Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 23-09-2006, 13:05   #401
Slivi
Użytkownik Forum

Slivi's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Chynchy Dolne

Stan: Na Emeryturze
Imię: Kash Go We
Profesja: Elder Druid
Świat: Gdzies...
Skille: Rosna..
Domyślny

Zycie ma sie tylko jedno kazdy wykorzystuje je jak chce i ma (powinien miec) do tego pelne prawo.

Maryske pale od ponad roku, mialem wiele okazji zeby wziasc amfetamine, pigulki, grzybki, nawet raz mialem okazje wziasc kokaine. Ale trzymam sie twardo swoich zasad i ani razu nic z tych rzeczy nie bralem i jestem przekonany ze nie wezme.

Marysia (tak pieszczotliwie nazywam to wspaniala roslinke) daje mi wszystko co mi potrzeba.

A najlepsza metoda na stres:
1)Zapalic skreta z kumplami
2)Wlaczyc Dreadsquad - "budzisz sie rano"
3)I usmiechnac sie!!

To jest recepta na lepsze i bez stresowe zycie.

Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.

Albert Einstein

Ostatnio edytowany przez Slivi - 23-09-2006 o 13:16.
Slivi jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-10-2006, 22:57   #402
suchyxxx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 10 2004

Domyślny

a mi ubliża jak ktoś powiedział na 30 stronie tego wątku- że branie leków antydepresyjnych to też ćpanie.Kolego chyba nie znasz się na leczeniu depresji czy nerwicy takimi lekami więc się nie wypowiadaj.Nie wiesz jak one działają-pewnie jesteś przekonany że biorąc te leki jest się na chaju i nie kontaktuje się? Mylisz się bo teraz używa się nowych leków przy którycxh można normalnie prowadzić samochód czy nawet pić alkohol.Nie powodują praktycznie żadnych działań niepożądanych a napewno nie zamulają i nie powodują chaju.Szkoda mi słów ale chyba naoglądałeś się filmów o szpitalach psychiatrycznych gdzie podaje się po 1 stare leki bo są refundowane po 2 w dużych dawkach więc nie dziw się że w szpitalu psychiatrycznym na filmach widać ludzi ledwie chodzących.Ja brałem taki lek trochę czasu i nikt nie zauważył żebym coś brał,nikt w szkole czy na podwórku nie zauważył więc nie porównuj leków antydepresyjnych do ćpania bo raz że nie są to narkotyki a 2 że nie uzależniają a 3 że nie niszczą organizmu-bo sam jestem tego przykładem.Naprawdę mnie zdenerwował chłopak
suchyxxx jest offline  
stary 16-10-2006, 17:41   #403
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez suchyxxx Pokaż post
a mi ubliża jak ktoś powiedział na 30 stronie tego wątku- że branie leków antydepresyjnych to też ćpanie.Kolego chyba nie znasz się na leczeniu depresji czy nerwicy takimi lekami więc się nie wypowiadaj.Nie wiesz jak one działają-pewnie jesteś przekonany że biorąc te leki jest się na chaju i nie kontaktuje się? Mylisz się bo teraz używa się nowych leków przy którycxh można normalnie prowadzić samochód czy nawet pić alkohol.Nie powodują praktycznie żadnych działań niepożądanych a napewno nie zamulają i nie powodują chaju.Szkoda mi słów ale chyba naoglądałeś się filmów o szpitalach psychiatrycznych gdzie podaje się po 1 stare leki bo są refundowane po 2 w dużych dawkach więc nie dziw się że w szpitalu psychiatrycznym na filmach widać ludzi ledwie chodzących.Ja brałem taki lek trochę czasu i nikt nie zauważył żebym coś brał,nikt w szkole czy na podwórku nie zauważył więc nie porównuj leków antydepresyjnych do ćpania bo raz że nie są to narkotyki a 2 że nie uzależniają a 3 że nie niszczą organizmu-bo sam jestem tego przykładem.Naprawdę mnie zdenerwował chłopak
w tym problem ze wszystkie leki antydepresyjne sa to substancje psychotropowe, wiec teoretycznie sa one narkotykami.
a co do tego ze nie uzalezniaja-nie jest to prawda. takie benzodiazepiny lub barbiturany (ktore sa skladnikami lekow antydepresyjnych i antylękowych)(chociaz te drugie juz sa bardzo rzadko uzywane) sa uzaleniajace, niektore oczywiscie w wiekszym a niektore w mniejszym stopniu.
stary 14-03-2007, 16:42   #404
Dechsta
Użytkownik Forum

Dechsta's Avatar

Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Raczej Chyba Ziemia. Liczba postów: 1,783

Stan: Tutor
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Aldora
Poziom: 2
Skille: 10/10
Poziom mag.: 10
Wyślij wiadomość przez ICQ do Dechsta Dechsta ma numer GG 3038867 Dechsta ma login Tlenu orin11@tlen.pl Adres Jabbera do Dechsta Send a message via Skype™ to Dechsta
Domyślny

A ja właśnie sztuke z wiadra skminiłem ;-)

Buchy (obowiązkowo)
Jaranko, wuady piki i kasztyki, KMINIARNIA11 ;]

[img]http://www.stibia*********/2/Sathariel.png[/img]
Dechsta jest offline  
stary 14-03-2007, 17:05   #405
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

@up
Zakrztusiłbyś się.
stary 14-03-2007, 17:09   #406
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

@upup
Dostałbyś biegunki.
stary 14-03-2007, 17:13   #407
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

@upupup
W efekcie czego zesrałbyś się

P.S. "zwinońć" xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Rethfing on Aldora jest offline  
stary 14-03-2007, 18:08   #408
Hellraiser
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2005

Stan: Niegrający
Świat: Aurora
Domyślny

Ja bym wolał wypic jednego browara dziennie, niz zjarac się czy coś,..
Jak wiemy alkohol w malych ilosciach pomaga,..
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41
Hellraiser jest offline  
stary 14-03-2007, 18:51   #409
Khalak
Użytkownik Forum

Khalak's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

@up
I spożywany regularnie - nawet w małych ilościach - uzależnia...
@topic
Czasami sobie podróżuję [ang. trip ] z Lady M.J. W 'grubsze' sprawy nie wchodzę ;d
stary 14-03-2007, 19:04   #410
Hansu
Użytkownik Forum

Hansu's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Legnica

Stan: Aktywny Gracz
Hansu ma numer GG 2029793
Domyślny

Kiedys jaralem zioło, ale przestalem [dziewczyna rzucila ultimatum, ze albo ona albo trafsko - wolalem mojego kiciaka i dobrze - sex rozwesela bardziej niz trawa - pozdrawiam wszystkim ktorzy nie wiedza co dobre]

Trawa to poczatek. Ja jestem jednym z niewielu, ktorym sie udalo rzucic mowiac sobie "nie pale" - inni nie maja tyle szczescia. Czesto zaczynaja sie po trafie - pixy, amfa [bo kopie i mozna sie uczyc szybko] im wieksze ilosci tym nam za malo i zaczyna sie hera - strzykawki itd. A po co? ;< No coz kazdy wybiera jak chce. Ale zanim zajarasz pierwszego jointa - pomysl - moze lepiej wyrwac se jakoms panne i wydawac kase na kino i pizze [czyt. mile spedzony czas z dziewczyna] niz kazda zdobyto ciezko kase wydawac na jaranie [gram jarania sredniej klasy to okolo 40-50 zl, a pizza z dziewczyna i mile spedzone popoludnie to tylko 30-40 zl, czasem nawet nie to - czas mozecie se urozmaicic za darmo, chyba wiecie o czym mowie]
Hansu jest offline  
stary 14-03-2007, 19:14   #411
Xeradus
Zbanowany

Xeradus's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie

Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hansu
[gram jarania sredniej klasy to okolo 40-50 zl
Coś drogie u was te worki. U nas po 30...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hellraiser
Podobnie jak THC

Ostatnio edytowany przez Xeradus - 14-03-2007 o 19:22.
Xeradus jest offline  
stary 14-03-2007, 19:18   #412
Rupert
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 04 2004
Lokacja: Wrocław

Rupert ma numer GG 5669323
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hansu Pokaż post
[gram jarania sredniej klasy to okolo 40-50 zl]
Pieprzysz pan.
30zł
Rupert jest offline  
stary 14-03-2007, 19:31   #413
Hansu
Użytkownik Forum

Hansu's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Legnica

Stan: Aktywny Gracz
Hansu ma numer GG 2029793
Domyślny

Ehhh z tego co napisalem uderzylo was w oczy tylko to ze cena trawy jest za duza [rok temu kiedy jeszcze jaralem kosztowala 40zl - dosc dobrej jakosci jak na polskie warunki sqn. Teraz nie wiem].. Zastanowcie sie....
Hansu jest offline  
stary 14-03-2007, 19:47   #414
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Stan: Niegrający
Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hellraiser Pokaż post
Ooo, cos nowego. Moze napiszesz gdzie o tym wyczytales? ;o
Rankor jest offline  
stary 14-03-2007, 19:57   #415
Xeradus
Zbanowany

Xeradus's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie

Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rankor Pokaż post
Ooo, cos nowego. Moze napiszesz gdzie o tym wyczytales? ;o
Owszem, pomaga. Piwo jak już ktoś zauważył oczyszcza nerki, wiec jak wypijesz sobie jedno piwo na tydzień to skutki na pewno będą pozytywne. Wódka o dziwo też też pomaga. Nie pamiętam dokładnie na co, ale kiedyś rozmawialiśmy o tym z naszym katechetą i wywiązała się ciekawa dyskusja. Jak sobie strzelisz co dwa dni 25 ml wódki, to skutki także będą pozytywne. Marihuana oraz haszysz zażywane w niewielkich ilościach także mają właściwości lecznicze (m.in. dobre dla ludzi cierpiących na astmę, gdyż rozszerza drogi oddechowe; a także na reumatyzm i różnego rodzaju wysypki) jednak stosowane na dłuższą metę prowadzą do problemów z pamięcią oraz innych negatywnych skutków.
Xeradus jest offline  
stary 14-03-2007, 20:15   #416
Zamor1
Użytkownik Forum

Zamor1's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok

Zamor1 ma numer GG 6632523
Domyślny

Narkotyki ? Tylko ziolo... , ale to kiedys, na wakacjach ten klimat z kumplami dali mi bucha, wzialem wiecej i zaczalem to jarac. Do pewnego czasu kiedy mialem problemy z sadem, nie przez ziolo inne sprawy ;] wiec skonczylem i nie pale juz ponad pol roku. Co do ziola, mi najlepiej wchodzilo z bongosa

jeden kumpel juz nawet amfetamine zaczal brac, proponowal mi, ale nie wzialem, zasady mam, jak sobie powiem ze czegos nie wezme to nie wezme.
A jesli chce zabic smutek czy cos, ide sie napic browara, ewentualnie wodki
Zamor1 jest offline  
stary 14-03-2007, 20:44   #417
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

A ja tak powrócę do tej genialnej wojny alko vs narko.
Wszyscy wypowiadający się, że narkotyki bardziej rujnują życie itp. - a powiedzcie mi, czym robie większą krzywdę ludziom. Zajaraniem ~5 sticków czy wypiciem ~5 browarów?>.
Ćpając, jeśli w ogóle palenie trawy ćpaniem nazwać można, niszczysz życie swoje. I raczej nikogo dookoła. Pijąc, uhm. Pijąc, powiedzmy, że mam dobry przykład w dość bliskim otoczeniu, jak osoba pijąca może niszczyć życie osobą które są gdzieś obok niej. Psychicznie, fizycznie itd.

Alkohol nie jest zły, jest legalny, bo co?; - )
Na picie jest publiczne przyzwolenie, a za zajaranie thc niektórzy by Cię palcami powytykali. Śmieszne

@Down: Ta 5tka to przykład. Co do wojny, niekoniecznie. Bo widzisz, w tej 'wojnie' nie tylko ludzie stoją po którejś stronie konfliktu - tylko również prawo. I to jest śmieszne, imo. Alkohol cacy, marysia bue

Ostatnio edytowany przez Gallar - 14-03-2007 o 21:11.
Gallar jest offline  
stary 14-03-2007, 20:55   #418
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gallar Pokaż post
A ja tak powrócę do tej genialnej wojny alko vs narko.
Wszyscy wypowiadający się, że narkotyki bardziej rujnują życie itp. - a powiedzcie mi, czym robie większą krzywdę ludziom. Zajaraniem ~5 sticków czy wypiciem ~5 browarów?>.
Ćpając, jeśli w ogóle palenie trawy ćpaniem nazwać można, niszczysz życie swoje. I raczej nikogo dookoła. Pijąc, uhm. Pijąc, powiedzmy, że mam dobry
ćpając , jarając także możesz wyrządzać tą samą szkodę. Pozatym w większości jeśli ktoś pije 5 browarów nie robi z niego zwierzęcie ani niczego podobnego.z Resztą co do genialnej wojny-sam opowiadasz się po jednej ze stron i podtrzymujesz konflikt
PiXik jest offline  
stary 14-03-2007, 21:04   #419
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

@Gallar
Powietrze trujesz -.^

Ja się nie wypowiadiam. Czasem pójdę na piwko czy 2. Ale sporadycznie. Ostatnio coraz rzadziej. Nie pije, ale nie chce zaczynać, ani nawet próbować. Ale może... Imo, palenie jest gorsze. Tak poprostu.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline  
stary 14-03-2007, 21:47   #420
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

"My dzieci z dworca ZOO" i to wszystko co mam do powiedzenia... Chociaz od trawki to sie zaczyna ; ]

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania