|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Wiem, że narzekaliście, że to nie dział techniczny, ale mam pewien problem i nadzieję, że mi pomożecie :/
Otóż siedziałem sobie dziś na komputerze i ni stąd ni zowąd na moim LCD-ku w połowie (prawie) ekranu pojawiła się zielona linia. Jest ona nad wszystkim (tzn mogę pod nią przesuwać kursor i ikonki) i nie mogę się jej pozbyć... Bawiłem się sterami do monitorka, konfiguracją, resetami... I nic. Macie jakiś pomysł co się dzieje? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Raczej nie pomożemy...
Jest to pewnie usterka techniczna, a nie błąd oprogramowania. Jak więc mielibyśmy tobie pomóc? Podłącz go do innego PC i sprawdź czy nadal tak się dzieje, jeżeli tak to pozostaje naprawa.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() Ma gwarancję?
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
|
![]() U mnie na LCD nie działa jeden piksel. Szczególnie to widać w np. Wordzie, gdzie czarny, martwy pixel kontrastuje z białą kartką edytora. U mnie na 100% jest to usterka techniczna, ale taka zielona linia może być generowana przez kartę graficzną. Zalecałbym podłączenie monitora do innego kompa. Jeśli linia pozostanie to znaczy, że wadliwy jest wyświetlacz. Jeśli zniknie, to karta graficzna Twojego kompa albo (w co raczej nie wierzę) problem z oprogramowaniem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() @Matii
Ma, ma... Jak nic nie pomoże, to na wymianę... @Korektor Thx, a kartę graficzną i tak mam starą, przyda się upgrade. O, teraz fioletowa ![]()
Ostatnio edytowany przez .Matrik. - 06-04-2007 o 15:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Mam problem z uruchomnieniem Tibi poniewaz gdy juz sie chce zalogowac to wyskakuje mi taki cos : Tibia Error-Debug Assertion The Tibia client encountered a critical error and hand to be stopped.A detailed error report has been written to the error file which you are asked to submit at your next login Prosze o pomoc :-) z gory dziekuje
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() Hej,
Wypalanie się pojedynczch pikseli to dla LCD sprawa normalna i nawet nie obejmuje tegoi gwarancja. Jednak sytuacja z... zielona linie jest ciekawa. Choćby dlatego, że obraz jest generowany z trzech kolorów (R=red, G=green, B=blue). To tak jakby Ci w jednej linni R i B wysiadło... Dziwne:-) Ja bym szybko sprawdził z innym kompem ![]() Pozdrawiam |
![]() |