Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Kyra

Notki

Kyra Wydarzenia ze świata Kyra

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-03-2007, 18:44   #2361
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Skibo Pokaż post
Myśle że znasz przebieg tej wojny i wiw z każdego opena uciekało... teraz wiw i sunbladee i dużo noobcharow biegało więc postanowili się skryć. NF ma lepsze tatkyki na wojne i dużo lepszą organizacje, jeśli wiw by umiało zrobić pożytek ze swoich sorców to z tego opena nie powinno z NF nikogo zostać.

Ze smutkiem musze przyznać że Polacy to są wielcy rasiści(przynajmniej Ci którzy grają w tibie na kyrze).
A poźniej za 10-15 lat wyjedziesz do Szwecji za chlebem :<
Wtedy kiedy WiW uciekalo to zawsze bylo ich o wiele mniej a itak wychodzili walczyc , teraz gdy ich jest wiecej to NF jakos boi sie wyjsc, wiec wnioski nasuwaja sie same...

@down
Znam lepiej od Ciebie ,ale rob sobie dalej propagande i wkrecaj ze No Fir sa honorowi ,odwazni, szlachetni , uczciwi itd .

@Vitian
Ty to juz mnie calkiem rozjebales, po co mi udawadniasz ze WiW uciekali skoro nigdzie nie napisalem ze tak Nie bylo?

Na 2 raz czytaj ze zrozumieniem!

Ostatnio edytowany przez Exodus - 11-03-2007 o 18:59.
Exodus jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-03-2007, 18:48   #2362
Skibo
Użytkownik Forum

Skibo's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 12
Poziom mag.: 10
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
Wtedy kiedy WiW uciekalo to zawsze bylo ich o wiele mniej a itak wychodzili walczyc , teraz gdy ich jest wiecej to NF jakos boi sie wyjsc, wiec wnioski nasuwaja sie same...

Kiedy się bali wyjść? Chyba były OB, chyba nie znasz sutacji -.-

@up

Nie będę pisał kto zna lepiej sytacje, bo nie wiem na ile ty znasz, lecz co teraz napisałeś albo chcesz być przychylny WIW lub poprostu nie znasz sytacji.

Ja nigdzie nie napisałem że NF są honorowi, szlachetni itd. bo poprostu nie są. W wojnie to się zabardzo nie liczy. Ważny jest efekt.

Ostatnio edytowany przez Skibo - 11-03-2007 o 19:12.
Skibo jest offline  
stary 11-03-2007, 18:54   #2363
Vatian
Użytkownik Forum

Vatian's Avatar

Data dołączenia: 09 12 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Usunięty
Profesja: Royal Paladin
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Nie udawaj, ze znasz sie na sytuacji panujacej na kyrze, lol
skoro nie widziales na zywo batle, to przynajmniej trzeba bylo obejrzec filmik zanim zaczniesz postowac na tematy o ktorych nie masz pojecia...zobacz na filmik z batle kolo venore, tam WiW tam jakos uciekalo,lol
stary 11-03-2007, 19:01   #2364
Skibo
Użytkownik Forum

Skibo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ebernardyn Pokaż post
Ostatnio widze wielką aktywność ludzi broniących Szwedów, oraz opowiadających sie po ich stronie. Nie to żebym miał coś zarzucać szwedom, naród jak każdy inny, jestem obojętny. Tylko jestem ciekaw co oni piszą na swoich forach, o polakach. Czy to samo co my o nich? Czy może czują się lepszą "rasą"? Ostatnio pewnien znany szwedzki muzyk powiedział że może przekupić każdego Polaka aby ten głosował na niego w konkursie Eurowizji, tak więc wydaje mi się że Szwedzi gardzą Polakami. Zachowanie w grze w pewnym stopniu odzwierciedla prawdziwy stosunek do naszego narodu. Może i nie jest to obiektywne spotrzeżenie, ponieważ u nas w kraju grają ludzie mający 10-14 lat, którzy swoim zachowaniem pozostawiają wiele do życzenia. Szwedzi wydają mi się starsi, choć nie zawsze bardziej kulturalni od nas. Hail Peace?

Wszędzie są wyjątki, ale u Nas w Polsce to aż zadużo tego w niektórych dziedzinach naszego życia x]

Ostatnio edytowany przez Skibo - 11-03-2007 o 19:03.
Skibo jest offline  
stary 11-03-2007, 19:19   #2365
Elvors
Użytkownik Forum

Elvors's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2006
Lokacja: Konin

Świat: Kyra/Thoria
Elvors ma numer GG 1423268
Domyślny

Juz przestanie pierdolić o nf i o wiw i tak to nic nie zmieni...oni robia swoje wy robcie swoje i tak to nigdy sie nie skonczy beda mass logi,odsylka z expa do temple...ja tam wole wykorzystac war gdyz wiekszosc nie expi i nie robi pz od tak )Może sie myle ale jebac to...
stary 11-03-2007, 19:30   #2366
Vatian
Użytkownik Forum

Vatian's Avatar

Domyślny

Cytuj:

@Vitian
Ty to juz mnie calkiem rozjebales, po co mi udawadniasz ze WiW uciekali skoro nigdzie nie napisalem ze tak Nie bylo?
Lol, glupi jestes? ;s zaprzeczasz sam sobie, a i tyak nie masz pojecia, co siedzieje na kyrze, bo twoj caly post jest poprotu "glupi" starasz sie psac tak zeby wszyscy mysleli, ze jestes pro, ale chyba nikt w to nie wejdzie.;/
stary 11-03-2007, 19:50   #2367
Red October
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 09 2005

Domyślny

Po pierwsze z wikipedii:
Rasizm (z fr. le racisme od la race – ród, rasa, grupa spokrewnionych) – ideologia oraz wypływające z niej zachowania przyjmujące założenie wyższości niektórych ras ludzi nad innymi. Przetrwanie tych "wyższych" ras staje się wartością nadrzędną i z racji swej wyższości dążą do dominowania nad rasami "niższymi". Większość ideologów rasizmu opiera się na różnicach w wyglądzie ludzi.

Z tego co wiem to Szwedzi naleza do tej samej rasy co my, wiec nie rozumiem skad przypuszczenia ze Polscy kyryjczycy to rasisci.

Po drugie:
Naród to wspólnota kultury, języka, religii, historii czy pochodzenia etnicznego. Kultura to fakt który nazywamy człowieczeństwem. Bez niej człowiek jest jedynie zwierzęciem - albo " idealnym robotnikiem". Czlowiek, który obraża wlasny naród za to, że po prostu jest ma problemy psychiczne podobne jakie występują wsród morderców, którzy zamordowali swe rodziny.

Po trzecie:
Nie wie mczy wy wiecie ale slowo "polack, pollock, polock polak.. itd" to slowa strasznie obrazliwe dla Polakow w języku angielskim. Najgorsze jest jednak to, że często jest używane przez samych Polaków (sam azeris dumnie podczas jakiejs battle krzyczal cos z "polaks"), bo wtedy nastepuje proces degeneracji spoleczenstwa. Przyjmujemy sami, ze jestesmy istotami gorszymi i obrazamy sie by zyskac w oczach tych "lepszych". Takie cos mozna spotkac u murzynow, ktorzy mowia na siebie nigger czy wsrod wloskiej emigracji amerykanskiej w latach 20.
Red October jest offline  
stary 11-03-2007, 20:04   #2368
Skibo
Użytkownik Forum

Skibo's Avatar

Domyślny

Pięknie napisane, lecz Polacy wywodzą się z plemion słowiańskich a Szwedzi od wikingów. Szwecja jest bardziej rozwiniętym narodem niż Polska i jest przepaść między kulturą Polski a Szwecji.

Hanas The Vampire

Mar 11 2007, 19:15:22 CET Killed at Level 109 by Acribus
and by Nuht'Go

Ostatnio edytowany przez Skibo - 11-03-2007 o 20:22.
Skibo jest offline  
stary 11-03-2007, 20:48   #2369
0lik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2006

Domyślny

Ja jestem murzynem w rl.
0lik jest offline  
stary 11-03-2007, 20:58   #2370
Gwiazdor
Użytkownik Forum

Gwiazdor's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2007
Lokacja: Białystok

Imię: Pixoholik
Domyślny

Niektórzy Polacy w Nf są tylko dlatego, ponieważ Nf wygralo ostatnią wojnę. Na przykład taki Demonic Pelego pare miesięcy temu padł od Aba i akurat kilka dni potem zaczęła się wojna MM Vs FG. Odrazu jak Moot utworzył MM to Demonic pisał do mnie żebym mu załatwił inva bo chce rozpierdolić tych szwedów, bo go zajebali za błachy powód, ale miał wtedy jakiś 90~ lvl i nie został przyjęty. Teraz wypisuje na tibia.com w comment Loyal to Abo etc. Myślał, że jak Nf wygrało poprzednią wojnę to teraz też tak będzie i dołączył do NF, lecz się chłopak zdziwił, padl 2 razy i postanowił zapłacić. Po prostu ten dzieciak zawsze garnie się tam gdzie wygrywaja i jestem ciekaw czy w NF nie ma więcej takich Polaków.
Gwiazdor jest offline  
stary 11-03-2007, 21:12   #2371
Tetrowy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 02 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 0lik Pokaż post
Ja jestem murzynem w rl.
LOL <10znaków>

Tetrowy jest offline  
stary 11-03-2007, 22:12   #2372
The Chaotic Paladin
Użytkownik Forum

The Chaotic Paladin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2006
Lokacja: Szyszylewo koło Cycynopola

Imię: Thalle
Profesja: Knight
Gildia: Noł Fiir
Świat: Kyra
Poziom: 18
Skille: 41/51!
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vatian Pokaż post
Nie udawaj, ze znasz sie na sytuacji panujacej na kyrze, lol
skoro nie widziales na zywo batle, to przynajmniej trzeba bylo obejrzec filmik zanim zaczniesz postowac na tematy o ktorych nie masz pojecia...zobacz na filmik z batle kolo venore, tam WiW tam jakos uciekalo,lol
LOOOOOOOOOOOL czlowieku wiesz z kim ty gadasz wogole? Jak nie, to sie pierw dowiedz.

btw. on ma filmy z 90% battlów, bo na 10% nie byly one nagrywane ;]

Podsumowujac... just stfu
stary 11-03-2007, 22:15   #2373
ebernardyn
Użytkownik Forum

ebernardyn's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2006

Domyślny

Cytuj:
Pięknie napisane, lecz Polacy wywodzą się z plemion słowiańskich a Szwedzi od wikingów. Szwecja jest bardziej rozwiniętym narodem niż Polska i jest przepaść między kulturą Polski a Szwecji.
Bardziej rozwiniętym pod jakim względem? To że są bogatsi i mają większe PKB to nie świadczy o kulturze. A jeśli chodzi o kulturę to narodowość Polską datuję się na ok. 900 r., Szwedzką znacznie później. Jestem pewny że Szwecja ma mniejszy dorobek kulturalny jako naród, bo co innego kultura osobista Polaków, a co innego kultura narodowa Polski.
ebernardyn jest offline  
stary 11-03-2007, 22:21   #2374
Skibo
Użytkownik Forum

Skibo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ebernardyn Pokaż post
Bardziej rozwiniętym pod jakim względem? To że są bogatsi i mają większe PKB to nie świadczy o kulturze. A jeśli chodzi o kulturę to narodowość Polską datuję się na ok. 900 r., Szwedzką znacznie później. Jestem pewny że Szwecja ma mniejszy dorobek kulturalny jako naród, bo co innego kultura osobista Polaków, a co innego kultura narodowa Polski.

Weź pod uwagę że są rozwinięci i mają inną kulturę to dwie odrębne dziedziny, troszkę źle mnie zinterpretowałeś. Kultura to nie tylko zabytki lecz równiesz zachowanie większości ludzi w danym kraju.

http://s162.photobucket.com/albums/t...Way%20it%20is/

Dzisiaj już dostałem dwa linki jeden z NF a teraz jeszcze Wiw

@down

Ok, lepiej zamknąć nasz temat bo on do niczego nie prowadzi.
Pozdr.

Ostatnio edytowany przez Skibo - 11-03-2007 o 22:30.
Skibo jest offline  
stary 11-03-2007, 22:28   #2375
ebernardyn
Użytkownik Forum

ebernardyn's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2006

Domyślny

Cytuj:
Weź pod uwagę że są rozwinięci i mają inną kulturę to dwie odrębne dziedziny, troszkę źle mnie zinterpretowałeś. Kultura to nie tylko zabytki lecz równiesz zachowanie większości ludzi w danym kraju.
Właśnie też napisałem, kultura kraju, a kultura osobista danego człowieka to co innego. Polacy mają większy dorobek jako naród (sztuka itd.), ale większość z nas nie ma kultury osobistej (mowa, zachowanie).
ebernardyn jest offline  
stary 11-03-2007, 23:36   #2376
Keonek
Użytkownik Forum

Keonek's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2007

Domyślny

Skibo zaje.bisty z ciebie Polak.. LOL wogole wolalbys byc szwedem niz polakiem co jest dla mnie nie normalne... Czemu mowisz ze szwecja i szwedzi sa lepsi od nas? Na czym sie opierasz? Widzisz ja kocham polske za to ze sie w niej urodzilem, za to ze mnie wychowuje, nie wazne jak czy zle czy dobrze... Polska to moje miejsce i nie pozwole zeby nikt w mojej obecnosci obrazal moj Kraj ktory kocham jak rodzine... Po drugie WIW wychodzilo na open jakbylo ich mniej moze dlatego przegrywali... z nf jest roznie lol... i nie mowcie ze nie, wezmy za przyklad dzien wczorajszy WIW chcialo wyjsc na Ank gdzie jest rowny teren bo kazda ze stron ma rowne szanse tym czasem nf mowi ze nie wyjdzie... czemu? dam glowe uciac ze sie bali a liczba ludzi byla mniej wiecej taka sama bo zanosilo sie ze bedzie okolo 40 osob po jednej i drugiej stronie... jasne piszcie teraz ze mieliscie lagi itd... aa.. jeszcze jedno najbardziej zenujace jest to ze obrazacie sami siebie gdy piszecie ze nie mamy kultury ze jak to ktos powiedzial nazywacie sami siebie dosyc obrazliwie

Ostatnio edytowany przez Keonek - 12-03-2007 o 00:01. Powód: blad stylistyczny
Keonek jest offline  
stary 12-03-2007, 00:35   #2377
Vatian
Użytkownik Forum

Vatian's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez The Chaotic Paladin Pokaż post
LOOOOOOOOOOOL czlowieku wiesz z kim ty gadasz wogole? Jak nie, to sie pierw dowiedz.

btw. on ma filmy z 90% battlów, bo na 10% nie byly one nagrywane ;]

Podsumowujac... just stfu
hmmm, to moze mi powiesz kim jest twoj "sen-sei" z ktorym sie kloce, jezeli nawet znaczy troche na kyrze, to i tak nie umie interpretowac tego co sie dzieje, czyli znowu wychodzi na moje, ze gowno wie.
stary 12-03-2007, 09:42   #2378
The Chaotic Paladin
Użytkownik Forum

The Chaotic Paladin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2006
Lokacja: Szyszylewo koło Cycynopola

Imię: Thalle
Profesja: Knight
Gildia: Noł Fiir
Poziom: 18
Skille: 41/51!
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vatian Pokaż post
hmmm, to moze mi powiesz kim jest twoj "sen-sei" z ktorym sie kloce, jezeli nawet znaczy troche na kyrze, to i tak nie umie interpretowac tego co sie dzieje, czyli znowu wychodzi na moje, ze gowno wie.
hm chociazby rl od garlerdona czy arcata

a po drugie moj kolega, a biorac pod uwage ze ngrywam filmy z kazdego mozliwego battla, to wychodzi znowu, ze jednak wie wiecej od ciebie, elo.
stary 12-03-2007, 10:18   #2379
Vatian
Użytkownik Forum

Vatian's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez The Chaotic Paladin Pokaż post
hm chociazby rl od garlerdona czy arcata

a po drugie moj kolega, a biorac pod uwage ze ngrywam filmy z kazdego mozliwego battla, to wychodzi znowu, ze jednak wie wiecej od ciebie, elo.
hmmm, chyba nie, bo jesli nie mam mozliwosci bycia na open batle, to ZAWSZE ogladam filmik, no i co, ze oglada kazdy, jak i tak powtorze sie mojego poprzedniego posta..."nie umie interpretowac, i wychodzi na moje- gowno wie.
stary 12-03-2007, 14:16   #2380
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

Za to ty bardzo wiele wiesz , opisujesz moje posty tylko slowami "glupie"i "on gowno wie i jest glupi "

Masz jakies argumenty zeby podeprzec swoja hipoteze? Jak nie to stfu
Exodus jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania