|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Siemka
Mam pewien problem z Tibią. Otóż gram sobie normalnie, siedzę np. na dragach i nagle Tibia mi się zacina, muszę użyć "Trzech króli" żeby dalej grać( tnz. włączenie nowej Tibii), co się z tym wiąże, postać umiera. Sądzę, że jest to wina Visty, bo podczas gdy miałem xpka to nie miałem podobnych problemów. Podam moją konfigurację : Proc : Intel(R) Pentium (R) D CPU 3.00GHz Ram : 2x 1024 DDRAM Graf : NVIDIA GeForce 7.600 GS (Microsoft Corporation - WDDM) Vista jest oryginalna, prosto z Media Marktu. Jakieś rady?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 03 2007
Lokacja: Łódź
Imię: Tak jak sie nazywa ;D
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 67
Poziom mag.: 56
|
![]() Napisz lepiej jakiego masz neta itp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Vista musi poczekać kiedy zrobią nowego servicepacka. System ogólnie do bani może z tego powodu ,że miałem na słabym kompie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2005
Lokacja: Płock/Toruń
![]() |
![]() Jeżeli się nie mylę to masz sterowniki do grafiki dołączone do systemu. Ściągnij nowe ze strony Nvidii przeznaczone do Visty i zobacz wtedy. Ja jakoś miałem Tibię na Viście RC2 i to na gorszym sprzęcie, a nigdy mi się nie wieszała. W ostateczności przetestuj inne tryby graficzne w opcjach.
Vista nie jest do bani tylko jest nowa i musi jeszcze trochę czasu upłynąć zanim producenci dostosują swe oprogramowanie. Poza tym nie oszukujmy się ale żeby wykorzystać w pełni nowy system komp też musi lepszy.
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Skopanie city
Profesja: Paladin
Świat: Galana
|
![]() Hmm.... może powinieneś sobie zainstalować Xp' jako 2 system i grac w Tibie na Xp.
@Jzuriel-Jeśli on ma ten sam net co na Xp to raczej nie jest wina neta tylko Visty
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A czemu wiesza mi się tylko Tibia 7.92, a tibia 7.6 /7.8 już nie?
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Na Emeryturze
Świat: Isara
![]() |
![]() Poprostu Vista jest jeszcze niedopracowana. Po premierze, będzie już mniej-więcej do użytku, ale i tak zanim ją dopracują do końca, wymyślą setki nowych aktualizacji.
Offtopic: Masz zapewne najlepszy komputer na osiedlu, a marnujesz go na...Tibię? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() ja tez mam viste ale nie z mediamarketu ale jest orginalna /\/\/\\/\/\/\ NIe mam takich problemuw jak ty a mam kompa
Athlon 2.o gh 512 ddrII ram 256 radeon 6800 bodzjrze (sry za ortografie niemam polskich zankuw) a dzwiekuwki nie pisze bo i tak sie nieliczy do tibi ;/ i necik 8 mb/sec (zagraniczny) 0 laguw zadnych frezzuw i nie wywala mnie z gry ![]() Ostatnio edytowany przez omg_1991 - 12-03-2007 o 21:08. |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jeśli o to wam chodzi, że mam takiego kompa i "marnuje" go na Tibię to się mylicie. Mam po prostu postać, nie słabą, i lubię po prostu grać. Gram ino też w WoWa, Gothica 3, Obliviona, TBC, Carbona...Mając 512ddram też nie powinno was tu być. W każdym razie dzięki za pomoc.
PS: Nie gram na otsie, testowałem tylko czy inne Tibie się zacinają.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2005
|
![]() Mam viste od niedzieli i śmiga aż miło. Radiówka która na xp blokowała się z 3 razy na dzień, tutaj działa bez zarzutów (vista wogóle jest stabilniejsza). Tylko że za *** nie mogę zaistalować sterów do karty grafiki (Radeon 9600 pro). Zaistalowane z płytki zawieszają kompa kiedy włączam klienta, a ściągniete ze strony ATI nie osbługują żadnych inych trybów niż DX 5... czyli pixeloza
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 202
|
![]() tak to jest z radeonami .. ja tez jak mialem radka to mi tibia jebala sie przez stery.. ale znalazlem na to sposob
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
|
![]() Cytuj:
Jak coś to zrób formata
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Gdzie mogę znaleść stery do Visty?
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2005
Lokacja: Płock/Toruń
![]() |
![]() Tam gdzie (prawie) wszystko -> wpisać szukaną rzecz w google
![]() |