![]() |
#721 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dark Raven Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: narazie nie mam
Świat: Azura
Poziom: 16
![]() |
![]() Wiem że to będzie denna grafa bo 1 ale zawsze trzeba od czegoś zacząć.
Prosze krytykować i mówić nad czym musze popracować aby prace mi ładniej wychodziły. ![]()
|
![]() |
#722 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 03 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mów se co chcesz mówiłem że możecie krytykować! Ale mnie nie obrażaj!!
![]() |
#724 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: Pakistan
Stan: Niegrający
Imię: Pan Paniowski xD
Gildia: Meneland explorers
Świat: kula ziemska
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
![]() |
![]() lol, OS po to ten temat zeby dawal pierwsze grafiki i jak widać to ON mądrze główkuje nie robiąc nowego tematu jak tysiace noobów których akurat jezdzisz za to ze tu nie dają, on tylko robi co mu radzisz o.O
![]() |
#725 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
![]() |
![]() OS skończ z tym tekstem"puka/sz w dno od spodu" bo to juz z dennego zrobiło sie bardziej niż żałosne
jestem identycznego zdania co farmer...
![]() |
![]() |
#726 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Forgotten Land
|
![]() Na dodatek obrazasz zamiast pomoc. Po kim jak po kim, ale po jednym z Artistow sie tego nie spodziewalem (zwlaszcza w temacie z pierwszymi grafikami). Troche wiecej pohamowania i przestan robic z siebie supa ql trendi goscia, co lubi pojezdzic po innych.
Co do pracki - nie jestem jakos obeznany w tego rodzaju sztuce, ale wg. mnie jest tam za malo cieniowania i rysunek wydaje sie taki plaski i prosty. Mam nadzieje, ze nastepne prace beda tylko lepsze.
![]() Pieśń II: Honor Niech ktoś zawoła, że broda hańbą jest A hańbą dla mnie będzie, go o głowę nie skrócić Niech ktoś zwątpi w prawość mych braci, Niech bogom swym dziękuje, jeśli kalectwem go tylko oszpecę, Bo wstydem jest nie szanować Tego co dla innych święte. Słabością jest duma, jeśli Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana. Rozważania tego, co mianem zabójcy okrzyknięty, Który czuje, a los dla niego jedyny... |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Gwoli wyjaśnień - sam nie lubię płaszczenia się typu "i tak wiem, że denna", ale wyzywanie od upośledzonych to wg. mnie czysty imbecylizm. OnlyShadow jest recydywistą jeśli chodzi o tego typu zachowanie, dzisiaj dałem mu na GG ostatnie ostrzeżenie - jeśli to się powtórzy to wywalę go z grupy na zbity pysk. Tak jak każdego innego, który zniży się do tego poziomu. Wybaczcie, ani członkowie grupy, ani tym bardziej ja i MKM jako jej liderzy nie chcemy mieć opinii "eliciarzy" pojeżdzających po nowych.
Ostatnio edytowany przez Descartes - 29-03-2007 o 23:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() @Dark Raven Rookstayer
przede wszystkim dawaj prace na mniejszym obszarze ![]() Tutaj sobie popatrz techniki cieniowania i jak nadac broniom przestrzennosci. Twoja jest bardzo plaska, jesli w rekojesci i na klindze sa jakies odcienie kolorow, to ich nie widac. Wazny jest kontrast w pracach, aby byl pozadany efekt. Nie martw sie, wiekszosc tak zaczynala ![]()
Ostatnio edytowany przez Arnisan - 30-03-2007 o 08:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój
![]() |
![]() @Dark Raven Rookstayer
Kształty nie są złe. Miecz nie jest pocieniowany. Dlatego wydaje się płaski. A, i mogłeś zmniejszyć... Trenuj trenuj dalej.
![]() |
![]() |
#730 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dzięki przydadzą się wasze pomoce.Tam na klindze są 2 odcienie ciemny i jasny ale za mały rysunek zrobiłem postaram sie robić wyraźniejsze i zobaczymy jak to wyjdzie.Arnisan dzieki za link przyda sie musze se jescze wiele nauczyć ,a ten link dużo pokazuje.
Satan Zło i 666.Śmierć jest blisko!!! ![]() Ostatnio edytowany przez Dark Raven Rookstayer - 30-03-2007 o 16:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() oj zdziwisz sie ile na takim "malym rysunku" jak to nazwales widac. Po prostu wiekszy kontrast i jak wspomnielismy wczesniej, zrob obraz na taka prace max 64x64 pixele i wtedy bedzie wszystko widac jak na dloni, bo wzrok sie nie moze skupic na tak wielkiej przestrzeni. Cwicz i pokazuj regularnie prace tutaj.
Em, nie ma za co za link ;p na stronie glownej w "linkach" jest ![]()
![]() |
#732 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]()
![]() |
#733 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Rzeczywiście nienajgorszy. Spróbuj jednak popracować nad kształtami (wzoruj się na obrazkach z http://images.google.pl/). Kolor drewniany powinien też bardziej przypominać taki, jaki mają np. belki na naszym forum - trochę mniej nasycenia i będzie git.
@Down: Poprawiłem. Ostatnio edytowany przez Descartes - 30-03-2007 o 17:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ok popracuje troche jescze.Aha Kuraj link nie działa jest jakiś Error.Postaram sie zrobić jescze coś wkońcu trening czyni mistrzaXD.
![]() ![]() PLX Coment
Satan Zło i 666.Śmierć jest blisko!!! ![]() Ostatnio edytowany przez Dark Raven Rookstayer - 02-04-2007 o 18:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Użytkownik Forum
|
![]() WON Froddosowi! To nie jego grafiki! To grafiki z RPG Maker'a!
EDIT@ Pierwszy hełm, na podstawie demon helmeta: ![]() down@ Przyjrzyj się pod lupą o.O Ostatnio edytowany przez Poprostu Pitbul - 03-04-2007 o 12:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
Potwierdzam ! Z RPG Makera. Z stamtąd znam ^^ A co do hełmu, niepocieniowany od zewnątrz. A po za tym dobrze. @2up Tarcza jest naprawdę ładnie pocieniowana, a miecz nie ^^
![]() |
![]() |
#737 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Musze jescze poćwiczyć nad cieniowaniem dziś może zrobie jakiś hełm jeśli bede miał czas.
OK prosze bardzo oto chełm.Plx powiedzcie czy dobrze pocieniowałem. ![]()
Satan Zło i 666.Śmierć jest blisko!!! ![]() Ostatnio edytowany przez Dark Raven Rookstayer - 03-04-2007 o 17:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 03 2007
|
![]() To nie cieniowanie, to stawianie kropek byle gdzie. Cieniowanie polega na czymś innym. Założ, że światło pada z lewego górnego rogu. Więc tenże róg powinien być najmocniej oświetlony (najjaśniejsze kolory). Najsłabiej oświetlony z kolei powinien być oświetnoly prawy dolny. Inaczej oczywiście pocieniujesz sześcian, a inaczej kulę czy walec. To samo tyczy się każdego elementu chełmu. Kup sobie lampkę i staraj się naświetlać rózne bryły z różnych stron, żeby zobaczyć jak pada na nie światło. To powinno pomoć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Niewiem czy dobrze mówię, ale ja cieniuję tak:
Od lewej do prawej (najczęściej!) robię po prostu paski! Od lewej jaśniejsze ![]() A, i przyjrzyj się tarczy Dark Raven Rookstayer'a -Widać dokładnie te paski, a sama tarcza robi wrażenie że jest taka "zgięta".
![]() |
![]() |
#740 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Zgadzam sie z OnlyShadowem w sprawie cieniowania teojego hełma Pitbul.Ale nie martw sie ja też nie umiem jescze doskonale cieniować.