|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Złotów
Stan: Na Emeryturze
Imię: Sanchineq
Profesja: Paladin
Świat: Silvera
|
![]() Wg moich doświadczeń na beholdery (dobry exp i kasa, loot) można chodzić mając podane niżej statusy/eq:
poziom: 12+ skille: 50+ broń: dwu-ręczna o ataku conajmniej war hammera eq: plate set, steel/dark helmet inne: bp ih Oczywiście na lvl'u 12 nie należy pakować się w środek respawnu 5 beholderów, tylko pokoleji lurowac z respawnu. Trzeba także pamiętać, że beho przyzywają skelety, które mogą blokować nam drogę do beholdera. W małych pomieszczeniach juz 2 beholdery mogą sprawić problem nawet 20 lvlelovemu knightowi! Jeśli respawny z beho będą zajęte (często się to zdarza) można isc expic (lvl 10-18, jak ktoś chce to może i dłużej, lecz staje się to coraz mniej opłacalne*) na fibule (rotwormy, carrior wormy) lub na ghoule czy też cyklopy. Dobrym wyjśćiem będzie także polowanie na orki i roty w Ancient Temple koło Thais. Można też klepać Dwarfy, Dwarf Soldiery pod Kazordoon. Od 20lvla i skilli conajmniej 60 można sprubować iść solo na Dragona, ale należy mieć przy sobie sporo UHów. Nie będę opisywał taktyk jak zabić draga, gdyż jest już naprawde sporo poradników na ten temat. * - Pewnie wiele osób mi zarzuci, że na cyklopach przecież exp jest niezły nawet na lvlach 20-30. Odpowiem tak: Po co na tym lvlu siedzieć na cycach, skoro można iść na coś o wiele lepszego! Wystarczy tylko mieć odpowiednie skille, eq, IHy/UHy i chęci ![]() Więcej nie powiem, gdyż knightem długo nie grałem i tak naprawde sporo o nim nie wiem ![]()
![]() ![]() "A friend in need is a friend indeed." "A friend in need is a friend indeed." Mówimy STOP okaleczaniu polszczyzny! "Rozum jest nie w wieku, lecz w głowie." Ostatnio edytowany przez LookamZzaRogu - 21-02-2007 o 19:57. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: Żabno
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Brus Gran
Profesja: Knight
Gildia: Bunch of Brothers
Świat: Harmonia
Poziom: 148
Skille: 97/94
Poziom mag.: 8
![]() ![]() |
![]() A więc ja krótko i zwięźle o sobie :
8-12 bugi 12-45 ghostland 45-58 tomb smola -1 czasem -2 58-88 cyclopolis 88-95 dragi of guardy |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
|
![]() A mzoe tak byscie pisali jakie macie prof? Co innym z tego ze powiecie, ze od 40 lvl siedzieliscie na dragach? jak pojdzie jakis sorc i go dragi beda miotac >.<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Kalisz
Imię: Setzer Gambler
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
|
![]() a wiec tak jestem knightem i moja zabawe w tibie pamietam
![]() lvl 8-20 to na 8-12 to beda trolle , swamp trolle w venore wyskillowac do 50/45~ i na roty lub dwarfy od 18 mozna ze skillami 55/50~ soldy , dwarfy z ihami jakby byla skomplikowana sytuacja tak mozna do 25 nawet expic w wolnym czasie skillowac i jak sa skille 65/60~ to mozna z eq zalecany k set devil/crown helm buty knight/fire axe , fire/bright sword , skull staff/dragon hammer i do tego dragon lub medusa lub lepiej. Mozna isc na dwarf guardy. jak respy zajete to mozna na beho poexpic. Tak mozna do 35lvl. pozniej skille 70/65~ uhy,moze z jakims sorciem lub drutem na dragach w tym samym eq ale gs lub wh lub d lance. Jak nie to jesli masz pacc to cylopolis na cyckach jak nie no to dragi lub guardy dalej. tak mozna do 45~potem skille 75/70 mozna sie przejsc juz na dluzszy hunt na drag wziac uhy , hmmy ,mfy jak masz pacc bo exori sie moze przydac. tak do 60~lvl pozniej skille e same lub 80 nie jestes juz dobrowolnym knigtem zaczynasz stawac sie blokerem. Ewentualnie solo to mozesz expic dragi , zlowiki w eq g arm/dsm c/k legs , SB , rh co jakis czas bk , hero lub dlik solo i tak do 100. jak masz 100 skille 85/80~ lub wiecej(ja mialem 93/90) zaczynamy klepac dle lub hydry solo. Sca/Ms lub wh albo arcane staff w lape(jak mamy) uhy explo i klepiemy. To koniec mam nadzieje ze sie przyda wiem nie bylem zgodny wedlug tego przedzialu co napisales ale chyba nic sie nie stalo
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2006
Lokacja: Anime World
Imię: Karnisz Grax Kolanko
Gildia: ...
Świat: Nova
Poziom: 43
Skille: 68/63
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() 8-45 - ghule, od 43 lvl zacząłem chodzić na -5 w ghostland za ds(czasem uh zejdzie), tylko gfb jakies albo fb przydatne, z racji stalkera.
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2006
Lokacja: W dupie
Imię: Sapp~
Świat: Jamera/Calmera
|
![]() Ja tam
-do 20 przy skillowaniu na rotach wlazl 70/70 -20-30 dc(przed upem) i skillowanie -35-50-dc(po upie) naprawde super jak masz czas to ci lvl dziennie bedzie szedl. -50 zolwie-2 na pierwszej wyspie
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2006
|
![]() Hmm..Wydaje mi sie ze knightem na Dsach to zal... Waste uh i jeszcze przy skilach 65;P a Tak pozatym to mam prosbe Zrobcie ss i wstawcie gdzie mozna expic sorcem(28) z monkiem na guardach(Ktore kopy) Plx z Gory thx ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zbanowany
|
![]() Od 8 do 20 Levelu:
facc: Dwarfy, Roty, Amazon Camp pacc: Roty, Larvy Od 20 do 30 Levelu: facc: Amazon Camp, Soldki pacc: Larvy, Zolwie mozna juz probowac, Tomby Od 30 do 40 Levelu: facc: EF pacc: Scaraby, Larvy, Zolwie, Tomby Od 40 do 50 Levelu: facc: EF pacc: Scaraby, Zolwie (juz na nizszych pietrach), Tomby Od 50 do 70 Levelu: facc: Dragi(?), EF, Soldki/Guardy, OF pacc: Dragi(?), Zolwie, Scaraby, Tomby Od 70 Levelu w zwyz facc: Dragi, OF pacc: Dragi, Zolwie, Scaraby, OF, Tomby ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2006
Lokacja: Anime World
Imię: Karnisz Grax Kolanko
Gildia: ...
Świat: Nova
Poziom: 43
Skille: 68/63
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Za ds, nie NA ds.=.=
![]() |
#51 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 03 2007
Lokacja: Gdańsk
Imię: Salexen
Gildia: Immortal Predators
Świat: Nerana
Poziom: 40+
Skille: Ja sorc
Poziom mag.: 43
![]() |
![]() Od 15 lev do nawet 40 mozna expic w jaskiniach larvach i scarabach pod Ank ale oczywiscie musisz miec wykupiony PACC.
I jeszcze moze cos. Zagladnij do: http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=117117 Znajduja sie tam bardzo cenne informacje. Mam nadzieje ze pomoglem i swoja droga pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Chelsea Fan
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() 8-20 - Motyle
20-30 - Motyle 30-40 - Motyle 40-50 - Motyle (czerwone) 50-60 - Motyle 60-70 - Motyle 70+ - Motyle
![]() |
#53 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 06 2006
Lokacja: Bochnia
Stan: Zbanowany
Imię: Small Mike
Świat: Titania
Poziom: 32
Skille: 18/22
Poziom mag.: 41
|
![]() Knight miałem skille 62/58 na 20 lvl (potem przestałem grać knightem)
Biłem z fsa i gsa 8-20: Roty potem Larvy i moountain tomb pierwsze floor (ghoule,skele itp.) 20: Solowałem dragi pare razy nawet dragon shield poleciał ale waste było |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 09 2006
Lokacja: Bytom
Stan: Aktywny gracz
Imię: Arcines
Profesja: Druid
Świat: Eternia
Poziom: 24
Skille: 14/20
Poziom mag.: 20
![]() |
![]() ja napisze ściezke która expilem moim knightem:
8-20 lvl: skills 80/80 20-25 lvl: Dwarf Soldier(robiąc lootbagi) 25-40 lvl: DC -1, jaskinia z tarantulami i slime, beho 40-60 lvl: Scaraby -2, -3 60-90 lvl: Laguna Islands -2, -3 90+lvl: Dragi, dle w Veno |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2007
|
![]() Wg mnie dobrym miejscem są kopalnie w Kazordoon ponieważ każda profesja na poziomach 8-50+ znajdzie tu coś dla siebie
![]() Sorc/Druid : Na LvL 8-13 można zabijać dwarfy i rotwormy Na LvL 13-40 spokojnie możemy expić na soldkach oraz guardach Na LvL 40+ cały czas możemy jechać na guardach Knight : Naturalnie najpierw sobie skillujemy gdzieś do 50/50 i także do 13 LvL chodzicie na dwarfy oraz rotwormy Na 65/65 bijecie soldki - dobry exp a loot także nie najgorszy dla oka ![]() Gdy już wbijecie 80/80 (co radze zrobić jak najszybciej) możecie już śmiało iść na guardy bez większych strat UH - exp leci magicznie loot też dobry Paladyn : Co do tej profesji to dużo wam nie powiem bo palka dopiero zamierzam sobie zrobić ale myślę, że to też nie najgorsze miejsce dla niego ponieważ z soldierów wypadają bolce co sprawia, że można tam dłużej zostać ![]() To tyle i mam nadzieje, że Ci pomogłem ![]() Ostatnio edytowany przez Arverious - 13-04-2007 o 18:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2007
|
![]() Wiec ja knightem na lvlach 8-20 expie na zamku (Elvebane) kolo Ab a takze na ghostlanndzie kolo Carlin, a moim starym usunietym juz knightem expilem na amazonkach kolo Veno.
A na lvlach 20-40 moj kumpel expi na ghostlandzie kolo Carlin najczesciej na stalkerach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2007
|
![]() Nie polecam tych amazonek ponieważ zwykle jest tam bardzo dużo ludzi a na światach PvP często ktoś tam sobie PKuje jak mu się nudzi
![]() Ostatnio edytowany przez Arverious - 13-04-2007 o 18:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 01 2007
Imię: Kamil palek
Profesja: Elite Knight
Gildia: Shadowholics
Świat: Honera
|
![]() 50-60 Dwarfy poh elfy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Chojnice
Imię: Fudi Szefo
Świat: Arcania
![]() |
![]() No więc tak:
Nie pamiętam dokładnieod jakich do jakich lvl'i expiłem, ale to opisze w małej kolejności: Na poczatku gdzieś tak koło 8-12 lvl samiutke trolle ;] Potem poszedłem na amazonki, i później Valkyrie. Następnie wybrałem się na skillowanie do rotów to juz gdzieś tak 18lvl, i od 20lvl chodziłem na cyklopy ze skillami 61/61(nawet dobrze mi szło potrafiłem zabić ze 15 cyców, bez czekania na odnowienie many i zarazem hp.) A teraz obecnie znowu skilluje na rotach, aż do 70/70(mam 63/63 ;]) napewno wybiore się niedługo na cyce bo musze wkońcu podbić lvl ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() 20-30 Dark Catedral
Exp wprawdzie nie idzie w szybkim tempie, ale mozna sie pobawic a przy okazji zloocić czasem jakies rarki... |
![]() |
![]() |