Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-03-2007, 02:55   #261
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
W tej chwili djiny jeszcze troche poprawiaja sytuacje, przed update z djinami mialem znajomego ktory teoretycznie siedzial na 8M loota ze smokow/GSow... co z tego jak musial robic "fri itans" w Thais depo zeby sie tego pozbyc.
no w sumie to lepiej jest sprzedac za grosze, niz dostac za to jedno wielkie gowno ( milioner bez grosza ).
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-03-2007, 08:04   #262
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fagaro
Profesja: Elite Knight
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Za to jesli chodzi o posiadanie gotowki to nagle okaze sie ze wiekszosc high lvl jest biedna... oczywiscie widzicie kupki krysztalowych monet w domkach, ale to nic nie znaczy, 2 nieudane hunty i smierc i osoba ktora miala 500k w domku moze nie miec dosc gotowki zeby kupic blessy.
Zgadza sie, znajomi mowia jaki to ja bogaty jestem, ale 300k to pułap ponizej ktorego mowie ze brakuje mi kasy. Zaplacic za domek-20k, pasc na kicku -100k, oczywiscie, moze zdazyc sie drugi kick po ktorym tez trzeba sobie kupic blessy i aola bo bez tego nie mozna wyjsc na polowanie zarobic kasy. Zeby wyjsc na hunta to trzeba z 30k wydac. I nagle okazuje sie ze z tych 300k to operowac mozna kwota 50k bo reszte trzeba trzymac jako zelazna rezerwe. a 50k starcza mi na 1-2 (czasem 3 jesli poluje tylko na orki) hunty. mam teraz ambitny plan uzbierania 1 mln kasy. Wtedy kazdego kolejnego zarobionego centa bede mogl sobie zwastowac. Oczywiscie, sa ludzie biedniejsi odemnie, ale latanie w knight secie z dragon lance jest dobre na 50 levelu a nie na 120. A ogarnia mnie pusty smiech jak widze ludzi ~100+ ktorzy padaja bez blessow i leca po 3 levele w dol.
stary 27-03-2007, 13:53   #263
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

ja mam 60 lvl i blessow nie zamierzam chwilowo kupowac. powod jest prozaiczny. te 50k ktore bym wydal za blessy jestem w stanie kupic 17 bp uh dzieki ktorym nawet przy sporym waste jestem w stanie szybko tego expa odrobic. oczywiscie ze na wyzszym levelu to blessy sa obowiazkowe, bo te dodatkowe 5% z blessow to jest pol miliona expa w gore. to sie juz trudno szybko odrabia majac tylko 17 bp uhow.
stary 27-03-2007, 15:01   #264
Lord Wardi
Zbanowany

Lord Wardi's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2006
Lokacja: OW

Profesja: Knight
Świat: Antica
Lord Wardi ma numer GG 5762125 Send a message via Skype™ to Lord Wardi
Domyślny

Fakt że paladyn na początku musi wydać dużo kasy, ale potem, na guardach, wszystko mu się zwróci. Potem to już tylko zarabia. Paladyn jest wg. mnie na II miejscu co do stanu kasy profesji. Na pierwszym jest druid. Knighci szaleją za uhami. Sorc zarabia na sd, ale teraz wg. mnie mało kto je kupuje. Knight najgorzej.
Lord Wardi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2007, 15:03   #265
Vantem
Guest

Domyślny

Ja mam 10 lvl i dla mnie bogactwo objawia sie na razie w granicach 1k (którego na tej postaci jeszcze nigdy nie miałem) - skill 45, lvl 10 więc strzaly musze kupować... A to jednak trochę kosztuje. BTW. nie mam kolegów, którzy dają mi kase - paladynem na początkowych lvl'ach naprawdę ciężko sie gra.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2007, 15:36   #266
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Wardi Pokaż post
Sorc zarabia na sd, ale teraz wg. mnie mało kto je kupuje
15 levelowy knight na rotach na Darashii zarobi wiecej w tym samym czasie 45 levelowy sorc robiac SD.
stary 27-03-2007, 16:47   #267
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro Pokaż post
Zgadza sie, znajomi mowia jaki to ja bogaty jestem, ale 300k to pułap ponizej ktorego mowie ze brakuje mi kasy. Zaplacic za domek-20k, pasc na kicku -100k, oczywiscie, moze zdazyc sie drugi kick po ktorym tez trzeba sobie kupic blessy i aola bo bez tego nie mozna wyjsc na polowanie zarobic kasy. Zeby wyjsc na hunta to trzeba z 30k wydac. I nagle okazuje sie ze z tych 300k to operowac mozna kwota 50k bo reszte trzeba trzymac jako zelazna rezerwe. a 50k starcza mi na 1-2 (czasem 3 jesli poluje tylko na orki) hunty. mam teraz ambitny plan uzbierania 1 mln kasy. Wtedy kazdego kolejnego zarobionego centa bede mogl sobie zwastowac. Oczywiscie, sa ludzie biedniejsi odemnie, ale latanie w knight secie z dragon lance jest dobre na 50 levelu a nie na 120. A ogarnia mnie pusty smiech jak widze ludzi ~100+ ktorzy padaja bez blessow i leca po 3 levele w dol.
A to dlatego, ze 300k to zadne tam bogactwo. Gdyby nie hack to moglbym sie chyba oglosic najbogatszym aktywnym uzytkownikiem tego forum ;D
Jezeli chodzi o kase, to kazda profesja mozna sie bardzo bogacic. Warunkiem tego jest niestety dobry, bezkickowy net. Wbrew pozorom duzo pieniedzy na to idzie (trzeba jeszcze odrobic exp, ktory sie stracilo, a to tez nie jest za darmo). Jezeli wie sie gdzie i jak expic, zeby stosunek expa do loota byl dobry, to i lvl bedzie duzy i kasy sporo.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2007, 17:33   #268
kerganscire
Guest

Domyślny

Cytuj:
Gdyby nie hack to moglbym sie chyba oglosic najbogatszym aktywnym uzytkownikiem tego forum
Taki dobry gracz a dał się shackować...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2007, 17:49   #269
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kerganscire Pokaż post
Taki dobry gracz a dał się shackować...
widac bot byl z keyloggerem
stary 27-03-2007, 18:30   #270
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Imię: Fagaro
Profesja: Elite Knight
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

Tja, ale ja mam 2 sca, jeden na knighcie a drugi na 10 levelowym sorcu na osobnym koncie na ktore loguje sie raz na pol roku, po to wlasnie zeby w razie hacka nie obudzic sie z reka w nocniku. A najbogatszym uzytkownikiem tego forum chyba jest Orzel.
stary 27-03-2007, 19:05   #271
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

@kerganscire:

nawet nie wpadles na to zeby avatara zmienic ..
stary 27-03-2007, 23:23   #272
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro Pokaż post
Tja, ale ja mam 2 sca, jeden na knighcie a drugi na 10 levelowym sorcu na osobnym koncie na ktore loguje sie raz na pol roku, po to wlasnie zeby w razie hacka nie obudzic sie z reka w nocniku.
1) sca rulez
2) mam tylko 1 sca, ale za to mam zapasowe eq w innym miescie. dokladniej to w innych miastach
3) jak za jakies 15-20 minut mam konczyc, to za pomoca telefonu komorkowego zmieniam sobie haslo na tibii. dokladniej to uzywam funkcji lost account, profilaktycznie nigdzie go nie wpisuje ( nawet na telefonie ). przychadza mi passy na maila, ja go zciagam na komorke i kasuje z serwera. na serwerze ( tez za pomoca komorki ) zmieniam haslo conajmniej 1 raz w tygodniu.
4) na koncie kumpla, ktory nie gra w tibie mam zapasowe 200k, 10 bp uh i dodatkowy komplet eq ( k-set, medusa shield, fire axe + dl, warrior helmet )
stary 29-03-2007, 13:09   #273
cite
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 05 2004
Lokacja: Warszawa

Imię: Druid Cite
Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
Domyślny

A ja mam 1 konto, 1 ekw, passa nie zmieniałem od dawna, postać istnieje 5 lat. Nigdy nie miałem nawet próby włamania.

Podstawa: nie grywać w kafejkach
cite jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2007, 15:06   #274
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

That's not the point. Chodzilo mi o to, ze 300k to zadne bogactwo. Moze dla 50 lvla, ktory ani blessow nie ma, aola pewnie tez nie i nie wydaje fortuny na runy, to jest cos, ale tak generalnie to jest nic ;o

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-03-2007, 21:52   #275
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
@Sat
Moze zacznij pracowac dla MI6?
Podobno po tym jak zlomuja komputer, formatuja twardy dysk (zdaje sie 300 razy), sieczkuja caly komputer na czesci wielkosci ziaren piasku a twarde dyski dodatkowo stapiaja w 50kg bloki i skladuja w archiwach
mialem 3 hacki w zyciu. pierwszy hack - moze z miesiac gry w tibii. zciagnolem sobie w szkole bota drugi raz - tez szkola ( nawet ta sama ). ktos mi podrzucil na kompa loggera - od tej pory nie loguje sie na tibie z komputera publicznego. trzeci hack - tibiaauto poszlo w pizdu jakies 150k kasy. dobrze ze bez zgonow. od tamtej pory nie uzywam botow ( no poza moim botem ktorego sam napisalem )
stary 31-03-2007, 22:05   #276
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
trzeci hack - tibiaauto
Moj kumpel z klasy gra na tibii auto od 2,5 roku (obecnie ma 82 lvl) i ani razu go nikt nie hacknął a kasy to ma z milion albo i wiecej. Z tego co wiem z tamtego oraz kilku innych zrodel - tibiaauto jest czysta jesli sie sciaga z oficjalnej stronki.
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-03-2007, 22:19   #277
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
Moj kumpel z klasy...
Tak to się teraz nazywa?
Marciniek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-03-2007, 22:52   #278
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2007
Lokacja: Ostrołęka

Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 52
Skille: 72/52
Poziom mag.: 14
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marciniek Pokaż post
Tak to się teraz nazywa?
Wyjełes mi to z ust ^
team_pk_druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-03-2007, 23:42   #279
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez team_pk_druid Pokaż post
Wyjełes mi to z ust ^
Wlasnie widze jak chodzisz po topicach i obrazasz ludzi. Zaloze sie ze sam bys na taki comment nie wpadl...
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-04-2007, 16:18   #280
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2007
Lokacja: Ostrołęka

Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 52
Skille: 72/52
Poziom mag.: 14
Domyślny

Daj mi 2 posty w którym kogoś obraziłem dam ci

"Nie 1 ale 10 e-plate"

...
team_pk_druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania