Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-04-2004, 22:24   #21
]v[ichal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Bydgoszcz, 4don

Imię: Odin Raven
]v[ichal ma numer GG Nie podaje...
Domyślny

Rookgard to porazka , kazdy walczy o te swoje 3 expa i 2 gp , sami chami z malymi wyjątkami, ja zmykałem stamtąd jak najszybciej....straszenie dedami? kyto by tam o nich pamietal - chyba ze chodzi o duze stawki to sobie zapisujesz nick , ale reszte wybacza sie zazwyczaj! Najbardziej chamskie zachowanie to blokowanie gdy ktos ma malo hp (zreszta bna mainie to tez czesto sie zdarza ) PS
w Pacc arena mozna zrobić party mode?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-04-2004, 07:32   #22
Majen
Użytkownik Forum

Majen's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa

Majen ma numer GG 3010433
Domyślny

Apropo chamskiego zachowania się graczy, wczoraj byłem tak miły że chciałem pomuc gością oczyścić z minosów mino hell, no więc sprowadziłem skrzynki już wszystko pięknie ustawiem 3 a tu jakiś debil rzucać śmieci mi na skrzynki, minosy zjechały mnie do reda więc wylazłem grzecznie spytałem się "Kto K**** zwala smieci nadol" nikt się nie odezwał więc olałem ich, łyknołem 2 life fluidy i wróciłem do miasta, podrodze znalazłem dwie buteleczki, i skorzystałem z okazji by zdobyć platinum coin, oczywiście chciałem się pochwalić że mam pc, to zaraz się żucili goście oferujący drink level up, albo że niby sprzedają katany za 1 pc(tak naprawde to była sabre) itd.
Majen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2004, 08:11   #23
Mr Logest
Użytkownik Forum

Mr Logest's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Majen
Apropo chamskiego zachowania się graczy, wczoraj byłem tak miły że chciałem pomuc gością oczyścić z minosów mino hell, no więc sprowadziłem skrzynki już wszystko pięknie ustawiem 3 a tu jakiś debil rzucać śmieci mi na skrzynki, minosy zjechały mnie do reda więc wylazłem grzecznie spytałem się "Kto K**** zwala smieci nadol" nikt się nie odezwał więc olałem ich, łyknołem 2 life fluidy i wróciłem do miasta, podrodze znalazłem dwie buteleczki, i skorzystałem z okazji by zdobyć platinum coin, oczywiście chciałem się pochwalić że mam pc, to zaraz się żucili goście oferujący drink level up, albo że niby sprzedają katany za 1 pc(tak naprawde to była sabre) itd.
no właśnie tego nie rozumiem,
to jest maxymalne kretyństwo..przecież wiadomo, że
jeśli ktoś ma pc i wie jak ją zdobyć to musiał troche tego czasu spędzić na rookgaard, a te debile chca trick robić.. omg.. rook powinien trwać do 12 lvl żeby odsiać częśc debili..a do maina tylko na tyle cierpliwych wpuszczać zeby nie było tej głupoty tyle..
stary 27-04-2004, 20:56   #24
Kaizik
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 04 2004

Domyślny

Mimo, ze w Tibie gram ok 2,5 tygodnia, to na rooku calkiem sporo przezylem, bo jak narazie to tam spedzilem wiekszosc, swego tibijskiego zywota...
Wiec:
- moja pierwsza postac dosc zginela ok 4 razy, w czym 2 razy kolesie nie zabrali mi mojego sprzetu, choc zginalem na ich oczach, wrecz przeciwnie, zdawalo sie ze pilnowali mi mojego sprzetu zeby nikt inny nie zawinal,
- raz wlazlem do dziuru i nie wiedzialem jak sie wydostac, bo nie mialem liny, ( ze mna siedzial jeszcze jeden noobek, zszedl do nas koles i wydostal kazdego z nas za darmoche,
- i ja sam gdy ktos mnie prosi bym mu stworka zostawil,
zostawiam, a sam sie udaje pietro wyzej, koles pozniej idzie za mna, i gdy ja go prosze, tez mi zostawia,
To byly plusy, teraz czas na minuski:
-koles chcial mnie zablokowac mialem (5 lvl) z 2 orkami i spearmanem, na moje szczescie udalo mi sie uciec,
-znowu inny dupek zablokowal mnie z 5 szkieletami, szkielety ze wszystkich stron i on z jednej, przezylem dzieki fluidom i pomocy innych, ktorzy zeszli z gory i mi pomogli,
-poszedlem na 7 lvl z kolesiem na roty, za poison fieldami, ja mialem byc bloker on mial walic, niestety on mnie samego zostawil i poszedl sobie spokojnie

I najbardziej denerwujaca sprawa: rozwalam potworka, a tu mi jakis pajac wyskakuje i lota mi zabiera
Kaizik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2004, 21:29   #25
Gold Raven
Użytkownik Forum

Gold Raven's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2004
Lokacja: Chrzanów

Imię: Gold Raven
Profesja: Rookstayer
Świat: Danubia
Poziom: 49
Skille: 23/30
Gold Raven ma numer GG 2265742 Gold Raven ma login Tlenu gilette@tlen.pl
Domyślny

Ja mam rookstayera (Gold Raven) i jak widze takich ludzi to aż mi ręka sięga po miecz . A poważnie - najczęściej siedze na orcach i mino - więc jeżeli ktoś podchodzi i zaczyna tłuc mojego potworka to najnormalniej mu najpierw mówie żeby przestał, jak nie przstaje to se ide gdzie indziej i zastawiam lolka sam na sam np z 2 orkami i mino - jak narazie kilku tylko przeżyło (bo w większości to były nOObki na lvl od 2 - 5) . Inny sposób - zabijam dalej - jeśli zależy mi na loocie a nie na expo i póżniej zabieram wygraną z potworka - ja sobie latam ciałem potwora wokoło siebie wiec nie ma lekko . Jeżeli jest duża grópka nOObów to daje za wygraną i znikam do fajniejszych miejsc, np: mino hell - niewielu tam za mną idzie
Gold Raven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-03-2007, 16:23   #26
Kshaq
Prezes Supportu

Kshaq's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005

Domyślny

Ludzie popatrzcie na datę tematu i ostatniego posta zanim cokolwiek w nim napiszecie...
Kshaq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-03-2007, 16:27   #27
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mr Logest Pokaż post
postanowilem sobie zrobic uh makera, wlaze na rooka po 5 minutach, mam dwa rooki i co najmniej kilkanascie dedow jak wejde do maina.. nie dosc tego narazilem sie 111lvl bo to drugi char kogos kto ma postac na rooku z facc i belthowi bo ponoc nie lubi noobow jak ja...

omg.. ludzie w mainie jest zycie nie na rooku!

ciesze sie ze stamtad ide

wiesz nie wszystkim nie podoba sie rook hociarz ze mam 60 MS to mi sie rook bardziej podoba bo na rooku jestes takim bosem hodzisz spokojnie a na mainie zle wejdziesz i ded gra na rooku mnie bardzo odstresowuje

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-03-2007, 17:02   #28
Elmarus
Użytkownik Forum

Elmarus's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2007
Lokacja: Łodz

Stan: Początkujący
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mr Logest Pokaż post
no właśnie tego nie rozumiem,
to jest maxymalne kretyństwo..przecież wiadomo, że
jeśli ktoś ma pc i wie jak ją zdobyć to musiał troche tego czasu spędzić na rookgaard, a te debile chca trick robić.. omg.. rook powinien trwać do 12 lvl żeby odsiać częśc debili..a do maina tylko na tyle cierpliwych wpuszczać zeby nie było tej głupoty tyle..
prawda wczoraj robilem sobie knighta nowa chare wracajac do tematu wbiłem 8 level w 2,5 godziny to moim zdaniem bardzo szybko, nie przyszlem sie tu chwalic w ile ja rooka przechodze ale to lekka przesada do 2 levela raty pozniej zaliczasz qesty z chain armor przy dobrym szczesciu sa otwarte dzrzwi pozniej bierzesz box i zasuwasz na carlin sword qesta i wedka znajdujesz sobie tarcze i expisz na bugach do 8 idzesz na maina i papa roook powinien byc o wiele ciekawszy no ale pozdrawiam osoby ktore go lubia mi sie podował ale na poczatku zabawy w tibi pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Elmarus - 26-03-2007 o 17:04. Powód: :)
Elmarus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-03-2007, 17:29   #29
Wiechoss
Użytkownik Forum

Wiechoss's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Poland

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Neo Thrill
Profesja: Knight
Gildia: -||-
Świat: Eternia
Wiechoss ma numer GG 3352375
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
wiesz nie wszystkim nie podoba sie rook hociarz ze mam 60 MS to mi sie rook bardziej podoba bo na rooku jestes takim bosem hodzisz spokojnie a na mainie zle wejdziesz i ded gra na rooku mnie bardzo odstresowuje
Zapoznaj sie z ciekawa lektura jaka jest "Slownik Jezyka Polskiego "
Wiechoss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-03-2007, 18:27   #30
Regoor
Użytkownik Forum

Regoor's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2006
Lokacja: Opole

Stan: Początkujący
Imię: Myalitth
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 70
Regoor ma numer GG 1682441
Domyślny

Ja myślę bardziej, że to kwestia twojej postawy. Ja osobiście wolę bardziej Rookgaard, ponieważ jest tam więcej zabawy niż na main. Ja nie wiem czemu tak wszyscy narzekają tak na ten Rook~.
Ja się osobiście nie mogę [prawie] skarżyć.

Pozdrawiam.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania