczego? runy ktore mialem na plecach byly wlasnoscia calego teamu dlatego tez w razie ewentualnego deada runy zostawaly na placu boju - tak tez sie stalo. (ktos niewierzy? zapytajcie Ksena czy mialem aola albo co mi polecialo po deadzie)

Na zakonczenie powiem jeszcze apropo moich ofert na trade typu "sell 250bp sd" "sell 500bp sd, 300bp explo, 500bp mf". Pisanie takich glupot na trade faktycznie jest bledem, zostalem sprowokowany do tego zachowaniem Nevolixa - obrazal mnie, zabijal silmy, chcial zwrotu skladki (tylko dlatego ze padl na quescie o co nie moze przeciez obwiniac MNIE, jego zlosc zapewne poglebia to ze skonczyl mu sie pacc wiec nie zrobi juz poi [przynajmniej narazie]).
Wiec moje ofery "sell 500bp sd, 300bp explo, 500bp mf" byly glupim zartem po to zeby rozzloscic Nevolixa.
Ktos nie wierzy ? powiedzcie mi jakim cudem z 250bp sd potem sie zrobilo 500 albo tez powiedzcie kto to mogl kupic nagle w pare minut, tyle run w powietrzu nie moglo sie rozplynac niewiele osob na Refugi stac na taki zakup, a tradowanie tego potraloby pare godzin.

Na zakonczenie powiem ze placenie 50 gp za napisanie na trade "Knight Wowa is thief" jest brzydkim posunieciem (chociaz sam sie zastanawialem czy sobie w ten sposob troche nie zarobic).

Pozdrawiam wszystkich, Nevolixa i Droma w szczegolnosci.

p.s. Drom plz nie kasuj tego tak jak poprzednich moich postow... niech sie ludzie prawdy dowiedza (chociaz wiem ze wolalbys zeby jej nie znali bo im bardziej Naction traci w oczach ludzi to Ty jestes z tego coraz bardziej dumny).
Knight Wowa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2007, 21:43   #4
Misi3Q
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knight Wowa Pokaż post
.. powiedzial 2 swoim kolegom zeby sie wbili na quest....
cala refu wie ze to ty rozgadales na 4um o tym quescie wiec nie obwiniaj teraz innych graczy.
Cytuj:
Ale dla jakiegos postronnego 40 lvla
Postronnego 40 lvla ? wiem wiecej niz sobie mozesz wyobrazic.

Cytuj:
p.s. Drom plz nie kasuj tego tak jak poprzednich moich postow... niech sie ludzie prawdy dowiedza (chociaz wiem ze wolalbys zeby jej nie znali bo im bardziej Naction traci w oczach ludzi to Ty jestes z tego coraz bardziej dumny).
Wlasnie.. niech sie dowiedza prawdy... myslisz ze ktos ci wierzy poza randalem ? nie sadze.. watpie nawet zeby naction wierzylo w to co piszesz.. wiec nie masz prawa pouczac innych graczy..

~Misi3Q ;>

Ostatnio edytowany przez Misi3Q - 11-03-2007 o 00:35.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2007, 21:56   #5
Knight Wowa
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misi3Q Pokaż post
cala refu wie ze to ty rozgadales na 4um o tym quescie wiec nie obwiniaj teraz innych graczy.
rzucasz oskarzenie ? czekam na linki na ktorym forum rozgadalem o tym ze organizuje poi quest i ze zapraszam. NIGDY NIC TAKIEGO NIE MIALO MIEJSCA

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misi3Q Pokaż post
Postronnego 40 lvla ? idz sie utop ze swoimi skilami bo widze ze coraz bardziej gwiazdorstwo uderza do glowy.. wiem wiecej niz sobie mozesz wyobrazic.
nie powiedzialem przeciez ze 40 lvl to niski ani nie odnioslem sie lekcewazaco do nikogo, czytaj chlopcze uwaznie, chodzi o to ze dla osoby spoza teamu to wygladalo tak ze ja wzialem skladke od 120 ludzi i dlatego moga byc podejrzenia w stosunku do mnie. (w miejsce 40 lvl mozesz wstawic zarowno 8 lvl jak i 300)

Ostatnio edytowany przez Knight Wowa - 10-03-2007 o 22:09.
stary 10-03-2007, 22:12   #6
Knight Wowa
Użytkownik Forum

Domyślny

a czy ja powiedzialem ze to ty jestes tym "40 lvlem" ?
NIE...

ale po poziomie ktory reprezentujesz moge sie domyslac ze 40 lvl to sa marzenia jak dla ciebie ( i to dosc odlegle )

Pozdrawiam cie misiaczku :*
stary 10-03-2007, 22:24   #7
Creazy123
Guest

Domyślny

Wowa thiefem...no a po jaka cholere tachal 120 osob za soba skoro ich orznol? mogl wczesniej na ich runkach zrobic ten quest z qumplami, ale nie zrobil tego bo nie jest oszustem chyba proste...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2007, 22:33   #8
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
tez mnei to zastanawia
zaraz ktos napisze ze po to zbey nikt go nie osadzal ale raczej trudno byloby sprzedac po kryjomu 200bp sd tak mysle...
stary 10-03-2007, 22:40   #9
igi_1991
Guest

Domyślny

Ja osobiscie do Wowy nic niemam.
Gdyby wszyscy quest wykonali to nikt nikogo o nic by nie oskarżał, a że było jak było to zawsze szuka się kogos, kogo mozna by bylo oskarżyc o niepowodzenie.
Drugim problemem jest sprawa usuwania posta. Nawet jeżeli ktos jest winny to powinno sie mu dac szanse wypowiedzieć na ten temat i nie tylko mu.... . Co to za postawa? - usuwać posty. Swiadczy to o ignorancji w stosunku do innych. Kazdy ma przecież prawo do wyjasnien i do wyrażenia swojej opinii.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2007, 22:43   #10
Inz
Użytkownik Forum

Inz's Avatar

Data dołączenia: 24 02 2007
Lokacja: Bielsk Podlaski

Imię: Ingenn
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dignity
Świat: Aldora
Poziom: 122
Domyślny

Ja tam wierze Wowie...bo niby jak mogl sprzedawac najpierw 150bp sd potem 200bp czy ileś tam...(Tak jak Wowa mówił..troche logiki..) Misiek myse że jestes dzieckiem neo, bo nie mozesz tego zrozumiec (moze nawet rozumowac nie umiesz) Wiec wez wyjdz i zamknij. Po 2 Jakim cudem Wowa( naet gdyby mial aol a go nie mial) mogl utargac 500bp mf,150bp sd itp?? Misiek noob plax?

@down
Ostro ^^

@Misiek
Pan to mozesz do mnie mowic dzieciaczku -.- Znam ta sprawe i nie gadaj mi tu i nie udawaj kozaczka

Ostatnio edytowany przez Inz - 10-03-2007 o 23:10.
Inz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2007, 23:29   #11
Knight Wowa
Użytkownik Forum

Domyślny

Moj post to nie jest rozmowa z toba.
Do tego poziomu nigdy sie nie znize, jakbys doczytal to bys zauwazyl ze to jest do wszystkich ktorzy pragna wyjasnien.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer Pokaż post
(ostatnio goracym tematem jest poi organizowany przez wowa)
Cytuj:
Chcialem zabrac glos apropo poi questa organizowanego przezemnie. W zwiazku z owym questem wyniklo wiele nieporozumien ktore pragne wlasnie tutaj wyjasnic.
LOGICZNE ? dla ciebie chyba nadal nie :/ ...
stary 11-03-2007, 00:11   #12
Sebcio :)
Użytkownik Forum

Sebcio :)'s Avatar

Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Venore Market Street 6

Stan: Na Emeryturze
Gildia: Naction
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
@Wowa : Nie wmówisz wszystkim ze pisałeś do pierwszego lepszego 80+ bo bylby Ci pomocny , powiedz wprost chciales zarobic , czy zarobiles to tylko ty mozesz wiedziec .Co do tego ze te powiedzmy polowa osob to byli kompletni idioci nastawieni na zgarniecie itans , jakos mi nie zal ze Ciebie ze sie z nimi nie mogłeś uporać.
Moonblades&Company nastawili sie na zrobienie questa , a cena tego jak wnioskuje z filmu to nie byla nawet polowa tego co ty zebrałes na quest.

Kolejny mądrala niedoiformowany. 1 team nasz "oszukal" wg nich to bylo w porzadku, tylko po to zeby byly wysokie ceny. Co chcielsimy zrobic my ? owe ceny zepsuc. A jak zepsuc ceny? Wziasc 999999 osob. Proste? Logicze ? Genialne? owszem... Jednak ludzie to jednostki wybitne a szczegolnie 80 LVL kazdy kozaczyl i nie wyszlo. A ty gadasz glupoty ktorych nasluchales sie na GC i jak pol refugii doswiadczyles Nevolixowego prania mozgu. Jak on to robi :/ ?tez tak Chce !

Klik!

Demon Helmet Quest by Naction

Klik!
Sebcio :) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2007, 00:20   #13
Folmir
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 02 2006

Imię: Folmir
Gildia: Moonblades
Poziom: 105
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sebcio :) Pokaż post
Kolejny mądrala niedoiformowany. 1 team nasz "oszukal" wg nich to bylo w porzadku, tylko po to zeby byly wysokie ceny. Co chcielsimy zrobic my ? owe ceny zepsuc. A jak zepsuc ceny? Wziasc 999999 osob. Proste? Logicze ? Genialne? owszem... Jednak ludzie to jednostki wybitne a szczegolnie 80 LVL kazdy kozaczyl i nie wyszlo. A ty gadasz glupoty ktorych nasluchales sie na GC i jak pol refugii doswiadczyles Nevolixowego prania mozgu. Jak on to robi :/ ?tez tak Chce !
Nielogiczne , idiotyczne.
Nie oszukal tylko nie szli w 100 osob zeby nie wyszlo jak u was.
Obnizyc ceny , rzeczywiscie zajebisty pomysl , tamten team swoje juz sprzedal i dla nich to nawet lepiej zeby poszly drastycznie w dol.
Z tego co mowisz twoj plan wygladal tak : zrobic PoI w jak najwiecej osob zeby jak najtaniej sprzedac , jak najmniej zarobic . GENIALNE.
Hm , wiesz , na ogół swojej opinii nie opieram na zdaniu innych.
Folmir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2007, 09:34   #14
Wald_Kerius
eX Moderator

Wald_Kerius's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2

Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
Domyślny

Apeluje o zachowanie kultury podczas dyskusji, oraz nieodchodzenie od głównego wątku tematu.

Nowa strona o Tibii w profesjonalnym wydaniu

Mój temat ze zdjęciami

Pacc Secura - 400k. Wiadomość do Wald Kerius - Secura/Ankrahmun (list).
Wald_Kerius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2007, 11:03   #15
Kuldan Azielmak
Użytkownik Forum

Kuldan Azielmak's Avatar

Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: Otwock

Stan: Niegrający
Imię: Bal Rutek
Profesja: Sorcerer
Domyślny

O LOL przecież to są wydarzenia z REFUGI a nie tylko gadanie o tym marnym poi !! JAKIE lamy omg....
@Topic(jak przykazał moderator)
W tym sporze nikt nie ma racji... każdy kto by miał tyle run napewno nie oddawał by ludziom po nie udanym quescie... czy ktoś mówił (wowa) że jeżeli sie nie uda reklamacji nie przyjmuje?? to tak samo jakby ktoś poszedł na hunt cip soft zrobił mass kicka i ludzie pisza do gm ODDAJ MI MóJ LOOT!! - głupie, nie ?? natomiast z drugiej strony prawdą jest że quest został zoorganizowany źle, bez pomysłu i głowni blockerzy martwili sie o własną dupe a cała hołota była mięsem na blockowanie respu... Nevolix troche przesadził z tymi oszczerstwami....
Jednak sądze że to bardzo śmieszne robić taką awanture o kilka marnych pixeli...
www.plemiona.pl -- polecam

Pozdro!! (niegdyś Rut~)

Zanera - 31 ED [Kuldan Azielmak]
Zanera - 47 MS [Sconio]
Refugia - 69 RP [Baal Rutek]
Mythera - 60 EK [Konio of Otwock]

Limit
Kuldan Azielmak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2007, 12:34   #16
Krosi234
Guest

Domyślny

@up
Zgadzam się z Tobą Nevolix zbyt dużo fantazjuje i pije piwa ^^ zamiast 5 bp sdków widzi 500 oO

@down
Moje też nie zawierały wulgaryzmów a wykasowali chociaż opisałem całą prawdę :|

Ostatnio edytowany przez Krosi234 - 11-03-2007 o 13:21.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2007, 13:08   #17
Sebcio :)
Użytkownik Forum

Sebcio :)'s Avatar

Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Venore Market Street 6

Stan: Na Emeryturze
Gildia: Naction
Domyślny

Dlaczego moje posty zostaly usnieta choc nie zawieraly wulgaryzmow ;/

Klik!

Demon Helmet Quest by Naction

Klik!
Sebcio :) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2007, 15:58   #18
Knight Wowa
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kuldan Azielmak Pokaż post
natomiast z drugiej strony prawdą jest że quest został zoorganizowany źle, bez pomysłu i głowni blockerzy martwili sie o własną dupe a cała hołota była mięsem na blockowanie respu...
"quest zorganizowany bez pomyslu, zle?" widzisz te 50 osob ktore mnie sluchalo zbloczylo pieknie spawn i to calkiem szybko na 2-3 poziomach na wajchach - ale jesli pozostale 70 osob ma mnie w ....[z tylu] sorki nie do sie poprostu tego opanowac, zawdzieczac mozna to jak juz wczesnej mowilem temu ze kazdy statystyczny czlonek teamu musial rozglosic swoim 2 kolegom o quescie i mozliwosci wbicia sie nie placac.
"miesem na blockowanie respu?" bez dobrego bloczenia spawnu na tym quescie nie ma o czym mowic wg mnie to jest podstawa, powiedz mi jakie widzisz zastosowanie dla 95ek - wyslalbys go zeby walil z explo w potworki ? jesli kazdego bys tak wyslal to zabraklo by kratek tak zeby 200 lvle mogly swobodnie uredzac (mort hury) oraz inne czary.

co do wypowiedzi innych, prosze skonczcie juz wjazdy na droma - przeciez nie skasowal on topica, nie skasowal postow ktore zawieraly JAKAKOLWIEK TRESC, skasowane zostaly tylko posty ktore byly jawna klotnia lub prowokowaly do dalczych klotni. Pozostaje mi podziekowac ze Drom postanowil oszczedzic ten topic -> ==>>Dziekuje Drom.<<==
stary 11-03-2007, 16:11   #19
Folmir
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 02 2006

Imię: Folmir
Gildia: Moonblades
Poziom: 105
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Inz Pokaż post
Kolejne debilskie posunięcie Droma...Boisz się prawdy? Co? Tak to boli gdy sie nie ma racji? Aff
Z tego co widze to nie Dr.Omader wywalil , zreszta mniejsza z tym , jak sie nie podoba zawsze mozesz pisac na Forum Tibia.com , a na Tibie.pl nawet nie wchodzic.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krosi234 Pokaż post
@up
Zgadzam się z Tobą Nevolix zbyt dużo fantazjuje i pije piwa ^^ zamiast 5 bp sdków widzi 500 oO

@down
Moje też nie zawierały wulgaryzmów a wykasowali chociaż opisałem całą prawdę :|
Moim zdaniem to nie twoja sprawa co pije Nevolix.
Twoje wykasowali bo to były tylko durne komentarze , niedosc ze dziecinne, to nic nie wnoszące do tematu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mac-Graw Pokaż post
Nie ma to jak wykorzystywanie swojej pozycji na forum >.< Ciekaw jestem ilu lizodupców jeszcze tutaj się znajdzie...

@Inz, Sebcio:
Prawda w oczy kole Więc nie ma co się dziwić...
Ilu oprocz ciebie?!

@Panowie : Inz , Mac-Gyver i Krosi1234 , piszcie jesli macie cos ciekawego do powiedzenia , a nie to co wam ślina na jezyk przyniesie , jesli moglbym o cos jeszcze prosic to moze podpiszecie sie pod swoimi slowami nazwą postaci , bo krytykowanie wszystkiego i wszystkich pod jakims kryptonimem to naprawde nie jest wielka sztuka
Folmir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2007, 16:51   #20
Inz
Użytkownik Forum

Inz's Avatar

Data dołączenia: 24 02 2007
Lokacja: Bielsk Podlaski

Imię: Ingenn
Gildia: Dignity
Świat: Aldora
Poziom: 122
Domyślny

@up
A ty co? Tez nie masz postaci wpisanej, wiec te slowa tez tycza sie ciebie...Ok, spoko Drom nie skasowal postow tylko kto? Nie udawaj kozaka jakiegos...

Ostatnio edytowany przez Inz - 11-03-2007 o 16:55.
Inz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania