|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 01 2006
Lokacja: Vinera
Stan: Aktywny gracz
Imię: Boski Maxme
Profesja: Elite Knight
Świat: Vinera
Poziom: 30
Skille: 65/64
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Witam, chciałbym się zapytać o vampiry w tombach
1) Czy na 30 levelu i skilllami 70/70 i shooterem druid 30 lvl i 40 mlvl będziemy mogli zabijać vampy bez waste? On by mnie sio, czyli szlo by chyba ok. 100 gp na vampa 2) Po ilu godzinach hunta wyadnie vampirka? 3) Czy może wziąć jakigoś palla a jesli tak to ile musi miec dista? 4) Z czego ma walić druid? Czy z vulcanic roda+ hmm? I dodać jakies summonki. 5) Czy z Garlic necklancem loot sie by zwrocil? 6) Jakie wynosi combo Vampa i na ile sek paralizuja? Takiego levelu i skilli to nie mam ale za około 2 tyg będe miec bo szybko się rozwijam ![]() Z góry wielkie THX! P.S Maxme |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Łódź
Imię: Thyrax Knight
Gildia: Inferno
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 79/77
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Nigdy nie miałem styczności z tym potworem... Ale z tego co widziałem i słyszałem...
1) Zbloczyć dasz rade, ale czy się zwróci to nic nie wiadomo 2) Tego nikt niewie, może ci wypaść odrazu albo nigdy... 3) Pall może być dist ok. 75 4) Najlepiej Exori Vis + Rod i hmm nie potrzebne, Summony nie potrzebne jeśli ty bloczysz ... No chyba że serv NoN-Pvp 5) To chyba nie zrobi dużej róznicy 6) Niewiem ![]() Pozdrawiam Thyrax Ostatnio edytowany przez Thyrax - 23-05-2006 o 03:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Gdynia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Avari Aldaron
Profesja: Elder Druid
Gildia: Eternal Friendship
Świat: Grimera
Poziom: 133
Skille: 23/28
Poziom mag.: 74
![]() |
![]() Cytuj:
A teraz pytanka: 1 - Owszem, mozna na nich huncic bez wiekszego wste. Garlick necke, full def i blokasz wampa. Druid najlepiej lub sorc (z drutem taniej) rod/wand plus exori vis. Lot rozny zalezny od szczescia. Generalnie z vampa malo co spada wiec gp to raczejz potworow towarzyszacych. W tombie trudno byc na minusie ![]() 2 - Oj nie ma jakeigos okreslonego czasu jaki tzreba expic by spadl VS. Ja zbielem ponad 300 vampow nim mi pierwsza spadla. Zdecydowanie czesciej leci spike sword i black pearl. VS trzeba czasem czekac caly tydzien, a czasem poleca 2 w 1 dzien. Nie ma reguly. 3 - Pall tez moze byc jako shooter, choc moim zdaniem lepiej drut, rod i exori vis daje dobry dmg a i leczyc bedzie wiec hunt duzo tanszy. Przy wiekszej ilsoci vampow i potworow pall moze sie przydac. Na swiatach non-pvp styka drut/soc z 1 fe do pomocy. 4 - Na to juz wyzej odpisalem. Zalezy od poziomu druida, jesli ma dosc wysoki lvl i mlvl to oplaca sie z vis lac, bo hmm to szkoda, czyba ze jest duzo potworow to mozna uciekac i strzelac, choc wtedy polecalbym gfb bardziej niz hmm. 5 - Garlick daje -20% do obrazen z life draina, vamp bije do 100 z mele i 100 z ld, garlick napewno sie przyda, to podstawa do expienia w tombach. Koszt naszyjnika napewno sie zwroci. 6 - Max combo trudno okreslic, ale zdaza sie ze bije po 200+, przy silnym paralizu mozna niezdazyc sie uhnac ( postac przesuwajac sie wolno z kratki na kratke nie zawsze lapie UH), przydaje sie wtedy sio od druta, zwlaszcza ze rzadko zdaza sie iz vamp jest sam, przewaznie w obstawie kilku cryptow i mumi. Tak wiec na 30 lvl to troszke hardcorowo. Jesli masz choc male lagi to wysokie ryzyko deda. Co do paralizu to klasycznie, 10 sek. Ostatnio edytowany przez Sir Dark Archeon - 23-05-2006 o 11:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Imię: :)
Świat: Morgana
Poziom: xxx
Skille: xx
Poziom mag.: x
|
![]() 2) Po ilu godzinach hunta wyadnie vampirka?
dobre pytanie jak bedziesz mial szczescie to poleci a jak nie to mozesz czekac w nieskonczonosc w koncu to rare moze nawet very rare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1) powinniscie dac rade, ale na 95% sie nieoplaci, z vampow zadko jest oplacalny loot. Wlasciwie to przy huncie vampow wiekszym problemem jest ich obstawa, praktycznie niema miejsc gdzie jest sam vamp.
2) Zalezy od farta, raz przez tydzien niemialem zadnej, a raz po 15min w tombie wypadlo. 3) Tego nieumiem powiedziec, ale do tombow mysle ze magiczne profesje beda lepsze. 4) Mysle ze vis+rod najmocniejszy jaki dziala, chociaz na tym lvl to dosc duze ryzyko, ew. mozna uzyc ds ale z doswiadczenia wiem ze wiecej z nimi zamieszania niz porzytku. 5) Watpie, ale garlica nalezy miec 6) Combo rozne, widzialem jak potrafil 60+ ms zjechac na combo do deep yellow/red, wiec to bedzie ~300hp ale sa to sporadyczne przypadki. Na hunta polecam tomb tar pit -3, ale trzeba uwazaj bo raz tam wlecialem w bone beasta, 2vampy, 2 shamblery i mumie (lub jakos tak;p) W vamp hellu mozecie znalesc tylko szybki transport do temple;p Jesli grasz na non-pvp to sprobuj taka taktyke: Ty stoisz w korytarzu w tar pit, zaraz za zejsciem na -3 i masz zsummonowane 2 fe. Bloker luruje vampy i staje kolo Ciebie, Ty zaznaczasz atak i patrzysz jak umieraja kolejne vampy. Jesli zabierzesz food to niepowinny nawet mf isc.
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Nytalith - 23-05-2006 o 13:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Łódź
Imię: Osiril
Profesja: Royal Paladin
Świat: Morgana
Poziom: 32
![]() ![]() |
![]() 1) Z samych vampow na pewno wam sie nie zwroca koszty wyprawy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
|
![]() Cytuj:
Jak czytam niektore posty, to wydaje mi sie, ze wy vampa na screenie widzieliscie, ewentualnie na filmie. Maks co ja dostalem na klate (bez tarczy, palkiem) to jakies 150 - 180 gora. @up: Nie, wcale. Ja potrafilem wyniesc palem z kilkugodzinnego expa na Vampire Hell 3 tarcze, po 15k u Green Djinns kazda. Na dodatek kilka Spike Swordow i perelek oraz Strange Helmetow (bodajze 500 gp, dokladnie nie pamietam). Zwracalo sie za bolty, mf i runy, na dodatek sporo kasy bylo do przodu. Ostatnio edytowany przez kostooch - 23-05-2006 o 15:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Cytuj:
Chodziło ci o Tarpit Tomb? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 03 2006
Lokacja: POLAND/Polska
Imię: Galython
Profesja: Paladin
Gildia: Company of Boozers
Świat: Candia
Poziom: 59
Skille: ~80
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Idz sie lolku lepiej lecz zaloze sie ze nawet vampa nie widziles
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
|
![]() @up: kretynie, wyjdz. Ale najpierw przeczytaj moj podpis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 08 2005
|
![]() KorinaS:
Ironia - wypowiedź na temat, który w sposób oczywisty jest tematem negatywnym, wyrażona celowo dla kontrastu w sposób pozytywny i aprobujący, mająca przez to wydrwić dany temat, np. jakąś sytuację lub osobę. ... sry, nie zauważylem postu wyżej Ostatnio edytowany przez MaxXan - 23-05-2006 o 15:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Dzięki wam wszystkim że mi pomogliście
![]() Pokupuje sobie Garlin Necklancy i na wypadek kilka BP uh ![]() Dobije 30 lvl i skille 70/70 (jescze nie mam) i ide na vampy ![]() Chciałbym powiedzieć, że gram na świecie vinera a jak jest tu jakiś paladyn 75+ dista PACC to prosze pisac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 07 2005
Lokacja: 20 cm od monitora
Imię: Elom Tika
Świat: Aurea
Poziom: 94
Skille: 85~
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Hmm ... wiesz najpierw skocz na pojedynczy resp .. i potem obacz jak idzie jak sie spodoba to idz na większy a nie lepsze necro?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() "aha a ten punkt 1 to jest Vampir dla Facc. Zaznaczyłem go tak przy okazji " Czy po drodze trafie na gsa? mam sie trzymać lewej strony? plz halp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 03 2007
Lokacja: Chorzów
Imię: Noo
Profesja: Knight
Gildia: Hardworkers
Świat: Nerana
Poziom: 31
Skille: Zapytaj
Poziom mag.: 4
|
![]() Idziesz jak najbliżej brzegu, najlepiej z UHami w zapasie i haste na hot keyu na wypadek, jakby Ci 'pajączek' wyskoczył
![]() Luring rzeczą ludzką... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 08 2006
Lokacja: Port Hope
Stan: Zbanowany
Imię: Zrywna Szkapa
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Almost
Świat: Nerana
Poziom: 36
Skille: Wypas;p
Poziom mag.: 40
![]() |
![]() @up
Ja tam lubię lurować gsy pod DC, takie noobki 15lvl co powinny na trollach siedzieć to tam sie rzucają a up jest gs xDD |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Kalisz
Imię: Setzer Gambler
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 02 2007
Stan: Niegrający
Profesja: Rookstayer
|
![]() Dziwne ze vamp bije po 150-180 ja gram pallem i bez tarczy mi walnol maxymanie raz 94 a raz 106 to bylo jego max hit jednak pallkiem jest ciezko poniewaz on szybko paraliżuje.
|
![]() |
![]() |